![]() |
Re: Monden , CONSTANTA !!! Stiri , Monden , Evenimente , Barfe
Quote:
2. Autostrada A2 la km 12 + 450 m 3. DN1 Bucuresti – Ploiesti la km 48 + 800 m 4. DN2 Buzau – Rm. Sarat la km 115 + 080 m 5. DN2A Slobozia – Constanta la km 113 + 500 m 6. DN5 Bucuresti – Giurgiu la km 28 + 120 m 7. DN7 Rm. Valcea – Sibiu la km 188 + 900 m 8. DN6 Bucuresti – Alexandria la km 60 + 450 m 9. DN7 Deva – Arad la km 411 + 865 m 10. DN17 Vatra Dornei – Bistrita la km 85 + 380 m Dar pot fi camere mobile care se pun pe marghinea soselei de cei de la CNADR, de obicei sunt langa niste fiat-uri doblo galbene |
Quote:
La cumpana a fost acum cateva zile pusa camera , dar vad ca a disparut de acolo |
Multumesc de raspunsuri
|
au pus camere la fetesti la taxare ;) atentie
|
Radar rovignete azi montat intre Ovidiu si Lumina,zona Celsy,lua cam tot ce venea dinspre Lumina spre Ovidiu.Mare grija baieti,amenzile sunt mari:)
|
La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor.!
|
Cine stie daca se mai face expozitia de tuning din mamaia care a fost in fiecare an ?
|
Loganu galben cu radar neinscriptionat care pana acum avea MAI la numar, azi l-am vazut in trafic CT 08 LGG ( nu mai sunt sigur in privinta cifrelor dar numarul era sigur ), au iesit la vanatoare astia mici asadar.
|
Quote:
|
Quote:
|
Se vrea mărirea combustibililor la 6,5 -7.0 Lei / litru ...ăştia sunt nenorociţi..
|
deja nu ne mai pasa...
Preturile la noi oricum doar urca Barilu` de petrol e la pretul din 2008 Tara p$#% |
|
Noua taxă aprobată de comisia de administraţie a Guvernului.
Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, elaborat de Guvern, a primit Marţi, raport favorabil unanim de la Comisia de administraţie a Senatului. Noua metodologie de calcul a taxei de poluare elaborată de Guvern şi adoptată de Comisia de administraţie a Senatului stabileşte că taxa va fi plătită o singură dată, de către toţi cei care achiziţionează autovehicule şi le înmatriculează, precum şi de către cei care achiziţionează maşini pentru care nu a fost plătită această taxă. Taxa auto se face venit la bugetul Fondului pentru Mediu şi se gestionează de Administraţia Fondului pentru Mediu, în vederea finanţării programelor pentru protecţia mediului. Modalitatea de calcul a taxei este unitară pentru toate autovehiculele, ea urmând să se stabilească într-o procedură unitară indiferent dacă va fi achitată la momentul primei înmatriculări în România sau la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate. Taxa se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică, norma de poluare, emisiile de dioxid de carbon şi deprecierea autoturismului. Proiectul Guvernului urmează să fie supus votului plenului Senatului, care este prima Cameră sesizată, potrivit Mediafax. Guvernul a aprobat un proiect de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care prevede reducerea taxei cu până la 25%, dar şi plata acesteia pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, pentru care nu a fost achitată o astfel de taxă, la schimbarea proprietarului. sursa: www.bursa.ro |
Quote:
radem , glumim,dar in curand o sa ne ia dracu,sigur ! |
vezi că este taxă şi pe porci :))))))
|
Quote:
|
No coment .... să nu supăr pe careva. :)))
|
ba baieti pana la urma cum e cu gumele de iarna ?
Trebuie sa am doar pe rotile pe care am tractiune sau toate 4 ? Si cum plm fac certificat deala care atesta ca am gume de iarna ? Ce service imi da mie asa ceva moca ? mai platesc si pe o bucata de hartie |
Trebe toate 4 , eu pun doar 2 pe tractiune, dak ma opreste i le arat pe alea pe fata si o dam la pace pan la urma :)) amenda iei doar dak te prinde k circuli pe zapada,polei,gheata...iar eu stau in centru , a 2a zi pe strazile principale se circula bine...si dak tot comenteaza fac contestatie, ce ei pe masinile de politie au gume de iarna? :))))))
|
m-am uitat eu pe lege...legea exacta nu ce gasesti pe google...toate aberatiile din presa..
