Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Nissan GT-R 35 vs Restul (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/159248-nissan-gt-35-vs-restul.html)

993turbo 24-03-12 07:52

Re: Nissan GT-R 35 vs Restul

nu inteleg, daca toata viata cuiva tine de rahatul ala de "cursa" de 10 s sau cat iese, de ce sa te mai chinui sa tunezi nu stiu ce GT-R sau alte dihanii de zeci de mii/sute de mii de Euro?? Iei un Citroen Saxo pe nimic,ii scoti si urmele de interior care au supravietuit,ii pui un cage si adaugi fie motor cu reactie fie o butelie mare si gata, bati toate cotetele de 7 si 8 secunde. chiar mai ieftin. daca vrei sa conduci, si o masina ca Miata bate toate caricaturile astea de masini cu pretentii de vedete. conteaza ce vrei, nu? punctul meu e ca deja ma lasa rece ca Alpha Omega RUF CTR 9ff AMG super Black samd scot 2 s pe sfertul de mila..si ce? maine apare super shiny Black Zeta Omega care o sa scoata 1.9 s. si tot asa..pt ce? cand Dorel ala de la volan nu are decat meritul ca stie sa tina volanul drept? vad tot felul de sfatosi care ma invata pe aici (N America) ce tare pilotaj e sa te dai cu dragsteru..mars de aici multi nu s in stare sa fac o depasire pe o sosea de 1 banda pe sens in lumea reala si cred ca truck u lu tata e cea mai tare inginerie inventata de cei 3 mari, inafara de racheta lui de garaj. voi nu v ati saturat de netezitul creierului American style?

sarind un pic inapoi la Veyron, cine comenteaza ca Veyron ul nu e varful tehnologiei habar nu are sau se face ca nu stie cu ce se mananaca masina aia, daca ii poti spune masina. tehnologie NASA era o metafora sa exprim nivelul la care este masina, mai mult tehnologie aero-spatiala decat auto.
da, nimic special cu masina asta, doar cand i au testat motorul prima data erau sa dea foc la sistemul de cosuri al uzinei, inginerii de formula 1 au spus ca nu au tunel aerodinamic care sa simuleze viteze atat de mari, spitele unei roti suporta acceleratii de 40+ G (nu imi aduc aminte exact vezi EVO review, revista), forte atat de mari incat au trebuit sa modifice arcul de la supapa de aer a anvelopei, de care stie toata lumea sunt facute de Michelin special sa reziste la viteza maxima un sfert de ora..da, asa e nimic special, probabil si prapaditul de Harry Metcalfe care are prin garaj Zonde si alte rahaturi a fost platit de VAG sa laude Veyron ul, ca si Chris Harris, ca si alti prapaditi, nu i asa? Numai noi suntem adevarati, pe roman nu l impresionezi cu amatorisme deastea..hai lasa ne, ca deja dai in ridicol. cand nissan o sa ajunga la glezna VAG ului vino inapoi cu argumente. de ce? ca au balls deaia, big fucking balls, si un sef suficient de tare sa l doara la supapa de ce zice lumea si sa bage niste miliarde in chestii care nu aduc bani, ca asa vrea muschii lui, vezi Phaeton ul, vezi Audi TDI la LeMans, vezi Veyron ul. cand o sa apara Galibier ul o sa le ia caimacul la toti din nou, si la lux, si la imagine, performanta, etc de ce? ca pot, au banii sa o faca, si au CURAJUL sa o faca ..

https://www.youtube.com/watch?v=nrcWW...eature=related

GTR 24-03-12 12:03

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 4947401)
nu inteleg, daca toata viata cuiva tine de rahatul ala de "cursa" de 10 s sau cat iese, de ce sa te mai chinui sa tunezi nu stiu ce GT-R sau alte dihanii de zeci de mii/sute de mii de Euro?? Iei un Citroen Saxo pe nimic,ii scoti si urmele de interior care au supravietuit,ii pui un cage si adaugi fie motor cu reactie fie o butelie mare si gata, bati toate cotetele de 7 si 8 secunde. chiar mai ieftin. daca vrei sa conduci, si o masina ca Miata bate toate caricaturile astea de masini cu pretentii de vedete. conteaza ce vrei, nu? punctul meu e ca deja ma lasa rece ca Alpha Omega RUF CTR 9ff AMG super Black samd scot 2 s pe sfertul de mila..si ce? maine apare super shiny Black Zeta Omega care o sa scoata 1.9 s. si tot asa..pt ce? cand Dorel ala de la volan nu are decat meritul ca stie sa tina volanul drept? vad tot felul de sfatosi care ma invata pe aici (N America) ce tare pilotaj e sa te dai cu dragsteru..mars de aici multi nu s in stare sa fac o depasire pe o sosea de 1 banda pe sens in lumea reala si cred ca truck u lu tata e cea mai tare inginerie inventata de cei 3 mari, inafara de racheta lui de garaj. voi nu v ati saturat de netezitul creierului American style?

