Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

cornel1955 03-04-11 08:30

Re: Când au început circuitele în România?

Easterul cu #2 de la Galati '84 nu este acelasi cu cel de la Bucuresti de la Expozitie si nici pilotul nu este acelasi deci Nelutzu vezi in ce an a fost la expozitie poza facuta si lamurim misterul :)

valentin.nemtanu 03-04-11 13:42

1 Attachment(s)
1975 _ Circuit de viteza Braila - etapa a campionatului national

Evenimente inedite : ( cu clasamnetele poate le adauga Mitica Rusanescu )
La start au sosit printre altii ( nominalizati in materialul postat anterior - 1975 Bucuresti ) iesenii Dinu Hutu si G. Stinica pe Dacia 1100, si buzoianul Ene Gheorghe tot pe Dacia 1100, bucurestenii cl. Bornaz pe Fiat 850 coupe ( foto ) si ing Doru Gandu ( in foto )pe Dacia 1100, surprins de subsemnatul cand parcurgea, in dimineata zilei de concurs traseul pe jos pentru a observa toate detaliile asfaltului, a virajelor, bordurile, etc etc.
Un pilot foarte meticulos , bine pregatit, serios, dar cu o activitate intrerupata de un accident petrecut dupa cativa ani in Raliul Dunarii, care l-a facut sa ramana langa trasee,( la Jibou- unde am participat la descarcerarea lui) si dupa 2-3 ani, Doru urma sa plece din Romania pentru recuperare.
De referinta ( din caietul personal !!) a ramas procedura de start a concursului, care, s-a dat la ....palarie !! Intucat nici organizatorii si nici arbitrii de Bucuresti nu au avut drapelul sah, Nicolae Nicolau, a dat stratul la....caderea palariei sale!! Poate citeste si un fost participant acest reportaj, dar sigur, nea Marin Dumitrescu poate confirma.
Si tot in acel an, pentru stabilirea clasamentului final al clasei II ( cu Dacia 1100 ) a fost necesar sa fie cantarite 3 scaune de la masinile participante, si o descalificare pentru ca s-a gasit unul modificat.
Contestatar: ing. Costin Finichi din Brasov, omul cu FIA si anexa J, el mergea pe un Fiat 124 abart rally, dar erau in joc punctele la echipe.
Sa mai observati ca numerele de concurs se aplicau manual cu tempera pe masini, iar ele, apoi circulau pe roti de la un concurs la altul .
voi continua

nelutz69 03-04-11 16:43

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4221570)
#31 dar nu stiu daca e 31 dar ala cu easteru' albastru si urat cu bot de cal e Igiescu sigur Nabosni nu a fost acolo ..numarul 2 nu este Igiescu pt ca e prea frumoasa masina :)....

:D:D:D da acum sant lamurit ... cu privire la #31 Igescu...
Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4221588)
Nr.31, aproape sigur este Dorian IGESCU.
La CPP a fost 116.
Şi în 2005.

Multumim, asa este, #31 albastru(bot de cal) e primul Easter facut la "Autobuzul" si #116 e cel cu care a mers la CPP la Resita si la Riga.
Quote:

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4221619)
asa este..e Igiescu cu #31 dar cine e
cu #2 ???? pt ca Peteanu era campion la Easter din cate stiu eu in 1983

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4222439)
Corect cred ca Gherghel este!! na belea acum...cine e 22 ??? hehehheeee...sa fie vreun ceh h.c. cu numarul de CPP ?..#20-30 erau ale cehilor...Kazakov era cu numarul de CPP

Nu cred ca era Ceh pt ca masina e aceasi cu cea de la Bucuresti are steag Ro pe ea, numa daca nu a inchiriato :D:D:D

Peteanu nu e sigur cu numarul #2.... iar #22 ar putea sa fie alt pilot resitean, daca Gherghel ar fi schimbat masina in acelasi sezon... ce incurcatura :twisted: ??? Hmmm ???
Si eu tind sa cred ca Gherghel este pe Masina numarul #2 (verde) de la Galati si pe cea #2 (albastra) la Bucuresti... cred ca un pilot poate schimba masina in decursul unui sezon dar numarul de licenta nu cred ca e posibil...

Foto 1 :am descoperit numarul de licenta a lui Wilhelm KULPINSKI :twisted: este #30...

Foto 2 : Masina albastra(#2 sau #22) e sigur aceeasi, difera doar numarul de licenta, si obserb ca anul e acelasi, 1984 indiscutabil, il avem pe Peteanu cu acelasi numar #12 la Galati, Bucuresti, Pitesti si Resita... Cu exceptia ca la Resita a aplicat masini putina culoare rosie( Foto 3)...

cornel1955 03-04-11 18:26

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4223326)
1975 _ Circuit de viteza Braila - etapa a campionatului national

