Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

quick_5hifter 24-02-07 10:19

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

eu am folosit ca rasina nestrapolul de la policolor, si ulterior am luat la litru din alta parte o rasina nemteasca, nu stiu de care dar era mult mai subtire ca si concentratie, se lucra mai bine cu ea...

stratimat - eu unul am folosit din ala tip amalgam (firele sunt dezordonate, nu sunt asezate dupa un tipar) si ca grosime...pot sa-ti spun ca puteai sa-l destratifici in 3-4 straturi, nu era foarte gros...am preferat sa pun mai multe straturi acolo unde a fost nevoie...

nu stiu de unde au scos ei denumirile astea, de pudra sau emulsie, pentru mine nu au nici o logica...

rugam pe cineva sa puna o poza cu stratimatul ala obisnuit, care se gaseste si la kiturile de reparatie Soudal...ca sa stie omul ce sa caute

eu nu mai am in "dotare" fibra de sticla, cel putin momentan...voi reveni dupa ceva timp cu poze si ma voi interesa exact ce denumire si ce atribute au produsele pe care le folosesc eu.

turbojack 24-02-07 18:55

3 Attachment(s)
Stratimat amalgam :

dumy$ 25-02-07 19:11

5 Attachment(s)
de ce nu se vorbeste despre tuningul interior,dupa mine de aici incepe adevarata maiestrie ????eu sunt necunoscut pt voi dar am sa trimit niste poze cu un jeep facut de mine anul trecut.as fi bucuros sa citesc citeva pareri despre munca mea (eu cu asa ceva ma ocup>TUNING<)??????

o_kh3 26-02-07 13:23

as putea sa construiesc matrita din spuma poliuretanica??? daca da... ce spuma mi-at recomanda si cum mi-ati recomanda sa o prelucrez si cu ce scule....

va multumesc

andy_x3m 02-03-07 00:15

shi eu ashtept un raspuns legat de prelucrarea spumei poliuretanice pentru a face pozitivul (lucrez pe o bara originala)
din cate shti eu spuma se rupe foarte usor, iar daca o iei cu smirghel nu am idee cate luni va dura operatiunea

daca dau o mana de spritzchit pe spuma oare se va topi? in cazul in care tine garanteaza un strat destul de bun care imi va proteja spuma de actiunea fibrei (adica sa nu o topeasca)?
ms mult

Swat-Cat 02-03-07 19:28

3 Attachment(s)
niste suporti de ceasuri pt stalp..pt un prieten ca nu aveam ce face :)

madicioco 03-03-07 20:25

1 Attachment(s)
stiti unde se p[oate gasi asa ceva ca mie nu mi se pare a fi poliestiren daca stiti careva spuneti mi si mie sau ceva material mai apropiat poliestirenului care nu se macina repede la prelucrarea formei pe care vrei so faci

MaTzA 05-03-07 15:03

spuma poliuretanica de mare densitate...in afara am vazut ca se gasesc la foi si ceva in genul cuburilor...sau alte forme...

alcatel 05-03-07 22:49

polistiren extrudat,densitate de 30 kg/m3
culori verde galben roz albastru
se gaseste in depozitele de materiale de constructii
pret variaza in jurul sumei de 170ron pachet 50x50x100 cm grosimi de 2,3,5,10 cm
este posibil sa il gasiti si la alte dimensiuni

madicioco 05-03-07 23:46

ok merci pt raspunsuri

mae 06-03-07 12:44

mi se pare cel ma isimplu daca ai un model sa lucrezi pe spuma dar sa nu asteptzi sa se intareasca.

quick_5hifter 06-03-07 13:01

Quote:

Originally Posted by mae (Post 783955)
mi se pare cel ma isimplu daca ai un model sa lucrezi pe spuma dar sa nu asteptzi sa se intareasca.

