Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Daciile vechi de raliu... niste poze... (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/3554-daciile-vechi-raliu-poze.html)

cheluakame 22-01-12 15:14

Re: Daciile vechi de raliu... niste poze...

Quote:

Originally Posted by Buga (Post 4840539)
Vezi tu carburatoare sub capota la Liberta alba?ca eu nu.se vad doar niste serpalai.dar dava se vad serpalai dc mu si carb?pt k motorul cu axa in cap nu este cross flow , deci ar trebui sa se vada . .. deci?

Poate nu vorbim de acelasi motor ... Cel de pe BUM este la fel ca cel de pe liberta din filmulet.

Andreynyo 22-01-12 15:38

Am gasit un filmulet cu Dacia BUM, dar din pacate, nu este filmat si motorul:

https://www.youtube.com/watch?v=0O8UdjbyYsg

cheluakame 22-01-12 15:49

1 Attachment(s)
Nu mai pot da edit, acum am vazut si liberta alba cu crossflow si axa cu came in cap.
Mi se pare doar mie sau cam seamana?

Buga 22-01-12 18:16

Quote:

Originally Posted by cheluakame (Post 4840922)
Nu mai pot da edit, acum am vazut si liberta alba cu crossflow si axa cu came in cap.
Mi se pare doar mie sau cam seamana?

Mai sus eu ma refeream la liberta alba.

Da,chiar seamana cu poza urcata d tine.c fel d motor este?probabil o generatie mai vechie.de g1?numai bine

cheluakame 22-01-12 21:06

Quote:

Originally Posted by Buga (Post 4841152)
Mai sus eu ma refeream la liberta alba.

Da,chiar seamana cu poza urcata d tine.c fel d motor este?probabil o generatie mai vechie.de g1?numai bine

E de pe un volkswagen fox din '93.

Un simplu search "volkswagen crossflow" pe google image mi-a aratat poza. Si de acolo site-ul http://www.lunaticfringe.org/vwfox/ff/002.html

Sirius 22-01-12 22:55

Quote:

Originally Posted by Andreynyo (Post 4840897)
Am gasit un filmulet cu Dacia BUM, dar din pacate, nu este filmat si motorul:

https://www.youtube.com/watch?v=0O8UdjbyYsg

Este 1.4 de gtt

b08ygs 23-01-12 10:42

Quote:

Originally Posted by Sirius (Post 4841729)
Este 1.4 de gtt

Vad ca are si rollbar, daca nu ma insel este prelungit catre oale... mai multe detalii despre masina asta are cineva? Poze filmulete in actiune:D

Sirius 23-01-12 11:23

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 4842294)
Vad ca are si rollbar, daca nu ma insel este prelungit catre oale... mai multe detalii despre masina asta are cineva? Poze filmulete in actiune:D

Nu, dar stiu ca "Consuma atata benzina de-ti vine a f**e!" :lol::lol::lol::lol::lol:

Tecnosel 15-12-12 23:58

Quote:

Originally Posted by Speed4U (Post 2580621)
o dacie sport care exista si in prezent in BV !

Attachment 1056498
Attachment 1056499

Care stie unde se ascunde??Poate e de vanzare!

Tecnosel 16-12-12 00:00

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 2580976)
1987 - VTM Brasov , vad ca oameni aveau de atunci 4 prezoane:D pe masinile lor:D superb sportul asta

A..si Werner avea 4 prezoane si motor de vw!Care stie mai multe detalii despre motor?;)

SOLENZAXJG 18-01-13 11:31

Si pana la urma din toate daciile astea pregatite de raliu cate mai traiesc in toata Romania asta?.Eu caut la mine in oras de 4 zile o Dacia Sport motor cu axa in cap facuta pentrul raliu cu tot ce trebuie si sper sa o gasesc.Astept un raspuns sa vedem cate mai traiesc sau a mai ramas ceva din ele.

aditza579 18-01-13 12:16

Sportive cu axa in cap nu au fost facute de la mama lor. La raliu s-a mers cu sportivele pana prin '90-'91 cand au aparut Libertele. Pe alea s-a incercat experimentul cu OHC "de familie".

SOLENZAXJG 19-01-13 07:31

Aditza de dacia asta ce am spus eu mai sus.Primul motor o avut de 1.4 cu set motor de 16 si multe modificari carburator si tot ce se putea facea pe vremea aceea,dupa care motor cu axa in cap si cand a fost vanduta la al doilea proprietar avea motor Alpine.Si ieri am aflat ca a apucat pe mana la 2 pustani de vreo 18 ani care o luat jos motorul de Alpine si o pus de Oltcit,saptamana viitoare pe luni marti ma duc cu un prieten sa o vad daca mai exista si daca nu se vinde masina ca ii pacat.Am mai aflat de o Dacie tot pregatita de la firma Turdeana SA si pe aceea o sa caut sa o vad daca mai este printr-o hala si daca nu se vinde.Eu eram curios cate mai traiesc prin tara ca la mine in oras o fost doar 2 dacii pregatite cu care sa concurat.

aditza579 19-01-13 15:54

Pai vezi, poate le salvezi tu si cu tovarasii tai, daca aveti chef de coji d-astea vechi, ca sa nu ajunga pe mana pustanilor care sa le rupa si apoi sa le faca tabla de conserve pentru un voucher ca sa-si ia Logan 2. Eu unul sunt mandru ca am reusit sa salvez o baba cu putina istorie in spate. Iti urez bafta daca ai de gand sa te apuci de un asemenea proiect.

StreetStyle22 19-01-13 16:42

O sa iau topicul asta vechi de la capat,sa-mi fac o idee pentru Nova,ce-mi trebe :)...