Evenimente inedite : ( cu clasamnetele poate le adauga Mitica Rusanescu )
La start au sosit printre altii ( nominalizati in materialul postat anterior - 1975 Bucuresti ) iesenii Dinu Hutu si G. Stinica pe Dacia 1100, si buzoianul Ene Gheorghe tot pe Dacia 1100, bucurestenii cl. Bornaz pe Fiat 850 coupe ( foto ) si ing Doru Gandu ( in foto )pe Dacia 1100, surprins de subsemnatul cand parcurgea, in dimineata zilei de concurs traseul pe jos pentru a observa toate detaliile asfaltului, a virajelor, bordurile, etc etc.
Un pilot foarte meticulos , bine pregatit, serios, dar cu o activitate intrerupata de un accident petrecut dupa cativa ani in Raliul Dunarii, care l-a facut sa ramana langa trasee,( la Jibou- unde am participat la descarcerarea lui) si dupa 2-3 ani, Doru urma sa plece din Romania pentru recuperare.
De referinta ( din caietul personal !!) a ramas procedura de start a concursului, care, s-a dat la ....palarie !! Intucat nici organizatorii si nici arbitrii de Bucuresti nu au avut drapelul sah, Nicolae Nicolau, a dat stratul la....caderea palariei sale!! Poate citeste si un fost participant acest reportaj, dar sigur, nea Marin Dumitrescu poate confirma.
Si tot in acel an, pentru stabilirea clasamentului final al clasei II ( cu Dacia 1100 ) a fost necesar sa fie cantarite 3 scaune de la masinile participante, si o descalificare pentru ca s-a gasit unul modificat.
Contestatar: ing. Costin Finichi din Brasov, omul cu FIA si anexa J, el mergea pe un Fiat 124 abart rally, dar erau in joc punctele la echipe.
Sa mai observati ca numerele de concurs se aplicau manual cu tempera pe masini, iar ele, apoi circulau pe roti de la un concurs la altul .
voi continua

Daca asa stau lucrurile real, e trist ce sa intamplat, dar totdeauna jocurile de culise au primat indiferent de sport...:( si ce e mai trist ca pe vremea aceea daca erai bun chiar cu o masina mai slaba, se gasea unul sa te conteste...chiar si pe vremea cand am alergat eu...ESTE STILUL ROMANESC...CAD EU IL DARAM SI PE CELALALT !!!

cornel1955 03-04-11 18:33

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4223721)
:D:D:D da acum sant lamurit ... cu privire la #31 Igescu...

Multumim, asa este, #31 albastru(bot de cal) e primul Easter facut la "Autobuzul" si #116 e cel cu care a mers la CPP la Resita si la Riga.

Nu cred ca era Ceh pt ca masina e aceasi cu cea de la Bucuresti are steag Ro pe ea, numa daca nu a inchiriato :D:D:D

Peteanu nu e sigur cu numarul #2.... iar #22 ar putea sa fie alt pilot resitean, daca Gherghel ar fi schimbat masina in acelasi sezon... ce incurcatura :twisted: ??? Hmmm ???
Si eu tind sa cred ca Gherghel este pe Masina numarul #2 (verde) de la Galati si pe cea #2 (albastra) la Bucuresti... cred ca un pilot poate schimba masina in decursul unui sezon dar numarul de licenta nu cred ca e posibil...

Foto 1 :am descoperit numarul de licenta a lui Wilhelm KULPINSKI :twisted: este #30...

Foto 2 : Masina albastra(#2 sau #22) e sigur aceeasi, difera doar numarul de licenta, si obserb ca anul e acelasi, 1984 indiscutabil, il avem pe Peteanu cu acelasi numar #12 la Galati, Bucuresti, Pitesti si Resita... Cu exceptia ca la Resita a aplicat masini putina culoare rosie( Foto 3)...

pai eu numi aduc aminte sa fi mers sau ca sar fi tinut in '84 la Expozitie si nu mia scapat o cursa...era primul an la Easter...si forma masinii #2 GALATI-EXPO difera total ...mai sapa Nelutzu :D...sau mam ramolit eu....cursele dupa '83 la expo au fost interzise din cate stiu pt ca mirosise nea nicu ceva....asa ca ALMANAHELE VORBESTE..CARE ESTE ELE :)

nelutz69 03-04-11 19:10

Dan Niristeanu un alt pasionat de automobile pe langa pasiune de a fi pilot de Raliuri el mergea cu placere si la sectiunea "Vitezisti" ... l-am vazut de cateva ori la Resita pe Circuit si pe Coasta, cel mai mult imi placea designu masini, era tot timpul ingrijita si curata...

https://lh3.googleusercontent.com/_r...40/Image33.jpg

El este Dan Niristeanu, un pilot cu un palmares destul de inpresionabil si o cariera lunga in automobilism, o cariera care pt el nu sa terminat inca...nu sant sigur dar Dan Niristeanu alearga pana nu de mult in Campionatul National De RallyCross, clasa 1600-2000 cmc...

Debut:1979 Etapa nationala de viteza in coasta- Paltinis, Sibiu

Rusanescu 03-04-11 19:34

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4224033)
...cursele dupa '83 la expo au fost interzise din cate stiu pt ca mirosise nea nicu ceva....asa ca ALMANAHELE VORBESTE..CARE ESTE ELE :)

Aveţi ataşată dovada că s-a ţinut la Bucureşti-EREN în 1984, în 23 aprilie.
Calendarul sportiv pe 1984, apărut în nr. 1-ianuarie al AUTOTURISM 1984.
Cronica MP Bucureşti, în AUTOTURISM 1984, apărut în nr. 6 al AUTOTURISM 1984.

nelutz69 03-04-11 19:39

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4224033)
...si forma masinii #2 GALATI-EXPO difera total ...mai sapa Nelutzu :D...sau mam ramolit eu....