sarind un pic inapoi la Veyron, cine comenteaza ca Veyron ul nu e varful tehnologiei habar nu are sau se face ca nu stie cu ce se mananaca masina aia, daca ii poti spune masina. tehnologie NASA era o metafora sa exprim nivelul la care este masina, mai mult tehnologie aero-spatiala decat auto.
da, nimic special cu masina asta, doar cand i au testat motorul prima data erau sa dea foc la sistemul de cosuri al uzinei, inginerii de formula 1 au spus ca nu au tunel aerodinamic care sa simuleze viteze atat de mari, spitele unei roti suporta acceleratii de 40+ G (nu imi aduc aminte exact vezi EVO review, revista), forte atat de mari incat au trebuit sa modifice arcul de la supapa de aer a anvelopei, de care stie toata lumea sunt facute de Michelin special sa reziste la viteza maxima un sfert de ora..da, asa e nimic special, probabil si prapaditul de Harry Metcalfe care are prin garaj Zonde si alte rahaturi a fost platit de VAG sa laude Veyron ul, ca si Chris Harris, ca si alti prapaditi, nu i asa? Numai noi suntem adevarati, pe roman nu l impresionezi cu amatorisme deastea..hai lasa ne, ca deja dai in ridicol. cand nissan o sa ajunga la glezna VAG ului vino inapoi cu argumente. de ce? ca au balls deaia, big fucking balls, si un sef suficient de tare sa l doara la supapa de ce zice lumea si sa bage niste miliarde in chestii care nu aduc bani, ca asa vrea muschii lui, vezi Phaeton ul, vezi Audi TDI la LeMans, vezi Veyron ul. cand o sa apara Galibier ul o sa le ia caimacul la toti din nou, si la lux, si la imagine, performanta, etc de ce? ca pot, au banii sa o faca, si au CURAJUL sa o faca ..

https://www.youtube.com/watch?v=nrcWW...eature=related

Este bine ca ai luat partea de doctrina de turma Nord Americana. Ce legatura au saraciile enumerate de tine cu supercarurile? Cu un Porsche, GT-T, RS6, etc. pot sa merg oriunde, oricand, tare si in "siguranta".
Depinde si ce vrea soferul de la masina. Poate pe tine te multumeste un Avensis, sau A6, sau E-classe, sau orice altceva, poate pe mine ma intereseaza putere mare si siguranta la un pret "decent". Adica Bugatti este bun ca are 1000 de CP, dar restul care au 500+ nu mai au valoare.

Ce are in + un Bugatti fata de un CL 65 AMG ridicat la 1000 CP?
Ar 4x4 in + si 2 locuri in minus, cat de confort si lux nu se mai face diferenta. Diferenta mai este de pret, pentru ca in loc sa dai 1.7 mil de EUR dai cam 400-500k pe Mercedes.
Ce legatura are tunelul aerodinamic cu tehnologia auto?
F1 este la 20 de ani distanta tehnologica fata de Veyron.
Ai cumva impresia ca BMW, Mercedes, Toyota nu sunt capabili sa scoata o masina echivalenta cu Veyron? Cred ca si KIA sunt capabili dar pentru ce sa o faca daca abea se vinde, daca nu au un brand de revigorat, daca nu au nevoie de acest tip de marketing,....
Eu personal cred ca Ferrari ENZO si F458 sunt mai tehnologiazate decat Veyron.
Este normal sa lauzi Veyronul, dar este departe de a fi ceva irealizabil de altii + ca este singur in categorie, mai ales ca si pret.

Te lasam sa mananci marketingul VAG dimineata, la pranza si seara.

a3ds 24-03-12 14:15

Eu cred ca si baietii aia de la Mioveni pot sa spulbere GTR cu un Duster modificat dar nu vor, nu are sens, nu s-ar vinde masina. Ce rost are?

ZAUBER 25-03-12 10:55

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4947807)
Eu cred ca si baietii aia de la Mioveni pot sa spulbere GTR cu un Duster modificat dar nu vor, nu are sens, nu s-ar vinde masina. Ce rost are?

...chiar asa s-a intamplat, au spulberat un gt-r stock.
numai ca au modificat motorul de gt-r pana la 850 cp: https://www.4tuning.ro/alte-sporturi-...0-cp-8342.html.

UNLORD 26-03-12 15:59

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4936940)
Pai 911 e mai fiabila, arata mai bine imo, implica mai mult soferul la condus, nu are 2 tone, este mai rapida in linie dreapta/acceleratii, este mai fiabila, consuma mai putin :D

Se cam stie ca Porsche este cea mai fiabila marca de supercaruri dar mai au si ei kixuri, defecte de proiectare, etc, tocmai ce au rechemat 1232 de bucati Carrera S

Iar despre implicatul soferului, uite aici un exemplu, sigur a avut un pic de descarcare de adrenalina :)

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/_N82XfCwoL8?version=3&feature=player_embedded"><pa ram name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/_N82XfCwoL8?version=3&feature=player_embedded" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

GTR 26-03-12 17:07

Nissan Juke-R video review by autocar.co.uk

https://www.youtube.com/watch?v=MupzT...9fFUAAAAAAAAAA

.

GTR 28-03-12 15:58

:
Tiff Needell evo track battle: Nissan GT-R vs Porsche 911 Carrera S
:
https://www.youtube.com/watch?v=YKMHK...82FUAAAAAAACAA
:

GTR 28-03-12 20:10

NISSAN GT-R NISMO GT3

https://www.youtube.com/watch?v=EfuxVDCslGw
.

