![]() |
Re: ACCIDENTE
sincer iti raspund ca ma uit , poate nu mereu dar de obicei ma uit , mie mi a intrat in reflex sa ma uit in oglinzi mereu ,chiar si cand merg drept ....se numeste conducere preventiva , am evitat accidente chiar daca nu eram eu de vina .
la accidentu de mai sus , o situatie asemanatoare am fost martor acum 5-6 ani, eu ieseam de pe strada unde vroia aceea masina sa faca stanga(par ex) , unu depasea toata coloana, si tot o femeie vroia sa faca stanga pt a intra pe strada pe care eu eram ,a iesit din coloana si ala care depasea a luat o in plin, nu era linie continua,depasirea era regulamentara, viteza fiind mai mica ...de atunci ma uit in oglinda cand fac stanga , in concluzie , chiar daca nu esti de vina , daca poti evita ...evita ! drumurile sunt cum sunt, soferii sunt cum sunt, btw soferu Daciei break avea 6 luni de permis , inconstienti din astia tot timpu apar |
Dintr-un punct de vedere ai dreptate... Dar uita-te la film... In momentul in care tipul intra in depasire, nu stiu, daca nu ai obiceiul sa te uiti constant in oglinzi, daca poti sa il vezi pe tipul cu dacia care intra brusc in depasire... S-ar fi putut evita dar o dam in circumstante mai greu de stabilit.. bottom line: daca e trecere de pietoni si linie continua --> sa depasesti s-ar putea sa fie o idee un pic proasta... :lol: bine ca au scapat toti ok(cred)
|
Pana una alta un nou accident aseara soldat cu 3 morti pe DN1... Astia daca nu rezolva ceva cu iesirea din tara... It's going to be very bad... http://stirileprotv.ro/video/carnagi...ident/60324647
Nu stiu ... Aici intr-adevar vorbim si de vina soferilor pentru comportamentul iresponsabil .. Dar faptul ca drumul de la Bucuresti catre iesirea din tara inspre Ungaria (Nadlac sau Bors) se face de la Sibiu pe un drum cu 2 benzi ce este foarte aglomerat de masini mari si foarte sinuos da dovada de nepasare din partea autoritatilor... |
http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...-pe-sosea.html
si a mai fost un accident in Mihailesti BZ 2 femei au murit si una grav ranita..soferita a vrut sa depaseasca a intrat intr-un TIR spoi a ricosat intr-un Mercedes Eclasse..acul vitezometrului s-a blocat la 180km/h un audi a4 Halala infrastructura ar trebuii tot guvernantii acuzati de genocid ..au furat miliarde de euro nu au facut autostrazii ,sunt drumuri din anii 50-60 pe care circulau masinii din an in pasti.. |
Patru familii sunt indoliate in urma unui accident groaznic, produs azi-noapte in judetul Hunedoara. Tragedia a avut loc pe Drumul National 7, unde patru prieteni cu varstele intre 20 si 28 de ani au pierit striviti de rotile unui tir.
Cei patru veneau de la un club din Deva. Unul dintre ei se intorsese vineri din Italia si a iesit cu ceilalti trei prieteni sa sarbatoreasca impreuna. La intoarcere, spun apropiatii, tanarul se simtea obosit. L-a rugat pe unul dintre amicii sai, un baiat de 20 de ani, sa conduca masina. Soferul conducea cu mare viteza, spun martorii, iar masina a derapat si a ajuns pe contrasens, unde a fost spulberata de un tir. Pentru echipele de descarcerare a fost o lupta cu timpul, in incercarea de a-i scoate pe tineri din masina distrusa. Cei trei baieti si fata nu au avut nicio sansa. S-au stins in bratele medicilor care faceau eforturi supraomenesti ca sa-i salveze. Politistii au deschis o ancheta si urmeaza sa se pronunte asupra cauzelor tragediei. Rudele victimelor spun ca toti cei patru tineri erau prieteni din copilarie. In urma accidentului, circulatia pe DN7, intre Deva si Timisoara, a fost oprita mai bine de doua ore. In tot acest timp, politistii au deviat traficul pe o ruta ocolitoare. masina daca mai conteaza un bmw e36 |
Quote:
soferita ar fi putut trage repede dreapta inapoi si astfel era posibila evitarea,practic ea nu are nici o vina desi teoretic ar fi putut impiedica acest accident |
Da ai dreptate la nivel teoretic(asa cum i-am zis si lui DOHC16).. Dar inca o data subliniez uita-te cand intra el in depasire... Eu zic ca e foarte greu sa realizezi ca el nu te vede cand semnalizezi intentia samd... Nu stiu... Oricum... Ce ziceam ieri de DN1 si iesirea din tara.... http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...ir-pe-dn7.html
|
parca sunt la indigo astfel de evenimente : bmw (recent adus) + tanar lipsit de experinta + se intorceau de la club.
