Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Renault R12 Gordini (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/6194-renault-r12-gordini.html)

k4r4 23-07-09 08:14

Re: Renault R12 Gordini

e perfecta da-o dreq....intra pe site sa vezi cum arata cand a luat-o. toate piesele rare sunt puse la pastrat, sa nu le buleasca aiurea. inclusiv bordul cu sigla gordini....si multe altele. scaunele sunt in garaj, pentru ca regulamentul ii impune sa foloseasca scaunele speciale, galeti, etc. www.renaultgordini.hu aproximativ tot ce e pe site-ul asta e al lui.

andi_cimpean 23-07-09 13:07

Quote:

Originally Posted by k4r4 (Post 2506730)
e perfecta da-o dreq....intra pe site sa vezi cum arata cand a luat-o. toate piesele rare sunt puse la pastrat, sa nu le buleasca aiurea. inclusiv bordul cu sigla gordini....si multe altele. scaunele sunt in garaj, pentru ca regulamentul ii impune sa foloseasca scaunele speciale, galeti, etc. www.renaultgordini.hu aproximativ tot ce e pe site-ul asta e al lui.

deci aia rosie...este Renault Alpine?...dar ce model?...arata bine de tot :oops:

k4r4 23-07-09 13:12

alpine renault A310. masina bestiala. un sunet....prea beton. caroserie completa de fibra. si destul de comfortabila pt o masina sport.:D

ClasicD 23-07-09 13:23

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2507361)
deci aia rosie...este Renault Alpine?...dar ce model?...arata bine de tot :oops:

Alpine A 310 , model aparut in anul 1972 , cu motorizarea preluata de la RENAULT 16 TS , a existat si o varianta turbo prin anul 1985.

andi_cimpean 23-07-09 13:29

Quote:

Originally Posted by k4r4 (Post 2507381)
alpine renault A310. masina bestiala. un sunet....prea beton. caroserie completa de fibra. si destul de comfortabila pt o masina sport.:D

Quote:

Originally Posted by ClasicD (Post 2507415)
Alpine A 310 , model aparut in anul 1972 , cu motorizarea preluata de la RENAULT 16 TS , a existat si o varianta turbo prin anul 1985.

cred ca aici sunteti de acord cu mine ca nu se mai fac masini cum se faceau inainte...ma gandesc de ce nu aa tinut in constructie Alpine-ul asta...:(

tot ce au facut dupa el sunt simple cotete:x

icstere 24-07-09 02:39

amprenta anilor spune multe ... tocmai asta e frumusetea lor .... poate o frumusete mai rara decat a uneia tinuta de bibelou

alex55 26-07-09 12:50

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2507438)
tot ce au facut dupa el sunt simple cotete:x

cele de serie...ca cele sport nu chiar...designul lasa mult de dorit in rest ...:shock: 8)

amce 26-07-09 18:55

Silviu am discutat mai demult de diferential autoblocant si am vazut pe un forum australian ca tipul de cutie "336" 4 trepte cu diferential Quaife indicele QDF2X merge pus pe R12
Originally Posted by Scotty dread
The difference between the two quaife diffs is only the length of the output shafts and sealing of same, the "5 speed quaife diff" is as for fuego, the "4 speed Quaife diff" is as for 12, 15, 17.

Your crownwheel will simply bolt onto the quaife diff centre, all bearing spigots are the same.

Yes, the 4 speed type QDF2X1 is a bolt in proposition for a 12, 15 or 17 g-box.
The QDF3X also has a 110mm crown wheel spigot, as opposed to the 104mm crownwheel spigot on the QDF2X.

ce zici merge?

vali vtk 03-08-09 07:26

Daca cineva poate sa dea dimensiunile prizei de pe capota , si cateva poze detaliate as fi recunoscator

Prickindell 07-08-09 23:57

6 Attachment(s)
nu stiu cat de mult te ajuta, dar macar sa iti faci o idee.

Prickindell 10-08-09 02:06

2 Attachment(s)
am mai gasit 2 poze...din pacate nu am gasit dimensiunile exacte. multa bafta in continuare

b08ygs 10-08-09 23:15

in poza 4 vad ca masina are un fel de filtru cu o tubulatura care intra in compartimentul motor undeva pe langa radiator, pt ce este acela? si aceeasi piesa se afla si pe masina din poza 3 , pe piesa scrie devil daca nu ma insel, pt ce este piesa aceea?