Pai asta am zis si eu #2 Galati nu e aceasi cu #2 EXPO
:twisted: ...Dar # 22 GALATI e aceasi masina cu #2 EXPO

cornel1955 03-04-11 21:03

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4224252)
Aveţi ataşată dovada că s-a ţinut la Bucureşti-EREN în 1984, în 23 aprilie.
Calendarul sportiv pe 1984, apărut în nr. 1-ianuarie al AUTOTURISM 1984.
Cronica MP Bucureşti, în AUTOTURISM 1984, apărut în nr. 6 al AUTOTURISM 1984.

NEA MITICA !!!! a fost o provocare din partea mea si imi cer scuze...eu la Paraul Rece si Bucuresti nu aveam masina gata :)))...dar ...asteptam si alte clasamente scanate, nu pe presupuneri...asta era ideea cand am spus "ALMANHELE VORBESTE..CARE ESTE" ...multam fain de scanare !!! Easterul meu a fost gata la Magura si Galati '84....

cornel1955 03-04-11 21:13

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4224267)
Pai asta am zis si eu #2 Galati nu e aceasi cu #2 EXPO
:twisted: ...Dar # 22 GALATI e aceasi masina cu #2 EXPO

hai ca ne intelegem ca turcu' cu pistolu'..:) asa este dar plasa aruncata de mine mai inainte era pt niste clasamente sau scanari din Autoturism de pe vremea aia...si nea Mitica Rusanescu ni lea oferit...altfel pe noi nea cam lasat memoria dar nu de tot si pana nu ai ceva concret, pe liste de concurs sau clasamente nu putem face supozitii...pt ca licentele majoritatea se schimbau de la an la an...citeste mai sus ce am vrut sa sicriu.. :)))))

cornel1955 03-04-11 21:34

Nelutzu ma bucur ca iau placut pozele postate de tine de de la mine pe http://forums.autosport.com/index.ph...=560&start=560 lui Alexei si multumesc de reclama...sunt dator cu un gratar :)...la mine cand veniti la Buc (daca se tine F1, sau cu alta ocazie cand sunteti pe A1, Km 30)...mai bag poze cu detalii tehnice la CPP saptamana asta....sa le scanez...am si sasiul de la o Estonia...masina mea preferata :))

nelutz69 03-04-11 21:45

3 Attachment(s)
https://lh4.googleusercontent.com/_r...40/Image31.jpg
Niristeanu Dan
Data nasterii:24-May-1950 Locul nasterii:Sibiu
Profesia:Inginer Hobby-uri:Automobilismul, Box, Judo
Debut:1979 Etapa nationala de viteza in coasta- Paltinis, Sibiu

Palmares :
Locul II Gr. I Campionatul National de VitezaiIn Coasta "Paltinis 1980"
Locul III Gr. 1 Campionatul National de Viteza pe Circuit "Baia Mare 1980"

Locul IV Gr.I clasa Nationala in Campionatul National de Viteza in Coasta 1981
Locul V Gr.I clasa Nationala in Campionatul National de Viteza pe Circuit 1981
Locul III cu Echipa IPAS Sibiu in Campionatul National de Raliuri 1981

Locul III Gr.A2 in cadrul etapei nationale de Viteza pe Circuit, Resita 1983
Locul II Gr.A2 in cadrul etapei nationale de Viteza pe Circuit, Satu Mare 1983
Locul III Gr.A2 in cadrul etapei nationale de Viteza pe Circuit, Sf. Gheorghe 1983
Clasificare Anuala:1983
Locul IV Gr. A2 in cadrul Campionatului National de Viteza pe Circuit 1983
Locul V Gr. A2 in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta 1983

Clasificare Anuala:1985
Locul V, Gr a2 in cadrul Campionatului National de Viteza pe Circuit 1985
Locul V in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta 1985

Locul II Circuitul De Viteza Tg. Jiu 1986
Din 07.1986 participant in Campionatul National de Raliuri

Locul II Gr. C, clasa 6 si locul VI in Clasamentul general la Raliul Harghitei 1987
Locul III cu echipa IPA Sibiu in cadrul Campionatului National de Raliuri editia 1987
Participari internationale:
Locul IX , Gr. A, clasa 7 in cadrul etapei de Campionat European de Raliuri YU Rally 1987
Locul II pe natiuni cu echipa Romaniei la YU Rally 1987

Locul XVI in clasamentul general national anual de raliu 1987

Locul VIII in clasamentul general national anual de raliu 1988

Locul II pe natiuni cu echipa Romaniei la etapa de Campionat European Hebros 1988, Bulgaria

Locul III la Gr C si clasament general la etapa nationala Raliul Deltei 1989
Locul I Campion National cu echipa IPA SIBIU 1989
Locul VIII in clasamentul general national anual de raliu 1989

Locul V clasa H11 etapa nationala de VTM (1) Cisnadioara - Sibiu 2004
Locul IV clasa H11 etapa nationala de VTM (2) Cisnadioara - Sibiu 2004

