Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

world_eye007 04-02-10 16:51

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Firma Bburago am zis, scara 1:18 si balamalele alea sunt dog legs :-P

bmwh548 04-02-10 17:12

Scuze nu am fost atent...la Bburago de obicei este un arc pe acolo care tine balamalele "inchise". Ai putea incerca sa il tensionezi putin mai tare.

world_eye007 05-02-10 13:59

Nu are niciun fel de arc. Dogleg-ul intra intr-o gaura peste care vine prins ceva cu surubul. Am desfacut acuma si cred ca este de vina coltul usii, la cea din partea dreapta nu este problema, dar la cea din stanga o impinge in afara ceva...

bmwh548 05-02-10 14:15

Fa poza.

khrysty@n 06-02-10 09:20

Exact masina ta o am si eu.

Si am gasit o solutie...:(

Am lipit usile cu scoci transparent, vreau sa spun ca nu mai stau inchise deloc.:(

world_eye007 07-02-10 15:58

Cred ca era un defect de fabrica. Am dat jos fata usii si am smirgheluit pe interior putin, iar acum sta aproape perfect.

Acum am alta intrebare: Stiti cumva unde as putea gasii Dremel? Eventual pe la ce fel de magazine am sanse si la ce scoruri sa ma astept? :-)

bmwh548 07-02-10 16:02

Praktiker...sa iei ceva medicamente de inima la tine (e vreo 4-500 de lei din cate imi aduc aminte).

world_eye007 07-02-10 16:19

Chiar atat de scump? De banii astia imi cumpar 2 machete...
Ceva mai "no name" nu am sanse sa gasesc? Ca atat ma intereseaza... sa pot smirgheluii sau taia cate ceva la machete... cam lucrurile de baza si sa fie cat mai mic. Pe un topic zicea cineva parca ca a luat cu 50 de lei asa ceva.

arctix 07-02-10 16:21

eu am dat vreo 250 de lei din Bricostore

bmwh548 07-02-10 16:21

Ai grija cu alea ieftine. Sistemul de prindere al discului trebuie sa fie excelent facut. Nu ai vrea sa zboare discul ala la cateva mii de rotatii pe minut.

Alternativa ar fi ceva de la Proxonn/Einhell si ce alte firme mai sunt.

world_eye007 07-02-10 17:08

Nici nu se pune problema. Nu vreau sa fac un compromis chiar atat de mare. Ma intereseaza ceva sa fie bun, dar si pretul sa se incadreze in niste limite normale.

Nu de alta, dar nu sunt mare tuner de machete (nu ma pot compara cu eddy si multi altii de pe forum), iar pentru doar cateva finisaje/modificari la unele machete nu sunt dispus sa dau 400-500ron.

Cele de la Proxonn/Einhell pe la ce preturi le pot gasi?

arctix 07-02-10 17:09

http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=121100
Dremel 300 + accesorii

bmwh548 07-02-10 17:13

La Praktiker era un pachet mare cu o multime de accesorii pe langa aparatul propriu-zis (inclusiv cablu din ala flexibil). Pretul din linkul de mai sus e chiar ok.

world_eye007 07-02-10 17:23

Intr-adevar pare ok si ca pret si ca accesorii, insa discurile acelea mici de smirgheluit de exemplu, se tocesc dupa un timp. La ce pret le gasesc de cumparat dupa aceea?

bmwh548 07-02-10 17:25

Tu vrei sa smirgheluiesti cu Dremelul? Eu zic sa pastrezi banii in cazul asta si sa ramai la metoda clasica. La 10k rpm s-ar putea sa il smirgheluiesti de tot. Daca vrei sa tai cu el e alta poveste.

