Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ploiesti (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti.html)
-   -   Despre masini (https://forum.4tuning.ro/100-ploiesti/6994-masini.html)

platon911 30-11-06 12:30

Re: Discutii despre masini

stiatu ca motorul diesel are randamnet 60%, iar cel otto pana la max 25%? si intradevar cuplul este f bun l diesel,puterea d tractinue!!! eu am vazut o Bora modificata TDI cu o evacuare de ziceai k e d raliu.

tre 30-11-06 12:48

nu stiu daca-i chiar asa diferenta insa motorul diesel e intr-adevar ceva mai eficient, e si mai nou ca-conceptie ca sa zic asa. din cate stiu eu la diesel creste eficienta cu cat motorul e mai mare deci se poate vorbi intr-adevar de eficienta de la 7-8 litri in sus.

oricum ar fi mie dieselul nu-m place ca miroase urat si suna la fel de urat si daca tot vorbim de motoare, astept cu nerabdare masinile electrice cu performante decente.

ps: tdi e diesel cu turbo, da?

bogdan_wrc 30-11-06 13:15

tdi, nu numai ca e diesel cu turbo, dar e si trademark de la VAG :P

tre, iti arat tdi care nici nu il auzi cum merge. si cuplu nesimtit...

la diesel evacuarea nu are mare efect nici la cai (chiar 0 aici), si nici la sound mare lucru. TRUST ME !

DONU' 30-11-06 13:46

Atunci vreu ceva la 3000 cc pe benzina cu compresor....

T@zMania 30-11-06 14:22

itzi recomand un w12 de 6.0 litri de pe audi a8 sau wv phantom;)

DONU' 30-11-06 14:51

Tu ce mai faci mai impostorule? Nu te-am mai vazut pe net de ceva vreme. Diseara apari si tu pe la sala, pe undeva?

platon911 30-11-06 17:37

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 642812)

la diesel evacuarea nu are mare efect nici la cai (chiar 0 aici), si nici la sound mare lucru. TRUST ME !

kre e diferenta intre tdi si dti?si mai o intrebare kre ma framanta:dci e cumva turbo?

Vibe 30-11-06 23:06

Taz vorbeste pe limba mea cand a zis de W12-le ala:) si tdi eu stiam ca inseamna Turbo Direct Injection.... dti habar n-am si dci are si turbo :)

T@zMania 30-11-06 23:31

Quote:

Originally Posted by djvibe (Post 643700)
Taz vorbeste pe limba mea cand a zis de W12-le ala:) si tdi eu stiam ca inseamna Turbo Direct Injection.... dti habar n-am si dci are si turbo :)

te-ar ''coafa'' un w12 a?;)

Vibe 30-11-06 23:43

Vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrum :) adica iti fixezi un punct din fata ta si in momentul urmator esti acolo :)

tre 01-12-06 01:17

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 642812)

asa este, tdi=diesel+turbo de la vag. dti e de la opel, dar nu stiu daca are si common rail, tdci=crdi=crd=diesel+turbo+common rail, primul de la ford, al 2lea de la hundai, si ultimul de la jeep(chrysler). inca o dovada in plus ca tot incearca astia sa faca din rahat bici (figura de stil, sa nu ne ofensam) cu dieselul.

ideea e ca eu vreau sa aud motorul cand merge, si vreau sa aud ceva frumos. sunt convins ca exista dieseluri extrem de silentioase dar astea-s cazuri particulare.

asa este si din cate tin minte faptul ca dieselul nu face zgomot la evacuare e tocmai din cauza particularitatilor ciclului (fapt divers: e motor in 5 timpi, nu?)

platon911 01-12-06 01:32

ceva super.just watch it.cars of course....
https://www.youtube.com/watch?v=_2Swu...elated&search=

T@zMania 01-12-06 09:52

e veche;)dar super tare....hai sa cautam si ceva cu un diesel sa vedem....

