![]() |
Re: Teribilişti vs depăşiri
e bine sa ignori idiotii in general, problema cea mai mare e cand te enervezi te iei dupa ei si observi ca nu ai nici macar cu cine sa te certi(ori e femeie ori e vrun mos). exemplu azi: soseaua mihai bravu dinspre mc dristor inspre prosper in dreptu petrom, eu banda 2 pe banda 1 un renault in paralel cu mine, banda 1 era blocata in fata, ce face omu, accelereaza , botu meu e la usa lui din fata, incepe sa traga usor de volan si claxoneaza sa incetinesc sau sa ies eu de pe banda 2 sa trec in 3....la semafor la prosper cand sa deschid si eu geamu sa injur...ce sa vezi...o femeie de vro 40 de ani cu volanu in brate....ce dreaq sa-i mai ceri....ma lua cu dalea de tigani , ii ziceam dute fa femeie de aici
|
Am patit-o si pe asta cand ma intorceam de la cluj acum vreo doi ani,intr-o curba la stanga,in vale un tir depasea alte doua tiruri evident fara sa aiba vizibilitate,norocul meu a fost ca acostamentul era suficent de lat pentru oltcitul meu si boul si-a continuat drumul pe contrasens,mare noroc am avut ca nu veneam tare,si ca nici in spatele meu nu mai era nimeni...
|
Quote:
|
Quote:
Ai inceput cu stangu'. Faci flash-uri ?! Urat gest! |
Quote:
|
Mai intai de toate, oamenii au devenit nesimtiti. De ce? Pentru ca se poate. Nu mai exista reguli, nu mai exista bun simt, nu mai exista nimic. Daca te duci la tara constati ca oamenii peste 40-50de ani sunt mai calmi, mai seriosi, mai cu respect. La oras educatia s-a confundat in ultimii 20 de ani cu , cultura generala si studiile superioare.
Constat ca merg pe strada cu 45-50 in localitate si ma suna sa merg mai repede. Unde sunt 2 benzi daca merg si eu 200m pe banda 2 ca sa fac o depasire ma suna imediat ce am terminat depasirea de parca sunt la slalom sau de parca sosea e a lor. Oricum ma dau la o parte dar daca vezi ca ma dau la ce mama naibii mai claxonezi? Dimineata daca merg mai incet ca e motorul rece in primele 2-3minute ma suna de parca sunt la liniuta sa plec cu demaraj dupa ce am acordat prioritate unui pieton. Nu am iesit prea departe din tara dar am o banuiala ca peste hotare nu e la fel. |
Este alt film, dar in alte tari si romanii pun centura, nu dau flashuri, sunt civilizati. Stii de ce? Cand vezi ca esti singurul taran de pe strada probabil realizezi ca ar fi cazul sa schimbi ceva. Si daca nu realizezi, ei au si politie care isi face datoria, nu sta in boscheti. Si dupa ce iei 100 de euro pentru centura sau 300 pentru flashuri,platibili pe loc, nu mai gresesti a doua oara.
|
Quote:
Quote:
|
Am fost sofer pe sprinter acum un an in urma , am facut curse cu timp pt uzina Dacia , cursa tur-retur FR-RO , dar nu asta este important , ci faptul cum sunt de civilizati in trafic cei din vest , fara flashuri sau alte minunatii cum ar fi faptul ca iti sta in spate la mai putin de 3m ai impresia ca iti sufla in ceafa . Cei care au fost plecati afara stiu cel mai bine , pe mine unu ma schimbat aceasta iesire , probabil ca in romania sunt prea multi oieri cu masini "tari" , cum le zice Mircea Badea , melteni , care isi fac legea singuri sau cu ajutorul politiei . Nu zic ca politia este de vina , dar mai are mult de invatat de la colegii lor de afara , si cand zic mult ma refer cam la 10-15 ani de acum innainte . Poate ca nu avem drumuri ca in afara asta asa e dar nu cred ca asta este marea problema a civilizatiei in trafic . Parerea mea este aceea ca cei care sunt responsabili nu isi fac treaba . Ca si in oierit , tot am dat exemplu mai sus , este nevoie de un cioban pt turma ca sa nu isi faca de cap ,sa le arate drumul pe care treb sa il urmeze , poate ca asa treb facut si cu meltenii din trafic , sa le arati diferenta dintre camp si drum asfaltat nu doar amenzi si numai stiu ce , sa se lase cu permise suspendate ca poate asa o sa inteleaga .:idea:
|
Quote:
|
Este diferenta mare intre RO si alte tari. Stau in DE si merg in fiecare zi pe autostrada catre servici. De cand sunt aici nu cred ca am claxonat de doua ori, aici claxonul este pus de design. Flashurile la fel. Sta Porsche si Seria 5 frumos in spatele masinilor mai slabe pana acestea isi fac depasirea. Iar apoi merg frumos cu 200km/h in treaba lor.