akastf 16-02-10 21:44

daca ma poate ajuta cineva : cum se scot rotie la un hummer H2 maisto 1:18? trag de ele ? mi se par cam firave si nu vreau sa le rup
trebuie scoasa cumva janta de pe discul de frana

am rezolvat :)...se trage in caz ca se mai intreaba cineva :)

gabitzUU 18-02-10 21:10

Buna ziua si bine v-am gasit:) De ieri mi-am bagat si eu nasul intr-o macheta sa o mochetez si am cam prins gustul mochetarii :) imi puteti da si mie idei de materiale de mochetat? spre exemplu astazi am mochetat o masina cu o imitatie de piele(vinilin) dar nu imi place asa de mult pt ca este destul de lucios si ma gandeam ca poate aveti voi o alta idee:) Iar ce material ar fii bun la mochetat cu Alb ?

akastf 18-02-10 21:41

am gasit un fel de catifea in destule culori si care are aspect foarte placut...destul de subtire ca sa poata fi modelata cu usurinta :) la obor shopping center :)

bmwh548 19-02-10 13:02

Tutorial mochetare machete.

gabitzUU 19-02-10 17:49

Multumesc de sfaturi BMWH,dar totusi dati-mi si mie idee de un material alb care merge sa mochetezi machete ca de ex aseara am taiat o haina de imitatie de piele si nu mi-a iesit calumea,adica se vede urat :D si acum chiar am nevoie de ceva sa imite albul,iar cum scrie la tine in tutuorial sa iau laveta dinaia nu merge sa o vopsesc cu alb :(

bmwh548 19-02-10 17:53

De ce sa nu mearga? Unul, chiar doua straturi de vopsea alb-mat...

gabitzUU 19-02-10 23:29

Pai sa iti zic de ce nu cred sa mearga,am o laveta microfibra de culoare bleumarin,si am vrut sa o fac neagra m-am dus frumos la magazin am cumparat spray de vopsea si i-am dat primul strat am stat vreo ora si ceva apoi am mai dat unul cat era vopseaua neuscata era ok la culoare dupa 15-20 minute incepea sa iasa bleumarinul la suprafata.... si ma gandeam daca la culoare de negru nu a mers nu as crede sa mearga cu alb...zic si eu nu stiu inca,dar o sa incerc...

bmwh548 20-02-10 13:42

Daca laveta e o culoare inchisa e mai greu sa iasa bine. Cauta ceva pe galben.

EaRL 20-02-10 14:41

Salut,
cu ce pot lipi materialul pe plastic cand fac mochetarea?
multumesc!

gabitzUU 20-02-10 15:42

Cu prenandez,eu am cumparat aderpren de la un magazin care se ocupa cu textile,ate,etc etc dinastea de croitorie si ma costat 1.2 roni un tub care cred ca imi ajunge la 100 machete cel putin:)

@ BMWH revin cu o poza cu carpa care am vopsit-o ca am o parte in culoarea ei normala care nu e tocmai inchisa:)

gabitzUU 21-02-10 12:56

1 Attachment(s)
Asta este laveta care am incercat sa o vopsesc,a fost un bleumarin deschis dar s-a mai murdarit cand am dat sa o vopsesc...eu zic ca trebuia sa prinda negru pe culoarea asta din prima,dar pe ea acum sunt date 2 maini,care sunt date degeaba ca nu a iesit si am si aruncat-o ca s-a "cartonizat" :)

bmwh548 21-02-10 14:14

Si eu am avut problema cu "cartonizarea" cu cateva lavete la inceput. Pe urma am reusit sa gasesc lavetele alea din poza care sunt foarte ok, cu conditia sa nu aplici mai mult de un strat gros de vopsea sau doua straturi mai subtiri. Mergeti pe la magazinele cu articole de croitorie si cautati materiale, aveti sanse sa le gasiti direct in culoarea de care aveti nevoie si scapati de complicatiile cu vopseaua.

gabitzUU 21-02-10 14:59

3 Attachment(s)
Da am vazut laveta care o fol tu,am si cautat-o joi in carrefour dar la Epack-cum era a ta era GOL:) Si am zis ca maine ma duc in piata la o mercerie poate gasesc niste bucati de material cum vreau eu:) Ms de sfat!

