![]() |
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Quote:
daca in momentul respectiv, cand depaseai tu ca un mascul feroce care esti, din sensul opus venea o ambulanta, PE UNDE TRECEA?sau faceai repede dreapta ca sa mai bagi si pe altu' in shant? |
Quote:
subscriu si iti multumesc fasso pe aceasta cale pentru ca m-ai scutit sa tastez aceleasi chestii |
no problem! acum completez si eu lista: draga soferule, cand ma chinui si eu cu 90 km/h (blana) cu un amarat de atv sa te depasesc, te rog din suflet incearca sa nu ii dai sandale la masina ca sa-mi aratzi ca fugi mai tare ca un atv, stiu asta, dar uita-te intai in fatza sa vezi ca se apropie o masina si poate ma face zob!multumesc!
|
draga sofer: cand ai in fata o caruta sau un bou care parcheaza... invata sa pui frana treptat! nu dintr-o data ... si mai ales PUNE AVARII CA D'AIA SUNT ACOLO !! pt ca eu as putea vedea mult prea tarziu si v-as face zob pe toti. Azi am intalnit 2 asemenea cazuri: odata.. pe drum in afara localitatii.. o caruta intr-o curba fara pic de vizibilitate, toti opresc brusc.. intru si eu in curba cu 90 .. hopa la 100 m toti opriti fara nici un semn ceva! pun frana de'mi zboara toate alea prin masina!.... dupa cateva ore.. merg normal prin oras ca tot omu cand unu in fata vede un loc de parcare si pune brusc frana! daca avea vreo dacie de nu ii vedeam stopurile il zburam calumea in locu ala de parcare
|
Quote:
|
...nu ai nici o scuza ca ai depasit o coloana de masini lunga de 2 km si ai mers intre benzi(de unde stiai tu ce se intampla la 2 km in fata ta? poate fusese un accident sau orice altceva)
|
eu nu am de unde sa stiu cat tine o coloana, iar daca dau semnal sa depasesc si nu vine nimic din fata, care e problema, daca depasesc 200 m sau 2 km? Iar daca fusese un accident, masinile trebuiau sa stea pe loc, eventual sa incetineasca nu sa mearga constant. Si spun a 15 oara. AM MERS INTRE BENZI PT CA NU MI-AU DAT VOIE SA INTRU IN COLOANA. Scrie in legislatie care e distanta maxima pentru a efectua o depasire, in conditiile in care din fata nu vine nimic, iar vizibilitatea este maxima?
|
saracu' de tine...nu te-au lasat nemernicii astia obositi care veneau acasa de la serviciu sa intri la loc in coloana!vai, eu cred ca ma puneam pe plans!sau faceam pe zmeul, din nou, si imi faceam singur loc in coloana!
|
din cate mai imi aduc eu aminte de cand am invatat legislatia pentru examenul de obtinere al permisului auto nu este specificata distanta maxima a unei depasiri,dar scrie sigur ceva de depasirea coloanelor de masini.si cum ele circulau cu 70 adica restrictia cea mai des intalnita pe dn,cealalta fiind de 90(100 din cate stiu eu nu este restrictie pentru dn ci pentru drumurile europene) tu erai cam neregulamentar cu viteza
|
omg:shock: trebuie sa ne multumim unul altuia pentru ca ne scutim unul pe celalalt de a scrie aceleasi chestii!bravo!
|
nush baieti cum o luati voi dar eu ii dau o oarecare dreptate si lui paunionut! adica totusi.. poate chiar nu a fost lasat! si eu am intalnit cazuri in care chiar nu ma lasau sa intru in coloana si totusi .. cu chiu cu vai si nesimtire din partea mea am intrat , cel din spate fiind OBLIGAT sa ma lase sa intru! nu mai fiti asa rai ca pun pariu ca si voi ati patit ceva asemanator ca el! Bafta si fara suparari ! :D
|
eu cred ca multi din cei de aici fac asa ceva, iar daca omu vrea sa depaseasca coloana, daca te uiti in oglinzi il vezi ca vine si vrea sa se bage in fata ta, ce te costa sa il lasi??? Crezi ca ajungi mai repede cu o masina???? Cand vin de la mare,duminica intotdeauna se depaseste coloana pe unde e aglomeratie, iar eu pe cuvantu meu de nu ii las pe toti sa se bage in fata mea. Oricum nu am unde sa ma duc mai repede.