Campionatul National De RallyCross, clasa 1600-2000 cmc:
Locul I , et. I - Pitesti 2006
Locul II et. I - Tg Mures 2006
Locul II et. I - Sibiu 2006
Locul III et. II - Pitesti 2006
Locul III et. II - Sibiu 2006
Clasificare Anuala:
Locul III in cadrul clasamentului general anual 2006, clasa 1600-2000 cmc

:shock: si mai departe poate apare el si ne zice ce a mai facut din 2006 incoace :D...
Fotografiile ai apartin

nelutz69 03-04-11 22:24

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4224647)
Nelutzu ma bucur ca iau placut pozele postate de tine de de la mine pe http://forums.autosport.com/index.ph...=560&start=560 lui Alexei si multumesc de reclama...sunt dator cu un gratar :)...la mine cand veniti la Buc (daca se tine F1, sau cu alta ocazie cand sunteti pe A1, Km 30)...mai bag poze cu detalii tehnice la CPP saptamana asta....sa le scanez...am si sasiul de la o Estonia...masina mea preferata :))

Da io placut :) si ma tot intreaba pe e-mail depre poze, ce si cum, el ma imbolnavit sa nu las o poza pana nu aflu toate detaliile ce pot fi citite intr-o fotografie :D

PS: cine stie in ce an ? la Resita la CPP a luat foc masina ce asigura service si siguranta pe traseu, sau era masina oficialilor, un Aro al ACR-ului :twisted:... tare faza, era cald, si a avut scurgeri de benzina la motor, am fost si io in preajma cand sa intamplat, dar nu mai tin mite exact cand sa intamplat ???

cornel1955 04-04-11 11:58

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4224799)
Da io placut :) si ma tot intreaba pe e-mail depre poze, ce si cum, el ma imbolnavit sa nu las o poza pana nu aflu toate detaliile ce pot fi citite intr-o fotografie :D

PS: cine stie in ce an ? la Resita la CPP a luat foc masina ce asigura service si siguranta pe traseu, sau era masina oficialilor, un Aro al ACR-ului :twisted:... tare faza, era cald, si a avut scurgeri de benzina la motor, am fost si io in preajma cand sa intamplat, dar nu mai tin mite exact cand sa intamplat ???

imi pare bine sa aud despre Alexei ca iau placut pozele...tiam zis ca mai am...iar masina care a luat foc nu stiu nimic sau nu mai imi aduc aminte :(

valentin.nemtanu 04-04-11 14:15

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4224006)
Daca asa stau lucrurile real, e trist ce sa intamplat, dar totdeauna jocurile de culise au primat indiferent de sport...:( si ce e mai trist ca pe vremea aceea daca erai bun chiar cu o masina mai slaba, se gasea unul sa te conteste...chiar si pe vremea cand am alergat eu...ESTE STILUL ROMANESC...CAD EU IL DARAM SI PE CELALALT !!!

daca nu va supar ?
1976..parca, sigur coasta de la Oituz.
la start un concurent din Bacau, pe numele sau Ladaru Stefan ( pe unde o mai fi ?). Si nu conducea deloc rau, dar nu prea avea ce.
Automobilul era furat ! de acasa, intrucat ducea cu acesta tatal lui zarzavat la piata zilnic.
A fost contestat ca ocupase locul 3 la grupa N, si ca motiv ; tinuta de drum a masinii coborata cu 5-6 cm. De fapt arcurile erau lasate de la transporturile agricole ! si...si a fost descalificat !
Contestatar infocat: ...un bucurestean de renume, al carui baiat venise pe 5 !! ca nu mai conteaza acum numele lui, ca doar l-am laudat si pomenit. eheeee !
Asa s-a scris istoria clasamentului gr N, atunci. ( mi-a ramas un jind in suflet, intrucat nu stiu daca in acel sezon, tanarul temerar s-a mai urcat pe podium.

Rusanescu 04-04-11 15:18

Când au început circuitele în România?

1 Attachment(s)
Aveţi ataşată cronica coastei de la OITUZ 1976, din Autoturism nr. 9/1976. Cred că Lădaru era din Bacău.

valentin.nemtanu 04-04-11 15:34

Da, era bacauan, si anul urmator a venit cu masina usor preparata, si.. asa au inceput durerile de cap: ba de frane, ba de carburator...etc ... etc deh,
Nu-mi mai amintesc sa-l fi vazut printre protagonisti, desi nu mergea deloc rau, si nu avea ceva " ovaz la gloabele-putere" si gume !
si tot asa , cand nu era una, cand alta, dar devotament si pasiune avea moldoveanul !

nelutz69 04-04-11 21:41

Revista Autoturism cu Nr:12/1979 la pagina 11 o are careva? :arrow: si astept cu nerabdare pe domnul Valentin sa ne spuna ceva despre acel an(1979) la Coasta si Circuit :-)

Rusanescu 04-04-11 22:44

3 Attachment(s)
Revista Autoturism cu Nr:12/1979 la paginile 3 şi 11:
1.- Clasamente finale la viteză pe circuit (VCi).
2.- Clasamente finale la viteză în coastă (VCo).
3.- Primii 10 sportivi la AUTOMOBILISM şi KARTING pe anul 1979.

cornel1955 05-04-11 05:39

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4226560)
Da, era bacauan, si anul urmator a venit cu masina usor preparata, si.. asa au inceput durerile de cap: ba de frane, ba de carburator...etc ... etc deh,
Nu-mi mai amintesc sa-l fi vazut printre protagonisti, desi nu mergea deloc rau, si nu avea ceva " ovaz la gloabele-putere" si gume !
si tot asa , cand nu era una, cand alta, dar devotament si pasiune avea moldoveanul !

