Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Drift Section - Sideways Action (https://forum.4tuning.ro/361-drift-section-sideways-action.html)
-   -   Tengu - Masini, Proiecte, Competitii - Viata in lumea driftului (https://forum.4tuning.ro/361-drift-section-sideways-action/35128-tengu-masini-proiecte-competitii-viata-lumea-driftului.html)

Keisuke 02-08-07 12:30

Re: TENGU - Nissan Skyline R33 GTS-T Drift Car

Quote:

Originally Posted by Morro (Post 1026318)
hai mai copii ... nu va mai dati mari cocoshi va rog ... cred ca putem sa tragem o linie destul de clara intre a face drift si a face drift PE JANTA ... cred ca am si eu dreptul la o parere nu?

Cand faci show pentru cateva mii de oameni care asteapta ceva inedit nu mai conteaza janta, motorul, uzura masinii ...am vazut si prin romania cativa baieti cu ursuletele care au facut show-uri superbe,show-uri care s-au lasat cu burn-uri pana la janta inclusiv.
Eu zic ca trebuie sa faci asa ceva ca sa iti dai seama despe ce e vorba ...

Respect.

Morro 02-08-07 13:23

ok, de acord, dar la noi cand bubuie cauciucul ii fac toti semn sa se opreasca ...

synkro 02-08-07 14:52

Quote:

Originally Posted by Xerius (Post 1026228)
corners separate men from the boys

KEEP IT REAL AND GO FAST MAN !!

te inteleg ca esti super entuziasmat de acest sport, dar e una sa abuzezi de masina si alta sa iti bati joc de ea!

total de acord ca trebuie abuzat de masina pentru un drift, dar de la acest abuz pana la cercuri pe janta eu zic ca e distanta lunga. din cate stiu eu cerculetele nu intra la categoria drifturilor asa ca nu mai putem vorbi nici de acel abuz de care spunea cineva mai devreme.

ca sa raspund si eu la intrebare, nu as face cercuri pe janta.

P.S.: alt posesor de masina de familie, in 4 usi, sedane.

Keisuke 02-08-07 15:13

Quote:

Originally Posted by synkro (Post 1026788)
te inteleg ca esti super entuziasmat de acest sport, dar e una sa abuzezi de masina si alta sa iti bati joc de ea!

total de acord ca trebuie abuzat de masina pentru un drift, dar de la acest abuz pana la cercuri pe janta eu zic ca e distanta lunga. din cate stiu eu cerculetele nu intra la categoria drifturilor asa ca nu mai putem vorbi nici de acel abuz de care spunea cineva mai devreme.

ca sa raspund si eu la intrebare, nu as face cercuri pe janta.

P.S.: alt posesor de masina de familie, in 4 usi, sedane.

Daca esti atent la film se aude cum explodeaza cauciucul in timpul diftului, in timpul cerculetelor explodeaza cauciucul al 2-lea. Costurile acolo sunt extrem de mici pentru repararea unei jante ;) si o fac ca noua :!:

Oricum ca sa faci asa ceva iti trebuie putin mai mult de un gram de nebunie, cat despre masinile cu 5 usi eu unu nu gasesc relevanta, olandezul care a castigat la drift king of europe Ungaria avea tot un BMW cu 5 usi touring asta da masina de familie nu? :lol:

Respect.

synkro 02-08-07 15:25

Quote:

Originally Posted by Keisuke (Post 1026828)
Daca esti atent la film se aude cum explodeaza cauciucul in timpul diftului, in timpul cerculetelor explodeaza cauciucul al 2-lea. Costurile acolo sunt extrem de mici pentru repararea unei jante ;) si o fac ca noua :!:

Oricum ca sa faci asa ceva iti trebuie putin mai mult de un gram de nebunie, cat despre masinile cu 5 usi eu unu nu gasesc relevanta, olandezul care a castigat la drift king of europe Ungaria avea tot un BMW cu 5 usi touring asta da masina de familie nu? :lol:

Respect.

am inteles ca primul cauciuc a explodat in drift, insa eu n-as mai fi continuat dup-aia cu cercuri. my choice :)

cat despre masinile de familie am spus-o ironic la adresa celui care ii spunea lui Morro sa-si vada de masina lui de familie. Ambii avem ceva mai mult decat o masina de familie.

tot respectul pentru tine ca in toate posturile te-ai exprimat, si ti-ai explicat punctul de vedere foarte bine, si frumos. Restul s-au batut aiurea cu pumnii in piept fara sa spuna nimic, practic.

bafta

Ali_ump 02-08-07 18:36

Fiecare are dreptul sa isi spuna parerea ...
Tu nu ai fi continuat ...el a facut-o ...eu as fi continuat si probabil multi altii care gandesc ca noi ar fi distrus janta aia...end of story.
Cat despre remarca despre masinile de familie ...ma abtin ..poate ca am exagerat putin...nu aveam de unde sa stiu ce masini aveti. So ..my bad daca s-a simtit cineva ofensat ...
Spor la drifturi!

fishbone 02-08-07 20:07

Ne-am lamurit, puteti inceta conversatia pe tema abuz sau nu aici, pana nu se lasa cu flame-uri.

