Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3070-tractiune-vs-tractiune-spate-vs-tractiune-integrala.html)

22VIN 17-12-10 22:31

Re: Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3906600)
Prietene, aici gresesti tare, o cobra de 2000 diesel, e fara turbo, si are mai putini Cp decat un golf onorabil, si anume doar 60Cp!!! Cu puterea aia, si pe gheata e greu sa patinezi cu vaca aia chiar si intr-antaia numai din gaz! :lol:
Si chiar si la alte motorizari, cobra e una dintre cele mai stabile masini cu RWD, chiar si intre Mercedes-uri atata timp cat ai toate cele 4 roti adecvate pt anotimp si cu presiunea care trebuie.

Pai si eu ce am zis:rolleyes2

Gixer 17-12-10 23:21

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3906865)
Pai si eu ce am zis:rolleyes2

Ai dreptate, my bad, am interpretat gresit.

UNLORD 21-12-10 12:25

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3905438)
Gixer, uite ce pot face prostia + tractiunea spate(BMW) : e la tv acum

"Patru persoane au murit, iar alte trei sunt rănite, în urma unui accident rutier produs, astăzi, în Bucureşti, în care a fost implicată o ambulanţă a BGS.

În ambulanţă erau patru pacienţi care erau transportaţi de la Spitalul Pantelimon, unde tocmai făcuseră dializă, potrivit Biroului de presă al Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Accidentul s-a produs după ce un autoturism BMW, în care erau două persoane, a luat greşit o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu ambulanţa.

În urma incidentuluui, cei patru pacienţi au murit. Cele trei persoane rănite sunt şoferul ambulanţei şi pasagerii din BMW."

E un indemn pe care 99% din oameni sunt tentati sa il uite!
Fiecare om trebuie judecat dupa faptele lui, nicidecum dupa apartenenta la orice fel de grup. Accidentul nu a avut loc la o f. viteza mare iar pacientii (care se deplasau la dializa intr-o masina fara semnale in funciune) nu purtau centura, impactul nu a fost f. serios iar faptul ca nu purtau centuri poate fi un factor important in deznodamantul tragic al acestui accident. In plus sa nu ne grabim cu parerile, pt ca atunci cand o comiti, o comiti indiferent de nr. rotilor motoare. Sa stii ca si neatentia soferului (cica ar fi soferitza) ar putea fi cauza, nu neaparat vulnerabilitatea tractiunii. Intotdeauna tindem sa dam vina pe alti factori decat a ne asuma raspunderea. Pana acuma eu am comis-o cu o masina cu tractiune fata (nu e vb. de mortaciuni, fireste) dar am retezat 3 roti dupa ce m-am rasucit in drum si am trecut peste un sant de beton si am botzit binisor masina (Toyota Camry). Si crede-ma ca nu tractiunea a fost cauza ci doar EU ... Asa mi-a raspuns un prieten dupa ce s-a rasturnat cu un A3 quattro: ca "pur si simplu l-a furat tractiune". Iar eu l-am intrebat: nu cumva ai supracondus, bazandu-te pe faptul ca ai awd ? Pt ca degeaba ai tractiune f. buna, daca inertia e prea mare, accentuata si de faptul ca era la coborare, entuziasmul etc :). Asa ca desi tractiunea te tine pe viraj, franele subdimensionate, inertia, naiviatea, neatentia etc, te trimit in santz la fel de lejer.
P.s. Sa schimbam un pic repertoriul dar sa ramanem pe coordonatele BMW, tractiune spate, conditii de iarna si ... "ingeniozitate" :

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/v2I3NM1Re18&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/v2I3NM1Re18&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

MoldamiN 22-12-10 09:14

[QUOTE=UNLORD;3916247]E un indemn pe care 99% din oameni sunt tentati sa il uite!
Fiecare om ....

O Dumnezeule, cred ca persoana in cauza, este genul pe care nu ai vrea sa-l intalnesti niciodata in trafic. Cand am vazut la inceputul filmului ca ea curata zapada de sub rotile fata.... iar sfarsitul este absolut monumental. Numai bine!

aleks 22-12-10 18:34

Să fiu eu sănătos de câte ori am făcut figura asta cu pusul maşinii în treapta I sau în marşarier şi pe urmă m-am dat jos şi am împins.
Dacă eşti singur pe la mama dracului ce faci, rămâi lângă maşină şi te apuci de plâns?
Ea s-a panicat şi nu s-a urcat rapid la volan, aia a fost greşeala ei.

22VIN 22-12-10 18:47

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3919440)
Să fiu eu sănătos de câte ori am făcut figura asta cu pusul maşinii în treapta I sau în marşarier şi pe urmă m-am dat jos şi am împins.
Dacă eşti singur pe la mama dracului ce faci, rămâi lângă maşină şi te apuci de plâns?

Si eu am facut la fel. Doar nu era sa las masina in drum blocata. Cand esti singur si e tarziu, nu mai e nimeni pe strada, trebuie s-o rezolvi si asa:lol:

Giully4u 22-12-10 19:05

Da` nu cand ai o casa in fata masinii...