Lam prins si eu pe Ladaru in '83 la gr.A...un pilot foarte bun dar din pacate nu avea masina :( ..merita mai mult omul asta...se vedea clar ca da tot ce poate din el si fara greseli, dar nul ajuta masina ! in ceeace priveste contestatarul de atunci "de renume" stiu Valentin cine a fost....asta era "meseria" lui si pe vremea cand alergam eu :)...sa conteste...eu nu am contestat niciodata pe nimeni...

nelutz69 06-04-11 20:23

Werner Hirschvogel, pilot de legendă...

Cartea sa de vizita este de-a dreptul impresionanta...
Nenea Werner s-a nascut la data de 13 decembrie 1931,
la Reşiţa, judeţul Caraş Severin.

http://i51.tinypic.com/302s6c3.jpg
Werner Hirschvogel a început cu motociclismul, fiindcă la acea vreme automobilismul era aproape inexistent.
Aceasta se întâmpla în 1950. Avea 19 ani când şi-a cumpărat prima motocicletă, un „Triumf“ de 125 cmc. Şi, încet, încet, a intrat în familia motociclismului reşiţean, alături de Mişi Wesler, Florin Băjan, Gunter Seichenstein, Fuicu, Fritzi Licuş, Edy Husar, Egon Kraly. A debutat la automobilism în anul 1978. Cluburi sportive: ITA Caraş Severin, CSM Reşiţa, CJAK-OLIMPIA Reşiţa, ACR Caraş Severin, AUTO SPORT CLUB Reşiţa.

http://www.caon.ro/galerie/455637/455679.jpg

Primul titlu de campion naţional îl obţine in anul 1981 cu un Alfasud, iar ultimul la volanul unui VW, in anul 2000, la venerabila varsta de 69 de ani.

Din anul 1986 este Maestru Emerit al Sportului. A renuntat la activitatea competitionala in anul 2000, insa a continuat sa indrume pasii "ucenicilor" sai - Lucien Hora, Mircea Padurean, Florin Ciocloda, Catalin Poenariu, Alexandru Stoican si multi alti tineri... Rezultatele obtinute de acestia in ultimii ani dovedesc ca munca maestrului continua sa fie incununata de succes.

Prototip F2 " Barcheta", tehnica - ALFA Romeo SUD
http://www.caon.ro/galerie/455637/455673.jpg

A fost component al echipei naţionale la circuite din Cupa Păcii şi Prieteniei. A fost desemnat între primii 10 sportivi ai anului de 8 ori în 1979, 1981, 1982, 1988, 1989, 1990, 1991, 1993. Locuieşte în Germania, însă este prezent în România ori de câte ori se desfăşoară etapele de viteză în coastă de pe Valea Domanului din Reşiţa. La finele anului 2000, automobilistul Werner Hirschvogel a fost considerat cel mai longeviv sportiv reşiţean în activitate, după 50 de ani i-a petrecut pe motocicletă şi în maşina de curse. Primarul din Resita ia înmânat titlul de „Cetăţean de Onoare“ al municipiului Reşiţa. În plus, Adrian Chebuţiu, preşedintele director general al U.C.M. Reşiţa, i-a înmânat Trofeul „30 de ani de pasiune şi dăruire pentru viteză în coastă la Reşiţa“.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Trofeul „30 de ani de pasiune şi dăruire pentru viteză în coastă la Reşiţa“.
inmanat de Adrian Chebuţiu, preşedintele director general al U.C.M. Reşiţa
http://www.caon.ro/2010/07/news-2010...1840169472.jpg

Palmares Naţional - Viteză pe circuit:
-1979 locul III general
-1980 locul III grupa 5
-1981 Campion grupa 1
-1982 Vicecampion grupa C
-1983 Locul III grupa C
-1984 locul III grupa A 2
-1986 Vicecampion grupa C
-1987 Vicecampion clasa C 7
-1988 Campion grupa E
-1989 Campion grupa E

Viteză în coastă:
-1979 locul III cls general
-1980 Locul III grupa 5
-1981 Campion grupa 1
-1982 Vicecampion Naţional Absolut, Vicecampion grupa C
-1986 Vicecampion grupa C
-1987 Vicecampion clasa C 7
-1988 Vicecampion grupa E
-1989 Campion grupa E
-1990 Campion grupa E
-1991 Câştigător grupa N
-1992 Locul V grupa A
-1993 Campion clasa N2, vicecampion grupa N
-1994 Locul V clasa H 8
-1995 Vicecampion clasa H 8
-1996 Locul VI grupa H, locul V clasa H 9
-1997 Campion clasa H4
-1998 Campion clasa H4
-1999 Campion clasa H4
-2000 Campion clasa H4

http://www.caon.ro/galerie/455637/455681.jpg

Debut in sportul auto in anul 1978, la volanul unui automobil Dacia 1300.
......... a concurat pe autoturisme:
Dacia 1300,
Alfasud,
Prototip F2 (conceptie proprie denumita) " Barcheta",
Dacia 1400 sport
Formula E (EASTER),
VW Golf I
Etape in Campionatul National de Viteza pe Traseu Montan
Etape in Campionatul National de Viteza pe Circuit
Concurs international: Cupa Pacii si Prieteniei (1984 - 1989)

http://www.caon.ro/galerie/455637/455685.jpg
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>