Tengu 03-08-07 11:40

Fiecare are dreptul sa isi exprime parerile, de acea este un forum public :)

NU trebuie sa intelegeti gresit, iar expresii de genu "isi bate joc de masina" etc... sunt putin cam dramatice :)

In orice motorsport masinile sunt solicitate la maxim, eu deja fac drif cu skyline-ul de aproape un an si nu am avut nici cea mai mica problema cu aceasta masina... si asta pt un motiv foarte simplu: Pt ca am foarte mare grija de masina !!! probabil ca suna putin cam deplasat in contextul de acuma dar asa este.

Cand zic ca am grija de masina ma refer la urmatoarele lucruri:
Schimbat ulei motor cutie si diferential in fiecare weekend
Pe circuit sesiunile de drift nu depasesc 10-15 minute pt a nu supraincalzi motorul
Boostul a fost redus un pic la fel pt o solicitare mai mica a motorului.

Body kitul, cauciucurile si jantele sunt consumabile... in drifting asa ca:
Go big or go home..... but Go Fast !!! anyway :twisted: :twisted:

Ps. Masina tocmai a fost revopsita, janta reparata ... zici ca e noua ready for battle again !!!! :lol:

Morro 03-08-07 14:41

ia uite domnule, exista si oameni care pot explica cu calm si argumentat o chestie dinasta ... aviz copiilor cu expresii de genul daca esti chicken du-te acasa si altele...

Ali_ump 03-08-07 14:43

Quote:

Originally Posted by Tengu (Post 1028246)

Body kitul, cauciucurile si jantele sunt consumabile... in drifting asa ca:
Go big or go home..... but Go Fast !!! anyway :twisted: :twisted:

Ps. Masina tocmai a fost revopsita, janta reparata ... zici ca e noua ready for battle again !!!! :lol:

Nu e tot aia ?:rolleyes2 domnule ...care stii sa explici cum trebuie? cu ce am zis io ?:D

Morro 03-08-07 14:51

mai maturizeaza-te si mai citeste o data ... geesh frate si mai esti si moderator pe deasupra ... pai daca tu esti moderator aici ... eu ma dau batut

Xerius 09-08-07 21:51

Re: Tengu-Nissan 200sx S14 drift poject SA - inca unu ????

Vrem poze cu face lift-u ;)

Tengu 09-08-07 22:35

3 Attachment(s)
Si intr-un final am ajuns cu masina pe circuit incepand cu ora 4 dupa masa ieri si pana noaptea tarziu a fost drift time :D

Vestea buna.... suspensia tein a fost montata si masina e de vis pe circuit ... comparativ cu skyline-ul cam de doua ori mai buna pt drifturi.

Viteza mai mare in curbe unghi de virare mai mare etc .... intr-un cuvant superba :D

Atmosfera a fost incendiara cu spectatori f multi bere din belsug muzica pe masura drag racing melting the tar etc.....

Poze si filme :)

Enjoy !

Tengu 09-08-07 22:53

7 Attachment(s)
Vestea buna !

More pics !

Tengu 09-08-07 23:40

Vestea Buna !

Filmulete,

Nissan S14 pregatit pt drift Low budget !

O luna jumate de munca, modificari la evacuare si suspensie in principal, cu setarile de rigoare obtineti rezultatele din filmuletele de mai jos.

Enjoy !

https://www.youtube.com/watch?v=cKDuWNhXc0k

https://www.youtube.com/watch?v=aaWyN96Kj_o

https://www.youtube.com/watch?v=BfUvcrGVXSU

Tengu 10-08-07 00:02

Vestea buna !

More videos !!!! its getting serious now !!

https://www.youtube.com/watch?v=mHJ5gSiQfmk

https://www.youtube.com/watch?v=JFd4IA8eUEc

Tengu 10-08-07 00:08

5 Attachment(s)
Vetsea proasta !!!!

GolfuletzS 10-08-07 00:10

drifter nebun

hai ca se repara sunt doar niste fiare...

chears bro ;)

dobro_c 10-08-07 00:12

super tari drifturile... si oricum fierul se dezdoaie :)

VevePatron 10-08-07 00:27

prea bun zau ... tineo tot asa ;P dar fara bushituri

Keisuke 10-08-07 04:28

Quote:

Originally Posted by Tengu (Post 1039055)
Vetsea proasta !!!!