Pe drumurile normale la fel. Nu se depaseste decat atunci cand e clar ca lumina zilei ca este timp sa intri inapoi, desi masinile aici sunt la un alt nivel fara de ce este in tara. La inceput ma gandeam daca eu cu masina mea in RO ma bag imediat si depasesc, astia care au cel putin 100 de cai mai multi decat mine de ce nu o fac? Nu o fac pentru ca nu sunt stresati, pleaca mereu mai devreme pentru a ajunge la timp. Nu sta NIMENI in curul NIMANUI pentru a depasi. etc etc. Cat despre centura, toata lumea o poarta. Nu este 100 de euro amenda, este 30 de euro pe loc, insa nu iti cade bine sa lucrezi jumatate de zi ca sa platesti amenda, asa ca o pui. |
Cea mai tare faza azi: eu in intersectie, aveam cedeaza trecerea si asteptam sa dau prioritate unei dacii 1310 care circula pe drumul cu prioritate. In spatele meu vine un TIR grabit si incepe sa ma claxoneze ca un retardat, voia sa ma bag probabil sa-i tai fata lu' ala cu dacia. Dacia mai avea vreo 7-8m pana in intersectie si venea cu 30-40km/h, pare timp destul la prima vedere, dar asta daca ai 200cp probabil. Ala cu TIR-ul oricum nu putea iesi ca trebuia sa faca o bucla imensa prin fata daciei, iar eu eram mult spre stanga peste axul drumului ca sa poata iesi ceilalti cu masini mici in dreapta la o adica.
|
... azi am facut si eu o depasire ca omu , si ce crezi din spate vine un barosan cu o scula de masina ... ( nu o zic ca dupa poate cine stie ) si ma tinut in flashuri pana mi am terminat depasirea ...
oare se crede mai jm3ch3r ca mi a dat flashuri ? |
Stiti voi...asta e o campanie mult prea mica ca sa ii luminam pe prosti.
Noi, romanii suntem mult prea stresati...spunea un coleg mai sus ca "nemtii pleaca mai devreme la serviciu"..Asa este! D`asta oricat de putini bani ar avea ( astea fiind cazuri exceptionale ) sunt foarte linistiti. In ceea ce priveste "calmul" noi romanii avem mult de lucru...sau cel putin eu...si de ce spun asta In Germania, Austria, conduci 600 km lejer ( autostrada, nationale si intrat prin orase), seara te dai jos din masina si zici ca ai fost la cumparaturi ( psihic vorbind, pentru ca fizic anchilozezi ). Constati ca in ziua aia, nu a trebuit sa ai grija de vreun pieton care traverseaza neatent prin locuri nepermise ( traverseaza si nemtii prin locuri nepermise dar realizeaza riscul si sunt foarte atenti ), nu a trebuit sa franezi brusc la semafor pt. ca a fortat un tantalau semaforul...si exemplele pot continua. De aici am dedus ca ei sunt foarte civilizati pana si PUSTANII aia cu masini lasate si subwoofere sunt responabili. Nu prea am terminat tot ce am avut de spus pentru ca, cel putin din Pitesti sunt multe de povestit IAR AICI FAC O PARANTEZA SI VA POVESTESC: O intersectie cu 4 strazi; Tu vii de pe o strada cu 2 benzi pe sens, circuland pe BANDA 1; Te opresti la semaforul unde pe banda 1 se merge OBLIGATORIU INAINTE SAU DREAPTA si banda 2 OBLIGATORIU STANGA; Odata ce ai traversat intersectia spre INAINTE, strada din 2 benzi pe sens, se transforma in 1 BANDA pe sens; Se face VERDE pentru BANDA 1 (ramane ROSU pentru BANDA 2) dar constati ca bivolul ( imi cer scuze animalelor adevarate denumite bivoli ) de pe BANDA 2 vrea si el sa se "strecoare", in stil NESIMTIT. MENTIONEZIntersectia despre care v-am vorbit este intersectia strazilor Exercitiu cu Eroilor din Pitesti. ASADAR daca esti unul din aia "zmecheri" ia tot topicul asta la rasfoit si invata si tu ceva de la viata! Iar acum spuneti voi!!! De nu va vine sa ii bateti cu cureaua de la alternator si sa ii spanzurati cu panglica de la airbag! Prin exemplul asta eu spun ca discutam degeaba pana nu se face o campanie sau ceva de genul asta |
Quote:
|
Germania(si alte tari) este/sunt rezultatul a sute de ani de civilizatie si cultura. Nici ei poate nu erau asa daca erau pozitionati in Balcani.
