Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Iasi (https://forum.4tuning.ro/36-iasi.html)
-   -   Cafeneaua Ieşenilor (https://forum.4tuning.ro/36-iasi/11994-cafeneaua-iesenilor.html)

Victor VRE 15-05-11 19:22

Re: Cafeneaua Ieşenilor

Teoretic ar trebui sa aiba o omologare europeana (TUV, ceva), si atunci n-ai avea treaba. Daca n-au, nu le lua, e posibil sa ai probleme.

Anyway, auzisem de cineva cu un Mercedes cu triple aftermarket care a incurcat-o destul de urat, dar ma intreb eu, ce chinezi fabrica triple ptr MercedeS?

mituc 16-05-11 16:54

Ce zice Vre si ce ti-am mai spus... De obicei daca au o omologare TUV sau MKF (Elvetia) RAR-ul te cam lasa in pace.
Si ar fi bine sa aiba TUV, pentru ca altfel patesti ca cei cu lampi HID in loc de halogen: RAR-ul inchide ochii si spune ca-s OK, treci granita la unguri si vine masina cu platforma inapoi acasa, si tu usurat de bani prin plata unor amenzi mari si a cheltuielilor de debarasare.
Desigur, poti avea norocul sa nu te opreasca nimeni sa te verifice, dar asta e altceva.

Asadar vezi cine le face si da-le un mail. Daca sint facute in state... la ei multe chestii sint apreciate ochiometric: tre' sa se vada de la nu stiu cite sute de metri si-s ok, poti sa-ti pui si stop de ceata in loc de bec de frina si nu te va freca polita la cap (doar prin florida si inca vreo 2-3 state sint mai pusi la punct cu standardele auto).

Hyperyon 16-05-11 18:05

mda..mi-a raspuns...si mi-a zis ca nu are nici o certificare :(
si chiar vreau stopurile alea...de multttt ...in mama lor..
dar oare de cele transparente se iau? sar chair asa tare in ochi ca sunt aftermarket? sau sa le cumpar si cand plec din tara sa le pun pe cele standard :)))

Victor VRE 16-05-11 18:31

Chiar daca tie ti se par ok, daca nu-s certificate, fie ele si transparente, poate bat aiurea, scot ochii aluia din spate etc.

crvalx 16-05-11 20:34

as vrea si eu sa aflu raspunsul la intrebarea:
O masina consuma mai putin cand coboram pe liber sau cu frana de motor?:???:

Victor VRE 16-05-11 20:41

Coborand pe liber va consuma la relanti, 0,7 l/h. In frana de motor intotdeauna consumul va fi 0 (ECU taie alimentarea cu combustibil), motorul va merge din inertie.

bakal 17-05-11 13:29

Quote:

Originally Posted by Victor VRE (Post 4329726)
Coborand pe liber va consuma la relanti, 0,7 l/h. In frana de motor intotdeauna consumul va fi 0 (ECU taie alimentarea cu combustibil), motorul va merge din inertie.

tinde spre 0, dar niciodata nu va fi 0....

Bogdan.IS 17-05-11 14:14

Quote:

Originally Posted by bakal (Post 4331203)

de acord , doar nu merge motorul cu aer ... consumul este ff mic .

slip 17-05-11 16:18

spre ex la diesel .. asta e rostul motorului.. sa mearga pe compresie :D nu? deci in frana de motor e clar ca tinde catre 0 . daca gresesc.. sper sa ma corecteze cineva.

jemis90 17-05-11 16:53

Quote:

Asta daca nu cumva ai bulit senzorul, si o arzi la consum degeaba :lol::lol: Eu macar nu fac asa deci nu-l mai schimb.

Motorul nu merge din inertie la frana de motor ci teoretic "rotile invart motorul"--asta am auzit-o pe la aia mai batrani, asta o spun :D

Victor VRE 17-05-11 17:18

E oarecum fizica de liceu, bine, cine a facut sau cine s-a dus la ore.

