![]() |
Re: Discutii despre masini
stiatu ca motorul diesel are randamnet 60%, iar cel otto pana la max 25%? si intradevar cuplul este f bun l diesel,puterea d tractinue!!! eu am vazut o Bora modificata TDI cu o evacuare de ziceai k e d raliu.
|
nu stiu daca-i chiar asa diferenta insa motorul diesel e intr-adevar ceva mai eficient, e si mai nou ca-conceptie ca sa zic asa. din cate stiu eu la diesel creste eficienta cu cat motorul e mai mare deci se poate vorbi intr-adevar de eficienta de la 7-8 litri in sus.
oricum ar fi mie dieselul nu-m place ca miroase urat si suna la fel de urat si daca tot vorbim de motoare, astept cu nerabdare masinile electrice cu performante decente. ps: tdi e diesel cu turbo, da? |
tdi, nu numai ca e diesel cu turbo, dar e si trademark de la VAG :P
tre, iti arat tdi care nici nu il auzi cum merge. si cuplu nesimtit... la diesel evacuarea nu are mare efect nici la cai (chiar 0 aici), si nici la sound mare lucru. TRUST ME ! |
Atunci vreu ceva la 3000 cc pe benzina cu compresor....
|
itzi recomand un w12 de 6.0 litri de pe audi a8 sau wv phantom;)
|
Tu ce mai faci mai impostorule? Nu te-am mai vazut pe net de ceva vreme. Diseara apari si tu pe la sala, pe undeva?
|
Quote:
|
Taz vorbeste pe limba mea cand a zis de W12-le ala:) si tdi eu stiam ca inseamna Turbo Direct Injection.... dti habar n-am si dci are si turbo :)
|
Quote:
|
Vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrum :) adica iti fixezi un punct din fata ta si in momentul urmator esti acolo :)
|
Quote:
ideea e ca eu vreau sa aud motorul cand merge, si vreau sa aud ceva frumos. sunt convins ca exista dieseluri extrem de silentioase dar astea-s cazuri particulare. asa este si din cate tin minte faptul ca dieselul nu face zgomot la evacuare e tocmai din cauza particularitatilor ciclului (fapt divers: e motor in 5 timpi, nu?) |
ceva super.just watch it.cars of course....
https://www.youtube.com/watch?v=_2Swu...elated&search= |
e veche;)dar super tare....hai sa cautam si ceva cu un diesel sa vedem....
|
https://www.youtube.com/watch?v=ox4cwo0bk1U
https://www.youtube.com/watch?v=39PvcWG-Ki8 Nu stiu daca sunt relevante filmuletele de mai sus , dat fiind faptul ca sunt motoare diesel , dar pe monstrii. Enjoy!:D |
super adevarate filmuletele!!!!!!
imi place fumul ala negru...de zici ca vine apocalipsa! :lol: 8) e clar....4 big cars...DIESEL is the choice! mai ales turbo...biturbo diesels! :D |
Quote:
|
Prodigy? :rolleyes2
eu nu am vazut...normal ca nu! :D |
Quote:
|
:D
motoarele diesel au fost intotdeauna cu injectie, deci nu exista dizel cu carburator. da, prima parte e corecta, la diesel e admisie de aer dupa care se injecteaza combustibil, nu-i ca la otto unde intra amestec gata format insa n-am stabilit ca la diesel nu exista aprindere? in general dizelurile cu common-rail (hint: CR din CRDi, e de-a dreptul evident ce naiba) au si turbo. DCi e acelasi lucru cu CDI numai ca provine de la producatori diferiti, reno respectiv merts, nu stiu care-i mai bun dar daca te iei dupa gura lumii sigur nu afli adevarul. nu stiu daca TDI are common-rail (din cate am citit stiu ca n-are) asa ca e foarte posibil sa fie cam acelasi lucru cu DTI. |
vad ca ma contrazici dar tot 5 timpi ai obtinut si tu. :))
|
Quote:
.. e Phaeton. :D TDI nu are commonrail. decat ultimele 2 scoase sunt o combinatie cu commonrial. dar PD -pompe duse de la VAG are cuplu mai mare si e mai puternica la origine decat CR. dar e mai zgomotoasa si mai poluanta. de asta trece usor usor si VAG la CR. desi eu nu prea vreau. |
Quote:
|
da ma, depinde ce carte citesti. conform graficului transformarilor is 5 faze de evolutie. reformulez deci: dizelu e motor in 4 timpi dar poate fi privit si ca motor in 5 timpi.