cred ca nu stii ce spui...fa tu o proba si o sa te convingi singur daca merge sa dai vreo forma spumei poliuretanice, neintarita...e ca si cum ai incerca sa-i dai forma din frisca :rolleyes2

andy_x3m 06-03-07 17:26

ba oameni buni cu spuma poliuretanica e f***** de mama pe cuvant, nu o sa iasa veci. daca ii faci o matritza nu se usuca, daca nu ii faci cade. eu m'am chinuit de nu se poate, pana la urma a iesit ceva ceva, o sa pun poze
oricum ideea ar fi go2 Fondul Plastic->lut modelaj (3 ron kilu)-> matritza OK (pozitiv sa nu sara unii:P). se shi modeleaza frumos e shi usor de lucrat, singurul dezavantaj... greutatea, dar... macar eshti sigur ca poti spera la ceva
numai de bine

Mendex 06-03-07 18:54

si cate kile de lut intra intr-un pozitiv pt o bara?

o_kh3 06-03-07 20:54

unde gasim lut??? ms

mae 07-03-07 07:21

pai depinde ce vrei a faci ma gadesc. itzi dai seama cu cat piesa e mai amre cu atat mai mult lut..

intrebarea mea e cum lucrezi cu lutu. faci un fel de schelet ceva si porma pui put sau cum???

florinvop 08-03-07 12:37

Salut quick_5hifter .... sunt la inceput si vreau si eu sa ma apuc de kestiile astea in fibra! Am mai facut ceva pana acum ... dar nu cu matrita .... facute din mai multe spoilere ... taiate si lipite intre ele cu nituri si apoi pusa fibra peste ele .... iese super!! acum vreau sa incerc si cu fibra simpla... dar am o intrebare... cu cine sa iau legatura acolo de unde iei tu fibra.. ``la barci``....sa nu fac vreo gafa si sa bag pe vreunu` de acolo la *** ... stii tu cum e... si mai am inca o intrebare gelcoat au acolo?? Si daca ai putea sa-mi dai si niste preturi informative ar fi perfect!! Ms!!

andy_x3m 08-03-07 23:45

salz scuze ca nu am zis
eu inca nu am facut o bara intreaga pana acum, dar am inteles ca in jur de 60 de kile de lut+/-
lut de modelat se numeshte shi e la orice fond plastic sau pe la licee/facultati de arta
in cta e 3 ron kilu
din cate shtiu eu ala sta unde il pui nu cred sa fie nevoie de un schelet nu am idee nu ma pot pronunta in aceasta privinta.
cum spunea shi quick_shifter pal-forme drepte, tabla, forme curbe shi pt retul lut

rakmad 20-03-07 20:50

salutare...eu am facut rost de nestrapol si de intaritor dar sunt din Craiova si la noi nu se gaseste stratimat(panza). am pe cineva in buc de aceea vreau sa stiu unde pot gasi o adresa ceva...ca la rompolimer am intrebat si imi trebuie firma. daca stie cineva va rog postati
multumesc!

gabib77 22-03-07 20:01

Poate sa-mi raspunda si mie cineva la topicul asta?

https://forum.4tuning.ro/showthread.p...hlight=gabib77

Merci anticipat de raspuns... Sunt din Bucuresti, dar saptamana viitoare (26-30 martie) ma deplasez la Arad, poate ma ajuta cineva acolo... Eu prefer Bucurestiul :D

liwiu_evo 08-04-07 15:42

Quote:

Originally Posted by rakmad (Post 808792)
salutare...eu am facut rost de nestrapol si de intaritor dar sunt din Craiova si la noi nu se gaseste stratimat(panza). am pe cineva in buc de aceea vreau sa stiu unde pot gasi o adresa ceva...ca la rompolimer am intrebat si imi trebuie firma. daca stie cineva va rog postati
multumesc!

shi io sant din cr shi cautand pe google am gasit cateva firme care lucr cu fibra:
sc ANDREI IMPEX srl adresa:str Madona Dudu nr 29
sc LARPLAST srl adr:str Fermierului nr 104
sc AVI srl (asta nush unde are sediul da cred ca pe langa OLTCIT la marginea orasul)
in fine, cred ca faci mai bine trb daca te duci shi vb cu un inginer, ceva la fabrica unde fac fibra dacat la sediu(ca akolo o sati zica ca fac doar elemente, nu vand materiale). ;)

dumy$ 13-04-07 23:43

daca vreti ,ADRS,va dau eu si din BUC.,si din BV., de unde puteti cumpara toate materialele,pt tuning auto,iar BUC., livreza si prin curieri, in tara.

