Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Virtual Tuning 3D (https://forum.4tuning.ro/162-virtual-tuning-3d.html)
-   -   Tips &Tricks/intrebari&raspunsuri/discutii (https://forum.4tuning.ro/162-virtual-tuning-3d/9522-tips-and-tricks-intrebari-and-raspunsuri-discutii.html)

ruver 06-10-07 18:12

Re: Tips &Tricks/intrebari&raspunsuri/discutii

Quote:

Originally Posted by M_B_A_Design (Post 1135722)
cred k lai mai postat....sau cel putin eu il stiu...oricum e bun:d...si mai fa si cu altceva ...

pai ziceti cu ce ati avea nevoie...

frost_dani 06-10-07 19:11

pai am zis eu mai sus..crezi ca ma poti ajuta?:)

ruver 06-10-07 19:38

nup sry.... s chesti care le inveti singur... ma refeream de chesti elementare si fara de care nu poti sa scoti ceva... sincer nu ma apuc sa fac un tutorial cum sa faci sticla la un stop... cand asta tine de material... care poti sa gasest pe net o gramada de materiale...

mba 07-10-07 10:51

fa unu .....cum se pregateste o scena...pt render cu vray ...da nu neaparat cu hdri ..."in studio"...adik c fel d lumina s pune (omni direct spot ...) pe urma GI k ala chiar nush cam cum se foloseste...si asa ....ar fii foate bun pt unii( dak nu ar fi bun pt mine) ...

Cipriany 11-10-07 19:09

Care ma poate ajuta cu un tutorial ceve mai complex sau detaliat. Vreau sa invat vray, n-am folosit niciodata vray numai mental ray si default de curand mi-am pus vray, am facut ceva randari dar nu reusesc nici cum sa obtin un rezultat mai bun decat cel care al fac cu mental ray.
Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.

Cipriany 22-11-07 20:20

1 Attachment(s)
Cine poate sa ma ajute si sa-mi spuna cum sa aloc mai multa memorie la max sau sa scap de eroarea asta.

Sleepy_85 22-11-07 20:39

la scena aia iti trebuie un core2 cel putin:lol: , n-ai sanse cu ceva mai slab, doar dak mai simplifici scena si modelele, scoate meshsmooth, si prostii din astea, ca iti omoara scena si chiar dak iti mergea asteptai o eternitate sa fak poza.

frost_dani 22-11-07 22:03

sau...iti instalezi tuneup utilities si inchizi toate apicatiile cand randezi...lasi doar max si tuneup...si oride cate ori vezi ca este mem slaba(te uiti pe tune up) ai acolo o optiune sa iti ia memoria din alte locuri(cea care nu e folosita)si sa ode programului care ruleaza....eu asa faceam la scene complicate si mergea :))

b0b0 24-11-07 14:23

nu folosesc de mult 3ds max.. si nu stiu cum se pune blueprint... imi spuneti si mie??pls.. si as vrea si unu sa probez....

MeHiGH 24-11-07 15:06

@andrey2003 - caute pe net Audi A3 3dsmax tutorial , e impartit in capitole , tutorial video ;
cu o simpla cautare pe gugal "car blueprints" , gasesti o multime de siteuri ;
adobe photoshop stii sa utilizezi deci nu-ti va fi greu sa vezi cum se "taie" pentru fiecare perspective !
ai chen du gugal mi !

b0b0 25-11-07 17:03

am reusit sa pun alea p background... dar knd fac ceva p aripa in LEFT... la TOP mi`o arata la usa din dreapta..????? nu ar tbui sa fie tot la aripa aia? astept raspuns...PS:daca nu am facut ceva bine explicati`mi p mess la idul bobo_razvy.. sau aici p forum...

mba 25-11-07 21:55

cum adik pe usa??? adik mai in spatele masinii??dak asa e muta planu cu blueprintu sa vina bine...si dak e altceva fii mai explicit:D:D...bafta

GRIGO 26-11-07 00:38

da aceeasi intrebare mi-a pus`o si mie pe mess .....
aranjeaza blueprint`u cum trebuie tu crezi ca daca modelezi capota din pozitia top, in pozitia front este exact cum e capota ....:)))))))))))))))
pai nu se face singur .....:)))))))))))))
incearca sa intelegi max`u
uite aici un tutorial bun http://www.3dm3.com/tutorials/vaz/

Quote:

nu ar trebui sa fie tot la aripa aia?
:))) de ce ar trebui ? in max nimic nu se modeleaza singur :)))
scuze dar nu puteam sa ma abtin sa nu rad, nimeni nu s-a nascut invatat dar baiatul e chiar tare cu intrebarea aia :))))))

b0b0 26-11-07 09:59

ahaa... ok.... ms pt tot :D

mba 26-11-07 16:19

Quote:

uite aici un tutorial bun http://www.3dm3.com/tutorials/vaz/
e super tare tutorialu...tot d la unu dinasta am inceput si eu ...
e bun pt toti aia care se apuca acuma d 3d max

Allexx10x 27-11-07 09:39

am si eu o problema...
cand apas move, scale sau rotate nu mai imi apar sagetile alea
de ex. cand apas move nu mai apar alea 3 directii x,y si z sau cand apas rotate nu mai apar cercurile alea...
ma poate ajuta cineva? cum pot sa fac sa apara din nou?

kantzorf 27-11-07 14:42

Quote:

Originally Posted by Allexx10x (Post 1218049)
am si eu o problema...
cand apas move, scale sau rotate nu mai imi apar sagetile alea
de ex. cand apas move nu mai apar alea 3 directii x,y si z sau cand apas rotate nu mai apar cercurile alea...
ma poate ajuta cineva? cum pot sa fac sa apara din nou?