|
2 Attachment(s)
Am vazut ieri o mashinutza frumoasa foc. Numere de Bucuresti, nu stiu daca e de pe la noi insa mi-au ramas okii la ea. Cand ma fac mare imi iau si eu una :)
OPEL VECTRA OPC |
Sunt vreo 4 la noi in tara...si una din ele e a lui Cristi Tabara....de la Pro TV!8)
|
si eu am crezut la fel. dar aia e GTS, nu OPC ;) eu stiu ca nu e acelasi lucru...
don , sigur era OPC si nu GTS? :D |
Frate, scria in stanga Vectra si in dreapta OPC si nimic altceva ...
|
Sunt doua modele !
OPC-ul este tunerul de fabrica Opel si este Vectra OPC GTS-ul este un pachet sport scos direct de fabrica ! ;) |
e adevarat k dak nu am centuri pe spate trebuie sa-i pun? k acuma fiind obligatorie si asta pe spate. nu e cazul meu dar m-am contrazis cu cineva
|
Daca masina nu e prevazuta din fabrica cu centuri atunci n-ai de ce sa-i pui...
|
pai...ia fi atent din moment ce trb asta e lege,masinile kre nu au centuri pe spate cik nu mai trec RAR-u.si cik tre prevazute cu astfel de centuri.
|
imposibil, conteaza anul de fabricatie al masinii si daca nu e prevazuta din fabrica cu asa ceva nu iti pui. daca iti pui atunci ele trebuie sa fie omologate pt. masina, etc. etc.
|
Re: Masini tari de pe la noi
Care este cea mai puternica masina din Ploiesti oare?
M5??? Mai e vreuna mai tare de 507 CP ??? |
Quote:
sper sa nu se ia lumea de mine din nou dar DON-u a pus o intrebare, iar eu i-am zis ce stiu eu. Normal ca pot sa fie si altele cu mai multi cai si sa nu stim noi de ele! Poate de ex M5-ul ala este preparat...pe langa faptul ca este M! ;) |
corvetul ala negru ? cati cai are ? ...
|
vad pe net ca Z06 are 500 de cai...si mai e unu de 400 pe acelasi site...vorbesc de modelele astea noi...2004 +
eu nu stiu ce corvette este in ploiesti...nu stiu ce varianta e, ca nu l-am vazut pana acuma. iar viper-ul ala negru tot in jur de 500 d cai are. |
Intreaba-l pe Momo ce model e Corvette-ul ca el l-a "vazut" cel mai de-aproape! :lol:
|
pai momo l-a "vazut" mai demult...poate si-a schimbat si respectivul masina intre timp ;)
|
baii fratilor ma contrzic io cu unu.voi ce ati prefera?un golf 3,astra f,vectra plm etc mai veki da bune,sau logan da' e nou nam c zice.io ma f*t pe el de logan k daia sau bagat si taxele de la 1 ianuarie k sa protejeze mark autohtona si nu poti sa mai aduci nimic k dai o cark d bani la vama.......
|
Daca n-as fi asa vitezoman dar mi-ar placea sa ma mai joc cate-un pic... romaneshte itzi spun... LOGAN.
Insa avand in vedere ca piciorul meu e mai greu si port 45, eu cred ca Vectra ramane Locul 1 ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 04:26. |
- Copyright 2026 4Tuning