|
Quote:
Depasirea Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul care se afla in mers, oprit sau stationat, in acelasi sens de mers, daca prin aceasta se trece peste sau se incalca axul drumului, indiferent ca acesta este materializat sau imaginar. Depasirea se face numai pe partea stinga, in sensul de mers, cu exceptia vehiculelor ale caror conducatori au semnalizat si s-au incadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stinga si a tramvaielor, care se depasesc pe partea dreapta. Tramvaiele aflate in mers pot fi depasite si pe partea stinga pe drumuri cu sens unic sau cind nu exista patiu suficient intre sina din dreapta si marginea drumului. Obligatiile conducatorului de vehicul care efectueaza depasirea : Sa se asigure ca cel care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia depasirii si ca nu exista pericol ; Sa semnalizeze intentia de depasire ; Sa pastreze o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit ; Sa reintre pe banda de circulatie initiala, dupa ce s-a asigurat, in conditii de siguranta.(numai dupa ce a vazut in oglinda retrovizoare interioara vehiculul depasit, pentru a nu intra peste acesta). Obligatiile conducatorului de vehicul care este depasit : Sa nu mareasca viteza de deplasare ; Sa circule cit mai aproape de marginea din dreapta a partii carosabile. Se interzice depasirea vehiculelor : In intersectiile cu circulatie nedirijata prin mijloace de semnalizare rutiera ori de catre politisti ; In apropierea virfurilor de rampa, cind vizibilitatea este redusa sub 50m ; In curbe si oricare alte locuri cind vizibilitatea este redusa sub 50 m ; Pe pasaje, poduri, sub poduri, si in tuneluri. In aceste locuri pot fi depasite vehicule cu tractiune animala, motociclete, ciclomotoare, biciclete daca lungimea segmentului de vizibilitatee ste mai mare de 20 m, iar latimea drumului este mai mare de 7 m ; Pe treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare si marcaje ; Pe treceri la nivel cu calea ferata curenta si la mai putin de 50 m de aceasta ; In statii de tramvai, cind este oprit si nu exista refugiu ; In zona de actiune a indicatorului Depasirea Interzisa ; Cind pentru efectuarea manevrei se trece efectiv peste marcajul continuu care desparte sensurile de mers, iar vehiculele circula pe contrasens; In situatia cind din sens opus se apropie un alt vehicul al carui conducator este obligat sa efectueze manevre de evitare; In locul in care s-a format o coloana in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus. Se interzice depasirea coloanei oficiale asigurate, inainte si in urma, cu echipaje ale politiei. |
Quote:
Se interzice depasirea vehiculelor :In locul in care s-a format o coloana in asteptare[/B], daca prin aceasta se intra pe sensul opus. p.s dolb tu parca tineai cu mine de obicei:D |
robert.. dar ce faci frate daca depasesti.. si nu e chiar asa coloana.. si dintr-o data toti se aduna ca jegosii si fac coloana si nu mai ai cum sa te retragi si nu te lasa nici unu nici d'al drq?
azi am patit si eu ceva asemanator.. mergeam cu c-ul .. ca golfu l-am lasat la spalat... si na mi-e un pic mai greu ca e mare masina si ma bag frumos sa depasesc o coloana.. nu incurcam pe nimeni numai ca idiotii stateau ca IDIOTII degeaba si eu n-aveam timp de ei si am zis sa ii depasesc.. s-au pus in miscare si apoi un bou cu un autobuz urmat de un bou cu o dubita nu numai ca nu ma lasau sa ma incadrez si eu si sa ma bag cum trebuie DESI AVEAM LOC.. . ba chiar.. ma imping intr-o masina parcata pe dreapta, norocul meu fiind frana ! am stat o ora sa ma lase si pe mine cineva .. SUNT F NESIMTITI UNII |
doamne fereste,nu contest cu nimic ce spui(sunt multi nesimtiti si macar de ar fi numai nesimtiti dar e plin de "soferi" cu carnetel luat pe spaga care nu au treaba cu chestia asta numita soferie.Sunt afoni,paraleli,sunt un pericol public,un sofer nu e atent numai la botul masinii lui,e atent la tot ce se intampla,ala e sofer)...acuma iti spun tie sincer ca nu m-as fi luat de paunionutz cu absolut nimic daca nu incepea sa jigneasca
|
Pentru a nu stiu cata oara, PROIECTOARELE SUNT DESTINATE PENTRU A FI FOLOSITE CAND ESTE CEATA SAU ATUNCI CAND VIZIBILITATEA ESTE FOARTE SCAZUTA(ma refer la ploi puternice, praf etc). Asa ca drag sofer de orice autovehicul numai aprinde proiectoarele ca sa mergi tu prin Bucuresti sau prin alta parte a Romaniei, pentru ca nu vei vedea mai bine deoarece acelea bat in lateral si in jos.
