![]() |
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pai in stalp nu intru... pentru nimic. La orice angajare in traversare, trebuie sa te asiguri inainte. Si daca vezi ca vin cu viteza, nu te bagi ca nesimtitu sa ma obligi sa franez doar sa imi demonstrezi ca nu iti pasa de viata ta. Faza e ca am timp sa franez, doar ca am frane foarte bune si opresc super repede. Si fara sa bruschez masina. Tin sa precizez ca s-au oprit destule masini care aveau prioritate, cu gandul ca nu apuc sa opresc. Si m-am oprit de fiecare data la timp. In concluzie, daca vezi ca vin si ai timp sa treci FARA SA FUGI SAU SA TE INTORCI, treci, chiar n-am nimic impotriva. Dar daca treci intentionat sa ma faci sa opresc, eventual te si opresti pe trecerea de pietoni sa te uiti la mine ca vita - ca am oprit (mai mult decat) la timp e nasol. |
Quote:
Quote:
|
Vrei sa zici ca nu ti s-a intamplat nici o data sa treaca pe trecere, pana la jumate, dupa care sa se razgandeasca si sa o ia inapoi?
|
Quote:
|
Quote:
Oricum nu mai au rost discutiile ca am vazut ce oameni intra si posteaza pe aici. Unu care nu te lasa sa depasesti ca poate dai peste un caine, derapeaza masina si intrii peste el si-l omori, altul care sperie p[ietonii pe trecere, de fug aia ca soarecii pe camp in toate directiile si mai si postati la reguli de bun simt |
In 7 ani de cand am carnet nu am zburat nici un pieton, iar accidente am avut doar prin parcari cand am ajuns acasa la 10 la ora cu un stop spart. Nu stii cum conduc, nu presupune ca franez la 2 mm de ei, nu ma laud cu cati era sa zbor. In anii de soferie, am trecut prin destule si cu automobile dar si cu pietoni. Gandeste-te daca vrei la o frustrare adunata pe ani buni pe pietoni.
Si sunt si eu pieton, si cand sunt la trecere, ma asigur, si daca vine unu repede, nu ma bag ca idiotu in fata lui sa il fac sa franeze. Din cate stiu eu, poate naste nevasta-sa. Sau ii arde casa. Sau il da sefu afara de la serviciu ca intarzie. |
deci mor!!! cand vad babele astea tampite ...stau si se uiiiiiiiiiiiitaaaaaaaa la tine de la 10 km si cand mai ai 15 metrii (la propriu) si 60 la ora ,ele o iau la fuga nene pe trecere...
Deci jur ca inebunesc cand vad fenomenu asta. Si draga sofer daca am schimbat banda fara sa semnalizez ( mi s-a intamplat astazi , mi se intampla o data la 2-3 luni si cred ca oricui i se intampla) imi dai un claxon scurt sa revin repde ca sa nu te urci pe mine,nu tii apasat pana te descarci tu de toate problemele care le-ai avut in ziua aia ca poate cu gandu la problemele mele am uitat si eu sa dau semnal . |
Quote:
|
Quote:
|
1: Pai daca 'nu prea' te asiguri pe trecere, macar o sa iei o pensie alimentara sanatoasa.
2: Daca ala venea cu viteza si claxoane, inseamna ca le-a vazut si se bagasera, nu i-au sarit in fata inainte cu 5 metri, si a fost un idiot. 3: Daca iti naste nevasta sau iti arde casa, iei un taxi nu fugi pe trecerea de pietoni fara sa te asiguri 4: Am uitat de biciclisti calare in viteza pe trecere |
da de ce nu te gandesti si la faptul ca unul care vine cu flash-uri si claxoane are o urgenta si nu doar e smeker?poate ii naste lui nevasta;)
|
da ma .. dar mai sunt d'aia de merg pe trecere si vorbesc si se opresc la jumate si stau de vorba si nu stiu ce sa faca sa se intoarca sau sa treaca de tot si apoi ma opreste politia ca de ce fac scandal, si ii zic pai treci tu normal ca tot omu si voi fi si eu om cu tine
sau cum a mai zis fasso ( lucru intalnit zilnic ) pisati de 15 ani de merg agale fara nici o perspectiva a vietii, ce bine ca am ESP decuplabil :D:D |
In fata legii, suntem teoretic egali, deci tuturor ne nasc nevestele sau nu ne nasc nevestele. Ca sofer, cand ajungi aproape de o trecere, te uiti in stanga si in dreapta trecerii si observi oamenii si incerci sa le citesti intentiile. Cum citesti intentiile altor soferi in trafic, asa faci si cu oamenii la trecere de pietoni. NU spun ca vei reusi de fiecare data sa iti dai seama ce vor sa faca, dar este un criteriu ok. La orice trecere de pietoni incetinesti in asa fel incat daca esti nevoit sa opresti, sa faci asta in siguranta...asa spune la scoala. Iar pietonii care traverseaza fara se se asigure pe trecerea de pietoni...inseamna ca nu se gandesc la ei insisi. LA ce bun sa stii ca ai avut prioritate, cand esti MORT sau PARALIZAT. Ca pieton, intai te protejezi pe tine insuti. NU lagi legea sa te protejeze (in cazurile astea)...poate nu ii merg aluia franele, sau e vreun psihopat...sa cine stie.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:01. |
- Copyright 2026 4Tuning