andy_x3m 17-04-07 00:17

3 Attachment(s)
salz
m'am apucat de bara, am pus lutul pe ea, i'am dat o forma si l'am lasat sa se usuce... in 2 zile era muci, varza crapat rau tare. cica nu am folosit lut potrivit... (l'am luat moca, oare de aia nu a fost bun:P). lutul nu a fost "de chirpic" dar nici cu mult mai bun, dupa cum am constatat.
poze....

o_kh3 17-04-07 14:18

din cate am vazut eu pe la tv... oamenii mentin lutul umed..... chiar si cand pun fibra pe ea ....daca gresesc corectati-ma

Swat-Cat 17-04-07 22:43

la tv cred ca aveau alt lut.. e adevarat lutul crapa si isi scade volumu f mult dupa uscare

tapu 18-04-07 13:13

mama lor cu certificatul acela de transport marfuri periculoase ...am fost sa cumpar si surpriza...

o_kh3 20-04-07 15:02

ce ziceti de urmatoarea firma.... www.firos.ro o sa trec azi pe la ei sa vad despre ce e vb...cica in aceaasi curte se da si rasina... ma duc si cand ma intorc vb....

bafta

sorulete 21-04-07 02:47

vand matrite+fibra!ieftin! 0745862825

Swat-Cat 21-04-07 12:08

asteptam un raspuns cu ce au si preturile..:)

ADDOstreet_racer 25-04-07 00:48

Si sa va mai zic ceva...probabil k majoritatea dintre voi vor comenta ik am 16 ani si blablabla ....dar STIU SI YO KATE CEVA ... .......deci sunt de ceva timp in domeniu ........si pot sa va spun sincer k majoritatea nu va vor divulga toate secretele ,,,si fiecare se ascunde cat de mult posibil si sunt sigur k nimeni nu va va zice absolut toate secretele ,,,,,dar vb lu andrei.... dak va duce capu , veti descoperi singuri solutii ....asa k pe langa elementele esentiale restu trebuie sa incercati sa faceti singuri ,,,,,,,,,,ESTE DOAR UN SFAT ......IL PUTETI LUA IN CONSIDERARE SAU NU ,,,,,,,!!!

quick_5hifter 25-04-07 15:29

Quote:

Originally Posted by Pustiu_Fanatik (Post 869592)
...probabil k majoritatea dintre voi vor comenta ik am 16 ani si blablabla ....dar STIU SI YO KATE CEVA ... .......deci sunt de ceva timp in domeniu .......

Ma io unul m-am saturat de modul cum te plangi peste tot ca ai 16 ani....ti-a zis cineva ceva de asta? Ai o placere sa te autovictimizezi?
Si nu mai generaliza, sunt multi care spun totul, dar n-ai dat tu de ei, si mai ales TREBUIE SA INTREBI ca sa-ti raspunda cineva, numai ca majoritatea dintre incepatori NU STIU CE SA INTREBE!

o_kh3 26-04-07 13:08

Quote:

Originally Posted by Pustiu_Fanatik (Post 869592)
Si sa va mai zic ceva...probabil k majoritatea dintre voi vor comenta ik am 16 ani si blablabla ....dar STIU SI YO KATE CEVA ... .......deci sunt de ceva timp in domeniu ........si pot sa va spun sincer k majoritatea nu va vor divulga toate secretele ,,,si fiecare se ascunde cat de mult posibil si sunt sigur k nimeni nu va va zice absolut toate secretele ,,,,,dar vb lu andrei.... dak va duce capu , veti descoperi singuri solutii ....asa k pe langa elementele esentiale restu trebuie sa incercati sa faceti singuri ,,,,,,,,,,ESTE DOAR UN SFAT ......IL PUTETI LUA IN CONSIDERARE SAU NU ,,,,,,,!!!