personal nu stiu daca am aprins de 4 ori proiectoarele, si de cateva ori ca ma mai enerveaza pacalicii aia de vin noaptea cu faza lunga, ok am 180 accelerez, tu vii cu 250, eu fiind in depasire te vad si dau semnal cum ca ma bag pe banda 1 dupa ce termin depasirea cu riscu de a incetini pana la 90, da nu domnul necioplit da faza lunga de la 100m, iar cum becu de ceata nu se aprinde fara proiectoare, am fost nevoit. |
ba eu cred ca unii dintre voi au mici probleme de gandire legat de depasirea de coloana!spun asta gandindu-ma la urmatoarele criterii: daca e coloana, la ce plm te bagi sa depasesti, pentru ca tot in aceeasi coloana vei sfarsi si, probabil ca vei ajunge cu, sa zicem, 2 minute inainte(pentru alea 2 minute merita sa pui in pericol nu numai viata ta, dar si a unor oameni pe care nu-i cunosti, care muncesc zi lumina si au copiii de crescut)!si asta pentru ce, pentru ca te-ai plictisit sa mergi in spatele unuia si te-ai hotarat sa mergi in spatele altuia?! bun, iar daca tampitii astia de au facut legislatia au scris CLAR SI CONCIS ca ESTE INTERZISA DEPASIREA DE COLOANA, de ce trebuie sa faci tu tocmai pe dos?ca sa le aratzi ca de fapt legislatia scrisa de ei nu e cea pe care ai citit-o si tu, iar ei sunt tampiti?!nu zic, si eu am depasit coloana, dar era ceva in genu: primul, flash, il depaseam, ma retrageam foarte putin pe banda mea, semnal, flash, depaseam si pe al doilea, etc!sper sa ma fac inteles!daca te duci tu ca berbecu si depasesti 15 masini odata cu 700 km/h imposibil sa nu mai fie si altul ca tine din acea coloana care sa se bage si el in depasire chiar in fatza ta, sau mai rau, cand esti aproape paralel cu el, ca nah...a omis sa se uite in oglinda!