Werner Hirschvogel si masina campioana la Grupa H4 / sezonul 2000
http://www.caon.ro/galerie/455637/455677.jpg

Werner Hirschvogel, pilot de legendă > citeste mai multe aici :
http://www.caon.ro/stiri/sport-local...00707-07173895

Rusanescu 06-04-11 20:28

Bravo, Nelutz ai căutat şi ai adus şi alte info despre faimosul domn al motociclismului şi automobilismului românesc - W.Hirschvogel.

nelutz69 06-04-11 22:24

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4233185)
Bravo, Nelutz ai căutat şi ai adus şi alte info despre faimosul domn al motociclismului şi automobilismului românesc - W.Hirschvogel.

multumesc :D dar asta nu as fi facut fara ajutorul dumneavoastra, multumesc.
aaa!?!.... si am uitat....si le multumesc si la altii care binevoiesc sa scoata pozele vechi din "pod":twisted: .. am pregatit asa ceva si pregatesc pt fiecare pilot ce a participat la Coaste si Circuit...:arrow: va urma ...

PS: nu face nimeni acest thread LIPICIOS ??? .

Rusanescu 07-04-11 12:26

Nelutzu,
Am vorbit din nou cu dl. Schmelas şi a promis că mai caută liste, programe, foto.... Aşa că te rog să-l mai suni.

Gabi 07-04-11 12:27

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4233675)
[...] PS: nu face nimeni acest thread LIPICIOS ??? .

Request completed :wink:

Rusanescu 07-04-11 12:33

4 Attachment(s)
Din revista AUTOTURISM 1969:
1.- Calendar Sportiv 1969.
2.- Primul circuit la Braşov în 1969 şi planul/traseul acestuia.

nelutz69 07-04-11 14:55

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4234901)
Nelutzu,
Am vorbit din nou cu dl. Schmelas şi a promis că mai caută liste, programe, foto.... Aşa că te rog să-l mai suni.

ok :-) il mai sun, multumesc, domnul Schmelas a sprijinit intodeauna acest sport, el a organizat cea mai mare parte a acestor competitii desfasurate la Resita si iCaras-Severin...
Quote:

Originally Posted by Gabi (Post 4234903)
Request completed :wink:

Gabi esti mare domn :peace: ...si vreau sa iti spun ca nu am uitat de "Vitezistii" olteni :twisted: imi trebuie doar putin timp sa mai adun niste date, vreau ca fiecare post sa fie coplet, si fiecare imagine cand o privim sa stim exact cine e si cand a fost facuta poza.... :arrow:
Foto 1 : Resita 1989 Circuit Viteza _
Petre Cojocaru(Oltcit) in urmarirea lui Ovidiu Maziliu(Dacia) in cursa cu ploaie torentiala...
Foto 2 : am insemnat( cu ROSU) locul unde se petrece actiunea pe circuit...

cornel1955 08-04-11 07:22

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4233675)

PS: nu face nimeni acest thread LIPICIOS ??? .

Vrei LIPICIOS? :lol: ...diseara mai scanez din "pod" , dar azi pana la ora 16 sunt cu o inmormantare din vecini...felicitari pt postul cu Werner !!! Team mai intrebat: "de unde dracu' le scoti nene ?" ca sunt de belea info. poze si detalii....banuiesc ca nea Mitica are un rol din "background" ;) !!!

cornel1955 08-04-11 20:09

10 Attachment(s)
nici nu mai stiu ce sa va dau poze prima oara...:rolleyes2 ,am gasit in pod o gramada...continuare la CPP Resita '83...imagini din cursa si la urma "bomboana de pe coliva" imagini cu mecanica Metalex(Cehoslovacia), Narva(DDR) si Estonia(my love, ex-URSS) luate la Resita si Galati...UNICATE :twisted: ...sunt si romani in poze dar nu mai stiu licentele...Nelutu in poza cu Easterul de la coasta cred ca e Tibi Ciurciu...poate stii tu mai multe...deasemenea sunt surprinse si mici "trucuri" pe viraj in lupta pentru un loc mai in fatza...cine era cu 105(RO) in fatza lui Peter Samohil (Skoda) ??? vezi ca in virajul asta poate te vezi si tu pe sus pe la "tribuna" ;)

Rusanescu 08-04-11 21:39

INVITATIE din partea AUTOMOBILIA:
AUTOMOBILIA are placerea sa va invite la primul eveniment din calendarul de evenimente 2011 - RETROMOTOR - expozitia motocicletelor istorice. Pentru detalii :
http://automobilia-romania.blogspot....-istorice.html

Compania AUTOMOBILIA S.r.l.
Str. Gilortului nr. 5
Bucuresti 050282
ROMANIA
Tel : (0040) 722.856.102
www.automobilia.ro

nelutz69 09-04-11 10:19

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4238678)
nici nu mai stiu ce sa va dau poze prima oara...:rolleyes2 ,am gasit in pod o gramada...continuare la CPP Resita '83...