UNLORD 02-04-12 22:34

Greu de intrecut, magadoaia neagra ...
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/zf5YfZeSANg?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

vacaroz 03-04-12 00:38

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4954633)

nu credeam ca cineva poate fi atata de obsedat de o masina...

GTR 03-04-12 02:20

2013 Nissan GT-R Black Edition: World's Greatest Super Car Bargain - Ignition Episode 10

Concluzia - NISSAN GT-R este Benchmark-ul clasei supersport - valabil mai ales pentru spalatii pe creier.

https://www.youtube.com/watch?v=50ebN...6dFUAAAAAAAGAA

GTR 06-04-12 14:14

Într-o mişcare de marketing caracteristică mărcii, Nissan a anunţat că a înscris echipa de dezvoltare a lui GT-R în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Echipa va alerga cu un GT-R standard, în versiunea Club Track Edition.

Nissan a anunţat că echipa care a dezvoltat generaţia R35 a lui GT-R s-a înscris în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Echipa aleargă în celebra competiţie cu un model de serie şi vrea să afle ce trebuie să îmbunătăţească pentru următoarea generaţie a acestui model. Pe lângă culegerea informaţiilor, echipa vrea să-şi măsoare forţele cu modelele de competiţie dezvoltate de uzinele concurente, în speranţa că vor sublinia calităţile unui model de serie într-o înfruntare cu modelele de competiţie ale rivalilor.

În comparaţie cu un GT-R standard, versiunea Track Club Edition vine cu o unitate ECU reprogramată, controlul tracţiunii reprogramat şi ABS reprogramat. Amortizoarele Bilstein sunt ajustabile pe două direcţii, iar braţele superioare ale suspensiei faţă sunt modificate. Totodată, japonezii oferă un set de jante forjate Rays, care au un diametru de 20 inch, şi un spoiler pentru buza inferioară. Versiunea destinată competiţiilor are un scaun Bride Gardis III cu omologare FIA, un kit de înregistrare a datelor de la Nismo şi un sistem automat de stingere a incendiilor – elemente obligatorii pentru un model de competiţie.

Nissan GT-R Track Club Edition este o versiune specială a modelului nipon, care poate fi cumpărată doar de membrii Prestige Club of GT-R din Japonia. Modelul respectiv este destinat doar pieţei din Japonia şi este rezultatul unui proiect comuni Nissan, Nismo, Nova Engineering şi Nordring tuning. Pentru a face parte din Prestige Club of GT-R, un japonez trebuie să achite două milioane de yeni, echivalentul a 17.598 de euro şi să plătească în fiecare an 8.800 de euro, ca apoi să plătească 92.205 euro pentru GT-R Track Club Edition.

skyZZo 10-04-12 13:42

Ii doresc domnului ce a initiat topicul acesta sa isi primeasca GTR-ul cat mai curand....caci in mod cert il merita.

Toyboy 10-04-12 23:47

Quote:

Originally Posted by skyZZo (Post 4975321)
Ii doresc domnului ce a initiat topicul acesta sa isi primeasca GTR-ul cat mai curand....caci in mod cert il merita.

daca el merita un GTR eu merit un CRX pro nou nout :D

993turbo 11-04-12 00:42

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4963360)
2013 Nissan GT-R Black Edition: World's Greatest Super Car Bargain - Ignition Episode 10

Concluzia - NISSAN GT-R este Benchmark-ul clasei supersport - valabil mai ales pentru spalatii pe creier.

https://www.youtube.com/watch?v=50ebN...6dFUAAAAAAAGAA

de ce ca zicea nenea ala? eu zic ca nu e asa, ce zici de asta? :)) vrei sa gasesc alt filmulet care sa spuna la fel de alta masina? cat timp crezi ca mi trebuie ? ceva premii internationale care sa confirme ce spun? jurii de oameni intelepti/piloti/ingineri/redactori auto ? ai prins ideea ?

..deci toti care nu s cazuti in limba dupa GT-R sunt spalati la creier zici..vezi, de asta nu mi plac mie fanii GT-R, se uita de sus la altii, e ca "rasismul invers", te ai gandit ca sunt oameni care nu dau 2 bani pe GT-R dar sunt chiar sclipitori poate? Am un prieten pe care il pasioneaza cele clasice, GT-R e fix 0 pt el, dar e mult peste pilotii de tastatura de pe forumuri. Sau poate sunt cei care vor sa conduca EI masina, la asta te ai gandit? Uita te la filmuletul postat chiar de tine, totul e numai despre numere, asta este GT-R ul, un mare exercitiu de marketing asortat cu numere (mai reale sau nu). Performanta? Desigur, nu neaga nimeni. Feeling? nu departe de un PlayStation. Ce e mai tare pt tine, un GT-R sau o umila Mazda RX5?
Ce e chiar bine pt multi "piloti" care nu au nici o treaba in lumea reala cu a simtii, a reactiona si interactiona cu o masina, si doar din motivul ca "piloteaza" un GT-R mai sunt in viata inca. Daca isi incercau "talentul" la aceleasi viteze intr o masina care te pune sa ti folosesti si creierul si talentul, nu numai sa apesi 2 pedale si sa dai din volan ca la Arcade ..o terminau repede altfel. Deh, public tinta diferit, una e sa vrei sa fii cel mai tare din parcare, si alta e sa te bucuri de senzatiile condusului (bragging rights vs driving involvement and pleasure suna mai bine defint in engleza)
Din fericire e o lume libera si fiecare isi poate alege ce i place, sau ce crede ca l inalta in ochii celorlalti (motiv f real pt multi impresionisti cu bani care nu au nici macar cultura auto, indiferent de brand ul ales)

poti sa ti pastrezi linistit GT-R, ca l meriti ;) bafta.

