![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Doua precizari ;
- D-l Mache Mateescu mi-a dat ceva materiale , filmulet chiar cu Easterul sau pe care le-am publicat deja, - Despre d-l Gherasim Stefan nu mai stiu noutati din primavara, iar pozele pe care le-am obtinut din arhiva dansului le-am publicat. Nu prea a gasit poze din karting, sau filmulete nici atat. Se pare ca ar fi ramas in filiala galati si dupa plecarea dansului din sistem.....nu se mai stie ceva. Intradevar nu se gasesc multe materiale din anii 80, dar si tehnica era redusa, si posibilitatile fiecaruia erau reduse, si chiar cele adunate pe acest topic sunt f interesante si rare. Asadar, continuam.... La multi ani dragi prieteni ! si un 2015 cu impliniri si prosperitate ! |
John,daca te uiti cu atentie ai sa observi ca lipseste si spoilerul fata nu numai eleronul din spate motivul pot sa til spun Ernest a terminat masina foarte tarziu si omologarea sa facut la Resita,comisia tehnica a considerat ca prinderea aripi fata si eleronul spate nu sant destul de stabile,dupa cateva discutzii am hotarat sa le demontam ca sa poata Ernest sa participe la cursa a fost prima lui cursa
Munca depusa de Ernest nu poate fi laudata destul,masina a fost construita de el cu mana lui,la el in gradina,singurul ajutor a fost tatal lui si eu lam ajutat cu sfaturi cat am putut Ernest afirma pana in ziua de azi ca masina lui sa nascut in "maternitatea mea".O alta afirmatie a lui "vineri era zi de Resita"se refera la faptul ca in foarte multe vineri el venea la Resita cu trenul 3 ore dus,3 ore intors,facea schitze si punea multe intrebari si asa sa nacut masina cu multa munca si sacrificii eu sant convins ca asa ceva se poate face si astazi,cu tehnica avansata si posibilitatea achizitionarii unor piese,lipsesc numai oamenii pasionati |
Quote:
|
o mica corectie poza unde scrie Schleiz 1988 de la postul 5600 este de fapt din 1986 in plan indepartat se vede Mache Mateescu echipa Easter a obtinut locul 3 compusa atunci din Bibiri,Peteanu,Ponta si Gedeon
|
Quote:
|
Domnul Romeo Tudorache de la rallyROM a inceput sa scoata de la "naftalina" filmulete, recent a posta Sezonul 2004 VTM Resita unde apar si niste Eastere : https://www.dailymotion.com/video/x2d...auto?start=111
|
deci acuma stim ca in 2004 au existat cel putin 2 eastere functionale,primul cel rosu este cel de la Cisnadioara,al doilea cred eu ca este cel a lui Borbely,sau ma insel?
|
3 Attachment(s)
Quote:
Se vede in filmuletz ca e so o "spurcaciune" in concurs !!! Oare cine mergea pe ea,atunci ? Si e si o liberta pe acolo ! PS: inca cateva foto |
in poza color arata Mircea tare infricosator,cred ca vrea sa dea o spargere in banca sau este alt mascat la volan HaHa
|
2 Attachment(s)
despre chestia asta " secventiala" cred ca ne poate povesti TIBI mai multe ! :-)
|
La Mulți Ani, sănătate, cele rele să se spele, cele bune să se adune, doresc celor de pe aici și de pe oriunde s-ar afla!
Și ca să ne amintim cum umblam în seara de ajun, cu mulți ani în urmă: Sorcova, vesela, Să trăiți, să-mbătrâniți, Peste vară, primăvară, Ca un păr, ca un măr, Ca un fir de trandafir, Tare ca piatra, Iute ca săgeata, Tare ca fierul, Iute ca oțelul. La anul și la mulți ani! |
1 Attachment(s)
„Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbatori să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma”
La Mulţi Ani!! |
AM mai facut un filmuletz !
Un mic omagiu - pentru un mare sportiv si preparator de masini de curse. Sper sa va placa :-) <iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/evSjJ0yMPx0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Felicitari , bune realizare pentru memoria lui Nicu Grigoras, si apare chiar masina pe circuit de la Braila pe Fata portului !
Multumim frumos ! |
1 Attachment(s)
2015! Un An Nou, un nou început. Uitaţi ce a fost rău, bucuraţi-vă de ce a fost bine! Vă urez din inimă să aveţi un an bun, norocos şi fericit.
La Mulți Mulţi Ani !!! |
La minutul 2:10 baiatul lui Nicu Grigoras ridica capota motor a Daciei in 1987 ! ;)
PS: si la min. 4:50 ridica si capota portbagaj ! iar in cel de-al 2 -lea film, este Dacia Turbo de asistenta ! 1987 <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/BFnFZ307n9Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/_Sp7gsxsyEA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Un an nou 2015 bun va doresc la toti maniacii acestui thread :-P
LA MULTI ANI !.... :D |
1 Attachment(s)
Gata ...trezirea ! E 2015 :D si avem treaba !:-P
poza noua:- Mihai MUREŞAN (Iţă) (ITA Cluj) |
La Multi Ani,toate cele bune si implinirea tuturor dorintelor
|
1 Attachment(s)
Quote:
doua de culoare rosie si unul albastru |
Cate Eastere s-au construit in Romania de catre entuziasti?
