Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   General - AUDI vs BMW - (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/79522-general-audi-vs-bmw.html)

cristi_407 12-06-08 12:53

Re: General - AUDI vs BMW -

Nu am o adimiratie fata de nici una in mod special, dar sa nu uitam ca Veyron a fost facut la comanda VAG..

zag38 12-06-08 13:08

esti sigur ca avea 600000 de km, la mine pe bord am 3000 de km. asta nu inseamna ca sunt reali, vb. de masini dupa 90 si ceva , veyron , ok, dar MC Laren F1, stii ce motor are, stii ca bmw au fost singurii care au avut tupeu sa faca un motor pt. el?
Vb. de 316? dc nu de A3, Glf. exclus GTI, R32, nu sunt din clasa lui 316.
Preturi la piese, in cei 18 ani ai tai cred ca ai cumparat foarte multe, mai intereseazat-e de preturi, cat sunt de fiabile si calculeaza, cele mai ieftine piese le are dacia berlina, le schimbi 5-6 ori pe an si costa cat o piesa de o masina cum se cade,asa este si cu audi.
App. am cateva turbine de audi vw stricate, si nici una de bmw, cineva are 3 blocuri de vr6 sparte si nici unul de bmw etc.

law53 12-06-08 13:13

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1586596)
Nu am o adimiratie fata de nici una in mod special, dar sa nu uitam ca Veyron a fost facut la comanda VAG..

:))...bugatti a facut numai supercaruri, deci aveau traditie, expierenta...tehnologie...VAG-ul DOAR BANII!

pt cine nu stie veyronul este "calculat" si de porsche, mana magica din spatele papusilor vag ;)

vag-ul in intreaga sa cariera nu a facut vre-un supercar, asa ca...nu mai laudati pt ca doar au avut bani, pt ca laurii nu ii merita ei, ci bugatti!

ps: se vede ca esti fan vag si nu zic ca este un lucru rau, din moment ce tu esti multumit de masina pe care o ai, este pct tau de vedere...

_anaconda_ 12-06-08 13:20

Quote:

Originally Posted by law53 (Post 1586649)
:))...bugatti a facut numai supercaruri, deci aveau traditie, expierenta...tehnologie...VAG-ul DOAR BANII!

pt cine nu stie veyronul este "calculat" si de porsche, mana magica din spatele papusilor vag ;)

vag-ul in intreaga sa cariera nu a facut vre-un supercar, asa ca...nu mai laudati pt ca doar au avut bani, pt ca laurii nu ii merita ei, ci bugatti!

ps: se vede ca esti fan vag si nu zic ca este un lucru rau, din moment ce tu esti multumit de masina pe care o ai, este pct tau de vedere...

motorul,tractiunea integrala, electronica etc sunt facute de vw si audi..

referitor la topic, cand am vazut cate muste se prind pe aici, nici nu are rost sa imi tocesc degetele tastand ceva, pentru obsedatii de bmw care ei chiar cred ce scriu acolo, ce sa mai bmw rullz ftw

cristi_407 12-06-08 13:21

Si de m3 din 2001+?ce ai de spus?Si bravo lor ca au avut curaj si au facut o masina suprema...Si chestia cu banii e relativa..BMW a investit in F1, VAG in Veyron..Si Veyron are DSG, care e produs VAG..

NWZeu 12-06-08 13:29

mda ... "integrala" de la VW e cu diferential Haldex iar Quattro e cu Torsen, iar Bugatti o are pe a2a, deci tehnologie VW la "greu", legat de DSG povestea e lunga, oircum principiul e la fel ca un DSG de pe masinile VAG insa cel de pe Veyron a fost special implementat avand multe diferente (vezi doar cuplul dezvoltat si intelegi de ce).

PS: in atentia userului Anaconda - evita intepaturile si flameul la adresa oricarui user, daca ai sa ii "comunici" ceva o faci pe privat, aici vorbesti doar despre topic nu despre useri.