|
Quote:
Quote:
Quote:
(raspunsul tau chiar era plin de jigniri, doar ca l-am editat eu. nu-ti asuma merite pe care nu le ai in acest topic-aleks) Quote:
Quote:
Quote:
1. daca e coloana si intru in depasire inseamna ca nu mai doresc sa fiu in acea coloana si de aceea DEPASESC. Raspuns la intrebarea ta "la ce plm te bagi sa depasesti" 2. In legislatie scrie ca nu ai voie sa depasestii coloana care stationeaza, nu pe cea in mers, iar in mers trebuie sa ai o distanta fata de cei din fata, nu de 2 m, iar cand esti depasit, in legislatie spune clar ca nu trebuie sa accelerezi sau sa-l impingi pe ala care te depaseste in sant 3. Daca ala omite sa se uite in oglinda si intra in depasire, cand depasesc eu, care este vina mea, ca eu pot sa intru in depasire in spatele lui, iar el nu se asigura si ma arunca in sant, sau in pom |
1.nu incerca sa te dai sacaz acum prin post-uri de om sfant ca nu tzine;)am trecut peste;)
2.nu ai voie sa depasesti coloana aflata in mers decat daca faci depasire consecutiva si nu continua(adica depasesti te bagi la loc, iar depasest, etc...si NU sa ramai pe contrasens depasind in nestire!)p.s. probabil am invatzat legislatii diferite:lol: 3.daca ala omite sa se uite in oglinda si intra in tine, si te arunca in santz => ca mori ca prostu' pentru ca n-aveai rabdare sa stai in spatele unuia care culmea, avea rabdare sa mearga in coloana->asta era ideea, ca dai coltzu si nu cred ca mai conteaza atunci a cui a fost vina;) 4.eu cand zic coloana, ma refer la un numar > de 10-15 masini, nu la 2-3 pt ca alea le poti depasi foarte usor! |
Pentru cei care se plang de ce nu-i lasa altii sa intre in coloana dupa ce au depasit:
Daca toti eram asa smecheri ca voi ,ieseam de capul nostru din coloana si blocam ambele sensuri de mers ,ce se intampla? Era mai bine? Nu e mai bine sa stai la locul tau decat sa fii facut zob de o masina ce vine pe contrasens? Am vazut situatii de genul pe centura la Bucuresti si surpriza ..smecherasii au sfarsit prin offroad pentru ca nu-i lasa nimeni sa se bage la loc. |
Quote:
Quote:
Pt domnii idioti - instructori auto : in cazul in care NU V-ATI DAT SEAMA .. daca in localitate ai limita legala 50 km/h .. nu poti avea o viteza cu 10km sub limita admisa! adica daca tu cu boul tau elev aveti 20 km/h sunteti pasibili de amenda pt ca incurcati traficul! si daca tot mergeti cu viteza aia .. DE CE DRACU NU STATI CAT MAI PE DREAPTA!?! trebuie sa ocupati TOATA STRADA? |
draga soferule intors acasa din Italia ,spania ..etc incearca sa conduci cum trebuie in tara de ''munca' ai fi ramas pe jos de mult ....
si draga soferule cu masina cu volan pe dreapta ... asigurate ca nu e nimeni in dreapta ta si dupa aia fa manevra .. |
referitor la conflictul usor dintre panionionut, fasso, si care mai sunt am o singura explicatie, in Romania, circulatia este foarte greoaie, daca nu ar mai exista cativa dintre noi sa ne bagam mai tare iar restul nu s-ar lua nu va dati seama ce porcarie ar fi. Multi stiu ce e dimineata la orhideea partea dinspre apaca, ca o iau si merg pe contrasens eu si cu restu de masini cu ce gresesc ca oricum din fata trec maxim3 masini, sau cate si mai cate. Iar politia, in situatiile de fata multi, dar foarte multi am observat ca sunt intelegatori dupa ce le explici ce ai vrut sa faci.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
2. Intradevar ai dreptate 3. Asta se poate intampla si daca depasesti cate o masina si nu mai multe 4. Vezi ce ai scris la 2. Daca tot esti tu corect, presupun ca nu ai depasit niciodata mai mult de 1 masina. Si ai cam ramas singurul care incearca sa se "certe" cu mine, desi nu ai nici un argument, decat supozitii. daca, daca, daca..... asta inseamna ca nu ar mai trebui sa ne urcam in masina ca daca...sau poate.... sau cine stie ce |
Quote:
|
1.nu va mai legatzi de astia cu scoala pt ca fiecare din noi am fost asha;)