( Intreb chiar daca ele nu s-au intalnit peste ani, ex primul cunoscut cu motor Fiat de la Oradea ) |
Nelutz,ai dreptate sant 3,dar fiind anul 2004 eu nu pot spune cine sant pilotii,unul cel albastru cred ca este Borbely cel tanar
cate Eastere ar fi interesant de stiut undeva a fost deja o lista,stie cineva la ce pagina ca sa nu o luam de la inceput |
Easter = piese socializte! Nu vad cum sa fi avut primul motor Fiat.
|
Corect, dar un prototip a fost facut de Kulpinski - Nabosnyl la Oradea cu motor Fist 600- 800 ? si apoi au aparut celelalte cu motorizari Dacia- Lada ..Oltcit . Una cu alta au construit romanii peste 20 de masini ?
|
Vali,au fost mult mai multe,dar asa cum spui nu toate deodata ci pe parcursul anilor aprox.10 ani
|
Quote:
|
Quote:
|
Daca vad bine esterul cu Champ pe el este TG 86. Dar aici Tibi ne poate lămurii.
|
Nu cred ca vezi bine ! cu sigurantza nu e TG86. cred ca varianta ta de mai la deal e mai pertinenta!
|
in filmuletzul de la Cisnadioare 2004 avem si un nume Nicolae Tatu,stie cineva mai mult
in filmul de la Resita 2004 dupa parerea mea cea albastra este a lui Borbely si celelalte 2 rosii nu stiu dar dupa parerea mea nici una din cele 2 este identica cu cea rosie de la Cisnadioara carena imbraca si roolbarul,la celelalte 2nu este cazul deci in total 4 Eastere Ce zicetzi voi? la pagina 221 post 3309 este o lista cu masinile construite care trebuie completata si corectata a construit Lenti Moldovan 3 masini? Kulpinski cel cu motor Fiat nu a fost de fapt un Easter Bibiri si Gelu Florea poate ne lamureste Cornel Barna si Francis Bor cine a construit si ce Lista trebuie completata cu Sabin Munteanu Felea Galati Borbely Georgescu Bogdan Filip si asa santem undeva pe la 30 |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Eu stiu de un George Tatu !!! care a cumparat si pitotat in anii 90 fosta masina a lui Parvulescu.
A participat la curse cu Valentin Tatu, echipa Dacia Service Rally (fosta IATSA Pitesti). |
3 Attachment(s)
Quote:
Iar aptigbildul cu CHAMP bu este nicidecum pozitinat ca si cel de care vb tu. Stai ca defapt tu vb de mono postul celalalt. Ala alb cu rosu. DA, seamana. Naiba stie !!!:shock: |
1 Attachment(s)
Quote:
|
trebuie sa va dezamagesc dar masina nu este in nici un caz TG86 in2004 masina nu mai era functionala si plus ca nici nu seamana ,deci trebuie sa cautam mai departe in orice caz nu este nici masina lui Werner nu seamana nici pe departe sar putea sa fie masina construita de Lenti Moldovan ex Peteanu,ex Dobre si la urma in posesia lui Tutuian cu alt motor Lele ar trebui sa stie sau macar ce sa intamplat cu masina
|
2 Attachment(s)
cea albastra este clar cea a lui Borbely si numere de licenta corespund #12
|
1 Attachment(s)
Quote:
...deci iese din discutie :-P |
5 Attachment(s)
Easteru rosu/alb din video este fara nici un dubiu Costica Dobre de la Oravita cu ex Easter (Werner)
P.S Schiopulescu deja cred ca era plecat in America, si in nici un caz niciuna dintre masinile din video nu este TG 86... |
In primul rând vreau sa vă urez tuturor La mulți ani și un an nou de 2015 ori mai bun!
Vreau să spun două vorbe legate de filmulețul pe care îl comentați,VTM Reșița 2004. Din păcate in acel an nu au fost prezente la Reșița nici un Easter!! |
Dacă urmăriți filmul cu atenție veți observa că in partea stângă sus apare "arhivă".Reporterul face o "introducere" în care povestește despre sportul automobilistic reșițean,după care începe reportajul propriu-zis legat de cursa din 2004!
Sunt imagini de calitate diferită,(cele cu Eastere-le sunt filmări mai vechi).Uitați-vă la asfalt...în 2004 asfaltul de pe DOMAN este "proaspăt" nemarcat,șoseaua este mai lată și marginile drumului nu sunt încă terminate.În imaginile de început este "altă șosea",apare si o Dacia 1100,mai mult virajul în care comisar de traseu este o femeie nici măcar nu e pe Doman.Posibil să fie o filmare de la Oravița(Marila) Ultimii ani in care au mai participat Eastere la coastă au fost cu 10 ani mai devreme,prin 93-94.Și atunci clasa Easter mai era formată din 4-5 mașini(in afara de Borbély toți erau cărășeni -Țuțuianu cu Estonia,Costică Dobre,Sabin Munteanu și George Șchiopulescu) Neluțu tu erai fotograf pe coastă in anul 2004,trebuie să ai poze!!Mergea pe vremea aia Cioky,Chira,Gosta,Luci,Mircea,Poenaru cu Nova lui Necula(" spurcăciunea" de care amintea Road),din păcate nu mai participau Eastere. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:33. |
- Copyright 2026 4Tuning