![]() |
Re: Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung)
Quote:
|
Aproape in permanenta am avut acasa o masina romaneasca si slabiciunea mea a fost Dacia.
8 Dacia incepand de la 1300, 1410 berlina, combi, nova, logan, chiar noua daca lui Aro 10 ii spun Dacia 10. In curse, in tuning, preparari am deschis ochii cu Dacia. Asta era masina la care se lucra la noi cel mai mult. |
Quote:
|
Aia-i altceva. Omul nu greseste pentru ca Aro 10 a fost comercializat la inceput sub denumirea de Dacia 10.
|
Quote:
sper sa vedem si loganul pe la vreo etapa in TL. |
Dacia Sport No.281 '84 (cu planuri pe termen lung)
Se duce dracu' lumea asta....:confused2 http://cgi.ebay.fr/PIPE-ADMISSION-CA...-/370455969925
|
Quote:
ps: cand ajung si la masina o sa-ti dau cotele alea... |
poate gasesti cva aici....
http://www.simon-auto.de/alpine/engl...npro_stahlflex |
Quote:
Superbe etape si locatii de vis si de lux. Daca primaria ar vrea sa amenajeze locul ala pt asa ceva cred ca ... Dar ce scrie pe numarul de la masina din avatarul tau? |
7 Attachment(s)
Si ca sa fiu, off topic la mine pe topic:lol:, niste poze de pe afara, acolo unde motoarele astea de generatie veche nu sunt aruncate la "gunoi" asa usor.... enjoy
|
Rostul rolelor de pe culbutori nu-l vad, oricat de mare turatia.
Iar tachetii din duraluminiu n-au sa aiba viata lunga, parerea mea. Dai un link cu povestea? |
1 Attachment(s)
Quote:
Iar daca tot se apropie Craciunul, un mic cadou pentru mica sportiva, ca n'a putut'o uita moshu:lol: |
Interesante pozele...
capacele care tin simeringurile de supapa folosite si pe post de distantier pentru un arc mai comprimat se folosesc pe la noi de multa vreme,si alea isi au rostul,iar culbutorii aia ce sa zic,cred ca se misca bine o vreme,ca apoi intervine uzura,pe cand un culbutor pe axul lui,teoretic are frecarea mai mica fiindca intre piese este pelicula de ulei ,pe cand asa e fier pe fier,oricat de lubrifiat ar fi...plus ca miscarea oscilatorie nu continua intr-un sens Ar fi fost mai interesant un culbutor cu rola acolo unde urmareste cama ,din cate stiu exista asa ceva,pe la noi n-am vazut n-am auzit la nimeni de o asemenea modificare,culbutorii aia cred ca ar diminua extraordinar de mult zgomotul motorului... |
Quote:
|
Da dar uzura intervine mult mai repede, pentru ca la acei rulmenti, asa zisele ace o sa prinda joc imediat, deoarece culbutorul nu executa o miscare de rotatie ci una oscilatorie. Decat cateva din ace vor fi puse "la munca", si acelea se vor uza imediat (ca sa va dau un exacplu, puntea spate de la anumite modele de Peugeot, de tip H, are la brate in loc de bucse rulmenti; acei rulmenti se uzeaza si in 50.000 km au joc imens si nu se pot schimba, se poate doar inlocui bratul, care este foarte scump si pe deasupra nu au prevazut lagarul cu vre-un gresor; tata la masina lui a trebuit sa isi faca singur un gresor ca sa introduca vaselina in rulment, pentru a-i mai lungi viata, si luati in considerare ca la culbutor forta este mult mai mare decat cea din bratu suspensiei de la Peugeot). Plus ca nu stiu de ce a inlocuit acele arcuri care tin la locul lor culbutorii cu niste bucse. Chiar nu era o problema aceasta, acele arcuri isi faceau foarte bine treaba. Un plus are pentru ca a executat tijele impingatoare din teava, pentru ca au o rezistenta la ondoire mult mai mare, dar trebuie vazut cum a realizat capetele tevii pentru ca trebuie sa fie facute dintr-un material extrem de rezistent si eventual tratat acel material.
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:42. |
- Copyright 2026 4Tuning