2. pt paunionutz: nu ti se pare corect sa-mi expun si sustin punctul de vedere? ce daca am ramas singurul, chiar crezi ca aveam nevoie de spate ca sa afirm niste lucruri adevarate? 3.recunosc, si eu am depasit mai multe masini odata de nenumarate ori, insa tot de nenumarate ori se gasea unu din coloana pe care o depaseam sa depaseasca si el chiar cand eram aproape in dreptul lui. Tocmai de aceea, acum incerc sa evit astfel de intamplari!ma uit, vad ca sunt 4389 de masini in fatza, nu ma mai bag in depasire, pentru ca in niciun caz nu o sa ajung eu in capatul coloanei pana la destinatie! 4.draga sofer de SUUUVVV, asa mai colorat un pic "mancati-as peleu tau", cand mergi pe un drum cu 4 benzi si vezi ca vin din spate ca taurul, iar tu esti gata gata sa depasesti un tir aflat pe banda ta, cand iti dau flash inseamna ca NU TREBUIE SA TE BAGI IN DEPASIRE PT CA VIN TARE si poate nu am pe unde sa te ocolesc, in niciun caz nu ma refer prin acel flash : BAGA-TE MA CA-TI DAU VOIE!intr-adevar n-am tupeu sa te injur, ca doar esti mai colorat asha un pic si n-am chef sa ajung intr-un portbagaj de ML!multumesc! |
fasso nu esti singur,eu te sustin:d:d:d...dar pur si simplu am preferat sa incetez polemica(mi-e scarba de atatea dispute)...si referitor la invatacei eu doar am intrebat cum e cu restrictiile astea pentru ei,pentru cultura mea generala,nu ii critic si nu ii judec,nu am absolut nimic cu ei...pana la urma tre sa ne gandim ca toti am fost ajea si mai mult decat atat,masina aia nu e pe mana lor de capul lor,exista cineva in dreapta care trebuie sa-i spuna pas cu pas ce si cum si sa fie atent si pentru el
|
Quote:
|
ai prins tu dolb, nu?! si te-ai trezit ca picase plapuma de pe tine, nu?!multumesc robertihno;)
|
Cine e moderator aici sa sterga toate posturile conflictuale ca m-am plictisit.
|
Quote:
In fine, ai dreptate - nu trebuia sa ma iau de motivul ala. Ci de faptul ca efectua manevra fara sa se uite in oglinzi, ceea ce este destul de deranjant. Iar sa si comentezi cand un om te atentioneaza pe un ton relativ linistit, mi se pare taranie. Azi am comis-o si eu in trafic. Nu l-am vazut pe un nene in oglinzi si i-am taiat "nasul". Dupa claxonul de atentionare al dansului urmat de o mica injuratura, am dat avarii pentru a-mi cere scuze, urmand, ca la primul semafor sa se puna pe banda din stanga mea si de a-si prezenta scuzele pentru injuratura. Consider ca asa se poate intampla si mai departe de acum incolo. PS: mentionez ca masina tipului era un Mercedes 300 SEL. |
Quote:
Personal cred ca multi instructori ar trebui sa faca asta pt ca i-ar putea invata pe elevi f mult despre viteza! degeaba te tin cu 40 la ora.. daca tu dupa ce ti-ai luat permisu.. iei masina lu tata cu speranta sa ii dai 200 si sfarsesti tragic! |
azi am avut o zi super super super linistita,am fost exagerat de calm(atat de calm ca am enervat pe toata lumea in special pe cei care au mers in dreapta cu mine)...am lasat pe toata lumea sa se bage,ba la unii chiar le-am facut eu loc sa se bage(unii multumeau ,altii infumurati cu masini smechere nu prea se oboseau sa mai apese butonul de avarie,dar sincer nu ma deranja deloc)...la stopul de pe pipera de la intersectia cu porsche aviatiei am lasat vreo 7 sa se bage in fata mea=)))...era colegul meu din dreapta exasperat:)))
|
azi a fost ceva in aer ca si io azi la plaza romania erau multi care vroiau sa intre in parcare, eu, cum sunt asa mai bun la suflet, am stat si i-am lasat pe toti care veneau, unu cate unu, pana s-a gasit unu din spate sa urle sa ma intrebe daca il las si pe ala din intersectie, numa de al naibii am mai lasat unu , ca sa trec de sina de tren si sa ma opresc. adica 30 de m de mers.
|
pentru cei care "se scuipa" aici: am rugamintea sa incetati. prezentati faptele si argumentele, nu intereseaza ep nimeni mistoruile ieftine si caracterizarile pe care cu multa imaginatie vi le faceti unii altora.
am editat majoritatea posturilor, si va rog ca in continuare sa nu postati altceva decat chestiuni legate STRICT de topic, pentru a nu fi nevoit sa dau warnuri inutil. hai ca nu-i greu spor la postat. |
Quote:
|
multumim aleks
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:15. |
- Copyright 2026 4Tuning