Gixer 22-12-10 19:14

Legat de video-ul ala cu aia de uita masina in viteza, sa vezi ce fain e cand ai automata: o lasi in D sau in L(1 sau 2 in fct de cum are cutia), roata se invarte sau nu tot in functie de aderenta si panta, si o impingi.....daca nu iti dai seama ce se intampla abea daca apuci sa te urci in masina, pt ca roata incepe sa se invarta tot mai tare, si se stie ca, automatele au in general treapta 1 mai lunga, astfel prinzand viteza maricica pt un om chiar si in relanti!!! ....totusi eu ma intreb daca speriata aia stia ce tip de tractiune are?!, pt ca eu asta am crezut ca e vb la inceputul video-ului, pt ca am vazut ca a inceput sa sape in fata la rotile fatza :lol:
....daca nu se pierdea, si sarea repede in masina si vira nu se intampla nimic, ba chiar mai si putea demara la drum :-P

rdy4ever 22-12-10 19:59

1 Attachment(s)
[B][B]
Quote:

Originally Posted by tigermotorsport (Post 3905895)
nu am vazut la tv, dar din moment ce au murit pasagerii din bmw cred ca a supravirat... daca ere tractiune fata subvira si se urca pe bordura...

n-ai cum sa tragi asemenea concluzii fara sa vezi. daca curba era la stanga, da.. sunt sanse. dar de unde sti ca nu era curba la dreapta, si atunci lucrurile stau fix invers? si plus ca nu are prea mare relevanta tractiunea fata sau spate in subvirare...
subvirare:http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rsteer.svg.png supravirare:http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rsteer.svg.png

uite aici un tabel cu valori... cu cat e valoarea mai mare cu atat subvireaza mai mult...

rdy4ever 22-12-10 20:19

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3919440)

eu nu prea inteleg cum dracu de nu era in stare sa inainteze pe "pielea" aia de zapada... decat daca avea drept anvelope tot "piei". pai aia e zapada sa ramai intepenit? nici nu stiu daca e de ras sau de plans. eu cu anvelopele de iarna merg prin zapada fara probleme. si aici ma refer la zapada serioasa, din aia de lasi urme cu bumperul. sau e seria 1 chiar atat de ratata?

Giully4u 22-12-10 23:04

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 3919692)
[B][B]

n-ai cum sa tragi asemenea concluzii fara sa vezi. daca curba era la stanga, da.. sunt sanse. dar de unde sti ca nu era curba la dreapta, si atunci lucrurile stau fix invers? si plus ca nu are prea mare relevanta tractiunea fata sau spate in subvirare...
subvirare:http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rsteer.svg.png supravirare:http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rsteer.svg.png

uite aici un tabel cu valori... cu cat e valoarea mai mare cu atat subvireaza mai mult...

Vezi ca la noi se merge pe partea cealalta a strazii, si atunci e invers de cum zici tu acolo.

GTR 22-12-10 23:59

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3920279)
Vezi ca la noi se merge pe partea cealalta a strazii, si atunci e invers de cum zici tu acolo.

Ce este invers?

Giully4u 23-12-10 00:07

Ma refeream la pozele alea 2 cu traiectoriile.

In cazul de fata problema nu e tocmai ca in poze. Pe zapada ai sanse mari sa ajungi pe contrasens cu ambele tipuri de tractiune.
Diferenta e ca la fwd lovesti cu botu` masinii si ai ceva protectie, iar la rwd ori cu lateralu` ori cu spatele masinii.... mai nasol.

GTR 23-12-10 00:38

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3920466)
Ma refeream la pozele alea 2 cu traiectoriile.

In cazul de fata problema nu e tocmai ca in poze. Pe zapada ai sanse mari sa ajungi pe contrasens cu ambele tipuri de tractiune.
Diferenta e ca la fwd lovesti cu botu` masinii si ai ceva protectie, iar la rwd ori cu lateralu` ori cu spatele masinii.... mai nasol.

Ce spui tu este valabil numai in cazul in care accelerezi.

Giully4u 23-12-10 00:40

Daca nu accelerezi nu prea are cum sa fuga spatele, asa ca o sa fie tot subvirare.

GTR 23-12-10 01:27

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3920524)
Daca nu accelerezi nu prea are cum sa fuga spatele, asa ca o sa fie tot subvirare.

Nu o sa fie obligatoriu subvirare, depinde daca o lasi liber sau folosesti frana normala sau de motor, depinde de repartitia maselor pe punti, depinde de cauciucuri, etc.

Giully4u 23-12-10 01:29

Prea multe variabile pentru o generalizare.

aleks 23-12-10 01:38

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 3919761)
eu nu prea inteleg cum dracu de nu era in stare sa inainteze pe "pielea" aia de zapada... decat daca avea drept anvelope tot "piei". pai aia e zapada sa ramai intepenit? nici nu stiu daca e de ras sau de plans. eu cu anvelopele de iarna merg prin zapada fara probleme. si aici ma refer la zapada serioasa, din aia de lasi urme cu bumperul. sau e seria 1 chiar atat de ratata?

