![]() |
Re: E30 - Black Bear - din pasiune pentru fiare..vechi
bravo bogdane si referitor la toba daca tu crezi ca e prea zgomotoasa atunci gaborii ce o sa zica;)
|
https://www.youtube.com/watch?v=gejkI5hvXd0
Filmuletul cu sunetul evacuarii :) Asteptam mai multe de la tine Bogdan! |
Quote:
|
Quote:
Bafta! |
Quote:
castiga cine lua plecarea....de multe ori ma batea pe final chiar daca reuseam sa plec inainte... si cu 3,91 grup se misca bine masina.....eu chiar caut sa schimb 3.45 al meu ca trag prea mult de el pe a 3-a.....un 3,64....3,73 m-ar incanta..:-) |
2 Attachment(s)
Quote:
Am fost joi si vineri in Bucuresti la niste cursuri dar am venit cu un economic Logan van diesel...:-) Azi mi-a venit kitul de distributie, saptamana viitoare vreau sa o inlocuiesc ca sa dorm mai linistit:rolleyes2 Jakal, eu incep sa caut un grup mai lung putin..cam raportul pe care il cauti si tu..;) |
Quote:
Unde e pompa de apa in kitu de distributie? Nu te zgarci si schimb-o si pe aia... Si inca ceva, nu renunta la servo, nu castigi nimic daca renunti la pompa... pune o caseta de e36 care merge la fix si e mult mai precisa si scurta decat cea de e30, mai este si ieftina... Bafta! |
Multumesc mult pentru sfaturi Adi, am sa te sun azi;)
Si da, am de gand sa-l fac sa mearga in toate mintile lui:rolleyes2 |
Quote:
daca mai ai ceva nelamuriri intreaba. |
7 Attachment(s)
Se fac aproximativ 3 saptamani de cand am noul motor pe masina, timp in care am tot cautat raspuns la unele intrebari si am bagat bani in el:-)
Prima data am inceput cu inlocuirea uleiului si filtrului de ulei, apoi repozitionari si rematisari a anumitor cablaje, saptamana aceasta am inlocuit distributia (bine am facut deoarece cureaua avea crapaturi), si am inlocuit ceasurile de bord. La sfatul colegului burnout_bmw am luat la mana electronica masinii si astfel am descoperit ca debitmetrul este de 2.5 12V, dar calculatorul motor era de de 2.0 12V...am cumparat un calculator de 2.5 12V si schimbarea s-a facut simtita;) Acum mai astept injectoarele de 2.5 24V, ca sa lamuresc si aspectul injectoarelor deoarece am o banuiala ca sunt fie cele originale de 2.7(127 cp) fie unele de 2.0 12V si de aici mai apare un conflict la cum ar trebui sa traga motorul:idea: Ieri m-am apucat de alte demontari in sensul ca ii voi schimba grupul blocant de 3.91 carcasa mica cu un blocant de 3.64 carcasa mare;) Cu aceasta ocazie i-am schimbat si placutele pe spate care zanganeau enervant(se vede in poze cauza+lamele de fixare in cilindru rupte), si am sa-i schimb si amortizoarele pe spate dar nu inainte de a-mi face sabloane din tabla pentru o bara de rigidizare si intre oalele amortizoarelor spate;) Astazi urmeaza sa-i schimb si placutele pe fata ca sunt cam terminate si apoi masina va sta pana marti in asteptarea blocantului si a injectoarelor. |
am vazut ce ai facut,da ai putut sa demontezi singur sau ai fost ajutat,hai ca noi mai vorbim la munca.:-)
|
Quote:
|
cam liniste pe aici.... ceva schimbari in bine/in rau? :)
|
Quote:
Oricum, cu culbutorii reglati si cu curatarile facute pe partea de aprindere motorul merge mai frumos, nu mai are acele intreruperi in relanti si zgomot mare de culbutori..asa cum l-am putut proba cu masina trasa in fata garajului de o saptamana...:evil: |
Foarte frumos ce faci din ursul asta. Imi place cum lucrezi, cam rar asa rabdare :lol::lol: Bafta in continuare!!
|
urca si t pozele cu bara aia
|
Quote:
|
Quote:
Te anunt;) |
Quote:
|
oke.pe saptamana viitoare o vreau.
|
Quote:
|
Quote:
|
ti-a ajuns tati cascavalu?