LKS 10-08-09 23:28

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2548950)
in poza 4 vad ca masina are un fel de filtru cu o tubulatura care intra in compartimentul motor undeva pe langa radiator, pt ce este acela? si aceeasi piesa se afla si pe masina din poza 3 , pe piesa scrie devil daca nu ma insel, pt ce este piesa aceea?

in popor se numeste teava de esapament, acum zi-i cum vrei.. :D

icstere 11-08-09 02:26

eu din cate observ avea si servo-frana sau ma insel ?! cred ca tot cu ajutorul poporului nostru servo-frana n`a mai ajuns in 69 si pe la noi...

mikkai 11-08-09 12:46

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2548950)

Devil se ocupa cu sisteme de esapament pentru Renault (5,8,12,18 etc)

@icstere tu compari 12 gordini cu dacia 1300?

b08ygs 11-08-09 14:05

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 2550092)
Devil se ocupa cu sisteme de esapament pentru Renault (5,8,12,18 etc)

@icstere tu compari 12 gordini cu dacia 1300?

ok, si ce cauta pe acolo? adica de ce treverseaza botul masini?

LKS 11-08-09 17:11

acolo se sfarseste, nu traverseaza botul. aia e toata evacuarea

b08ygs 11-08-09 21:55

Quote:

Originally Posted by LKS (Post 2550747)
acolo se sfarseste, nu traverseaza botul. aia e toata evacuarea

ooookkkkkk...... cred ca face foarte mult zgomot:lol:
mersi pentru raspunsuri:)

B 89 WRC 12-08-09 00:05

cum le stiu unii ca niste oameni mari

icstere 13-08-09 00:03

nu le compar le aseman f tare ca au plecat de la aceias idee...ce au facut romanii din renault 12 ... si ce au facut tot francezii dintr`un renault 12.....

mikkai 13-08-09 14:53

spre deosebire de romani care nu au conceput nimic personal, doar au "imprumutat" "cumparat" "inchiriat" cum vreti voi sa ziceti, Renault a facut progrese la fel ca oricare marca premium de pe piata.

aysmen 24-08-09 22:20

Nimic nou?

B 75 UAP 24-08-09 23:44

12 Attachment(s)
Ba da.. dar din pacate sunt f f ocupat (iar seara f obosit) ca sa pot tine pasul si cu poze.. Am 2 saptamani concediu in care sper sa fac cat mai multe. Am inceput sa tai tablele, sa le scot din suduri, urmeaza sa le curat PANA LA METAL, sa le sudez, unde e nevoie, cositoresc sau alamesc, apoi sa le grunduiesc (ca pe grila de aerisire de sub parbriz - ca un mic amanunt, am cautat grila de R12 cu 2 gauri de prindere pe mijloc iar gaurile pentru duzele de spalat parbrizul iesite in relief ;) ). Am dat gauri pentru embleme si pe portbagaj, care, chiar daca e nou, din cauza vechimi are cateva zone cu rugina superficiala, urmeaza sa-i scot la cald masticul de pe interior, sa-l sablez/curat si pe el pana la tabla, sa-i cositoresc gaurile pentru eleron, apoi sa-l grunduiesc dupa care pun iar masticul..
Iata si cateva poze cu progresele:

k4r4 25-08-09 08:49

frumoasa lucratura. astea le-ai facut tu sau ai mester ceva?

ClasicD 01-09-09 10:55

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2583206)
Ba da.. dar din pacate sunt f f ocupat (iar seara f obosit) ca sa pot tine pasul si cu poze.. Am 2 saptamani concediu in care sper sa fac cat mai multe. Am inceput sa tai tablele, sa le scot din suduri, urmeaza sa le curat PANA LA METAL, sa le sudez, unde e nevoie, cositoresc sau alamesc, apoi sa le grunduiesc (ca pe grila de aerisire de sub parbriz - ca un mic amanunt, am cautat grila de R12 cu 2 gauri de prindere pe mijloc iar gaurile pentru duzele de spalat parbrizul iesite in relief ;) ). Am dat gauri pentru embleme si pe portbagaj, care, chiar daca e nou, din cauza vechimi are cateva zone cu rugina superficiala, urmeaza sa-i scot la cald masticul de pe interior, sa-l sablez/curat si pe el pana la tabla, sa-i cositoresc gaurile pentru eleron, apoi sa-l grunduiesc dupa care pun iar masticul..
Iata si cateva poze cu progresele:

Dupa tinichigerie se poate folosi pentru o mai buna izolare fonica ,cu rezultate foarte bune ,vopseaua folosita la trasarea marcajelor rutiere. Rezista foarte bine la socuri mecanice si termice si este destul de vascoasa la aplicare , ramane de vazut de unde poate fi procurata la un pret acceptabil. Spor la treaba si asteptam noi poze.