a3ds 11-04-12 01:59

Spre deosebire de alti fanboi care colcaie pe aici, tu inteleg ca ai un porsche, eh? :)

run_forest 11-04-12 10:49

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 4976296)
de ce ca zicea nenea ala? eu zic ca nu e asa, ce zici de asta? :)) vrei sa gasesc alt filmulet care sa spuna la fel de alta masina? cat timp crezi ca mi trebuie ? ceva premii internationale care sa confirme ce spun? jurii de oameni intelepti/piloti/ingineri/redactori auto ? ai prins ideea ?

..deci toti care nu s cazuti in limba dupa GT-R sunt spalati la creier zici..vezi, de asta nu mi plac mie fanii GT-R, se uita de sus la altii, e ca "rasismul invers", te ai gandit ca sunt oameni care nu dau 2 bani pe GT-R dar sunt chiar sclipitori poate? Am un prieten pe care il pasioneaza cele clasice, GT-R e fix 0 pt el, dar e mult peste pilotii de tastatura de pe forumuri. Sau poate sunt cei care vor sa conduca EI masina, la asta te ai gandit? Uita te la filmuletul postat chiar de tine, totul e numai despre numere, asta este GT-R ul, un mare exercitiu de marketing asortat cu numere (mai reale sau nu). Performanta? Desigur, nu neaga nimeni. Feeling? nu departe de un PlayStation. Ce e mai tare pt tine, un GT-R sau o umila Mazda RX5?
Ce e chiar bine pt multi "piloti" care nu au nici o treaba in lumea reala cu a simtii, a reactiona si interactiona cu o masina, si doar din motivul ca "piloteaza" un GT-R mai sunt in viata inca. Daca isi incercau "talentul" la aceleasi viteze intr o masina care te pune sa ti folosesti si creierul si talentul, nu numai sa apesi 2 pedale si sa dai din volan ca la Arcade ..o terminau repede altfel. Deh, public tinta diferit, una e sa vrei sa fii cel mai tare din parcare, si alta e sa te bucuri de senzatiile condusului (bragging rights vs driving involvement and pleasure suna mai bine defint in engleza)
Din fericire e o lume libera si fiecare isi poate alege ce i place, sau ce crede ca l inalta in ochii celorlalti (motiv f real pt multi impresionisti cu bani care nu au nici macar cultura auto, indiferent de brand ul ales)

+1
Tocmai mi-am adus aminte ce spunea Colin McRae :
"Fast cars are for fast roads , curvy roads are for fast drivers " - sper sa fii retinut corect :)
Stii ce mi se pare aiurea?Sa vorbesti de marketing-ul altora cand sloganul GTR este "porsche killer" :) Ce zici daca ziceau in locul acestei fraze "corvette/viper/lotus killer il mai cumpara cineva?:)

GTR 11-04-12 13:00

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 4976296)

1. te rog sa nu intelegi gresit, cand ma refeream la "spalatii pe creier"(stiu ei care) spuneau ca masinile nu pot fi comparate, ceea ce este absurd.

2. Jurii de "oameni intelepti/piloti/ingineri/redactori auto" au dat castigator GT-R in proportie covarsitoare cam prin toata lumea asta, inclusiv nemtii, pentru ca majoritatea redactorilor de prin lume au un palamares in spate, nu sunt niste amatori. Dealtfel nici timpii pe nici o pista de la nici o marca nu sunt scosi de amatori.

3. Repet pentru a "n"-a oara, eu nu denigrez deloc 911, dimpotriva, imi place rau, sunt doar reticient politicii de preturi folosite.
Porsche in banii de GT-R ofera MAXIM un Carrera 4 S, care este incomparabil inferior GT-R-ului, iar orice masina concurenta direrect sau care ofera ceva diferit (GT3, GT2 - tractiune doar spate) costa cu minim 60k de EUR in plus, adica cu minim 60% mai scump, caz in care nici asa nu bate GT-R-ul.

4. Vorbind de pasiuni, masini clasice, 993 este peste orice 911 scos ulterior si este net inferior "ca farmec". Eu personal 993 il consider ultimul 911 veritabil.

5. Totul este numai despre numere pentru ca performanta se masoara in numere. Orice masina supersport, indiferent de ce producator vorbim, se lauda cu "numerele", performantele masinii, ca de-asta este SUPERSPORT sau SUPERCAR.
Asa si Aaston Martin este o masina absolut superba, dar in afara de istorie, design, farmec nu ofera nimic, performanta slaba, fiabilitate slaba si toate la un pret EXORBITANT. Dar nu poti spune ca cel care cumpara un Aston Martin este prost, nicidecum.
Deci conteaza foarte mult ce vrei de la masina, dar Porsche nu s-a laudat numai cu farmecul si designul oferit, s-a laudat permanent si cu performanta si alaturi de Ferrari si Lamborghini au fost permanent benchmark-ul clasei.