MeHiGH 01-12-06 13:44

https://www.youtube.com/watch?v=ox4cwo0bk1U
https://www.youtube.com/watch?v=39PvcWG-Ki8
Nu stiu daca sunt relevante filmuletele de mai sus , dat fiind faptul ca sunt motoare diesel , dar pe monstrii.
Enjoy!:D

Dirty Pusherman 01-12-06 14:42

super adevarate filmuletele!!!!!!
imi place fumul ala negru...de zici ca vine apocalipsa! :lol: 8)
e clar....4 big cars...DIESEL is the choice!
mai ales turbo...biturbo diesels! :D

platon911 03-12-06 10:24

Quote:

Originally Posted by Dirty Pusherman (Post 644454)
super adevarate filmuletele!!!!!!
imi place fumul ala negru...de zici ca vine apocalipsa! :lol: 8)
e clar....4 big cars...DIESEL is the choice!
mai ales turbo...biturbo diesels! :D

Prodigy-Diesel Power.ai vazut u vreodata o locomotiva benzinara?:D

Dirty Pusherman 03-12-06 16:22

Prodigy? :rolleyes2
eu nu am vazut...normal ca nu! :D

platon911 03-12-06 23:14

Quote:

Originally Posted by tre (Post 643864)
asa este, tdi=diesel+turbo de la vag. dti e de la opel, dar nu stiu daca are si common rail, tdci=crdi=crd=diesel+turbo+common rail, primul de la ford, al 2lea de la hundai, si ultimul de la jeep(chrysler). inca o dovada in plus ca tot incearca astia sa faca din rahat bici (figura de stil, sa nu ne ofensam) cu dieselul.

ideea e ca eu vreau sa aud motorul cand merge, si vreau sa aud ceva frumos. sunt convins ca exista dieseluri extrem de silentioase dar astea-s cazuri particulare.

asa este si din cate tin minte faptul ca dieselul nu face zgomot la evacuare e tocmai din cauza particularitatilor ciclului (fapt divers: e motor in 5 timpi, nu?)

cum sa fie mah in 5 timpi dieselu'?aspiratia,compresia,injectia si aprinderea si evacuarea.crdi e injectie diesel cu turbina cu geometrie variabila,dti are si common rail CDTI.io vroiam sa stiu dak tdi e acelasi lucru cu dti?am auzit k dci e mai bun avand in vedere k si Mercedes practik motoare din astea

tre 04-12-06 08:09

:D
motoarele diesel au fost intotdeauna cu injectie, deci nu exista dizel cu carburator.

da, prima parte e corecta, la diesel e admisie de aer dupa care se injecteaza combustibil, nu-i ca la otto unde intra amestec gata format insa n-am stabilit ca la diesel nu exista aprindere?

in general dizelurile cu common-rail (hint: CR din CRDi, e de-a dreptul evident ce naiba) au si turbo. DCi e acelasi lucru cu CDI numai ca provine de la producatori diferiti, reno respectiv merts, nu stiu care-i mai bun dar daca te iei dupa gura lumii sigur nu afli adevarul.

nu stiu daca TDI are common-rail (din cate am citit stiu ca n-are) asa ca e foarte posibil sa fie cam acelasi lucru cu DTI.

tre 04-12-06 08:15

vad ca ma contrazici dar tot 5 timpi ai obtinut si tu. :))

bogdan_wrc 04-12-06 12:21

Quote:

Originally Posted by T@zMania (Post 642902)
itzi recomand un w12 de 6.0 litri de pe audi a8 sau wv phantom;)

pls
.. e Phaeton. :D

TDI nu are commonrail. decat ultimele 2 scoase sunt o combinatie cu commonrial. dar PD -pompe duse de la VAG are cuplu mai mare si e mai puternica la origine decat CR. dar e mai zgomotoasa si mai poluanta. de asta trece usor usor si VAG la CR. desi eu nu prea vreau.

platon911 04-12-06 12:36

Quote:

Originally Posted by tre (Post 647016)
vad ca ma contrazici dar tot 5 timpi ai obtinut si tu. :))

1.aspiratia,2.compresia,3.injectia si aprinderea,4.evacuarea.cum sa fie in 5timpi?io n-am vazut motor in 5 timpi!!!Se injecteza motorina si se apinde in acelasi timp.aici sunt miliardimi de sec.timpii de injectie si aprindere,durata de intarziere la aprindere mai multe kestii,ma rog astea tin de E.C.U.:???:

tre 04-12-06 21:07

da ma, depinde ce carte citesti. conform graficului transformarilor is 5 faze de evolutie. reformulez deci: dizelu e motor in 4 timpi dar poate fi privit si ca motor in 5 timpi.