Apasa pe X ;).

Allexx10x 28-11-07 10:03

mersi, am rezolvat :)

Cobra2007 01-12-07 23:45

Salut baieti :D , am o mare problema cu care se confrunta cam toti incepatorii in 3D, si anume iluminarea. Lucrez la o camera de dormitor si ma tot chinui sa fac lumina sa fie reala si sa lumineze aproape toata camera.Am incercat si cu vray lights si vray sun dar ori nu stiu eu setariile ori ceva nu e in regula (desii e mai plauzibila prima varianta:lol: ) de aceea va rog pe voi din suflet sa ma ajutati cu niste setari pentru o iluminare cat mai buna, (nu vreau tutoriale ca am cautat de mi-a venit spumele si n-am gasit exact ce vreau eu) sper sa ma ajutati, m-as bucura foarte mult, sunteti ultima mea speranta:D

GRIGO 02-12-07 13:59

http://www.grigodesign.ro/galerie%20tutoriale.htm
vezi tutorialul cu renderul pt vray ...... foloseste aceeasi iluminare ....
dome .... vezi schema in tutorial

Cobra2007 02-12-07 14:25

Quote:

Originally Posted by GRIGO (Post 1226009)
http://www.grigodesign.ro/galerie%20tutoriale.htm
vezi tutorialul cu renderul pt vray ...... foloseste aceeasi iluminare ....
dome .... vezi schema in tutorial

multumesc frumos:D

Cobra2007 02-12-07 15:01

1 Attachment(s)
va mai deranjez cu o problema (nu vreau sa abuz de acest ''serviciu'' dar voi sunteti mai destepti cu max'u:D ) .....am facut 2 jenti, le-am cromat...toate bune si frumoase pana la un punct....dupa cum se vede in imaginea de mai jos am incercuit acele reflexii care au iesit ondulate dar nu stiu din ce motiv...am tot incercat cu setari...tot asa iese...stie cnv de ce ?:???:
Eu vreau sa iasa acele reflexii frumos nu ondulate:-|.

Sleepy_85 04-12-07 10:23

Vezi daca nu e ceva de la model, poate a iesit asa de la meshsmooth, daca nu schimba materialul

Cobra2007 04-12-07 11:05

Quote:

Originally Posted by Sleepy_85 (Post 1229050)
Vezi daca nu e ceva de la model, poate a iesit asa de la meshsmooth, daca nu schimba materialul

da...posibil, am schimbat materialu si acu nu mai apare asa,poate din cauza ca acel crom scotea prea mult in evidenta reflexiile :???:

GRIGO 10-12-07 21:38

2 Attachment(s)
eram in seara asta intr-un mol din constanta ....
si la standul de jucarii am dat peste ceva interesant si nu puteam sa nu ii fac o poza
cei care stiti cunoasteti .... io cred ca o mica inspiratie au auvut`o sigur dupa
vestitul porsche facut de TopArt

Sebyy 10-12-07 23:02

Re: 4T 3D Car Battle -DISCUTII-

sal all....vad ca va pricepeti bine...sa lucrati in 3 ds max...eu is doar incepator..:(...care ma poate ajuta si pe mine cu ceva tutorila viode sau ceba blueprinturi....ii raman dator...:)

am mutat postul pe topicul asta data viitoare te rog ai grija unde postezi (here GRIGO)

Cobra2007 10-12-07 23:43

1 Attachment(s)
baieti am o problema cu materialele...spre ex, vreau sa pun greise/faiantza in baie si nu vreau sa para plata, asa ca am luat dupa http://www.vray-materials.de/ un material pt baie.Problema este urmatoarea, am downloadat modelu si sunt 4poze+materialu.Si nu stiu cum sa le pun in asa fel incat sa nu iasa plat.Am pus si modelu la dispozitie, ca sa-mi spuneti exact ce si cum, va multumesc!:D

ruver 11-12-07 03:09

Re: 4T 3D Car Battle -DISCUTII-

Quote:

Originally Posted by Sebyy (Post 1240638)
sal all....vad ca va pricepeti bine...sa lucrati in 3 ds max...eu is doar incepator..:(...care ma poate ajuta si pe mine cu ceva tutorila viode sau ceba blueprinturi....ii raman dator...:)

citeste acest topic ca ai sa gasesti o multime de tutoriale si raspunsuri la multe din intrebarile pe care o sa le ai ;)

Sleepy_85 01-01-08 05:07

:drunk: La multi ani la lume in anul 2008!