6. Poate voiai sa spui MX-5 sau RX-8. Intodeauna GT-R-ul pentru performanta. Asocierea condusului GT-R cu Play-station este un antimarketing, real GT-R neavand nici un sistem in plus fata de 997, iar timpii scosi sunt fara nici un fel de sistem activ.

Am vazut ca a inceput lumea sa denigreze GT-R-ul ca se poate conduce foarte tare in foarte mare siguranta si foarte usor. FOARTE TARE si obiectiv! :))

Eu zic sa-mi spui ce e rau prin a lua o curba fara subvirare sau supravirare excesiva, cand masina nu reactioneaza necontrolabil, cand in general orice derapaj este usor de controlat.

Cat de senzatii si capabilitate, eu zic sa te plimbe cineva asa cum m-a plimbat pe mine si sa aud dupa ca nu ai senzatii sau ca nu ai nevoie de creier sau control.

Daca vorbim chiar de fermecatorul 993, 993 turbo stoc este o masina mai mult decat incontrolabila si nici 996 turbo nu exceleaza deloc in stabilitate si tocmai asta de vede in timpii foarte slabi pe pista indiferent de cine au fost facuti.

Ce spui tu este ca si la Cayman, cel mai echilibrat si mai stabil Porsche, pe care chiar ei il lauda. De astea de ce nu spui ca este arcade sau ca in PS!?

Z06 este o masina rapida, dar ce i se reproseaza, ca este prea greu controlabila.

Sa-i anuntam si pe cei din competitiile sportive sa nu mai faca masinile asa controlabile si stabile ca sunt nasoale.

Asa una din cele mai fermecatoare masini (si de buget) este BMW 325i E30, care in varianta stock este mai mult decat periculoasa, indiferent de talentul si experienta pilotului.

Referitor la talent sau experienta, te invit oricand la o competitie amicala de karting sau auto.

7. Eu zic sa cauti un GT-R sa-l alergi si/sau sa alerge cu tine si dupa sa-mi spui ca este Arcade, fara senzatii, prea usor controlabil si fara feeling. Mai mult decat fals.

GTR 11-04-12 13:05

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4976678)
+1
Tocmai mi-am adus aminte ce spunea Colin McRae :
"Fast cars are for fast roads , curvy roads are for fast drivers " - sper sa fii retinut corect :)
Stii ce mi se pare aiurea?Sa vorbesti de marketing-ul altora cand sloganul GTR este "porsche killer" :) Ce zici daca ziceau in locul acestei fraze "corvette/viper/lotus killer il mai cumpara cineva?:)

1.Pantru ca asta a fost targetul si Porsche a fost si este un benchmark. Pe de alta parte (este la mintea cocosului) Porsche are un concurent direct cu 911 turbo, o masina perfect comparabila prin putere si tractiune. Corvette, Viper, Lotus nu ofera 4x4, nu sunt turbo, o parte din ele nu ofera 4 locuri, etc..

2. Eu zic sa pui mana pe carte (sau macar sa dai un DEX) si sa inveti ce este ala marketing. "Porsche killer" este un slogan, nu marketing.
Merketingul este ceva mult mai complex si prea greu de inteles "pentru unii".

run_forest 11-04-12 14:03

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4976847)
1.Pantru ca asta a fost targetul si Porsche a fost si este un benchmark. Pe de alta parte (este la mintea cocosului) Porsche are un concurent direct cu 911 turbo, o masina perfect comparabila prin putere si tractiune. Corvette, Viper, Lotus nu ofera 4x4, nu sunt turbo, o parte din ele nu ofera 4 locuri, etc..

2. Eu zic sa pui mana pe carte (sau macar sa dai un DEX) si sa inveti ce este ala marketing. "Porsche killer" este un slogan, nu marketing.
Merketingul este ceva mult mai complex si prea greu de inteles "pentru unii".

1. True.
2. In marketing se folosesc cumva si slogane pentru a ajuta vinderea unui produs?
Aici spui :
Quote:

Asa si Aaston Martin este o masina absolut superba, dar in afara de istorie, design, farmec nu ofera nimic, performanta slaba, fiabilitate slaba si toate la un pret EXORBITANT. Dar nu poti spune ca cel care cumpara un Aston Martin este prost, nicidecum.
Ei au voie sa ceara mai mult pentru ce ofera raportat cu concurenta lor directa si nu sunt considerati prosti dar cei care cumpara porsche sunt :)
In fine nu am chef iar de polemici cu tine.Intodeauna castigi , ca la olimpiada.

GTR 11-04-12 20:59

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4976914)
1. True.
2. In marketing se folosesc cumva si slogane pentru a ajuta vinderea unui produs?
Aici spui :

Ei au voie sa ceara mai mult pentru ce ofera raportat cu concurenta lor directa si nu sunt considerati prosti dar cei care cumpara porsche sunt :)
In fine nu am chef iar de polemici cu tine.Intodeauna castigi , ca la olimpiada.