La motoarele pe injectie, cand acestea merg in frana de motor, atunci cand este angajata o treapta de viteza, calculatorul de injectie taie toata alimentarea, deja totul se invarte in sens invers pentru a opri masina, si de asta nici nu mai e nevoie sa ii dea benzina/motorina. La relanti, ii va asigura minimul pentru functionare, pentru a nu se opri. Cred ca stiti cu totii ca motorul poti sa-l opresti in oricare treapta de viteza, right?

mihayyy2000 17-05-11 17:19

Quote:

Originally Posted by bakal (Post 4331203)

Apropo de consumuri mici: http://www.gsp.ro/sporturi/auto/foto...ia-240670.html

a reuşit să parcurgă 2.006 kilometri cu un singur rezervor de benzină.

lilutosh 17-05-11 17:21

:)) si eu care credeam ca scot consum mai mic daca o las la vale pe liber... acum daca stau sa ma gandesc de cand ori o scot pe liber 8-> ;)). asta nu o stiam. thx guys !

mihayyy2000 17-05-11 17:21

Quote:

Originally Posted by mihayyy2000 (Post 4331679)
Apropo de consumuri mici: http://www.gsp.ro/sporturi/auto/foto...ia-240670.html

a reuşit să parcurgă 2.006 kilometri cu un singur rezervor de benzină.

Asta o fi mers la relanti sau cu frana de motor? :lol:

lilutosh 17-05-11 17:25

Quote:

Originally Posted by mihayyy2000 (Post 4331687)
Asta o fi mers la relanti sau cu frana de motor? :lol:

:O

este de cumparat si la noi masina asta ?

grg_92 17-05-11 18:22

oare nu s-a umplut de nervi tot drumul la ce stil de condus a avut ?:))

JohnXX 17-05-11 19:05

Salutare lume buna, nu am mai intrat demult pe 4tuning, vad ca s-au facut progrese aici la Iasi si v-ati adunat o gramada de oameni la cafelute :) , ma bucur ca v-am regasit .... si apropo de gropile din tudor acolo in fata la baumax mi-am f*tut si eu un cauciuc de iarna nou nout, avea 2 luni ..... am injurat de mama focului si am mai si schimbat roata pe o ploaie de zici ca venea sfarsitul lumii...... dar asta e, speram la mai bine ...... peste vreun secol doua.

Mai nou ma bate gandul sa-mi scot vechitura pe strazi si sa mai faca si ea vreo doi kilometri (Ford Granada) si caut un mecanic bun si echilibrat (meserias/cu bun simt/serios) in Iasi sa ma ajute la o facut motorul care papa mult ulei :) , si nu stiu unde sa ma duc .... la service tre' sa vand masina ca sa-i fac motorul :-P, daca stiti unde pot gasi un mecanic serios dati-mi si mie un pm ceva cu nr lui.

Mersi si o saptamana placuta !

MnezO 17-05-11 19:53

1 Attachment(s)
Surprize surprize, mi-am gasit masina pe internet pe siteul 1tuning si se lauda altcineva cu ea, avea o singrua poza. Cred ca m-a surprins in trafic :)) !

CiRiNeL 17-05-11 20:16

careva cu un audi a4 1.9 tdi 90 cp care ma poate ajuta cu o informatie legata de electrovalva N75?

SeRee 17-05-11 20:29

Quote:

Originally Posted by MnezO (Post 4332029)
Surprize surprize, mi-am gasit masina pe internet pe siteul 1tuning si se lauda altcineva cu ea, avea o singrua poza. Cred ca m-a surprins in trafic :)) !

haha... ii buna asta ...:twisted:

GAby645 18-05-11 11:27

Quote:

si cu ce merge din inertie? cu amintiri de combustibil !!
odata ce tai alimentarea motorul se opreste, nu mai are ce sa arda !!

mituc 18-05-11 17:55

Cuvintul cheie este "inertie". Asta si este frina de motor: nu ai injectie, nu ai ardere deci nici explozie, masina se frineaza datorita fortelor elastice ce apar in cilindri datorita vacuumului creat acolo.

Asadar cind vrei sa consumi foarte putin in oras, atunci cind mergi la vale (de exemplu cobori copoul) la 55-60Kmph la Universitate o bagi intr-a 6-ea si-i dai drumu la vale pina la national, pentru ca in treptele superioare cuplul acelor forte elastice care se opun inaintarii masinii e demultiplicat de cutie, si datorita turatiei mici lucrul mecanic si implicit energia (cinetica a masinii) consumata de acele forte e mica datorita cadentei cu care apare.

Asta se intimpla la toate masinile cu injectie, fie ele diesel sau benzina. La alea cu carburator lucrurile stau diferit.
Daca o lasi pe liber motorul va consuma carburant pentru ca tre' sa-si invirta internele, tre' sa invirta alternatorul, si alte accesorii.

Victor VRE 18-05-11 19:17

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 4333454)
si cu ce merge din inertie? cu amintiri de combustibil !!
odata ce tai alimentarea motorul se opreste, nu mai are ce sa arda !!

:rolleyes2.