PS:) Am citit tot topicul asta si am experimentat si eu tubul de nos,numai ca am facut din altceva si anume o "preducea" si surub,a mea este un pic cam lunguta mi se pare mie dar se poate taia cu usurinta:) Iar in poza nr 3 este o mufa care intra in placa video cu mai multi pini in interior in sfarsit..credeti ca ar merge smirgheluita bine sa nu mai aiba afturi de letcon pe ea si vopsita cu argintiu cu ceva si pusa ca toba? dar toba intr-o parte cum ar venii nu stiu cum sa va zic...

kagula_89 21-02-10 15:13

eu cred ca treaba asta cu cartonizarea ajuta ,cel putin cand laveta este dreapta ,nu asa mototolita ca a lui gabitzUU

gabitzUU 21-02-10 15:14

este mototolita pt ca am impachetat-o ca nu aveam de gand sa o mai folosesc ca nu a iesit nici macar la culoare:)

bmwh548 21-02-10 15:15

Daca voiam carton pentru interior puneam carton.

Pentru tevile de esapament merg perfect antenele de radio, minele de pix metalice...

gabitzUU 21-02-10 15:23

Nu m-ai inteles nu vreau toba normala,deci am vazut la mai multe persoane la masini hatchback si la subaru tobe de carbon pozitionate pe centrul masinii dar intr-o parte,adica se vedea toata toba !

bmwh548 21-02-10 15:26

Pune o poza sa vedem...

gabitzUU 21-02-10 17:31

1 Attachment(s)
In sfarsit am gasit poza:| cand am postat randul trecut am vrut sa pun poza dar nu gaseam si am gasit abia acum:) este pozat un golf de la noi cu stilul asta de evacuare.

bmwh548 21-02-10 17:42

Eu as face-o din plastic si apoi as vopsi-o cu pasta metalica (exista niste paste speciale pentru modelism) de aluminiu sau gun metal (dupa preferinte). Apoi un strat de lac si e gata.
Am in proiect sa fac un traseu intreg in felul asta, dar nu gasesc pasta metalica momentan. Cand reusesc sa cumpar pasta voi face niste poze pentru un tutorial probabil.

gabitzUU 21-02-10 17:44

Heh,mersi de sfat:) astept cu interes tutorialul tau si sper sa gasesti pasta cat mai repede:) o caut si eu maine ca ma duc la shopping pt modificat machete ca m-am apucat sie u asa incet incet:)

kulcsar tamas 07-03-10 18:48

la eleron din chit auto il modelez

L4uR 23-03-10 17:03

ma ajutati si pe mine cu o schema pentru leduri?...un led pentru fiecare far, proiector si stop...

bmwh548 23-03-10 17:13

https://forum.4tuning.ro/506-tuning-m...ml#post1924658

bmwh548 02-04-10 12:06

6 Attachment(s)
Banda mascare

Am recomandat banda de la Tamiya in ultima vreme, dar nu am argumentat cu poze...
Banda Tamiya de 6mm latime cu tot cu "aplicator" costa 11lei. Aplicatorul e inutil (sincer nu stiu de ce l-am luat), va recomand sa luati direct banda (9lei).
Banda Sinto care cred ca are ~20mm latime (nu am masurat) costa ~3lei prin supermarketuri. Am folosit-o cu succes cand am avut de montat leduri (bandajez zona pentru a proteja vopseaua in caz ca scapa surubelnita/burghiul/pila), dar pentru vopsit nu e buna de nimic.

Testul s-a facut pe o suprafata neteda (asemanatoare caroseriilor). Vopseaua folosita a fost Tamiya Flat Aluminium acrilica si a fost aplicata intr-un singur strat gros cu pensonul. Dupa uscarea completa am desprins banda...rezultatul se vede in ultima poza.

In concluzie va sfatuiesc sa alegeti banda speciala cand aveti de vopsit caroserii/interioare in mai multe culori.

All times are GMT +2. The time now is 23:50.

- Copyright 2026 4Tuning