2. Normal ca marketingul inseamna si slogane, dar sloganul este a 50-a parte din ce inseamna marketingul in general.
Exista si facultate de marketing si este chiar una serioasa (mai ales afara), pt. slogan nu-ti trebuie marketing, doar imaginatie :D

Aston Martin au voie sa ceara pentru ca ei sunt un brand de nisa. Real vand un foarte putine masini si ei nu concureaza cu nimeni. Sunt un brand aparte care vand fix design, farmec si ceva performanta mai pe acolo. De-asta sunt permanent in situatie financiara proasta si au schimbat propietarii ca pe ciorapi.

run_forest 11-04-12 21:36

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4977513)
2. Normal ca marketingul inseamna si slogane, dar sloganul este a 50-a parte din ce inseamna marketingul in general.
Exista si facultate de marketing si este chiar una serioasa (mai ales afara), pt. slogan nu-ti trebuie marketing, doar imaginatie :D

Aston Martin au voie sa ceara pentru ca ei sunt un brand de nisa. Real vand un foarte putine masini si ei nu concureaza cu nimeni. Sunt un brand aparte care vand fix design, farmec si ceva performanta mai pe acolo. De-asta sunt permanent in situatie financiara proasta si au schimbat propietarii ca pe ciorapi.

Pai si daca sloganul e parte a marketingului si ei folosesc sloganul "porsche killer" , unde gresesc eu?

a3ds 11-04-12 22:07

By default. Discutii cu gtr. La ce te asteptai? :)

GTR 12-04-12 00:18

Se vede ca sunteti prieteni :))

Daca roata face parte din masina ce o sa spui, ce tare merge roata aia, sau ce tare merge masina!? :))

Cam atata inseamna sloganul in cadrul unui marketing.

MARKETING conform DEX (si nu numai):
-Ansamblu al activităților, metodelor și tehnicilor care au ca obiect studiul cererii consumatorilor și satisfacerii acestei cereri cu produse și servicii.

SLOGAN - conform DEX:
-Formulă care exprimă succint o teorie, o problemă la ordinea zilei

"By default." Discutii cu a3ds si run_forest. La ce sa ne asteptam? :P

run_forest 12-04-12 16:03

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4977816)
Se vede ca sunteti prieteni :))

Daca roata face parte din masina ce o sa spui, ce tare merge roata aia, sau ce tare merge masina!? :))

Cam atata inseamna sloganul in cadrul unui marketing.

MARKETING conform DEX (si nu numai):
-Ansamblu al activităților, metodelor și tehnicilor care au ca obiect studiul cererii consumatorilor și satisfacerii acestei cereri cu produse și servicii.

SLOGAN - conform DEX:
-Formulă care exprimă succint o teorie, o problemă la ordinea zilei

"By default." Discutii cu a3ds si run_forest. La ce sa ne asteptam? :P

Mai pe ocolite doar ca sa nu imi dai dreptate dar tot acolo ajungi.
Ok si studiile Nissan au dovedit ca porsche e o super masina si GTR lor s-ar vinde mai bine daca s-ar folosi de sloganul "porsche killer".Nu s-au folosit de un slogan "best value for money Supercar." Ca nu se vindea asa de bine.Si "by default" acel slogan aparent joaca un rol important in tot ce inseamna marketing in firma Nissan.
Eu nu sunt prieten cu a3ds , nici cu tine.Insa intre voi doi probabil stii pe cine as alege ca si prieten.Adica se subintelege "by default" nu?:)
Nu il cunosc personal pe a3ds chiar daca locuim in acelasi oras . Timpul poate schimba asta.:)
A3ds lasa-mi un pm cu un nr de tel sa-l mai barfim live pe colegul GTR.
P.S O roata cateodata face diferenta intre "rapid" si "mai rapid".Intre "confortabil" si "mai confortabil".Chiar daca e o simpla roata pentru noi.
Zi buna.

GTR 12-04-12 17:37

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4978497)
Mai pe ocolite doar ca sa nu imi dai dreptate dar tot acolo ajungi.
Ok si studiile Nissan au dovedit ca porsche e o super masina si GTR lor s-ar vinde mai bine daca s-ar folosi de sloganul "porsche killer".Nu s-au folosit de un slogan "best value for money Supercar." Ca nu se vindea asa de bine.Si "by default" acel slogan aparent joaca un rol important in tot ce inseamna marketing in firma Nissan.
Eu nu sunt prieten cu a3ds , nici cu tine.Insa intre voi doi probabil stii pe cine as alege ca si prieten.Adica se subintelege "by default" nu?:)
Nu il cunosc personal pe a3ds chiar daca locuim in acelasi oras . Timpul poate schimba asta.:)
A3ds lasa-mi un pm cu un nr de tel sa-l mai barfim live pe colegul GTR.
P.S O roata cateodata face diferenta intre "rapid" si "mai rapid".Intre "confortabil" si "mai confortabil".Chiar daca e o simpla roata pentru noi.
Zi buna.

:))))
Esti cel mai tare, eu iti demonstrez ca este un slogan, reclama si nu marketing si tu-mi spui ca ti-am dat dreptate! :)))

Calitatea si performanta nu sunt elocvente in vanzari. Daca s-ar cumpara numai masinile care merita nu ar mai exista nici 50% din toate marcile si modelele oferite. Pe langa asta Porsche 911 isi iau sute de oameni fix pentru imagine, care in viata lor nu ajung nici la 200 km/h cu ele, nu mai vorbim de pista sau competitii.