si asta ce legatura are cu fibra de sticla??? pustiule da-i drumu la NFS

cosmin_cosmin_1 27-04-07 14:53

Quote:

Originally Posted by o_kh3 (Post 862008)
ce ziceti de urmatoarea firma.... www.firos.ro o sa trec azi pe la ei sa vad despre ce e vb...cica in aceaasi curte se da si rasina... ma duc si cand ma intorc vb....

bafta

ai fost?detalii,daca se poate

VwCriss 27-04-07 19:33

Quote:

Originally Posted by o_kh3 (Post 862008)

bafta

a trecut o saptamana si tu nu te-ai mai intors..
vrei sa venim dupa tine
sau te-ai intors si ne dai si noua astia mai amaratzii niste detalii pretz marfa ce au aia si cum e..
10ks

o_kh3 27-04-07 22:44

ma scuzati... am fost acolo prin pustietate..... am facut insolatie .... febra 39.5... cand am ajuns acolo pe la 4:30 mi s-a spus ca era inchis... am fost si la CHIMESTERBV... 15min mai tarziu..... si acolo inchis... am vb cu ambii portari si mi s-a spus ca se poate da si in cantitati mici... nu ca la ROMPOLIMER unde trebuie sa am transport autorizat.... le-am dat mail ... mi-au zis si ei ca se poate livra si in cantitati mici dar ca cel mai bine este sa ma duc eu acolo sa vb.... de rasina mi-a zis portarul de acolo ca se poate scoate si sub 10kg ..... cel mai bine dati o fuga pana acolo..... eu cand ma mai duc ma voi duce doar cu masina(acum ca am carnet) ca sa nu ma mai bata soarele in cap.....

obicustom 29-04-07 12:28

Quote:

Originally Posted by CT-12-VVV (Post 93914)
am deschis acest topic deoarece majoritatea elementelor de tuning sunt realizate din fibra de sticla material foarte usor si in acelasi timp rezistent..
cine stie cum se fac matritele din ce se fac?? care este combinatia de fibra si acel clei sau ma rog!! nu sunt in tema!! asta vreau sa aflu! cum se toarna in matrite ? care sunt tehnicile de slefuire finisare turnare ! tot ce tine de lucrul in fibra pentru elemente de tuning..!!
astept idei sfaturi indrumari... pana acum nu am aflat ceva clar despre acest lucru in fibra... numai idei care mai de care ce nu se asemanau deloc...

salut. numele meu este olasz barna si ma ocup de tuning optic de 3 ani. am vazut ca te intereseaza tema cum se face ect. de acea o sa dau niste sfaturi.
deci prima intrebare la care o sa raspund este : cine stie cum se fac matritele din ce se fac??
deci matrita se face tot din fibra de sticla numai ca este facuta din mai multe straturi in mod normal 3-4 depinde de marimea spoilerului.
cum se fac modelele de spoiler? asta este un secret dar o sa spun si tie dar nu trebuie sa dai mai departe:) deci modelul se face din hungarocel adica materialul cu care se fac izolarea caselor cred ca sti la ce ma refer.
poti sa cumperi acest material la orice depozit de materiale de constructii, se gaseste in marimi de 50x1,00x50mm grosimea.
deci cand ai la idemana totul te apuci de treaba, iei un ferastrau de taiat fier, un pistol de topit silicon cu asta poti sa lipesti materialul, restul depinde de fantezia ta si simtului tau in 3d si sa nu uitam de masurat ca spoilerele trebuie sa fie si simetrice nu? cand esti gata cu model iei un scotch de plastic transparent sau de culoare brun si le lipesti cu asta peste tot modelul. asta e necesar deoarece in timp ce le invelesti modelul cu fibra de sticla se incalzeste rasina si se topeste si modelul, dupa aia degeaba ai lucrat cu modelul totul o sa fie dat al dracu.
dupa ce ai terminat cu doua straturi lasi sa se usuce o zi in temperatura de 20-23 celsius, cand sa uscat te apuci de chituit, suprafata trebuie sa fie perfecta pentru ca trebuie sa faci si o matrita despre model daca ai chinuit atata nu? deci daca nu le ai cu chituit le dai la un vopsitor de masini dar sa fie profesionist ca am vazut mai multe meseriasi de astea sti la ce ma refer.
cand e gata chituitul(cind chituiesti trebuie si sa slefuiesti nu deci foloseste abraziv de 80 la prima slefuire dupa aia de 120 si la finisat 240), este finisat spoilerul trebuie dat cu lac (poate sa fie si de mobila nu neaparat lac pentru masini) de 3 ori, iar cand lacul s-a uscat trebuie sa dai cu FORMULA FIVE (acest material e un fel de grosime si lasa o suprafata foarte alunecoasa dupa polisat), acesta manevra faci de 5-6 ori intr-o saptamana adica in fiecare zi le dai cu formula five in ziua urmatoare polisare cu o carpa uscata si asta faci de 5-6 ori.
cand esti gata cu polisare vine MATRITA.