Jockers 19-05-11 00:26

o venit si vremea frumoasa in iasi ..ce dor mi de casa..masinutza mea sta singura in parcare is-89-rse undeva prin cug :)) evenimente ceva ..au mai fost prin iasi ?:D

GAby645 19-05-11 08:57

Quote:

Originally Posted by Jockers (Post 4335205)
o venit si vremea frumoasa in iasi ..ce dor mi de casa..masinutza mea sta singura in parcare is-89-rse undeva prin cug :)) evenimente ceva ..au mai fost prin iasi ?:D

o ridicat-o de mult primaria :)))

Jockers 19-05-11 12:28

nu o ridicat-o inca da cine stie :))

Jockers 19-05-11 13:28

da gropile de prin iasi leo mai astupat? :) ca saracile jante...:(

mituc 20-05-11 21:17

Nu, nu le-au mai astupat. In plus, firmele care fac lucrari la carosabil si nu astupa acele gropi imediat cu altceva decit pietris si nisip (care tine la primele 2 masini care trec) pun in pericol circulatia. Insa cum manelismul si cretinismul guverneaza atit primaria cit si inutilitia rutiera nu se lasa cu amenzi, nu se lasa cu arestati (ca treburile astea sint cazuri penale), doar cu jante patrate, capace de jante de tabla luind-o inaintea masinilor, si alte spectaculozitati dintr-astea.

Asadar, prietene, oriunde te-ai afla: in Cluj/bucuresti, in China, in Bangladesh, ramii acolo ca probabil e mai bine sau macar stii exact la ce sa te astepti, nicidecum la asfalt urmat de cratere, etc.

Jockers 20-05-11 23:10

da sunt in italia da si aici sunt gropi da nu ca la noi ..hai romania:))

Victor VRE 21-05-11 13:06

A alimentat cineva de la AutoMat, din parcarea Kaufland Nicolina?

(benzina)

cotto 21-05-11 15:21

Quote:

Originally Posted by Victor VRE (Post 4341081)
A alimentat cineva de la AutoMat, din parcarea Kaufland Nicolina?

(benzina)

A alimentat un coleg de al meu la un golf 3 diesel si a ramas cu un gust amar, s-a consumat foarte repede si plus nici nu mai tragea motorul! Presupun ca benzina nu e mai presus.

Victor VRE 21-05-11 15:24

Ahm, la golf 3... e cam irelevant, cel putin asta e parerea mea.

TuningBoy 21-05-11 18:23

Stie cineva, ceva de proprietarul Opelului Corsa OPC cu EXE la numar? :-)

CRyS` 21-05-11 18:39

Sunt 2 ... un EL si o EA! Mai este Kazimyr cu aceeasi masina, dar alte jante mai frumoase si putin cu geamuri negre. Daca vrei,vorbesc cu el ... si faci un pictorial... !

MnezO 21-05-11 18:42

Quote:

Originally Posted by CRyS` (Post 4341642)
Sunt 2 ... un EL si o EA! Mai este Kazimyr cu aceeasi masina, dar alte jante mai frumoase si putin cu geamuri negre. Daca vrei,vorbesc cu el ... si faci un pictorial... !

Kazy e cu ei in club crys sau cel putin a fost :P !

Victor VRE 21-05-11 19:03

nu e ownerul spalatoriei x5?

f0cs 21-05-11 22:23

Quote:

Originally Posted by Victor VRE (Post 4341673)
nu e ownerul spalatoriei x5?

ba da, eu cel putin astazi acolo am vazut masina, dormi si noi [eu si sorin] sa intram in legatura cu el, sau cu cel care spune crys.

TuningBoy 22-05-11 02:44

Quote:

Originally Posted by f0cs (Post 4341936)
...dormi si noi [eu si sorin] sa intram in legatura cu el, sau cu cel care spune crys.

Rectificare: Doar cu posesorul/posesoarei EXE-ului:-)

bucsy 22-05-11 07:48

eu am alimentat de la kauflandsi nu am nici un fel de probleme,si masina merge bine ,iar de carburanti l-am intrebat pe unu care statea acolo la inceput pana se invata lumea si a zis ca e combustibil de la ROMPETROL,bafta.
-care a mai alimentat sa isi de-a cu parerea ,ms

Jockers 22-05-11 21:59

posesorul exe opel corsa e o fata...o stat in cug vine des pe acolo..acu l-am vazut pe undeva prin tudor ....
Mnzo...imi zici si mie cati caiutzi are golfu ?:D si ce ai schimbat la motor..ca vreu sa incep si eu la golf...da a meu e 3...sa as vrea sa stiu si eu in mare daca nu e secret...:D

All times are GMT +2. The time now is 23:09.

- Copyright 2026 4Tuning