Cred că avea gume de vară doamna...

GTR 23-12-10 01:59

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3920580)
Prea multe variabile pentru o generalizare.

pai nu exista generalizare, asta este punctul. Adica daca nu o accelerezi poate sa fie subviratoare, neutra (sa fuga cu totul), sau supraviratoare.

Giully4u 23-12-10 02:05

Am inteles.

yonutz85 09-01-11 07:44

1 Attachment(s)
Integrala! Iar in lipsa,preferabil spate.

dony ddc 13-01-11 20:28

Tractiune spate prefer eu pentru ca poti sa faci drifturi...:twisted:

a3ds 13-01-11 20:37

Clar.

http://www.metacafe.com/watch/292274...rift_dc_shoes/

daniwmk 13-01-11 21:16

Quote:

Originally Posted by yonutz85 (Post 3967398)
Integrala! Iar in lipsa,preferabil spate.

cat de tare e poza :D

RVL 2000 14-01-11 00:38

cu dsc-ul decuplat,si/sau cauciuri de var,a altfel nu iese asa nici sa vrei

UNLORD 14-01-11 15:32

De ce nu functioneaza poll-ul ?

aleks 14-01-11 23:25

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 3985084)
De ce nu functioneaza poll-ul ?

e dezactivat de multă vreme...

rdy4ever 15-01-11 00:37

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 3983066)
cat de tare e poza :D

eu nu prea inteleg poza... sunt doua dare distincte... daca era din drift era tarsaita si mai groasa. eu cred ca pur si simplu a nimerit de 2 ori pe aceeasi trasa de la juma in sus. am patit si eu odata.

daniwmk 15-01-11 08:19

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 3986778)
eu nu prea inteleg poza... sunt doua dare distincte... daca era din drift era tarsaita si mai groasa. eu cred ca pur si simplu a nimerit de 2 ori pe aceeasi trasa de la juma in sus. am patit si eu odata.

Zig zagurile au fost facute de bmw care incerca sa urce panta si a patinat ceva vreme pana sa reuseasca ... iar integrala a urcat drept :) .

Oricum foarte funny !!!

dreaq 15-01-11 11:01

As prefera integrala pentru siguranta insa cel mai mult conteaza soferul. Cu tractiune fata si anvelope iarna m-a luat de spate la 70 km/h datorita unor damburi de zapada/gheatza (chipurile drum national) . Am mers vreo 10 metri de-a latul pana am reusit s-o redresez, n-am iesit pe contrasens pentru ca erau 2 benzi pe sens, deja cei care veneau din fata facusera ochii cat cepele :-)

Spark 15-01-11 11:34

anvelope de iarna pe toate 4 rotile sau doar pe alea din fata si pe spate all-season/vara ?

dreaq 15-01-11 12:20

Toate 4.

RVL 2000 15-01-11 12:34

Clar ca tractiune integrala e superioara dar cu conditia sa fie asistata sau cu diferentiale blocabile, decat una chioara ca pe dacia papuc, prefer un rwd asistat chiar si pe polei.

La ultimul ger m-am tot jucat cu rwd la -12C pe A2 si nici o emotie, DSC-ul isi face treaba exceptional, in schimb aceeasi masina cu cuciucuri de vara si dsc complet inactiv s-a invartit cu brio la mai putin de 30km/h fara intentie.

DONU' 15-01-11 19:39

Spate pentru Drag si in general pentru distractie.
Integrala pentru joaca pe curbe (dar si pentru distractie).
Fatza pentru mers zi de zi prin oras (indiferent de vreme), consum mai mic decat cu un 4x4 si daca te prinde zapada nu e greu ca la tractiune spate, dar nici zero probleme ca la 4x4.

cipi_SKG 15-01-11 20:48

si eu merg tot pe torsen integrala..daca se poate si cu blocant :D

JunKer_hP 15-01-11 21:46

pt. cei ce au ales tractiunea fata....ce avantaje are fata de 4x4?

susp3ctu 15-01-11 23:44

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 3989052)

pai din 2 motive au ales fwd :
1.e consumu putin mai mic ca la awd,diferenta infima
2.au ei fwd deci e clar cel mai bun tip de tractiune incontestabil,indiscutabil si irefutabil

ON : prefer rwd,e pur si simplu mai placut(pt mine)

a3ds 15-01-11 23:45

Quote:

Este mai ieftin de achizitionat, mai economica dpdv al consumului si mai putin costisitor de intretinut pentru un om care foloseste masina in mod normal, zi cu zi ma refer. Cum sunt 99 la suta dintre utilizatorii de masini de fapt. Cu fwd te descurci onorabil si iarna , vara nu mai vorbesc.

22VIN 15-01-11 23:49

Quote:

Pai gandeste-te: cum ar fi o masina de 75cp 4X4?

sLi4bmw 15-01-11 23:50

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3989407)
Pai gandeste-te: cum ar fi o masina de 75cp 4X4?

cine a pus problema de cp aici ?

All times are GMT +2. The time now is 20:25.

- Copyright 2026 4Tuning