_anaconda_ 12-06-08 13:48

am zis ca sunt facute de vw si audi, nu de vw...deci e corecta afirmatia, oricum ar fi pusa problema, tot din grupu vag e stiinta ;)

THX-1 12-06-08 13:52

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1586596)

Sa nu uitam nici faptul ca inima lui McLaren F1-(cea mai rapida masina de productie din lume in perioada 1994-2005) este un motor de BMW S70 V12. :???:

.....si in fond nu vad asocierea cu Veyronul,sa inteleg ca atunci cand conduci un A4 Tedeii te simti ca intr-un Veyron? :lol::lol:

AR33COP 12-06-08 14:11

Quote:

Originally Posted by THX-1 (Post 1586734)
Sa nu uitam nici faptul ca inima lui McLaren F1-(cea mai rapida masina de productie din lume in perioada 1994-2005) este un motor de BMW S70 V12. :???:

.....si in fond nu vad asocierea cu Veyronul,sa inteleg ca atunci cand conduci un A4 Tedeii te simti ca intr-un Veyron? :lol::lol:

nu.nu ai cum sa simti asta.dar cand conduci un ursulet 324 td clar ca te simti ca intr-un mclaren f268 or whatever.+NOS.

law53 12-06-08 14:13

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1586671)
motorul,tractiunea integrala, electronica etc sunt facute de vw si audi..

referitor la topic, cand am vazut cate muste se prind pe aici, nici nu are rost sa imi tocesc degetele tastand ceva, pentru obsedatii de bmw care ei chiar cred ce scriu acolo, ce sa mai bmw rullz ftw

motorul> este luat din vasta experienta bugatti, pt ca AUDI si VW in materie de supercaruri(care merg si se comporta bn dupa 300 km/h) a fost, este o-barat! de unde plm sa scoata ei un motor asa de complicat!?

tractunea integrala de la vw este printre cele mai slabe pe piata ;)

electronica> o face o firma specializata nu cei din vag

THX-1 12-06-08 14:17

Quote:

Originally Posted by AR33COP (Post 1586777)
nu.nu ai cum sa simti asta.dar cand conduci un ursulet 324 td clar ca te simti ca intr-un mclaren f268 or whatever.+NOS.

......pm :rolleyes2

NWZeu 12-06-08 14:31

Orice corporatie isi foloseste tehnologia la mai multe firme, la Bugatti s-a lucat intensiv pret de multi ani, doar la cutie s-au lucrat vreo 5, insa echipa a avut multi ingineri de la diverse subsidiare inclusiv ingineri de aviatie, Veyron a fost un exercitiu ingineresc (din punct de vedere financiar este un esec), o masina de "hall of fame" si nimic mai mult. Lamborghini face parte din VAG iar Gallardo e un baby-Audi, insa la Murcielago situatia se schimba .... este italian aproape din toate punctele de vedere.
VW nu prea dezvolta tehnologie, o implementeaza, de acest scop se ocupa alte divizii ale grupului.

PS: in atentia userului LAW53, mai devreme i-am atras atentia lui anaconda in privinta flameului, acelasi lucru e la valabil si pentru tine!

AR33COP 12-06-08 14:38

apropo de fiabilitate.am avut de la 18 ani doar audi.nu le-am cumparat noi dar cu 3 dintre ele am mers peste 300000 km.una dintre ele a avut un motor de kakat adica 1.8 benzina nu turbo dar cu quattro pe care ulterior am facut-o praf intr-un accident la timisoara in care nu eu am fost de vina,dar asta e mai putin interesant.cu nici una din ele nu am avut probleme.am schimbat doar consumabile care trebuiesc schimbate in general la orice masina daca tii cat de cat la ea.faci schimb de ulei la timp sau folosesti piese originale nu are cum sa nu tina motorul.rs-ul nu are multi km,dar inafara de ulei,placute,discuri,cauciucuri,distributie pe care am schimbat-o cu mult inainte de termen tocmai pentru a evita neplaceri,alte probleme nu am avut.nu mi-a cazut nici turbo,nu mi-au facut figuri cutiile de viteze,nimic.de ce mi-as schimba audi cu un bmw?deloc.ca un m trage mai bine ca rs-ul......ma rog...nu si in cazul meu.alta segment din aceste 2 mari firme nu ma intereseaza.masina care sper ca voi reusi vreodata sa-mi inlocuiasca rs-ul ar fi un gt2.asa ca poate sa faca bmw masini mult mai frumoase sau mai bune si bravo lor ca nu ma intereseaza.va las sa va certati in continuare si sper sa nu mai apuc sa scriu la acest versus.

Gabi 12-06-08 14:42

law53 & _anaconda_: dacă puteţi posta fără jigniri, postaţi în continuare, dacă nu, opriţi-vă aici.

unchiulNOS 12-06-08 15:23

sunt sigur ca sunt proprietari de audi foarte multumiti(pt ca le ofera ceea ce vor), care nu ar schimba masina lor actuala cu un bmw(sau model) si invers, dar asta nu inseamna ca x este mai bun ca y!

All times are GMT +2. The time now is 02:07.

- Copyright 2026 4Tuning