|
Pai...Cam asta e tiparul evenimentelor nasoale ... :|
|
Quote:
|
beamvea:))
|
Quote:
|
Daca se intorcea de la club, in astfel de cazuri masina nu prea mai conteaza. Soferul e de vina 100%.
|
pt tineri (si ma numar si eu printre ei) , neatentia si prostia se plaste mai mult sau mai putin...uneori si cu moartea.
|
acum o ora.. pe magheru era un accident cu un bmw m3 nou care avea capota lipita de parbriz... Stie cineva mai multe? Erau si 4-5 masini smurd. :-s
|
da. bmwul circula regulamentar cu o viteza de pana in 50 la ora (trecand pe verde). un boschetar ia sarit in fata in mijlocul intersectiei fiind luat pe capota.. boschetarul a fost accidentat. soferul nu era sub influenta alcoolului sau a altor substante interzise si a incercat sa il evite (a intrat si pe contrasens) dar intrucat el si boschetarul schimbau simultan directiile de mers nu a putut evita.
in al doilea rand era o mashina smurd si vreo 2 de politie si un politist pe motor. in rest erau o gramada de guracasca si bagatori de seama in jur. masinii i sa desprins capota care ia spart parbrizul. in rest nimic. nici airbagurile nau sarit deci impactul a fost minor. |
|
Quote:
|
cateodata imi vine sa-i injur pe pietoni.azi mama cu copil in brate travesa pe rosu pentru pietoni... am claxonat-o si mai era si cu gura mare...dupa te intrebi de ce mor atatia oameni. si tot azi o "pupatura" intre 2 destepti la o intersectie :))
|
Quote:
ca ei traverseaza regulamentar si ca tu ai ceva cu ei; asa ca data viitoare eu iti sugerez sa nu ii mai claxonezi, ci sa-ti vezi de treaba, eventual sa treci direct peste ei...cum a trecut ala cu bmw-ul azi noapte ;) Si vorbesc cat se poate de serios, eu daca mai prind un jegos din asta care traverseaza in mod ostentiv strada (in sensul ca nici macar nu se grabeste, desi vede ca vin masini) sa mor de nu accelerez si il calc...just for fun. |
daca legea la noi in tara era ceva de genu: ai calcat un pieton pe trecere de pietoni, esti vinovat; ai calcat un pieton care a traversat neregulamentar, nu esti vinovat atunci era altceva. asa este in tarile civilizate. iti garantez 100% ca daca eu calc un pieton(doamne fereste) care a traversat neregulamentar, tot pe mine ma ia de vinovata :( + ca as avea pe constiinta toata viata :(
sper doar sa nu am parte de astfel de probleme.mi-a ajuns accidentul de acum 2 luni apoape :( sry pentru off topic si ca pieton, fiind sofer si stiind cum e treaba cu nebunii pe strada, prefer sa trec cand nu vine nicio masina (desi sunt la tracere), decat atunci cand vin... 2 din 8 te vor lasa sa treci :( sa nu mai vorbim si de masinile parcate aiurea care reduc drastic vizibilitatea la trecerile pt pietoni. |
Quote:
chiar crezi ca asta avea pana in 50 km/h ? |
Clar nu avea 50 dar ce era in capul pietonului daca vroia sa treaca plictisit pe culoarea rosie un bulevard cu 4 benzi, fara scuar pe mijloc, cand erau plin de masini in viteza pe acolo. Roxana, s-a modificat legea, daca nu esti vinovat si vreun cretin vrea sa se sinucida aruncandu-se sub rotile tale suporta toate consecintele, trebuie chiar sa iti despagubeasca paguba, dar de multe ori ramane pe capul tau. Sunt multi soferi kamicaze dar si pietoni care refuza sa se asigure la traverasare unei sosele.