GRIGO 01-01-08 13:25

la multi ani
fie ca 2008 sa va aduca rami, procesoare puternice sa rupeti cu 3d`u
sa aveti numai rendere bune
si proiecte cat mai reusite .....:hug: :drunk: :drunk: :drunk:

MeHiGH 03-01-08 10:46

la multi ani , pe 2008

stai linistit ca are 2 infractiuni luate una de la mine si una de la ace axel :D nu a scapat , are ban -here GRIGO-

mba 03-01-08 11:22

trebuia sa mai cobori...k tot pepsi era :d
la multi ani :D:D:)

MeHiGH 03-01-08 11:23

a coborat de tot :) spor la jucariile voastre ! sa vedem ce a iesit !

Cipriany 04-01-08 17:37

1 Attachment(s)
La cererea lui Cobra2007 aici aveti cateva materiale pt. carbonfibre sper sa va fie de folos

nytrous_oxide05 05-01-08 12:52

Va salut. Eu sunt incepator in 3D asa ca sunt multe pe care nu le stiu, dar pt moment vreau sa va intreb ceva...sper sa n-o considerati o intrebare tampita :)).. de ce atunci cand modelez un box dupa blueprint, cand dau render "obiectul" apare deformat? Mentionez ca am luat toti vertecsii de pe o anumita linie cand am facut forma...deci nu inteleg de ce daca am miscat toata linia intr-un loc se vede drept si in altul stramb. Stiu ca sunt praf in domeniu dar chiar vreau sa invat si cred ca invat mai bine daca fac incercari decat sa urmez un tutorial pas cu pas. dupa ce invat cat de cat o sa fac si tutoriale dar deocamdata poate imi explicati voi cum procedez in cazul de care v-am zis..Va multumesc si astept un rasp :D

Sleepy_85 05-01-08 13:44

pai da o poza ca sa inteleg ce vrei sa zici ca asa e greu

nytrous_oxide05 05-01-08 13:59

Quote:

Originally Posted by Sleepy_85 (Post 1276083)
pai da o poza ca sa inteleg ce vrei sa zici ca asa e greu

a trebuit sa plec putin si am inchis pc-ul..deci n-am poza...dar incerc sa explic mai bine. de exemplu la o masina, fac dupa blueprint, mut vertecsii in asa fel incat forma box-ului sa se suprapuna peste blueprint, dar cand dau render forma in loc sa fie...lina...este deformata..plina de gauri si stramba...daca poti incearca sa-mi explici de la zero...adica nu mai lua in considerare ce-am zis eu...zi-mi cum se incepe...cum incepi tu...ms mult ;)

Cobra2007 05-01-08 14:05

Quote:

Originally Posted by nytrous_oxide05 (Post 1276112)
a trebuit sa plec putin si am inchis pc-ul..deci n-am poza...dar incerc sa explic mai bine. de exemplu la o masina, fac dupa blueprint, mut vertecsii in asa fel incat forma box-ului sa se suprapuna peste blueprint, dar cand dau render forma in loc sa fie...lina...este deformata..plina de gauri si stramba...daca poti incearca sa-mi explici de la zero...adica nu mai lua in considerare ce-am zis eu...zi-mi cum se incepe...cum incepi tu...ms mult ;)

dai un mesh smoth ;)

nytrous_oxide05 05-01-08 16:28

Quote:

Originally Posted by Cobra2007 (Post 1276120)
dai un mesh smoth ;)

nu cred ca e vorba de mesh smooth...din cate stiu eu ala e pt rotunjire...pt finisare...eu obtin forma buna doar ca e adancita in anumite locuri...ca sa intelegeti mai bine...se vede exact cum se vede la o masina lovita...are anumite parti in care arata ca o parte a caroseriei in care-ai dat un ciocan :))... oricum daca imi poate explica cineva cum se procedeaza cel mai bine raman dator :D... am vazut ca unii incep cu planuri..altii cu box-uri..nici nu mai stiu cu ce sa incep...unii doar modeleaza...altii fac de ex doar un plan in mijlocul blueprint-ului si de acolo cu shift tot maresc acea bucata...mie varianta cu vertecsii mi s-a parut cea mai usoara si normala metoda...pt ca poti obtine exact forma dorita...dar acum nu stiu...Astept pe cineva care sa-mi explice cat de cat mai detaliat..ms!

Cobra2007 05-01-08 16:46

ce ai zis ca vrei sa faci exact ? probabil iti ies acele "lovituri" pt ca nu ai pus vertecsii cum tre sau unde tre.Cert e ca daca pana acu ai mutat vertecsii din perspectiva eu zic sa o iei de la capat, pt ca in perspectiva nu iti dai seama, de aceea exista left,right,top,front...etc...in orice caz, vb lu' Sleepy_85, da`ne o poza ceva, un print, un wire....ca sa ne dam seama exact.

All times are GMT +2. The time now is 18:21.

- Copyright 2026 4Tuning