![]() |
Re: Toyota Supra vs. oricine peste 500 cp
@Ono: sa sti ca am fost un pic invidios cand te-ai dat la Galati cred cu masina de curse, adica pt oricare dintre noi este o onoare sa stea la start langa o masina de curse, mai ales ca "pilotii" nici nu isi scot masinila langa amatori....un gest foarte frumos din partea ta.
Si chiar daca stiu ca pierd tot imi doresc o comparatie din asta bengoasa:)) Dar sa fi sigur ca nu iti ofer cursa "gratis castigata", voi lupta si eu:) @ Sebastian, a fost un ex la ceea ce vreau sa fac, sunt sigur ca fac totul cum trebuie si cu bani foarte putini....adica am cumparat arcuri pt 180EUR, toba si soft ca.1000EUR si inca vreo 500,- pe nimicuri.Nu fac masina de curse din el. Deja am peste o saptamana un termin la ABT sa masor puterea ei originala si dupa aia merg dupa fiecare modificare sa vad de curiozitate ce a adus.... |
Si dupa te astept si la noi sa masori, daca ai chef.
|
Quote:
Mai ales ca aici am Dyno sa zic langa casa, poate pt tine ar fi interesant o comparatie, mie personal nu imi aduce decat pe acelasi stand informatii precise.Inainte si dupa modificari. Iar ca exactitate cele de Maha sunt singurele reunoscute de firme gen Audi sau Mercedes... un ex: daca fac un test pe un stand si ceva nu imi convine atunci pot da firmele in judecata numai daca a fost facuta masuratorea pe Dyno de la Maha!!!! Gallardo a avut de exemplu pe Maha in loc de 500Cp numai 430CP.....din cauza asta toate Gallardo au primit la scurt timp dupa iesirea pe piata un soft nou:)) Pe un stand Dynojet de ex. Supra mea ar avea cu ca 200Nm mai mult....asta este testat de un prieten bun din Viena care are firma de tuning si Dynojet al lui. Nu vreau sa critic alte standuri, dar personal sunt 100% sigur ca ce masor este bine si nu ma incanta alte standuri.....mai ales ca majoritatea nu accelereaza cu frana si nici aerul necesar nu il produc pt racire......la ABT face 90.000m3 de aer...si acum oameni mai baga inca 100.000EUR pt a mari capacitatea....este un monstru si acum , ma intreb cum arata dupa aia.... In Europa sigur nu sunt standuri asemanatoare la vreo firma de tuning...daca gresesc undeva si ii laud aiurea ma poti corecta. |
Maha este cea mai buna firma europeana de standuri insa ceea ce se ofera de peste ocean este cu adevarat profi. Anul trecut la un salon tehnic european a obtinut un loc unu pentru o inovatie pe care Mustang o foloseste de peste 20 ani. Am studiat Maha destul de mult si cunoastem produsele oferite de ei.
Dynojet este intradevar un stand foarte optimist, generos si toata luma stie asta. Eu nu vreau sa fac comparatii si nu de asta te-am invitat. In ce priveste volumul de aer dislocat de acele pompe de aer, ventilatoare este interesant sa cunoastem debitul pentru a putea sa-mi exprim parerea. Fara nici i suparare sau interpretatare dar 90 000m cubi nu-mi spun nimic. Da-mi tipul pompei-ventilatorului si il gasesc in cataloage speciale. Si eu am avut pe vremuri o problema cu un model de serie, un Peugeot 206RC vandut cu 177cp dar in realitate avand 150cp. Dupa masurarea ei pe un stand la Targul Vitan, un dyno neprofi israelian, dupa repetarea masuratorilor cu alte modele similare Peugeot a procedat schimbarea softului la toate 206RC in vederea obtinerii valorilor apropiate de ceea ce promisesera in fisa tehnica. Cartea de vizita a lui Mustang dymamometers este foarte bogata, avand in portofoliul de clienti inclusiv guvernul USA: http://www.mustangdyne.com/is_government.htm Tot la aceasta adresa ai sa gasesti si alte industrii servite de Mustang. Alti clienti care folosesc Mustang Dyno:Chip Foose https://www.youtube.com/watch?v=XhvLPwMIjgI, sau printul din Qtar https://www.youtube.com/watch?v=DKXTym-UwJI, Orange Country Chopers..., politia de New York, Harley... multi din producatori auto, insa MUSTANG nu cred ca-si permite sa vanda intr-o piata atat de concurentiala si corecta ceva care sa lase loc de interpretare. In plus cred ca Qatar chiar nu se pune problema de pret ;). https://forum.4tuning.ro/images/statu...er_offline.gif https://forum.4tuning.ro/images/buttons/report.gif |
Quote:
PS. Ca bat sau pierd eu ma prezint la start pentru show asa ca domnule Gratian pregateste o cursa legala pentru toti cei care vor sa vina la start si bineinteles si pentru cei care vor sa vada spectacol. |
Hayabusa vs Toyota Supra https://www.youtube.com/watch?v=KNqa_1syyFU&feature=fvw
|
Quote:
|
De batut e relativ normal ca o bati , cat de rau , vom vedea :D
|
Am un priten care tocmai a vandut Busa si mi-a relatat ca dupa 280 are mari probleme cu masinile puternice. Se referea la masini de cca 500cp cu ar fi un 63 AMG...