|
daca s-a mai schimbat legea...ma bucur. :-) sper doar sa si tina de cuvant
|
Anyway, ti se intocmeste dosar penal ptr ucidere din culpa (chiar daca el a traversat neregulamentar) si tu il omori . :rolleyes2
|
de ce sa se mai intocmeasca dosar penal? pentru ce? ce vina are soferul BMW-ului ca un nebun trece cum il taie capul? daca avea viteza, politisti pot in cel mai rau caz sa-i retina carnetul pe o perioada.nu inteleg deloc legea asta...
am vazut si eu filmuletul acum... pacat de tanar :sad: |
Se deschide dosar, asa e procedura pana la solutionarea cazului, asta se specifica in ambele stiri.
|
deci pana la urma ti se deschide dosar penal?:rolleyes2
|
si o zgarietura daca ii faci cuiva ,chiar daca nu e vina ta , dupa procedura , se deschide dosar penal , se trimite la parchet si se da neincepere (NUP) daca nu esti vinovat, sau inceperea urmaririi penale , dar toate astea sunt in codu rutier ,teoretic ar trebui stiut de toti posesorii de permise.
oricum in cazu de fata la gravitatea accidentului ,mai mult ca sigur se va face expertiza tehinca, se stabileste viteza masinii etc.. |
mi-a fost lene sa citesc tot de la capitolul ala.:sad: stiu doar ca imi face dosar penal daca am condus fara carnet(adica inca nu am dat examen pt asa ceva) sau cu carnetul suspendat si cand alcolemia este mai mare decat cea prevazuta de lege... oricum, sa speram ca o sa scape cu bine... :sad:
|
pai de ce sa scape cu bine? te ai uitat atent la filmare? ti se pare ca avea 50 km/h ? sa suporte consecintele , daia este limita in oras 50 km/h indiferent ca sunt 4 benzi pe sens, se poate intampla sa ti apara ceva in fata si daca ai 50 km/h ai sanse mai mari sa poti evita . o fi ala tampit si nu s a asigurat cand a traversat dar daca nu ai viteza ai sanse mai mari sa eviti , daca se stabileste ca a avut viteza(din inregistrare pare ca avut viteza) va avea partea lui de vina .
au numai basini ieftine pe blvd ala ,din anonimat se trezesc in bmw uri si se vad baieti de centru si cand li se intampla ceva se poarta ca piz...le si trebuie sa ne fie mila de ei ,mie nu mie mila, sa le fie la altii |
cill out:-) ca a avut viteza, este problema lui. poate o sa-i retina carnetul pentru asta. dar nu este el de vina ca a trecut ala pe trecere ca si cand avea verde. o sa vedem ce o sa fie. si am amici care au bmw si nu sunt figuranti sau se dau mari. nu e bine sa-mi bagam pe toti in aceeasi oala. de curiozitate...ai avut probleme cu unu/una care a avut bmw? :D
|
siner sa fiu, din cate stiu eu ... conteaza si daca ai depasit cu mult limita de viteza sau nu cand s-a produs un accident.
|
cred ca va lua 2 ani cu suspendare se va intelege cu partea vatamata sau rudele acestuia si va suferi o amenda si o suspendare de carnet pentru depasirea limitei de viteza
|
Quote:
nu am nimic cu ala in perosana si nici cu marca bmw , am avut si eu 3 masini bmw si mai vechi si mai noi dar nici nu o sa sper ca nu o sa i se intample nimic .nu pot zice ca a avut viteza X dar nu pot zice nici ca a mers cu 50 km/h se vede gravitatea impactului si viteza cu care venea din filmarea respectiva . macar de nu avea fata aia de piz..a cand il intreba politia cum sa intamplat . |
Haideţi să gāndim şi altfel cazul BMW-ului care a lovit pietonul.