LUCI BV 89 WRC 01-09-09 13:16

Quote:

Originally Posted by ClasicD (Post 2602157)
Dupa tinichigerie se poate folosi pentru o mai buna izolare fonica ,cu rezultate foarte bune ,vopseaua folosita la trasarea marcajelor rutiere. Rezista foarte bine la socuri mecanice si termice si este destul de vascoasa la aplicare , ramane de vazut de unde poate fi procurata la un pret acceptabil. Spor la treaba si asteptam noi poze.

eu am cumparat asa ceva la galeata de 30l+8l de diluant special de la cei ce faceau marcaje cu 100lei!nu pot sa spun cum se intinde sau cat intra pe masina pentru ca inca nu m-am apucat de ea ! dar am un prieten ce si-a dat aripile interiore fata cu asa ceva si este foarte multumit!
bafta silviu

Nebunul_89 01-09-09 15:43

Quote:

Originally Posted by LUCI BV 89 WRC (Post 2602586)
eu am cumparat asa ceva la galeata de 30l+8l de diluant special de la cei ce faceau marcaje cu 100lei!
bafta silviu

inca o dovada ca romania este:-) o tara "pe cinste"

B 75 UAP 01-09-09 18:52

Quote:

Originally Posted by Nebunul_89 (Post 2603025)
inca o dovada ca romania este:-) o tara "pe cinste"

Referitor la munca, pana aici am facut singur, ca orice tinichigiu isi pierde repede rabdarea, stiti cum e vorba aia: daca vrei un lucru facut bine, fa-l singur!!
In ceea ce priveste materialele, multumesc pentru sfaturi dar deja am vopseaua, diluantul, intaritorul si primerul de la KLAR, mastic pensulabil, carpete fono-absorbante, vopsea insonorizanta, sprayuri cu zinc pentru suduri, smirghel, perii de sarma, freze de scos punctele de sudura si alte diverse scule..... toate de la STANDOX, 3M, MAKITA, BERNER, MILWAUKEE etc.
Deci am pretentia ca folosesc NUMAI materiale de calitate ca e pacat de munca si de cate ciocane mi-am dat peste degete pana acum :lol:

ClasicD 01-09-09 19:28

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2603482)
Referitor la munca, pana aici am facut singur, ca orice tinichigiu isi pierde repede rabdarea, stiti cum e vorba aia: daca vrei un lucru facut bine, fa-l singur!!
In ceea ce priveste materialele, multumesc pentru sfaturi dar deja am vopseaua, diluantul, intaritorul si primerul de la KLAR, mastic pensulabil, carpete fono-absorbante, vopsea insonorizanta, sprayuri cu zinc pentru suduri, smirghel, perii de sarma, freze de scos punctele de sudura si alte diverse scule..... toate de la STANDOX, 3M, MAKITA, BERNER, MILWAUKEE etc.
Deci am pretentia ca folosesc NUMAI materiale de calitate ca e pacat de munca si de cate ciocane mi-am dat peste degete pana acum :lol:

Poza in care prezinti capota portbagajului cu emblemele RENAULT-GORDINI pare sa fie asezata pe o DACIA 1301 LUX SUPER ,este si ea in resturare ? iar pentru materialele folosite sunt super!

B 75 UAP 01-09-09 19:53

Da, e o 1301 din 74, dar mai are de asteptat.. solicitarile ar fi prea mari si ar exista riscul sa se piarda din calitate la ambele masini.. ma apuc de ea abia dupa ce termin Gordini, am pus doar capota pe ea sa verific inaltimea celor 4 tampoane mici de cauciuc de pe interiorul capotei si sa masor emblemele in functie de stopuri.

popasan 02-09-09 18:07

Renault R12 Gordini

Scuze de offtopic, dar stie cineva ce dimensiuni au cauciucurile de pe Gordini domnului IORDACHE NICU? Multumesc

popasan 05-09-09 21:30

Renault R12 Gordini

2 Attachment(s)
Despre cauciucurile astea ii vorba, cine stie ce dimensiune au si ce model is, ca eu am gasit ceva de la Michelin modelul TRX, dar nu ii exact la fel, iar pe asta se poate citi ACTIVE, parca.....