Sloganul "best value for money Supercar" nu este deloc bun si nici nu se foloseste ceva de gen. Ca si in orice sport, aparat, etc. ca sa arati ca esti bun NU spui "sunt cel mai bun" ci ii invingi si/sau provoci pe cei mai buni (in cazul de fata cel mai reprezentativ) concurent la aceeasi categorie.

Stiu ca se spune ca roata asta face 400m in 12 sec, nu masina asta face 400m in 12 sec. :))

run_forest 12-04-12 18:30

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4977513)
2. Normal ca marketingul inseamna si slogane, dar .

...bla bla bla.

End..
Ce zici rotile au vreun rol in performantele masini?Poti scoate timpi diferiti cu roti diferite?

GTR 12-04-12 23:01

Quote:

Originally Posted by run_forest (Post 4978627)
End..
Ce zici rotile au vreun rol in performantele masini?Poti scoate timpi diferiti cu roti diferite?

Ce legatura are una cu alta!?

Era vorba de exprimare, tu ai zis ca "Porsche killer" este marketing, eu am zis ca este slogan si sloganul este o mica parte din marketing.
Daca sloganul face parte din marketing nu inseamna ca este marketing, este normal.

Normal ca si marimea si greutatea rotilor au un rol in performanta.

Seara buna!

SEBASTIAN 13-04-12 20:39

In primul rand acest versus trebuie facut cu cap si eventual cu masini similare.
In al doilea rand este oarecum o involutie nereusind sa fie deocamdata lafel de performant ca vechiul 2.6 R34.

UNLORD 17-04-12 14:45

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 4980230)
este oarecum o involutie nereusind sa fie deocamdata lafel de performant ca vechiul 2.6 R34.

Spune-ne si de ce ...

p.s. Sa ne intoarcem la modelul actual, un test de la Motortrend impotriva lui Porsche Turbo S care este cu numai 71.000 de $ mai scump si cu 0.1 / 0.2 s mai rapid...Ma gandesc ca daca titlul topicului ar fi fost GT-R versus Orice masina cu pret pana in 100K , nu prea ar mai fi avut sens acest topic... :)

993turbo 18-04-12 05:31

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 4984654)
Spune-ne si de ce ...

p.s. Sa ne intoarcem la modelul actual, un test de la Motortrend impotriva lui Porsche Turbo S care este cu numai 71.000 de $ mai scump si cu 0.1 / 0.2 s mai rapid...Ma gandesc ca daca titlul topicului ar fi fost GT-R versus Orice masina cu pret pana in 100K , nu prea ar mai fi avut sens acest topic... :)

:lol: gluma zilei, referinte din Motortrend, ce urmeaza, review uri de la CNET ? :lol: , serios acum, uite la comentariile cititorilor:

"Faron
Posted on: April 17, 2012 7:09 pm
Reply
I’d buy the Nissan . It’s just as fast, I think you could get more women in the GT-R. Ones with big butts. Which I like."

Foarte elocvent, publicul tinta ca varsta, experienta in condus si cultura auto :D
mai vrei? mai sunt..

"Goober
Posted on: April 17, 2012 7:47 pm
Reply
Overpriced tarted up VW beetle? Or the most technologically advanced supercar in the world?
No contest.
Porsche, the Goob hath just served you, oh wait, no, that was Nissan.
"

Doamne, ce bine ca exista libertatea de alegere..si de a avea propria opinie, nu cea intiparita de altii

SEBASTIAN 18-04-12 06:11

Intradevar GT-R este o masina ieftina dar nu despre asta discutam.

GTR 18-04-12 13:47

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 4985820)
:lol: gluma zilei, referinte din Motortrend, ce urmeaza, review uri de la CNET ? :lol: , serios acum, uite la comentariile cititorilor:

"Faron
Reply
I’d buy the Nissan . It’s just as fast, I think you could get more women in the GT-R. Ones with big butts. Which I like."

Foarte elocvent, publicul tinta ca varsta, experienta in condus si cultura auto :D
mai vrei? mai sunt..

"Goober
Reply
Overpriced tarted up VW beetle? Or the most technologically advanced supercar in the world?
No contest.
"

Doamne, ce bine ca exista libertatea de alegere..si de a avea propria opinie, nu cea intiparita de altii

Gluma zilei este asta:

________________Nissan GT-R (Mk 3) vs Porsche 911 Turbo S (997 facelift)
Power/weight ratio____312 bhp/tonne - 330 bhp/tonne
Nordschleife_______________7:21.00 - 7:32.00
Bedford Autodrome W. Circuit_1:20.10 - 1:23.41
http://www.fastestlaps.com/compariso...7_turbo_s.html

sau asta:

.________________________Porsche 911 GT2 (997) vs Nissan GT-R (Mk 3)
Power/weight ratio_______________363 bhp/tonne - 312 bhp/tonne
Nordschleife___________________________7:31.00 - 7:21.00
Tsukuba______________________________1:03.26 - 1:00.73
Twin Ring Motegi (Conf. 2)_____________2:11.54 d - 2:07.13
Bedford Autodrome West Circuit__________1:23.50 - 1:20.10
http://www.fastestlaps.com/compariso...-r_mk_iii.html

Bun 911, costa de la 170k (Turbo S) la 260k (GT2) si cam face misto de ele amaratul de GT-R de 94k de EUR.