Gasesti 1.001 de portite si motive sa faci contestatie ;) Raspund tot singur la intrebarile mele Daca trebuie doar pe rotile de tractiune sau pe toate 4 . Nu se specifica la autovehicule. iar Cu certificatul ...iar nu se specifica ca trebuie sa ai o hartie. Si trebuie un control special care sa constate ca tu nu ai cauciucuri de iarna |
Cauciucurile se pun pe toate 4rotile pt k legea e facuta pt franare , nu pt tractiune... Dak e cum zici u numi mai pun cauciuce de iarna si raman cu astea de vara... Din intersectie de la capitol ma imping 2 prieteni si pana la dacia : partieeeeeeeee :)))
|
Şi înapoi o aduci cu elicopterul ??? :))))))
Declaraţie: 14:45, 9 oct 2011 Florian Coman, directorul Autoritatii Rutiere Romane (ARR), a facut cateva precizari legate de echiparea autovehiculelor pentru iarna, respectiv ce litere trebuie sa apara pe cauciucurile "All seasons" pentru ca acestea sa fie considerate adecvate, conform legii, si pentru iarna. ,Pe talonul pneului All season sau de iarna (partea laterala a anvelopei, n.r.) trebuie sa scrie "M+S", adica "Mud plus Snow "(noroi plus zapada - n.r.) la care se adauga cateva semne distincte", a declarat Florian Coman. ,,Expresia all seasons este generala. Sunt considerate de iarna anvelopele care pe langa expresia M plus S (Mud plus Snow) trebuie sa aiba si anumite semne, respectiv, un fulg de nea si o creasta alpina. Insa amenzi vor fi date numai acelora care ingreuneaza circulatia din cauza faptului ca nu sunt echipati de iarna", a spus reprezentantul ARR. Ordonanta de guvern care reglementeaza obligativitatea soferilor de a-si echipa autovehiculele de iarna intra in vigoare peste trei saptamani, si opereaza in perioada la 1 noiembrie-1 martie. Oficialul ARR a precizat ca soferii care isi vor schimba anvelopele la iarna vor primi si un certificat de conformitate de la service-urile auto prin care se atesta ca anvelopele montate sunt de iarna. ,,In cazul in care anvelopele montate nu respecta legea, iar conducatorul auto este amendat atunci amenda poate fi achitata de service deoarece nu a montat anvelopele legale", a explicat directorul general ARR. Conducatorii autovehiculelor care circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna sunt sanctionati cu retinerea talonului si amenda de pana la 4.000 de lei. In cazul vehiculelor de transport marfa sau persoane, neechiparea cu anvelope de iarna si lanturi este pasibila de amenda intre 2.500 si 4.000 de lei, precum si retinerea talonului. In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse. sursa: http://www.a1.ro/men/cars/atentie-nu...ea-172884.html |
[QUOTE=Daniel_DRV;4637614]Şi înapoi o aduci cu elicopterul ??? :))))))
Oficialul ARR a precizat ca soferii care isi vor schimba anvelopele la iarna vor primi si un certificat de conformitate de la service-urile auto prin care se atesta ca anvelopele montate sunt de iarna. -pentru cei care au deja cine le da asa ceva ? ,,In cazul in care anvelopele montate nu respecta legea, iar conducatorul auto este amendat atunci amenda poate fi achitata de service deoarece nu a montat anvelopele legale", a explicat directorul general ARR. -Deci ma duc la service si comand cauciucuri de vara..ma prinde ARR si le zic ca le-am luat de acolo ... si aia primesc amenda ca nu mi-au dat de iarna ? Asta chiar o sa fie bascalie :)) Oricum nu va mai uitat ce zic astia in presa...uitati-va in legea exacta...si sa vedeti acolo portite :d |
nu mă, citeşte totul.....trebuie să scrie pe certificat că sunt cauciucuri de iarnă(M+S) si desen cu creasta de munte şi fulg de nea pe cauciuc....
dar au voie sa te opreasca sa te verifice sau doar daca ai comis ceva ? ca oricum au scos centura si vorbitul la telefon pe oras acum pot sa iti dea doar avertisment |
Ca sa clarificam o data pentru totdeauna subiectu :
1.trebuie echipate toate cele 4 roti. 2.RAR`u a specificat ca pot fi folosite si cauciucuri all-season,dar cu mentiunea speciala de tip M,M+F,MS sau M&S(declaratie oficiala) 3.esti obligat sa ai masina echipata cu anvelope de iarna doar pe portiunile cu zapada,gheata,polei.daca circuli pe un drum uscat nu ai nici o problema.in zonele unde vor fi anuntate ninsori se vor instala echipaje de politie impreuna cu reprezentanti RAR.daca politistul te amendeaza si nu este insotit de un reprezentant RAR amenda nu este valabila deoarece organul de politie nu poate verifica autenticitatea anvelopelor. 4.amenda va fi aplicata soferului si nu proprietarului masinii pentru ca soferul are obligatia legala de a se ingriji de pregatirea masinii pentru drum 5.in cazul unui accident soferu care nu are masina echipata cu anvelope de iarna va plati si daunele. 6.asiguratorii nu vor despagubi in cazul accidentelor provocate de masini neechipate corespunzator. 7.toate masinile politiei sunt echipate cu cauciucuri de iarna. |
Chiar asa este cu centura si vorbitul la telefon?doar avertisment pot da pentru astea?
|
Corect ! dar doar dacă eşti pe oraş...
|
merge maine cineva la bucuresti ?
vreau sa merg si nu prea am cu cine... singur n-as vrea . astept interesatii pe pm :) |
|
Am o mica intrebare :acum 2 zile am vazut o masina ciudata in 2 locuri si avea un nume care nu la m putut citi, e rosie si nu e nici o marca cunoscuta de mine, e inmatriculata pe constanta parca, aveti idee ce este ?are un design cam ciudat e ceva gen audi a1 dar mai ingusta pe lungime si are spatele parca de m3 mai inghesuit !!
|
şi de unde ştim noi ce mărci cunoşti tu ? :)))) caută pe "goagăle" cu începutul denumirii ....
|
am ramas fara permis,mare atentie la loganul ascuns in boscheti in zona hotel arena regia intre navodari si constanta :P
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Daca imi dai facebook`u tau prin PM poate fac eu un gest si sunt soferu tau :> |
:)))))
ptr viteza si depasit pe linie continua :| mai am dovada pana pe 8 noiembrie :)) |
ce e şi cu moda aceasta....dacă ceri un nr de telefon la o fată eşti "demodat" , acum numai facebook, twitter... :))))))
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:22. |
- Copyright 2026 4Tuning