...cine era cu 105(RO) in fatza lui Peter Samohil (Skoda) ??? vezi ca in virajul asta poate te vezi si tu pe sus pe la "tribuna" ;)

Ufff!?! am de lucru acum :D .. am doar o mare problema, pozele aduc indicii ca nu ar putea fi din anul 1983 .... si de ce afirm asta :

1) Cursa se desfasoara pe traseul scurt / CPP sa desfasurat pe traseul scurt in momentul in care in Resita a fost inaugurata linia de tramvai pe bulevarul de langa raul Barzava (unde era STARTUL) si aceasta sa facut in 01.05.1989... de atunci nu sa mai putut efectua competitii pe traseul LUNG... iar CPP in Romania sa organizat din 1984 incoace... Deci mi se pare ca nu ar putea fi anul 1983... Dar mai cercetam :twisted:

2) in 1983 nu cred ca erau aparute inca LADA SAMARA ... dar si asta cercetam :twisted:

3) pana dumineca o sa rezolv problema anului din poze, si atunci stim exact si NE de licenta ale pilotilor...

PS: cu pozele astea m-ati spart, oricum sant de o valoare mare si ma bucur ca au supravietuit atata amar de vreme....

cornel1955 09-04-11 20:17

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4239804)
Ufff!?! am de lucru acum :D .. am doar o mare problema, pozele aduc indicii ca nu ar putea fi din anul 1983....

poate sa fie '83 '84 nu stiu dar startul era pe linia Barzavei si era circuitul normal(nu cunosc decat circuitul lung) :rolleyes2 dar ma bucur ca team "spart" pt ca pozele astea le am numai eu....si mai bag o serie acum sa te "sparg" din nou:lol: calitatea pozelor e la nivelul anilor cand leam facut...leam mai prelucrat eu dar asta e rezolutia la vremea aia !!! luati daici si va bucurati :lol: ...o serie mica dar am rezerve care nu le are nimeni si tre sa bag copyright pe ele :twisted:....nu bag nici un copy pt ca mi se pare normal ca tinerii de azi sa stie cum sa facut sport in conditiile de atunci din comunism !!! maine vin cu o serie de 20 de poze UNICAT !!!

nelutz69 09-04-11 22:57

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4241117)
poate sa fie '83 '84 nu stiu dar startul era pe linia Barzavei si era circuitul normal(nu cunosc decat circuitul lung) :rolleyes2 dar ma bucur ca team "spart" pt ca pozele astea le am numai eu....si mai bag o serie acum sa te "sparg" din nou:lol:

da sant surprins de poze, sant foarte faine.... Dar am descoperit ca iti placea sa faci poze si in 1989, pt ca sigur ai fost acolo :D ... sau cu aparatul a fost doamna in 1989

sa explic de ce zic asta... prima poza si a doua e acelasi pilot dar cu masini diferite ca generatie, 1984 Lada 2101 si eu zic ca nu poate sa aibe in 1983 o Lada Samara 2108 :arrow: ???

Poza asta e din 1984 clar...:arrow:
#22 – Vlastimil Tomášek, Czechoslovakia, Lada 2101
https://lh3.googleusercontent.com/_r...CFP%201984.jpg

#22 - Vlastimil Tomášek, Czechoslovakia, Lada S 2108
https://lh3.googleusercontent.com/_r...nia__RR064.jpg

nelutz69 10-04-11 00:11

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4241117)
poate sa fie '83 '84 nu stiu dar startul era pe linia Barzavei si era circuitul normal(nu cunosc decat circuitul lung) :rolleyes2 dar ma bucur ca team "spart" pt ca pozele astea le am numai eu....

cu aste ultimele sigur m ai spart :shock: aia de pe podium in fata salii Polivalente e de nota 10, parca e podiumul de anu trecut, doar ca poza nu e color ...hehe.. foarte faina poza....:-)

cornel1955 10-04-11 13:00

12 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4241625)
cu aste ultimele sigur m ai spart :shock: aia de pe podium in fata salii Polivalente e de nota 10, parca e podiumul de anu trecut, doar ca poza nu e color ...hehe.. foarte faina poza....:-)

hai sa te "sparg" in continuare si nu numai pe tine ci si pe cei care vor poze vechi...am mai scanat ceva azi dar am avut treaba...totusi am gasit timp sa mai bag pe aici ceva noutati vechi :lol: nu mai stiu numere de licenta exact dar se pot afla sigur...pozele sunt '83 sau '84 nu mai stiu :sad: urmeaza maine sau poimaine seria cu mecanica si Eastere "naked" sa vedeti suspensii, bascule si fuzete si alte inginerii facute de fabrica :lol:

Alin_be9 10-04-11 14:39

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 4242539)
hai sa te "sparg" in continuare si nu numai pe tine ci si pe cei care vor poze vechi...am mai scanat ceva azi dar am avut treaba...totusi am gasit timp sa mai bag pe aici ceva noutati vechi :lol:

Sincer eu nu stiam mare lucru despre aceste competitii, cultura mea se invartea in jurul Daciei lu Grigoras, dar din acest topic am aflat ca au existat zeci de masini si piloti care nu au fost cu nimic mai prejos decat Nicu.
Masinile Easter sant dementiale :shock: astept cu nerabdare noutati din vechile vremuri si multumim celor ce ne ajuta sa aflam povestiri si imagini inedite despre acesti piloti minunati.

