Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Opel tuning (https://forum.4tuning.ro/136-opel-tuning.html)
-   -   Club Astra Bertone (https://forum.4tuning.ro/136-opel-tuning/21370-club-astra-bertone.html)

elspa 17-03-09 15:55

Re: Club astra bertone

Quote:

Originally Posted by emy_4ever (Post 2156633)
nu stiti cat ar costa o turbina la 2.0 turbo?

900 euro noua de pe opc (cea de 240 cp)

elspa 17-03-09 15:57

Quote:

Originally Posted by crystip84 (Post 2154624)
salut ,
e cineva pe aici pe forum cu 2.0 t cu turbina schimbata , adik cu turbina de opc? as vrea sa-mi cumpar si eu una dar vroiam sa vad niste pareri si eventual poate reusesc sa vad o bertone cum trage, ce presiune face turbina de opc? oare opc-ul de 240 de cp ce fel de intercooler are? e mai mare decat cel al nostru, z20ler stiu sigur ca il are la fel ...

nu trebuie nimic, doar soft ca sa ajung ila cei 240 cp.
daca nu vrei soft va merge tot la 192 cp, dar va trage ceva mai de jos.

stelian huha 17-03-09 16:09

Quote:

Originally Posted by b-power (Post 2155891)
chiar nu mai stiu..o sa ma uit pe amenda si o sa-ti spun, au stat dupa curba, cand am coborat un deal am intrat in localitate si stateau chiar acolo cu un vento albastru inchis:-)

AAA ...Ala l-am pacalit noi,da da..imi aduc aminte de poponarii aia cu vento-ul albastru,strategic pus taman ce veneai in forta pe coborare,hop tzop in curba.Onanistii!!! Noroc cu Shorty ca a avut antiradar:lol:

@Elspa - zgomotoasa tare masina:shock:

FastBoy 17-03-09 16:15

Quote:

Originally Posted by crystip84 (Post 2154624)
salut ,
e cineva pe aici pe forum cu 2.0 t cu turbina schimbata , adik cu turbina de opc? as vrea sa-mi cumpar si eu una dar vroiam sa vad niste pareri si eventual poate reusesc sa vad o bertone cum trage, ce presiune face turbina de opc? oare opc-ul de 240 de cp ce fel de intercooler are? e mai mare decat cel al nostru, z20ler stiu sigur ca il are la fel ...

pai turbina de opc(z20leh) e mai bine construita decat cea originala de bertone,se monteaza bolt on pe motorul z20let,fara modificari, puterea estimata dupa montarea noii turbine este undeva la 200-210 cp fara modificarea ecu, pt a ajunge la mai mult de 240 cp, mai trebuie un intercooler mai mare,injectoare mai mari(poate si o pompa de benzina),un filtru sport e binevenit sau macar sa pui o admisie de pe vectra c 2.0dti,e mai putin restrictiva
deci ca idee turbina de opc e primul pas bun pt a incepe sa ti modifici masina

B-31-NRV 17-03-09 17:06

20 Attachment(s)
poze :-)

B-31-NRV 17-03-09 17:13

34 Attachment(s)
si inca cateva :-)

alyn_k 17-03-09 17:15

3 Attachment(s)
am reusit sa imi pun huse si piele la schimbatorul de viteze:-P :-P e cineva din Iasi ???:lol:

crystip84 17-03-09 17:39

elspa , de ce trage mai de jos cu turbina de opc ? de obicei cand trage mai de jos inseamna ca e turbina mai mica? sau ma insel eu..? tot nu am primit un raspuns clar, ce presiune face un opc stock? turbina mea face acum 0.5 -0.6 constant si uneori 0.8. 0.9 overboost asta dc imi merge bine indicatorul de presiune , si sta in -6 la vacuum -8 cand e rece motorul ..ceasul l-am montat corect , si mai am o problema la masina , are o fluctuatie uneori la relanti , nu merge rotund, bujiile sunt schimbate recent.. a mai patit cineva la fel?

b-power 17-03-09 19:02

Problema cu fluctatiile am patito eu;)incearca fisa, ca mai mult ca sigur e bulita!

marian_tgv 17-03-09 19:02

eu am la vw bora pe benzina aceeasi problema..la relantiu se misca acul de la turometru in sus apoi coboara..dar nu am schimbat bujiile

stelian huha 17-03-09 19:02

14 Attachment(s)
plus plus

ShortyME 17-03-09 20:35

Da tari pozele ce masini frumoase avem :D...o sa mi le descarc si eu si apropo de radar...imi aduc aminte de ala albastru era pe la Ganeasa parca?8)
@ Stelian sa nu ma uiti cu filmuletele te rog .

@Elspa - da nu stiu asa mi-a zis cineva de la Master Tuner care am inteles ca te stie cat de cat. Oricum ma bucur ca e ok masinuta fiindca arata foarte bine.

Si sa vin si eu cu o propunere :D...mergem pe 10, 11 sau 12 aprilie la 4tunning days da? E mai aproape ....la Romexpo deci nu costa benzina prea multa :D

elspa 17-03-09 20:53

Quote:

Originally Posted by crystip84 (Post 2157133)
elspa , de ce trage mai de jos cu turbina de opc ? de obicei cand trage mai de jos inseamna ca e turbina mai mica? sau ma insel eu..? tot nu am primit un raspuns clar, ce presiune face un opc stock? turbina mea face acum 0.5 -0.6 constant si uneori 0.8. 0.9 overboost asta dc imi merge bine indicatorul de presiune , si sta in -6 la vacuum -8 cand e rece motorul ..ceasul l-am montat corect , si mai am o problema la masina , are o fluctuatie uneori la relanti , nu merge rotund, bujiile sunt schimbate recent.. a mai patit cineva la fel?

pentru ca diferenta intre turbina de let si cea de leh sunt doar calitatea materialelor si inclinatia palelor elicei, ceea ce rezulta intr-un boost mai de jos si mai constant.

incearca bujii ngk iridium mai reci (BKR6EIX), eventual ti le pot aduce eu daca nu gasesti made in Japan (restul sunt facaturi), e 47 euro setul de 4 si sunt sigur ca dispare variatia de turatie (si eu am patit la fel)

pentru 240 cp cu turbina de opc nu trebuie injectoare sau intercooler, e de ajuns doar soft.

daca vreti o lista cu piesele de upgrade pentru 290-300 cp, testata de mine pe z20let, este urmatoare cu preturile aferente de la noi de pe site:

turbina z20leh - 900 euro
injectoare OPC + rampa - 250 euro
kit intercooler front mount - 320 euro
regulator presiune benzina - 70 euro
boost controller - 50 euro
downpipe milltek - 230 euro
evacuare catback (facuta custom unde vreti voi) sau milltek - 750 euro
bujii ngk iridium BKR6EIX - 47 euro setul de 4
filtru sport (in cutie sau un sistem mai avansat, sincer nu prea conteaza decat la cum urca in ture) - 90 KN in cutie -135 euro Simota carbon CAI
soft eds stage 3

emy_4ever 17-03-09 20:56

eu sunt din is, lasa mi un msj cu id ul tau poate mai vb.

gigi_x 17-03-09 22:47

Shorty stai ma ca mai am eu o propunere :D. Am inteles ca sunt curse la Pitesti.... :) Mergem si la 4tuning days da ne bagam si la pitesti. Hai cu filmul ala mai rpd

All times are GMT +2. The time now is 09:24.

- Copyright 2026 4Tuning