|
Quote:
Eu nu cred ca are vreo sansa, in momentul de fata sa ma bata vreo masina |
Virgil, pe cand o cursa din mers cu un Veyron?:D
Este printre cele mai anticipate si asteptate curse ale momentului dar din pacate evenimentul se lasa asteptat.. Se vorbea pe supraforums ca in octombrie ar fi o cursa intre o Supra de 1000rwhp+ din Texas si un Veyron, dar suntem in dec aproape si nu s-a mai auzit nimic..:rolleyes2 |
cu plecare de pe loc garantat 100000% ca nu prea gasesti masina care sa bata vreun motor de 1000,d-apai hayabusa.din mers e altceva..motocicletele in general pana pe la 200-250 trag constant.cel putin busa accelereaza pana la 250 la fel,nu simti nimic diferit,pierdere de cuplu sau ceva de genu.in schimb dupa 250 incepe sa nu mai traga f bine,spre deosebire de o masina care abia atunci parca incepe sa-si arate puterea..sunt categorii diferite de vehicule :)
|
Da cam asa este doar ca eu cred ca gasesti masini sa bata motoare pe 1000m.
Ceea ce spunem de prietenul eu era vorba de mers pe autostrada fara limita de distanta si desi pe bord arata 340 real probabil ca bate in 300. |
Vara asta m-am dat cu multe masini pe A2, si dupa loc, dar cu majoritatea din mers, si nu mi-a facut nici una fata,adica le-am omorat, sa vedem la anul ce va fi ca deja am cateva amenintati foarte serioase.
|
Eu imi doresc o cursa. Problema este ca nu gasesc nici un veyron:((
As plati pt o asa cursa chiar! |
Vergil sper cand vi in tara o incercam putin nu?
Cred ca nu ma refuzi. |
Quote:
|
Quote:
Pentru ca ai 1000 de cai ne dam 0-1000,chiar daca nu ai plecare foarte buna daca ai forta poti sa ma prinzi------daca poti binenteles:lol: |
Quote:
merge si dupa loc! |
Quote:
|
da al lui patriciu poti sa mi-l faci mie rost kiddie?:eyebrow: sau macar al lui tiriac...stii cum zic...
|
not funny :(
|
Quote:
Dar cu un Nr de tel nu fac mare branza:)) |
pana la a te da cu veyron nu crezi ca ar fii mult mai interesant sa ne prezinti si noua niste timpi ai masini tale ?!
un 0-160km/h, 0-200, 0-300, 100-200, 100-300kmh :) am inteles ca ai 1047cp si 1250nm dar niste timpi ar fii foarte bine veniti pt toti suntem curiosi. pt ca poti avea 1000+cp dar daca nu ii pui jos pot fii degeaba, ce greutate are masina ta ?! multumesc :) ps. sper ca nu te deranjeaza ! :) |
veyronul face 10.2 pe 400m..
nu stiu de pe loc, dar din mers nu are nicio sansa veyronul cu 1800 kg si tractiune integrala.. |
Quote:
am zis eu de 400m ceva ? de unde stii tu ca nu are nicio sansa veyronul din mers :))))) |
hmm..pt ca are tractiune integrala si vreo 300-400 kg in plus ?
oricum ai dreptate. trebuia sa specific "parerea mea" :-P |
nu are rost sa intru in vreo polemica cu tine !
eu m-am adresat lui virgil :) |
Quote:
Sper din tot sufletul sa fac rost de numar si sa vorbesc cu el. Era sa uit,nu promit nimic,dar incerc. :D |
@MihaiCsl:
daca ai vreo sansa sa faci asta si chiar reusesti te iau cu cea mai mare placere in masina.Asta ar fi cea mai mica problema. @Alex55: timpi la Supra nu ii am, adica sunt in functie de tractiune:dar garantez ca cu slickuri si pe uscat scot fara probleme sub 20 sec 0-300Kmh.Asta cu adaos daca intelegi. Iar timpi mei prezentati aici pe forum nu ajuta nimanui,nici macar mie, dar unui proprietar cu Veyron!!! Nu am nimic oficial si nu spun ca am un timp mai bun ca un Veyron, dar sunt sigur ca undeva de la 80-300Kmh ma tin foarte bine cu el.... Acum rezolv problema benzinei care ma limitat la un pic peste 1000Cp si va fi un pic mai mult de 1047Cp, poate ajung chiar la 1048CP:) |
in america toata lumea masoara 60-130mph, chiar a devenit sport national la ei :D
presupun ca ai un g-tech sau ca poti face rost de unul destul de usor :) |
Nu am g-tech!!
Iar momentan nu pot sa fac masuratori chiar daca as avea, am masina in lucru si scoasa din circulatie. |
Ii pui aripi ? :D
|
Quote:
La vazut cineva cu el? De vrajeala dasta sunt satul,si eu vreo doua in garaj dar nu vreau sa ies cu ele pt ca le conserv |
Dap..pe sectiunea Masini tari din Romania a fost pozat in Bv, alaturi de ul G Klasse.. :) deci este..
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Happy :D?
|
2 Attachment(s)
..............
|
rolling start eu pariez pe supra pana la 230-250 iar de la 280 incolo e panica...
|
Quote:
Ii pun aripile originale la loc, momentan sunt alea de carbon montate! Umblu la aerodinamica un pic ,la ambreiaj,la pompa de benzina si probabil un rollbar. Pana acum Supra a avut ca.1400KG si dupa asta va avea undeva la 1550Kg... Daca am sansa sa pun mana pe o cutie seqventiala atunci mai am ceva de lucru in plus. |
| All times are GMT +2. The time now is 14:05. |
- Copyright 2026 4Tuning