obicustom 29-04-07 13:08

Quote:

Originally Posted by CT-12-VVV (Post 93914)
am deschis acest topic deoarece majoritatea elementelor de tuning sunt realizate din fibra de sticla material foarte usor si in acelasi timp rezistent..
cine stie cum se fac matritele din ce se fac?? care este combinatia de fibra si acel clei sau ma rog!! nu sunt in tema!! asta vreau sa aflu! cum se toarna in matrite ? care sunt tehnicile de slefuire finisare turnare ! tot ce tine de lucrul in fibra pentru elemente de tuning..!!
astept idei sfaturi indrumari... pana acum nu am aflat ceva clar despre acest lucru in fibra... numai idei care mai de care ce nu se asemanau deloc...

salut. numele meu este olasz barna si ma ocup de tuning optic de 3 ani. am vazut ca te intereseaza tema cum se face ect. de acea o sa dau niste sfaturi.
deci prima intrebare la care o sa raspund este : cine stie cum se fac matritele din ce se fac??
deci matrita se face tot din fibra de sticla numai ca este facuta din mai multe straturi in mod normal 3-4 depinde de marimea spoilerului.
cum se fac modelele de spoiler? asta este un secret dar o sa spun si tie dar nu trebuie sa dai mai departe:) deci modelul se face din hungarocel adica materialul cu care se fac izolarea caselor cred ca sti la ce ma refer.
poti sa cumperi acest material la orice depozit de materiale de constructii, se gaseste in marimi de 50x1,00x50mm grosimea.
deci cand ai la idemana totul te apuci de treaba, iei un ferastrau de taiat fier, un pistol de topit silicon cu asta poti sa lipesti materialul, restul depinde de fantezia ta si simtului tau in 3d si sa nu uitam de masurat ca spoilerele trebuie sa fie si simetrice nu? cand esti gata cu model iei un scotch de plastic transparent sau de culoare brun si le lipesti cu asta peste tot modelul. asta e necesar deoarece in timp ce le invelesti modelul cu fibra de sticla se incalzeste rasina si se topeste si modelul, dupa aia degeaba ai lucrat cu modelul totul o sa fie dat al dracu.
dupa ce ai terminat cu doua straturi lasi sa se usuce o zi in temperatura de 20-23 celsius, cand sa uscat te apuci de chituit, suprafata trebuie sa fie perfecta pentru ca trebuie sa faci si o matrita despre model daca ai chinuit atata nu? deci daca nu le ai cu chituit le dai la un vopsitor de masini dar sa fie profesionist ca am vazut mai multe meseriasi de astea sti la ce ma refer.