Tare masina Porsche asta. Ai uitat sa ne spui cum topaie de bot al tau 996, de echilibrat ce este. :P

Sa speram ca 911 (991) vor avea performante mult superiare lui 997, deja 991 Carrera este mult superior lui 997.2.

SEBASTIAN 18-04-12 15:56

Eu apreciez "chinezariile", dar cu toate astea trebuie sa recunosc ca Porshe e din alta clasa.

UNLORD 18-04-12 16:30

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 4985820)

"Faron
Reply

mai vrei? mai sunt..

"Goober
Reply
No contest.
"

Libertatea de alegere o fac banii pe care ii poti produce si nu visele umede de seic arab! Comenturile nu sunt scrise de Motortrend (care este o revista respectabila, oricat ai infiera-o) si sunt imature si irelevante, dupa cum si tu stii, in plus sunt si comenturi de apreciere la adresa Nissan-ului, care nu ti-au prea sarit in ochi ... as fi preferat sa iti aud parerea proprie ... Esti prea inversunat impotriva unei masini care este cu aproape 80% mai ieftina (sa nu mai spun de cat de scump e sa intretii un Porsche) si care e echivalenta la performante cu Turbo S-ul, poate tu iti permiti Porschele (si esti cam obligat sa il ai ca o a-2-a masina, tinand cont ca spatiu interior e meschin si ai 2 locuri, de portbagaj nu mai spun) dar un om care trage din greu sa produca niste bani cat de cat, ar sta de vreo 2 ori pe gand daca ar vrea sa isi achizitioneze o masina cu performante supersport. Asa ca daca vrei sa ii gasesti sens Nissanului, o sa gasesti mai mult sens decat pt Porsche iar faptul ca exista concurenta, ar trebui sa te bucure nu sa te inversuneze!

GTR 18-04-12 23:24

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 4986668)
Eu apreciez "chinezariile", dar cu toate astea trebuie sa recunosc ca Porshe e din alta clasa.

Topicul incepe asa:
"M-am gandit ca a aparut de ceva timp si merita un topic separat.

Consider ca la ora actuala este cel mai bun compromis pret/performanta.

As prefera sa sarim peste problemele primelor modele si aberatii gen chinezarie, etc.."

Deci normal ca se pune si pretul, pentru ca pentru multi dintre noi GT-R-ul este chiar o masina pe care avem posibilitatea sa ne-o achizitionam, restul....

Din alta clasa ca nume, renume si pret, altfel la ce!? Chiar, la ce!!??

-design-ul este discutabil, cu toate ca aici sunt 2 stiluri complet diferite si amanadoua imi plac la nebunie.
-fiabilitate - in afara de problemele de inceput ale GT-R-ului care au fost remediate de mult, alte probleme "frecvente" nu au aparut
-confort - 997 ce este la concurenta cu GT-R-ul, 996 e departe
-stabilitate - bate GT-R fara drept de apel
-drag - bate 997 Turbo (ambele stoc normal)

Repet (pana la 991 care este mult prea devreme sa ne exprimam ce e cu el) masini adevarat superbe Porsche au fost si sunt 997 GT3 si Cayman, restul sunt un nume si un renume mai mult sau mai putin performante, chiar si in cazul modelelor Turbo S si GT2.

PRETUL, de ce n sa nu-l punem, nu dam bani pe ele!?

SEBASTIAN 19-04-12 07:15

Asa este este un compromis GT-Rul si consider ca este mult prea scump pentru un compromis.

GTR 19-04-12 10:31

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 4987717)
Asa este este un compromis GT-Rul si consider ca este mult prea scump pentru un compromis.

Pai compromis la ce? Scopul masinii a fost sa fie rapida pe strada si circuit si este al dracului de rapida, la drag nu se face de rusine, cat de cat comoda este (mai ales in raport cu concurenta), controlabila - foarte, frumoasa - eu zic ca este, accesorizata este (standard mult mai bine decat concurenta), ce-i lipseste?

Eu chiar nu vad unde este compromisul!

boy_wonder 19-04-12 10:38

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/ENIo_RnFp_g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

andy_wpo 19-04-12 10:59

GTR tu vrei sa impui Gtr-ul????sau ca este mai bun ca Porsche???Nu ai cum sa il impui,aici este vb doar de preferinta fiecaruia,discutia asta este interminabila,la fel ca vs.Bmw&Audi&Mercedes.Fiecare alege ce ii place si este foarte greu daca nu imposibil sa schimbi cuiva parerea.
Din punctu meu de vedere Gtr este castigator in fata tuturor masinilor si asta pt ca la pretul de achizitie nu poti lua ceva mai bun + ca este extrem de tunabila,adica masina de 9sec si folosibila zi de zi imi pare ceva extraordinar,asta este punctul meu de vedere si totusi este alegerea fiecaruia si nu poti sa ceri cuiva sa accept ideea ca gtr este "the best" daca acel cineva nu este de accord

All times are GMT +2. The time now is 11:06.

- Copyright 2026 4Tuning