![]() |
Re: STI 2003 - the saga begins
am cateva intrebari, sper ca nu te stresez :lol:
cum este impartita puterea la subaru pe ambele punti ? 50%-50% ? am inteles ca sunt modele la care se poate regla pana la 30% pe o punte si 70 % pe cealalta. a 2 intrebare: pana la ce putere rezista transmisia la un STI ? sa nu cedeze diferentialu, cutia si alte chestii. a 3 intrebare: pana la ce putere se poate ajunge cu internele stok ? merci mult.. vreau sa ma informez pentru ca vreau sa achizitionez si eu un subaru sti cat de curand. daca imi mai amintesc ceva te intreb aici. |
depinde din ce an vrei masina, e foarte important.
|
am gasit un subaru din 2002 si unu din 2005 !
|
2002 e 2.0, motor foarte fiabil daca e in mintile lui, tractiunea e 48% fata 52% spate fixa.
merge 450 cp fara schimbari interne. 2005 e 2.5, mai slab ca fiablitate, tractiunea e selectabila, nu stiu cat ar tine motorul stoc, dar pica ele la puterea declarata de fabricant, dapoi la niste upgrade-uri. conteaza foarte mult cum a fost intretinut motorul. daca mai vrei si alte detalii da-mi te rog pm. |
Quote:
@vlad-anka: transmisia la 2.5 tine mult mai bine la abuz decat cea de 2.0...sunt sti-uri de 650cp 2.5 cu toata transmisia stock, in functie de ce vrei sa faci cu masina se face upgrade la planetare (probabil in cazul in care ai peste 500cp si o omori intruna), la 2.0 mai pica planetare si daca te invarti cu ea excesiv rupi si cutia din ce-am inteles...2.0 ca si motor este foarte jmecher ca tureaza mai mult, este mai brutal si nu trebuie sa umblii in el asa repede ca la 2.5...cel de 2.5 in schimb are cuplu mult mai bun, face spool la turbo mai repede (din motive lesne de inteles), ceva mai putin fiabil din pacate, per total un motor mai slab, dar pentru mine personal mult mai bun (folosesc masina ca daily driver si cu 2.0 probabil o luam razna)...concluzia este ca iti iei in functie de vrei sa faci cu masina si cati bani ai...un sti din 2006 fiind mult mai scump ca un sti din 2004-2005 cred ca ar trebui sa fac un tutorial pt urmatorii incepatori care dau pe aici :lol: |
Felicitari pentru masina .... Iti trage exceptional, si felicitari pentru victoriile de la slatina. Imi pare rau ca te`au descalificat....:( da nu`i nimik... stii tu vorba aia cu autobuzu cu copii pe care nu trebuie sa ii superi ;)
Succes in continuare! |
merci pentru aprecieri.
....oricum am demonstrat ce am avut de demonstrat, cel putin mie ...... |
1 Attachment(s)
asta e graficul pe dyno mustang la roata pentru turbina actuala:
357 whp cu 430 wnm - cam 470 cp la motor. de azi incepe lucrul la montajul unei turbine FP RED, wastegate extern, intake de 3", big maff + soft. sper la sfarsitul saptamanii sa postez un nou grafic comparativ |
felicitari pentru masina , pacat de ce s-a intamplat la slatina
multa bafta in continuare |
Quote:
|
superb acest subaru.
Multa rabdare si spor la cea ce faci !! |
felicitari pentru masina si pentru evolutia de la slatina. imi pare rau ca nu am reusit sa te prind sa stam de vb. oricum felicitari si daca suspensiile mele de la opel au ajuns pe bertonele tau poate o punem de o colaborare si cu SRZ. bafta!
|
si apropo cine a castigat in cursa cu kawasaki
|
kawasaki :)....dar dupa 400 m:)...la 200 la ora a trecut grav pe langa mine
|
3 Attachment(s)
turbo FP RED (gt32), external wastegate uppipe si Perrin Big Maf :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:59. |
- Copyright 2026 4Tuning