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
Lucram cu drag si spor...adaugam si ceva modificari la motor...:rolleyes2
Caut diferential auto blocant, carcasa mare, cu raport 3.64:idea: |
Uite aici un 3.64, doar ca e carcasa mica.
|
Misto sa ai noroc la el
|
ce-i faci?
cu grupu ala care vroiai sa-l iei ce s-a intamplat? |
Quote:
Alex, ii schimb tragarul cu unul tzipla...asta al meu a fost lovit, dezdoit prost si resudat cu aprox. 1.5 cm mai la interior, astfel incat nu mai puteam merge cu masina deoarece riscam spargerea radiatorului si a paletei vascului:rolleyes2 Cand era pe ea motorul de 1.8 a mers pus de baieti asa la plesneala ca era loc pana in motor, dar acum s-au schimbat lucrurile si orice cm este pretios:-) Cu ocazia asta am sa curat bine toata tabla pe acolo si am sa aplic tratamentele corespunzatoare. |
Sambata se anunta iar cva frumos.Esti gata pana atunci?
Volanta din pacate a ramas p motor cand lam dat.......... |
Abia pe luni sau marti cred ca va fi gata..nu am timp deloc sa ma ocup de ea cu programul asta de la servici...si vreau sa fac treaba calumea daca tot am desfacut-o;)
Vin in mod sigur ca spectator:-) |
Dupa o saptamana in care s-a lucrat in fiecare seara la masina si sambata si duminica integral, ieri seara ursul a revenit pe strazi cu tragar schimbat, distante corecte fata de radiator, lonjeroane redresate la milimetru si treaba facuta ca la carte8)
Astept in cursul zilei de maine softul de la WPP si cat de curand montez si injectoare de 2.5 24V pe care le-am achizitionat de ceva timp. |
ai uitat sa specifici ca azi sa spalat masina un plus pentru frumusete.;)
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Ursul primeste numai lucruri bune si multa atentie..si la randul lui ma rasplateste cu satisfactii:-)
Dupa rezolvarea problemelor cu tragerul, implicit cu racirea motorului si libertatea de rotire a paletului vascocuplajului au urmat soft facut la WPP si montarea injectoarelor de 2.5 24v;) Acum ursul fuge tare bine si trage destul de spectaculos8) Azi i-am inlocuit si placutele de frana pe fata si am facut putina curatenie pe la motor...:rolleyes2 |
Anul acesta la meetingul e30 te-ai imbolnavit de 6 pistoane...
In scurt timp ti-ai revenit prin tratament... Oare ce manifestari vei avea anul viitor???:lol::lol::lol: Nu te mai sun ca este tarziu insa maine te voi deranja cu un telefon. Bafta. |
Quote:
Acum mai am boala pe niste serpi, un blocant si inlocuirea volantei cu tot kitul de ambreiaj. P.S: daca are cineva filmari de sambata cu ursul meu la paralele sa le bage aici, va rog:-) |
Yulu` are dar :sleep::sleep::sleep:
Bafta cu "ultimele" modificari, trage bine..:-) |
1 Attachment(s)
bai.. un singur film am cu tine cand teai dat cu passatu. cand teai dat cu "Imaginatu" nu ajunsesem, si cu marian cu S maxu tiam dat io startu!
|
uite aici unca cevahttps://www.youtube.com/watch?v=_8gihT6pTg4 si https://www.youtube.com/watch?v=yjL1xjlzt-Y
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:12. |
- Copyright 2026 4Tuning