This is drifting bro`, sh|t happens ;) ..now go fast fixing it, and then go even faster than before :twisted:

No drama! :lol:

Xerius 10-08-07 04:47

sh*t happens ! am luat si eu in seara asta un peretele de doua ori.. da cu kartu' :D .. si am incercat de nenumarate ori "sideways" cu 330xd :D btw i hate dizel'u ! .. cand e viata mai frumoasa ramai fara turatii.. deh :D

CJ-01-WOB 10-08-07 23:42

domnii cu vocabularul bogat in limba engleza vorbiti in romaneste ca sunteti pe un forum romanesc

tengule tu ai lovit s-ul?
cam le lovesti in ultima vreme
sa fie vointa de a fii cat mai aproape de zidul de beton?

bmw_fear 11-08-07 11:44

Quote:

Originally Posted by Tengu (Post 1039055)
Vetsea proasta !!!!

cu ocazia asta poti sa ii schimbi culoarea :D

Xerius 12-08-07 04:22

Quote:

Originally Posted by bmw_fear (Post 1040919)
cu ocazia asta poti sa ii schimbi culoarea :D

true.. mai bine o faci masina de padurar.. o faci verde :twisted:

Morro 13-08-07 11:07

Quote:

Originally Posted by CJ-01-WOB (Post 1040508)
domnii cu vocabularul bogat in limba engleza vorbiti in romaneste ca sunteti pe un forum romanesc

Tu n-ai vazut ba ca aia in Tokyo Drift aia speak english? What the naiba? Este far more cool sa talk jumatate english ca simti ca esti ca in the movie acolo. Oh mother, cat timp I typed english aici mi-a venit the impression ca I can drift cu my FWD ride.
YEAAAAAaaaa go FAST burn rubber pedal to the metal si alte crap de genul asta :lol: :lol:

si ca sa nu fiu total offtopic ... nashpa cu masina, rahat happens ... marfa drifturile

EvLSant0S 13-08-07 23:16

Quote:

Originally Posted by Morro (Post 1044006)
Tu n-ai vazut ba ca aia in Tokyo Drift aia speak english? What the naiba? Este far more cool sa talk jumatate english ca simti ca esti ca in the movie acolo. Oh mother, cat timp I typed english aici mi-a venit the impression ca I can drift cu my FWD ride.
YEAAAAAaaaa go FAST burn rubber pedal to the metal si alte crap de genul asta :lol: :lol:

si ca sa nu fiu total offtopic ... nashpa cu masina, rahat happens ... marfa drifturile

=)))))))))))))))))))))))))))))) ahahahhahahahah asta a fost much prea cool
nu-mi vine sa believe cat de good ai dat-o =))

in legatura cu masina .. :D chiar ca rahat happens ..
se repara
dai bine de tot cu ea :D

FLAME 17-08-07 11:45

re: Tengu - Masini, Proiecte, Competitii - Viata in lumea driftului

misto filmuletzu...tot respectu...bafta in continuare...:)

Tengu 20-08-07 11:23

4 Attachment(s)
Poze dupa ce masina a fost aranjata un pic ;) ca sa nu mai ziceti ca sunt criminal de masini :twisted:

CJ-01-WOB 20-08-07 11:38

compara putin rx7 cu r33-ul .. ce zici

Tengu 20-08-07 11:45

2 Attachment(s)
Da intradevar, vina mea in totalitate..... am cam impins limitele mai mult decat trebuia.... cauciucurile terminate in totalitate pe sarme, un pic de praf si nisip chiar aproape de zid... si bineinteles eu care o cautam cu lumanarea :lol:

Primul incident de acest gen ever... dar orice are un inceput :twisted:

Oricum trebuie sa precizez ca S14 este o masina de drift extraordinara, mult mai buna ca si skyline-ul, cu un unghi de virare mult mai mare, putin mai usoara, si distributia maselor mai potrivita pt drift ;)

In afara de partea cosmetica care se vede in poze, suspensia fata stanga cam varza, cu bratul de control indoit, capatu de bara la fel, si bratul de tensionare indoit la fel.

Cu ocazia asta am cumparat un set de capete de bara Tein speciale pt drift care maresc unghiul de virare cu inca 20% :shock:

Am avut noroc si o sa fiu sponsorizat de F1 Auto Body care o sa imi repare masina pe gratis, iar eu o sa le port stickerele la competitii.