BMWul avea verde, deci, teoretic, circula regulamentar. Pietonul avea roşu, deci, trecānd strada - chiar şi pe trecere - a făcut ceva neregulamentar. BMWul a lovit pietonul şi l-a făcut să zboare. Poate dacă avea viteza maximă admisă pe acea stradă, putea frāna astfel īncāt să nu lovească pietonul. Nu ştiu exact la ce distanţă de trecerea de pietoni este semaforul (deşi am o vagă idee), dar pot presupune că plecarea de la semafor n-a fost tocmai la "relanti". Faptul că şoferul BMW-ului a avut viteză, este o circumstanţă agravantă, sau o culpă comună, sau, părerea mea, aşa ar trebui considerată. |
stiu ce se intampla cand depasesti cu 50km/h. am citit tot codul rutier acum 2 luni. dar n-am citit toate sanctiunile si infractiunile. am avut si eu carnetul suspendat pt ca am incercat sa-l evit pe un dobitoc care a trecut pe rosu si m-am ales cu neacordare de prioritate.
|
Pietonul era mascat de cealalta masina.
Bmw-ul era un m3 si putea sa aiba o viteza muult mai mare. Nu cred ca avea mai mult de 80. + ca din cate se vede in filmulet chiar incearca sa il evite prin spate dar pietonul face simultan un pas in spate. Daca l-a mancat sa traverseze. Superman! |
Am mai scris si pe alt topic :
Din sursa sigura(de la un tip care a plecat cu ei de la semafor) stiu ca cei doi se dadeau(sau cel putin mergeau amandoi destul de tare in acelasi sens). Cel cu M3-ul probabil ca nu l-a vazut datorita celei de-a 2 masini. In ceea ce priveste viteza am inteles ca era destul de mare. (prietenul meu nu e radar dar aproxima ~ 120, in contextul in care el avea 70 si era cu mult in spate) |
Quote:
Quote:
Si inca ceva: limita aia de 50 in oras e STUPIDA si oricum n-o respecta nimeni, asa cum se intampla si cu aia de 90 km/ora din afara localitatilor. De fapt chiar as vrea sa te vad pe tine in masina aia (ma refer la M3) cum mergi cu 50 la ora pe o strada cu 4 benzi, in conditiile in care ea accelereaza de la 0 la 100 in 4 secunde si ceva. Ar insemna sa nu apesi pedala de acceleratie mai mult de 2 secunde, ceea ce crede-ma, oricat de mult ai vrea tu sa respecti "viteza legala", n-ai sa reusesti. Ceea ce ne duce la urmatoarea dilema: DE CE ESTE PERMIS SA DETII MASINI CARE PRIN INSASI NATURA LOR SUNT FACUTE SA INCALCE VITEZA LEGALA ?? De exemplu bmw-ul respectivului prinde 200 la ora in acelasi timp in care o masina "normala" prinde suta. Deci cu acelasi impuls din partea soferului (adica fara ca soferul bmw-lui sa faca vreun efort in plus), el se pisa practic pe viteza legala. Si asta fara ca el sa vrea neaparat acest lucru. Pur si simplu nu are cum s-o respecte, data fiind puterea masinii pe care o are la indemana. Si intre noi fie vorba, masina aia prinde lejer 250 la ora, dar sunt altele care prind si 300+. Asta in conditiile in care teoretic nu trebuie sa depaseasca 90 ! De fapt mai toate masinile straine comercializate in romania sunt capabile de viteze de peste 200 km/h...dar soferii, nu-i asa, trebuie sa faca in asa fel incat sa nu treaca de 90. Adica sa nu se foloseasca decat de vreun sfert din puterea masinii pe care au cumparat-o. Aberant. (si vezi ca eu nu spun ca pe o sosea cu 2 benzi care mai e si aglomerata pe deasupra sa mergi cu 200, dar un 140-160 cand nu e trafic poti sa-i dai; la fel in oras, noaptea, cand e strada libera, nu vad de ce n-au putea sa mergi cu 100) Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:47. |
- Copyright 2026 4Tuning