ClasicD 23-09-09 14:10

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2603649)
Da, e o 1301 din 74, dar mai are de asteptat.. solicitarile ar fi prea mari si ar exista riscul sa se piarda din calitate la ambele masini.. ma apuc de ea abia dupa ce termin Gordini, am pus doar capota pe ea sa verific inaltimea celor 4 tampoane mici de cauciuc de pe interiorul capotei si sa masor emblemele in functie de stopuri.

Apropo de ,, maruntisuri deloc neglijabile '' vei monta aparatori de noroi ? bineinteles originale . La sosirea in Bucuresti a primelor 3 autoturisme RENAULT 12 GORDINI in anul 1972 , una dintre acestea avea montate aceste aparatori.

B 75 UAP 24-09-09 00:14

4 Attachment(s)
Ai dreptate, nu observasem amanuntul asta... Oricum, vad ca difera si kitul de autocolante, cea din mijloc nu are autocolantul cu elf pe aripa fatza, totusi eu nu incerc sa o fac cum a fost cand a ajuns in tara ci cum era cand a iesit din fabrica - si dupa cum vezi nu aveau aparatori ;) :

aysmen 24-09-09 00:19

Salutare ,ce ai mai mesterit pe la masina?Ceva poze?

B 75 UAP 24-09-09 00:31

Din pacate nu am mai facut poze.. Cu mari eforturi am desfacut toate tablele de care am nevoie (aripi spate cu fusta spate, fusta fatza, pragurile exterioare, stalpii de mijloc cu plafonul, partea din spate a pedalierului si tabla care separa portbagajul de habitaclu - care la mine era sudata pentru a proteja pilotul de un eventual incendiu/explozie a rezervorului) Intre timp am facut rost si de discurile fatza, cutia de sigurante si bara de torsiune spate, iar in cateva zile masina pleaca la tinichigiu (cu toate ca nu cred ca mai termin tinichigeria anul asta).

B 89 WRC 24-09-09 01:33

nu trebuie sa crezi trebuie doar sa iti doresti f mult si poti reusi

ynp_46 24-09-09 02:23

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2664666)
nu trebuie sa crezi trebuie doar sa iti doresti f mult si poti reusi

Bine zis...:-)

ClasicD 24-09-09 14:47

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2664614)
Din pacate nu am mai facut poze.. Cu mari eforturi am desfacut toate tablele de care am nevoie (aripi spate cu fusta spate, fusta fatza, pragurile exterioare, stalpii de mijloc cu plafonul, partea din spate a pedalierului si tabla care separa portbagajul de habitaclu - care la mine era sudata pentru a proteja pilotul de un eventual incendiu/explozie a rezervorului) Intre timp am facut rost si de discurile fatza, cutia de sigurante si bara de torsiune spate, iar in cateva zile masina pleaca la tinichigiu (cu toate ca nu cred ca mai termin tinichigeria anul asta).

Am dat de un material in care in care ACR a trimis la AUTOMECANICA din Sos. Giurgiului - Bucuresti autoturismele RENAULT - GORDINI pentru reparatie in special lucrari la tinichigerie , masinile care la sub 10.000 km parcursi erau rasturnate , tamponate si care erau la inceputul anilor 70 propuse pentru casare, datorita starii in care se aflau. Datorita unor oameni extraordinari aceste masini au fost salvate .
Ai dreptate ca vrei sa schimbi plafonul si alte elemente de caroserie , se impune avand in vedere prin ce au trecut aceste masini , dar asta insemana mai mult timp alocat acestei operatii destul de importanta in economia restaurarii, poate reusesti totusi sa termini tinichigeria anul acesta
;)

Alex1300BV 28-09-09 23:26

Renault R12 Gordini

2 Attachment(s)
Salutare tuturor!
Referitor la subiectul " cu sau fara aparatori de noroi", eu as fi de parere ca in versiunea "Cu aparatori", masina are o silueta mai "solida"... pare mai larga, cu umerii mai lati, intr-un fel... E greu de exprimat... Sper ca nu par "dus cu vaca".
Succes proprietarului in reconstruirea masinii!!!

All times are GMT +2. The time now is 12:49.

- Copyright 2026 4Tuning