Cam inca o saptamana si o sa fie din nou pe circuit ;)

Tengu 20-08-07 11:49

Quote:

Originally Posted by CJ-01-WOB (Post 1055508)
compara putin rx7 cu r33-ul .. ce zici

Depinde din ce puncte de vedere .....?

CJ-01-WOB 20-08-07 11:50

cate femei ti-a adus fiecare .. 8)

cum dcpdv ? al driftului normal

Tengu 20-08-07 12:14

Quote:

Originally Posted by CJ-01-WOB (Post 1055531)
cate femei ti-a adus fiecare .. 8)

cum dcpdv ? al driftului normal

Vedeti efectul vremii asupra irlandezilor ... :lol: Chill man :lol:

O comparatie interesanta, putin off topic :)

Sunt doua masini total diferite, rx7-le pur sange sportiv si destul de naravasa :), R33 e mai docil mai incet si accepta mai multe erori din partea ta.

Pt drift unii spun ca rx7-le e destul de dificil, mai ales daca esti la inceput, dar odata ce ai prins smecheria orice alta masina ti se pare mai usor de facut drift.
Distributia maselor 50-50 la rx7 cu motor central o fac sa aiba tendinta supraviratoare destul de mare iar banda de echilibru intre a fi sideways si a te rasuci este foarte ingusta :D deci trebuie concentrare maxima.
E cu 100kg mai usoara ca si skiline-ul care e un avantaj rezultand intr-o viteza mai mare sideways in curbe.

Avantaj ca are lsd standard.

Puterea e suficienta standard la rx7, mai ales daca ai evacuare si filtru, mare diferenta in cazul motoareleor rotative. Trebuie upgrade cu un intercooler si eventual radiator marit pt racire.

Motorul mai special, cu necesitati diferite dar cu satisfactii pe masura. U hate it or love it :)

Dupa parerea mea experienta si setarile alese la un rx7 fac diferenta.... great drift car anyway.

Skyline-ul are o alta distrubutia a maselor si dimensiuni de asemenea, putin mai greoi si mai incet dar cu un cuplu mare inca de la 2500rpm.
Nu are lsd standard, se poate folosi la drift si fara dar de la un anumit nivel ii simti lipsa din plin, incetininduti viteza sideways in curbe.

Motorul poate suporta un nivel de abuz foaret ridicat :), singura slabiciune fiind cuzinetii de la arbore, problema care o eviti asigurandute ca nivelul la ulei este peste limita maxima cu un cm tot timpu.

Este foarte usor de pus sideways cu setarile necesare bineinteles si la fel usor de controlat si destul de iertator la greseli.

Nu are ABS sau traction control, standard cea ce este bine pt drifting.

Un dezavantaj este sistemul de HICAS care vireaza si rotile din spate, pt drift trebuie sa ii pui "solid bar" adica se anuleaza HICAS-ul.

De aici incolo dupa preferinte !

Takashy_Vtec18 20-08-07 15:16

Sooper tari filmuletele........Bafta !!! tine-o tot asa!!! ....Uita vezi dupa rau vine bine...iti repari masina pe gratis.......:)

cristiano304 20-08-07 16:58

foarte tare tengule...soooper drifturile....te astemptam la baia mare:D

Stefan205 11-09-07 17:42

Re: TENGU - Project Drift Romania - Mazda Rx7 FD3S

e ok majina

Tengu 24-09-07 21:16

Rx7-le e din nou pe starzi dupa o pauza de cateva luni .... dar recuperam :)

Noi stickere si noi setari la Microteck, 4 seturi de setari diferite disponibile care se pot schimba si in mers de pe handset.. :D

Stichere noi cu PerformanceZone..... body kit pe drum din Japan.

In cadrul PerformanceZone Racing Division dorim sa preparam rx7-le pentru circuit si vrem ca anu viitor in vara sa atacam Nurburgring-ul, vrem sa producem o masina competitiva pe orice tip de circuit sau traseu montan, conversia single turbo va fi facuta in house iar setarile la suspensie la fel...

Va tinem la curent ;)

IndyGG 24-09-07 21:30

Quote:

Originally Posted by Tengu (Post 924930)
Nu chiar asa d emult ... vreo 15 000 usd...

ce relaxat a spus el..."nu chiar asa de mult...vreo 15000 usd":)

cristiano304 25-09-07 19:14

mama azi am vazut motoru pa live am ramas socat asa ceva nam mai vazut foate tareeee.......bft florine.....

All times are GMT +2. The time now is 17:13.

- Copyright 2026 4Tuning