|
Ieri am vazut la stiri un alt accident grav din cauza la depasire, si anume un MCV cu un Matiz frontal....si a fost si cu o victima, dupa cum din pacate e si logic, doamna din matiz de pe locul din dreapta, dar ni sotul ei nu e mai bine ca e la terapie intensiva si fiind in varsta tot cam aceesi soarta se pare ca va avea...asta ca sa se mai spulbere inca o data daca mai era nevoie pt hipnotzatii cu 'reklam3l3' de la tembelizor ca masina mica la accident frontal => victime si sunt mari minciuni cu tehnolojii de deformare la raciuri d-astea, UNDE NU E LOC SA SE INTAMPLE FENOMENUL!!!!! ....la naiba in 30cm sa ai deformare controlata?? ...aiurea!
|
La un accident frontal conteaza foarte mult masa masinilor implicate, Loganul MCVeste mai mare si mai greu decat matizul de 2 ori daca nu ma insel. Daca in loc de matiz era sa zicem un Q7, ca sa pastram proportiile, cum crezi ca era pentru aia din Logan? Matizul are 3 stele ncap la clasa lui de mini sau ce ma-sa e, este o masina de 800 de kg conceputa in 1998 vs mcv care este cu 10 ani mai tanar, iar mie mi se pare ca este foarte ok pentru cum arata respectivul carutz, adica surprinzator de rezistenta. Nu te mai arunca in tot felul de subiecte despre care nu ai idee, gen motoare-coliziuni-etc. Mai era unu care se pricepea la toate, e si acu' unu' presedinte si ii cam injura lumea.
|
Quote:
Deci chiar nu poti zice: "S-a murit in Matiz, da uite ce bine arata inca masina" .....e si dpdv economic ilogic, pt ca masinile trebuie sa se strice la accidente si oamenii sa traiasca macar pt a mai putea sa si-o repare sau cumpere alta si astfel vinovatul si asigurarile sa plateasca! |
What's your point bro? Lady D a murit in S klass. Se moare in orice masina, chiar nu inteleg ce vrei sa spui, care e ideea in mare, lumineaza-ma si pe mine. A4 si altele sunt ALTA CLASA de masina, de 1.5 tone(e36'le meu avea 1370 de kg in talon si era o masina din 93), nu de 800 de kg, daca nu ai centura in orice masina si faci un frontal, dai cu capu'n parbriz si aia e daca ai bulan si mai ales daca ai 60 de ani.
Iti mai spun o data, stelele la NCAP sunt facute la aceeasi clasa de masina, nu poti sa compari Passat cu C1 si sa zici ca daca au ambele 5 stele, esti la fel de in siguranta si in Passat si in C1. |
Quote:
Concluzia la siguranta in trafic: Matiz= 'schaize' cum zice neamtu' sau 'shit' cum zice englezu' iar o masina din clasa medie incepe sa fie sigura! Poate un A-klasse sa fie mai sigur la masinile din clasa mica, dar chestiile de genu matizului, tico, C1, 107, seicento, Aixam microcar, polo, corsa, k sunt cam la fel de sigure ca un ATV sau o motocicleta! Lady Diana a murit ca asa trebuia.....putea fi si in tanc, pt ca ii era deja pusa pecetea de catre cei care conduc defapt lumea. PS: asta e idiotenia care o fac aia la testele lor tampe: nu poti compara passatu cu C1.....da in trafic le poti ciocni :-P....ei mai cum nu se prind unii cand sunt mintiti pe fatza! Hai sa facem un test live daca te tzine: ia tu cea mai cu stele in cap masina de la clasa mica si eu iau cea cu cele mai putine stele de la clasa mare si ne ciocnim frontal sa vedem cine iese mai rau! |
Quote:
|
Iar dam in balarii de genul care masina e mai rezistenta. Este topic pentru asa ceva.