DONU' 05-12-06 07:22

2 Attachment(s)
Am vazut ieri o mashinutza frumoasa foc. Numere de Bucuresti, nu stiu daca e de pe la noi insa mi-au ramas okii la ea. Cand ma fac mare imi iau si eu una :)

OPEL VECTRA OPC

dragos2900 05-12-06 07:54

Sunt vreo 4 la noi in tara...si una din ele e a lui Cristi Tabara....de la Pro TV!8)

bogdan_wrc 05-12-06 08:20

si eu am crezut la fel. dar aia e GTS, nu OPC ;) eu stiu ca nu e acelasi lucru...
don , sigur era OPC si nu GTS? :D

DONU' 05-12-06 08:57

Frate, scria in stanga Vectra si in dreapta OPC si nimic altceva ...

Skma 05-12-06 09:43

Sunt doua modele !
OPC-ul este tunerul de fabrica Opel si este Vectra OPC
GTS-ul este un pachet sport scos direct de fabrica !
;)

platon911 05-12-06 13:43

e adevarat k dak nu am centuri pe spate trebuie sa-i pun? k acuma fiind obligatorie si asta pe spate. nu e cazul meu dar m-am contrazis cu cineva

DONU' 05-12-06 13:46

Daca masina nu e prevazuta din fabrica cu centuri atunci n-ai de ce sa-i pui...

platon911 05-12-06 16:33

pai...ia fi atent din moment ce trb asta e lege,masinile kre nu au centuri pe spate cik nu mai trec RAR-u.si cik tre prevazute cu astfel de centuri.

tre 05-12-06 18:16

imposibil, conteaza anul de fabricatie al masinii si daca nu e prevazuta din fabrica cu asa ceva nu iti pui. daca iti pui atunci ele trebuie sa fie omologate pt. masina, etc. etc.

DONU' 06-12-06 11:30

Re: Masini tari de pe la noi

Care este cea mai puternica masina din Ploiesti oare?
M5???
Mai e vreuna mai tare de 507 CP ???

Dirty Pusherman 06-12-06 17:53

Quote:

Originally Posted by DONU' (Post 650248)
Care este cea mai puternica masina din Ploiesti oare?
M5???
Mai e vreuna mai tare de 507 CP ???

mai...unchimiu zice ca e-ul lui are 512 cai fara vmax (are dat jos vmax-ul...cu el avea 475 de cai)...dar nu sunt sigur...ca nu a dus-o la dyno...iar porsche-le are 650 de cai cica...dar nici de asta nu sunt sigur...si nici nu este din Ploiesti ca nu este a lui.
sper sa nu se ia lumea de mine din nou dar DON-u a pus o intrebare, iar eu i-am zis ce stiu eu. Normal ca pot sa fie si altele cu mai multi cai si sa nu stim noi de ele! Poate de ex M5-ul ala este preparat...pe langa faptul ca este M! ;)

shantzu 06-12-06 18:14

corvetul ala negru ? cati cai are ? ...

Dirty Pusherman 06-12-06 18:21

vad pe net ca Z06 are 500 de cai...si mai e unu de 400 pe acelasi site...vorbesc de modelele astea noi...2004 +
eu nu stiu ce corvette este in ploiesti...nu stiu ce varianta e, ca nu l-am vazut pana acuma.
iar viper-ul ala negru tot in jur de 500 d cai are.

DONU' 07-12-06 07:17

Intreaba-l pe Momo ce model e Corvette-ul ca el l-a "vazut" cel mai de-aproape! :lol:

dshockevo 07-12-06 12:42

pai momo l-a "vazut" mai demult...poate si-a schimbat si respectivul masina intre timp ;)

platon911 10-12-06 18:30

baii fratilor ma contrzic io cu unu.voi ce ati prefera?un golf 3,astra f,vectra plm etc mai veki da bune,sau logan da' e nou nam c zice.io ma f*t pe el de logan k daia sau bagat si taxele de la 1 ianuarie k sa protejeze mark autohtona si nu poti sa mai aduci nimic k dai o cark d bani la vama.......

DONU' 10-12-06 18:32

Daca n-as fi asa vitezoman dar mi-ar placea sa ma mai joc cate-un pic... romaneshte itzi spun... LOGAN.
Insa avand in vedere ca piciorul meu e mai greu si port 45, eu cred ca Vectra ramane Locul 1 ;)

All times are GMT +2. The time now is 04:26.

- Copyright 2026 4Tuning