cand e gata chituitul(cind chituiesti trebuie si sa slefuiesti nu deci foloseste abraziv de 80 la prima slefuire dupa aia de 120 si la finisat 240), este finisat spoilerul trebuie dat cu lac (poate sa fie si de mobila nu neaparat lac pentru masini) de 3 ori, iar cand lacul s-a uscat trebuie sa dai cu FORMULA FIVE (acest material e un fel de grosime si lasa o suprafata foarte alunecoasa dupa polisat), acesta manevra faci de 5-6 ori intr-o saptamana adica in fiecare zi le dai cu formula five in ziua urmatoare polisare cu o carpa uscata si asta faci de 5-6 ori.
cand esti gata cu polisare vine MATRITA. IEI O PENSULA UN FLACON DE PLASTIC TAIAT IN DOUA BAGI GELCOAT POLYCOR, 0, 15% DE INTARITOR LUPEROX K1. GELUL TREBUIE AMESTECAT CU PASTA PIGMENTARA DE CULOARE CARE VREI TU CA AU GAMA LARGA DE CULORI, DUPA AIA LE DAI PESTE TOT MODELUL CAT MAI GROS STRATUL DE GEL, LASI SA SE USUCE.
CAND S-A USCAT VINE FIBRA DE STICLA SI RASINA. TAI BUCATI DE FIBRA DE STICLA VEZI SI TU CUM TAI SCOPUL ESTE CA SUPRAFATA MODELULUI SA FIE ACOPERITA, DUPA AIA INTARESTI RASINA CUM AI INTARIT SI GELUL SI CU O PENSULA TE APUCI DE TREABA, FIBRA TREBUIE SA FIE DATA CU RASINA PESTE TOT CAND VEZI CA INCEPE SA SHIMBE CULOAREA TE APUCI SA SCOTI BULELE DE AER CARE SUNT INTRE GEL SI FIBRA DE STICLA SI ASA PUI 3 STRATURI PE MODEL PESTE TOT. (EU FOLOSESC RASINA ENYDYNE D 20526TAE E UN MATERIAL FOARTE BUN DAR AI GRIJA LA CAILE RESPIRATORII CA IRITEAZA TARE EU FOLOSESC MEREU MASCA DE VOPSIT).
CAND AI TERMINAT SI CU ASTA LASI SA USUCE 2 ZILE DUPA AIA TE APUCI SA SCOTI MODELUL DIN MATRITA, DACA MANEVRA CU FORMULA FIVE SI POLISAT A FOST BINE FACUTA ATUNCI AI NOROC DACA NU AI DAT DE BELEA. DACA AI REUSIT SA SCOTI MODELUL TRBUIE SA TAI MATRITA IN JUR CU UN FLEX SI ASA AI O MATRITA GATA FACUTA DE TINE (OWN DESIGN).
DAR INCA N-AM TERMINAT TREBUIE SA REPETI MANEVRA DE FORMULA FIVE POLISARE DE LA INCEPUT PENTRU CA SI MATRITA TREBUIE DATA CU FORMULA FIVE PENTRU CA DIN MATRITA O SA SCOTI PRODUSUL FINAL ADICA SPOILERUL.
TURNAREA IN MATRITA ESTE ACEASI METODA CU CARE AI FACUT SI MATRITA NIMIC DEOSEBIT.
SPER CA TE- AM AJUTAT CU CEVA EU ASA FAC MODELE UNICATE DE 3 ANI IAR ACUMA M-AM APUCAT SI DE AIRBRUSH DACA AI PE CINEVA CARE VREA SA AIBA O MASINA TRASNET VOPSITA POTI SA MA SUNI PE NR DE MOBIL 0744116789.
ERA SA UIT AM FACUT LICEUL DE ARTE PLASTICE DACA MAI AI CEVA SUNAMA SAU SCRIE. TE AJUT CU CE POT. SALUT

obicustom 29-04-07 13:15

Quote:

Originally Posted by CT-03-ART (Post 93937)
shi eu doresc sa aflu deoarece vreau sa fac nishte praguri...singur...