Legat de subiect, totul tine de mentalitatea fiecaruia. Mentalitate si educatie care este clar influentata de ce vede in filme si mai ales de ce vede pe sosele : acei teribilisti cu "tziuning" pe masina. Viteza place la multa lume dar doar odata cu experienta constientizezi ce se poate intampla sau Doamne fereste, daca o patesti. Flash mai dau si eu si nu e gest de cocalar. Dar daca ala din fata merge cu 60 pe drum european si nici gand sa se mai uite in retrovizor (la multi am mers km in spate fara sa fac nici un semn si nici gand sa se dea la o parte, doar retrovizorul e pus sa te uiti in el cand dai cu spatele, nu cand mergi inainte :) si la primul flash au trecut pe banda care trebuie) nu stau sa merg tot cu 60 daca drumul si masina permite (aici sa nu intelegeti ca merg cu 200, dar pana si la 100 care viteza legala si tot mai e loc plecand de la 60). De ce merg copii cu niste cazane cu 150 ? Pentru ca teribilismul e la moda. Cand eram copil ma dadeam cu bicicleta, acum copii se dau cu scuterul sau mopedul, aixam sau alte nebunii de genul si se lauda ca merge cu scuterul cu 80la ora (moarte pe roti e ala). De obicei pe astia ii gasesti prin copaci sau cimitire. Acum cateva sapt langa Iasi accident mortal cu o pisica - sofer tanar, viteza, tractiune spate, lipsa de experienta = morti. Se uita la "baietii mai mari" sau citesc pe aici ce face unul si altul si cred ca tot ce se intampla pe pista se poate si pe drum public. Cred ca e nevoie de un sistem mai strict la acordarea carnetului de conducere si ici nu ma refer la legislatie sau condus, ci cursuri de constientizare a pericolului. Sunt curios cati din acesti copii au vazut vreodata live vreun acciedent rutier cu matze impastiate pe copaci sau cadavre din care jumate erau in masina is jumate pe camp - eu am vzut cateva accidente urate de tot. A fost sufi pentru mine. Poate ca asta ar trebui sa vada macar filmat la cursurile de conducere in scoala si copii astia - poate isi dau seama. Carnetul nu e doar un carton care trebuie sa il ai. Am permis de peste 10ani de zile, am muuulti km la bord si declar ca TOT NU LE STIU PE TOATE cum am soferi in subordine care au 50de ani si conduc de la 18 - nici ei nu le stiu pe toate. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Plus ca ar trebui puse anumite interdictii ,cum e cazul in Italia,daca nu ma insel,unde ca incepator nu ai voie sa conduci o anumita perioada de timp o masina care are peste X cai . |
nu e rau ce zici tu acolo numai ca vezi tu, copilul teriblist prinde golf III de 60CP si mere si ala cu 140km/h. Drept ca la viteza aia stabilitate canci, frane nu mai zic ca is ca farfurioara de ceai :) etc. poti sa omori sau sa mori si in ala la fel de bine ca intr-un BMW de 200CP.
dar ar fi un inceput. poate niste restrictii mai zdravene de genul suspendare carnet pe 1an de zile, anularea dreptului de a mai conduce 5ani, etc. |
Quote:
Inca o chestie: daca eu intru pe banda aia de urgenta ca sa iti fac tie loc(sau altuia care merge cu 130) si in fata am pe unul oprit ce fac? opresc nu? sau daca e noapte si mi se "termina" brusc banda cum am si patit odata nu imi risc viata? pentru ce? ca sa zbori tu cu 130? |
Care vrea sa mearga mai tare lasai sa intre ei in sant, nu te uita in oglinda retrovizoare cand dau flashuri, oricum nu au ce sa iti faca, da muzica mai tare cand claxoneaza, eu asa fac si e mai bine.
|
Quote:
Din pacate taranul roman care trece de la caruta cu 2 cai frumosi la masini straine, in secunda 2 in care a reusit sa te depaseasca se baga in fata ta si pune frana....poate daca esti pe faza reactionezi si pui frana din timp, daca nu stai si tragi de firmele de asigurari sa iti repari si tu masina. Plus ca de multe ori taranul cu ''casheta'' ii da dreptate celui ce ti-a pus frana in fata motivand faptul ca nu ai pastrat tu distanta corespunzatoare. Eu unul sunt satul de faze de genul asta, m-i s-au intamplat de atatea ori ca nu le mai tin cont. Daca ma grabesc, astept sa nu mai vina masini din fata si depasesc regulamentar pe contrasens. Simplu, de bun simt si regulamentar ,nu? E85 e un drum tampit, de multe ori sunt gropi pe margine, caini si alte chestii, nu vreau sa oblig pe nimeni sa intre pe banda de urgenta si la randul meu nu vreau sa fiu obligat. Teribilisti nu exista, exista doar oameni care au uitat de putinul bun simt ce probabil a fost odata prin creierul lor. |
Portiunea Iasi - Targu Frumos nu e singurul drum pe care merg sau pe care am mers, si daca tu zici ca mergi in medie cu 110 cu siguranta ca nu esti dintre cei care ma aveau in retrovizor dand flash-uri. Cel mai probabil eram cuminte in spatele tau ruland la aproximativ aceeasi viteza.