SOLENZAXJG 21-01-13 12:24

Eu chiar astazi ma duc sa vad daca mai traieste Dacia Sport si am sa fac niste poze si le pun aici pe forum.De acealalta dacie 1310 de la Turdeana numa dupa ce vin dinou in tara ca plec vinerea asta.Eu as face dinou masina daca ar fi bune lonjeroane,si tablaria pe care se prind unele piese importante(brate,suporti,etc.)

cheluakame 23-01-13 17:37

Ma uit si ma minunez.
Nu ma intelegeti gresit, nu zic ca motoarele de dacie nu sunt bune sau altceva, dar va luptati cu morile de vant sa aflati indicii despre motoare fabricate acum 2 decenii, care nu au mai nimic special fata de cele clasice Dacia, si care sunt mult sub orice motor fabricat azi.

Va minunati de motorul lui Grigoras 1.4 Turbo de 200 cp, care tinea cam un sezon, cand azi, varianta asta se foloseste pentru 500-1.000.000 km.
Sau, un alt exemplu, cu ce este mai presus acela fata de motorul lui Ferny (1.4 gtt fara crossflow) de 206 cp la 1.5 bar si 247 cp la 1.8?
Sau de cel al userului Ivan?

Pe vremea lui intr-adevar era o mare realizare, pentru ca tot ce gaseai pe piata era Dacia, Oltcit sau Lada (principalele care apareau in raliu), si toate piesele trebuiau gandite si facute de ei, dar azi ... Daca ai suficient cascaval in buzunar, iti faci motorul cum il visezi. Gasesti forjate fie de-a gata fie pe comanda, gasesti strungari/frezori/barbieri care sa-ti modifice chiulase dupa cum iti pofteste inima. Softuri si calculatoare pe care le modifici la 180 grade in 5 secunde.

Ceva asemanator americanilor, numai ei se bucura ca reusesc sa scoata dintr-un V8 de 6.000 cmc 400 cp si consum de locomotiva.
Cand altii (germani, japonezi) dintr-un 2.0 scot puterea aia cu consum mult mai mic, chiar si cu softuri adaptive.

Si mai este inca o chestie, pe vremea lui asta era un mod de a te afirma, acum toata treaba asta este cam egala cu 0.
Daca vrei sa faci masina pentru tine ca asa iti pofteste inima, s-a vorbit despre asta si gasesti ideile peste tot pe forum. Ma indoiesc ca a ajuns cineva la limita modificarilor discutate pe aici si acum cauta secrete ale batranilor, pentru a reusi sa mai scoata 2-3 cp din motor.

Numai bine tuturor si scuzati offtopic-ul.

Muttley 09-02-13 13:38

O aparitie foarte imbucuratoare. Detalii, linkuri, bagati!

Alex_19Mig 09-02-13 15:14

Masina a fost la etapa I de Drag Race Transilvania la Jucu atunci nu avea decat cateva imbunatatiri.

bolidu' 10-02-13 10:52

Cornellocco poate da toate detaliile. e masina lui.

Muttley 10-02-13 14:30

A vandut-o?
Ca in pozele din alt topic era un gospodar in varsta la volan.

Sirius 10-02-13 14:57

tot energy ala il are pe ea?

hai cornele, varsa tot!

Cata_UNU 10-02-13 14:59

Cu carb de moto era, nu?

StreetStyle22 10-02-13 19:46

1.4 Energy carburatoare de moto...e chiar faina jucaria :) Seamana cu o Honda..

b08ygs 10-02-13 21:55

3 Attachment(s)
Pozele sunt facute in Mai 2012 la Campionatu National de Indemanare Auto gazduit la Baneasa Mall

Masina am vazut ca este inscrisa in grupul Kremsmüller si masina nu cred ca este vanduta, stiu ca pe el il cheama Zamfirescu :)

vasy-alex 13-02-13 14:38

numere de PH...Ploiesti mai exact,Cornel numele mic:D

mustang G.T 12-08-13 12:29

Mai stie cineva de dacia dero ? O adresa exacta ? ca as vrea sa vorbesc cu propietarul .

AnduRace 13-08-13 15:11

Quote:

Originally Posted by mustang G.T (Post 5547762)
Mai stie cineva de dacia dero ? O adresa exacta ? ca as vrea sa vorbesc cu propietarul .

https://forum.4tuning.ro/307-discutii...ag-08-cdc.html

Andreynyo 03-11-13 17:11

12 Attachment(s)
Legenda continua!

SOLENZAXJG 03-11-13 17:45

Frumos ce se vede in poze,vrea sa o faca ce o fost odata.Sper sa ne tii la curent sau poate il lamuresti sa faca topic aici sa vedem cum decurge restaurarea.

bolidu' 03-11-13 19:09

Inca nu s-a gasit cineva sa dea banii ceruti de om pe masina. pozele sunt facute in curtea celui care o are de 20 de ani si omul din ce am vorbit cu el nu ii mai arde sa o restaureze . Asa ca nu va mai faceti iluzii, sau cine chiar vrea sa sara omului la cap cu 1500 E cat vrea pe ea si sa nu mai aiba vise umede pe banii altora.

ROAD EMPIRE 23-06-17 18:32

VTM 1987
https://www.facebook.com/istoriamoto...type=2&theater

ZerO_CooL 11-03-18 17:24

Un anunt interesant... ce o fi cu acea Nova, pare a fi de cupa?
https://www.olx.ro/oferta/subaru-imp...tml#112b39e25e

AnduRace 08-08-18 00:00

Este Nova de grupa A, care a fost la Marisca. Se afla la Campulung, la un baiat care mai detine si caroseria "spurcaciunii" lui Puiu Rusu...

All times are GMT +2. The time now is 19:34.

- Copyright 2026 4Tuning