Cornel Bibiri, pe langa faptul ca ai fost erou ale acelor vremuri astazi esti eroul nostru si multumim pt amintirile ce ni le dezvalui

Asteptam si pe alti piloti sa umble la cuferele cu amintiri si sa vina aici :-)

cornel1955 10-04-11 18:22

Quote:

Originally Posted by Alin_be9 (Post 4242859)
Sincer eu nu stiam mare lucru despre aceste competitii, cultura mea se invartea in jurul Daciei lu Grigoras, dar din acest topic am aflat ca au existat zeci de masini si piloti care nu au fost cu nimic mai prejos decat Nicu.
Masinile Easter sant dementiale :shock: astept cu nerabdare noutati din vechile vremuri si multumim celor ce ne ajuta sa aflam povestiri si imagini inedite despre acesti piloti minunati.

Cornel Bibiri, pe langa faptul ca ai fost erou ale acelor vremuri astazi esti eroul nostru si multumim pt amintirile ce ni le dezvalui

Asteptam si pe alti piloti sa umble la cuferele cu amintiri si sa vina aici :-)

Multumesc mult Alin de aprecieri, dar nu am fost singurul erou...au fost toti de grupa B8 Easter eroi pt ca strainii inclusiv bulgarii aveau Metalex de fabrica ,nemtziii aveau Narva de uzina , iar Letonia avea Estonia (my love)tot de uzina...noi le faceam singuri si am mare stima pt pilotii (TOTI) de la Easter din romania...concluzia : avem piloti excelenti (poate mai buni decat cei de afara) dar nu avem material de concurs :twisted: si nici suport din partea federatiei care e facuta numai sa ia bani nu sa si faca ceva....se va duce dracu' sportul asta in curand cu noua conducere FRAS

cornel1955 10-04-11 18:35

Astept in continuare sa apara pe aici colegul de curse Ovidiu Mazilu , seful FRAS si sa dea ochii cu mine ...si cu voi...din pacate el apare pe un site care are "0" vizitatori si vorbeste singur pe acolo...OVIDIULE !!! HAI SA FACEM CEVA PT SPORTUL AUTO ROMANESC SA LASAM BANII PE PLANUL 2...

cornel1955 10-04-11 19:04

2 Attachment(s)
Nelutzu iti dau ce a postat fata tati pe facebook la o rezolutie brici !!! a citit raspunsul tau si nu a crezut ca mai sunt "copii" ca tine sa aprecieze "Old Sport" in romania ...te saluta si cred ca te va vizita la primul drum pe partea voastra...e director de vanzari la o firma in BUC , si te trezesti cu ea pe cap :lol:...si sal ia si pe Eugen Peteanu de urechi si pe Mircea Ponta ca nu se mai potolesc cu cursele :twisted:...normal ar fi sa mearga la Werner si sal pupe din cauza mea ca ramane DOMNUL curselor romanesti, pt mine cel putin...CINE A INDRAZNIT SA SE PUNA CU MARELE NICU GRIGORAS ??? ...WERNER HIRSCHVOGEL...si daca mai avea acolo ceva sub capota "barchetei" era Grigore pe loc 2....nu a fost sa fie...ideea este ca Werner este un LUPTATOR si nu pot uita cum se batea "bara la bara"cu Nicu...a fost incredibil !!!!...am vb cu fata mea Corina si vb cu baietii de la Autoshow sa bage 2 pagini cu "old racers in Romania" si sa faca un nou "thread" acolo incepand cu Ghica si cu Calcianu...

cornel1955 11-04-11 07:11

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4241488)
da sant surprins de poze, sant foarte faine.... Dar am descoperit ca iti placea sa faci poze si in 1989, pt ca sigur ai fost acolo :D ... sau cu aparatul a fost doamna in 1989

sa explic de ce zic asta... prima poza si a doua e acelasi pilot dar cu masini diferite ca generatie, 1984 Lada 2101 si eu zic ca nu poate sa aibe in 1983 o Lada Samara 2108 :arrow: ???

Poza asta e din 1984 clar...:arrow:
#22 – Vlastimil Tomášek, Czechoslovakia, Lada 2101
https://lh3.googleusercontent.com/_r...CFP%201984.jpg

#22 - Vlastimil Tomášek, Czechoslovakia, Lada S 2108
https://lh3.googleusercontent.com/_r...nia__RR064.jpg

sincer sa fiu, nu mai stiu exact dar pozele sigur leam facut eu...mai sapa in gradina auto pt ca ai dreptate...22 nu poate fi dublura :twisted: difera anii dar nu mai imi aduc aminte...sorry...in poza a 2-a se vede clar cum a venit din spate Tomasek si la cam sucit pe 72 (Iuri Katai daca nu ma insel)...Tomasek conducea foarte violent...dar extrem de bine :lol:

All times are GMT +2. The time now is 13:15.

- Copyright 2026 4Tuning