Eu ma refer la acei soferi care constituie adevarate "noduri" in trafic. Situatia este identica cu semaforul care se face verde si prinzi rosu din nou pana ce se misca cei din fata ta. Sa conduci in asa fel incat sa nu devii sicana in trafic, asta voiam sa spun. Unul din motivele pentru care se circula greu in oras si in afara de multe ori sunt acesti soferi care - stiu ca suna ciudat - merg prea incet. Sper sa nu fiu inteles gresit, dar daca mergi cu 60 in afara, te retragi pe prima banda (ok, drumul Iasi - Targu Frumos e o exceptie sa zicem care insa nu intareste regula) si la semafor incearca sa pleci cand se face verde si nu la 15secunde dupa aia ......... Regula de bun simt spune ca daca vine cineva din spate mai tare, indiferent de viteza cu care mergi tu, te dai fain frumos la o parte pe prima banda. Nu conteaza ca tu esti la 110 si ala vine cu 200 incalcand legea - asta e treaba lui. |
Quote:
Mai necivilizat si meltenesc decat a da flashuri este sa ocupi b2 degeaba. Deci degeaba se ambaleaza unii ca "ia uite dom'le cocalaru' imi da flash sa ma dau din fata lui, ia sa aiba rabdare!", cocalarii supremi sunt chiar ei, pentru ca ocupa o banda de viteza in nesimtire. In Vest de-aia nu vezi flashuri, nu ca ei sunt cu bun simt ci ca ei folosesc banda de viteza pentru depasiri, apoi se repliaza si nu se supara nimeni. Intr-adevar, exista specimene care te flashuiesc aiurea, tu mergi pe autostrada pe b2 cu 130km/h depasind o coloana de tiruri, nu-ti termini depasirea si el se infige in c*ru tau si te flashuieste cand tu efectiv n-ai cum sa te repliezi in siguranta. Dar de-astia am gasit peste tot, nu-s numai de-ai nostri. Si regulile se aplica si in oras, nu numai pe A-uri si E-uri. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
eu zic sa te mai trezesti si sa nu mai vb aiurea....in primul rand corsa si polo nu au ce cauta acolo...mai intereseaza-te si tu.....si fac eu un test cu tine vin cu corsa mea de 1.2,an fab 2008 cu 2 airbag-uri si vino tu cu o masina din clasa mai mare si fara airbag-uri si facem cum vrei tu....dar sa iti aprinzi lumanarea inainte.... |
Men, daca e vorba de clasa medie, sa zicem ca iti dau dreptate. Dar daca vorbim de o seria 5 sau cobra de prin anii 70-80, sincer, cu toate airbagurile tale parca nu as paria pe Corsa :)
cand se infing in tine 2t de fiare, nu cred ca te scapa airbagurile. Dar asta e alta discutie. Si pentru asta exista alt topic. Legat de circulatia cu sau fara flashu-uri, nu vorbim de situatii particulare : trebuie sa virezi la dreapta sau la stanga, depasesti nu stiu ce coloana si nu ai unde sa te repliezi, etc. |
Quote:
In afara de autostrazi cate sosele de la noi din tara au macar 50% din distanta 2 benzi ? Lumea se gandeste la sosele cu 2 benzi dar aplica acleasi reguli ca pe sosele cu 1 banda si jumate, de asta se creaza confuzie. |
Quote:
|
In general, romanul poate sa aiba si 4 benzi ca tot nu se da deoparte.
|
Quote:
Quote:
Bine de aici exclud femeile sau batranii la volan care chiar nu stiu ce se intampla in jurul lor. Ei se uita doar in fata si merg constant cu 70 in afara localitatii. Ei sunt doar nestiutori, nu pot fi judecati, sunt nevinovati. In schimb cei care stiu ce vrei sa faci si stau intentionat in calea ta sunt enervanti la maxim. :twisted: |
| All times are GMT +2. The time now is 03:50. |
- Copyright 2026 4Tuning