X-Ray-Eyes ne poate lamuri daka vede acest topic...

cand esti gata cu polisare vine MATRITA. IEI O PENSULA UN FLACON DE PLASTIC TAIAT IN DOUA BAGI GELCOAT POLYCOR, 0, 15% DE INTARITOR LUPEROX K1. GELUL TREBUIE AMESTECAT CU PASTA PIGMENTARA DE CULOARE CARE VREI TU CA AU GAMA LARGA DE CULORI, DUPA AIA LE DAI PESTE TOT MODELUL CAT MAI GROS STRATUL DE GEL, LASI SA SE USUCE.
CAND S-A USCAT VINE FIBRA DE STICLA SI RASINA. TAI BUCATI DE FIBRA DE STICLA VEZI SI TU CUM TAI SCOPUL ESTE CA SUPRAFATA MODELULUI SA FIE ACOPERITA, DUPA AIA INTARESTI RASINA CUM AI INTARIT SI GELUL SI CU O PENSULA TE APUCI DE TREABA, FIBRA TREBUIE SA FIE DATA CU RASINA PESTE TOT CAND VEZI CA INCEPE SA SHIMBE CULOAREA TE APUCI SA SCOTI BULELE DE AER CARE SUNT INTRE GEL SI FIBRA DE STICLA SI ASA PUI 3 STRATURI PE MODEL PESTE TOT. (EU FOLOSESC RASINA ENYDYNE D 20526TAE E UN MATERIAL FOARTE BUN DAR AI GRIJA LA CAILE RESPIRATORII CA IRITEAZA TARE EU FOLOSESC MEREU MASCA DE VOPSIT).
CAND AI TERMINAT SI CU ASTA LASI SA USUCE 2 ZILE DUPA AIA TE APUCI SA SCOTI MODELUL DIN MATRITA, DACA MANEVRA CU FORMULA FIVE SI POLISAT A FOST BINE FACUTA ATUNCI AI NOROC DACA NU AI DAT DE BELEA. DACA AI REUSIT SA SCOTI MODELUL TRBUIE SA TAI MATRITA IN JUR CU UN FLEX SI ASA AI O MATRITA GATA FACUTA DE TINE (OWN DESIGN).
DAR INCA N-AM TERMINAT TREBUIE SA REPETI MANEVRA DE FORMULA FIVE POLISARE DE LA INCEPUT PENTRU CA SI MATRITA TREBUIE DATA CU FORMULA FIVE PENTRU CA DIN MATRITA O SA SCOTI PRODUSUL FINAL ADICA SPOILERUL.
TURNAREA IN MATRITA ESTE ACEASI METODA CU CARE AI FACUT SI MATRITA NIMIC DEOSEBIT.
SPER CA TE- AM AJUTAT CU CEVA EU ASA FAC MODELE UNICATE DE 3 ANI IAR ACUMA M-AM APUCAT SI DE AIRBRUSH DACA AI PE CINEVA CARE VREA SA AIBA O MASINA TRASNET VOPSITA POTI SA MA SUNI PE NR DE MOBIL 0744116789.
ERA SA UIT AM FACUT LICEUL DE ARTE PLASTICE DACA MAI AI CEVA SUNAMA SAU SCRIE. TE AJUT CU CE POT. SALUT

obicustom 29-04-07 13:36

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter (Post 545765)
turbojack, daca ai vazut pozele de mai sus cu incinta aia....spune-mi si mie pls, ca sa o finisez (desi la exterior este destul de fina...), pot folosi chit normal, fara fibra? ma gandesc ca la vibratii cel normal sare, iar cel cu fibra e imposibil de finisat perfect....

SALUT PRIETENE. ai probleme cu chituitul? iti dau niste sfaturi.
prima miscare este, iei chit cu fibra de sticla si chituiesti pana ce iese forma ca lumea, slefuiesti cu abraziv de 80, cand a iesit forma le dai cu chit normal peste tot de 2 ori ca sa uple gaurile ramase de la chitul de fibra de sticla, slefuiesti cu abraziv 80, dupa aia cu 120 si la urma finisezi cu 240. lucrez in domeniul de vopsit auto sper ca t-am ajutat.

dumy$ 29-04-07 22:08

3 Attachment(s)
sper sa va pot ajuta si cu sfaturi.

All times are GMT +2. The time now is 07:46.

- Copyright 2026 4Tuning