Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Old School (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school.html)
-   -   Masina mea Old School - Lada 1500 (https://forum.4tuning.ro/647-masina-mea-old-school/74054-masina-mea-old-school-lada-1500-a.html)

FED express 13-10-11 17:55

Re: Masina mea Old School - Lada 1500

Frumoasa intalnire.
Foarte bine arata acel R17 galben.
Felicitari si tie pentru treaba pe care ai facut-o cu Lada.Este o masina care merita.Robusta si bine construita, dumneata stii mai bine decat mine la ce ma refer.
Inca odata felicitari pentru cei ai reusit sa faci.Urmaresc de mult timp topicul tau si evolutia masinii.
Bafta in continuare !

k.lada 25-10-11 21:58

3 Attachment(s)
Merci merci :D Renaultul e doar 15, nu 17 :D

Am dus blocul motor la alezat/honuit + planat, tipu' s-a dovedit pana la urma ca e un fost coleg de al lui tata la IJTL( unde se ocupa cu rectificatul de vilbrochen), cu care se intelegea foarte bine :D Am fost si am luat blocul, a iesit super, a fost rectificat pe plan cu cutit zburator, cam 1 mm costurile au fost minime, calitatea maxima :twisted: Tot azi am dat gaurile de ungere de la bolturi in pistoane, care lipseau cu desavarsire, plus am pasuit pistoanele, care trebuiau ajustate un pic sa mearga lin cu toleranta de 6 sutimi :D Acum gliseaza perfect in cilindru, dar mai am de pilit la ele de nu-i adevarat (muchii, bavuri de la turnare pe suprafetele fara rol functional) :rolleyes2

julaikos 26-10-11 05:58

Incearca sa le cantaresti sa fie cat mai apropiate ca si greutate ;) Spor la treaba

john17 26-10-11 11:20

Si, de ce nu, sa usurezi si lustruiesti bielele!
Ma bucur ca ai dat peste un meserias adevarat care a facut treaba buna, rar in zilele noastre...

k.lada 26-10-11 19:38

Multumesc pentru sfaturi, o echilibrare era in calcul, cu bielele, dat fiind anvergura lucrarii, ma mai gandesc inca o data :x Iar trebuie sa gasesc de undeva un cantar cat de cat precis, ca sa nu fac ca mecanicii din celebra localitate Periceu (in judetul salaj, e raiul service-urilor auto acolo), care s-au dus la un non stop sa cantareasca piesele :lol::lol::lol: Intr-adevar, e greu de gasit un meserias bun, si asa nu prea e de unde a alege, daramite cand se vor pensiona si astia de acum, vai de capul nostru :???: Cu chiulasa nu stiu ce sa fac, pana acum nu am gasit pe nimeni (competent) in a-mi marii+lustruii porturile de la 30 la 34, fara a-mi cere o avere :sad:

julaikos 26-10-11 21:03

Daca ai 50 de lei,parca atat erau prin carfour cantare de bucatarie electronice,dar au greutatea maxima pe la 500grame,oricum pentru pistoante e de ajuns ;)
Iar admisia te apuci si freci la ea ,si asa vine iarna si tre sa stai in casa la caldurica :d

john17 27-10-11 14:03

Corect, asa am facut si eu! Dar cantarul meu e de la Ikea! :-)

k.lada 29-10-11 16:37

1 Attachment(s)
Biele debavurate... am scos cu greu bavurile de la forjare, urmeaza sa le finisez, e ceva de lucru, iar dupa aia echilibratul...
Daca sunt probleme cu capul mic al bielei (la una a iesit foarte greu boltul, a lasat ceva urme, in fine nu cred ca o sa fie probleme), o sa majorez diametrul cu un alezor foarte fin, fac bolturile sa fie flotoare, iar in pistoane frezez doua canale pt siguranta Seeger...

b08ygs 30-10-11 11:13

Quote:

Originally Posted by k.lada (Post 4671446)
Cu chiulasa nu stiu ce sa fac, pana acum nu am gasit pe nimeni (competent) in a-mi marii+lustruii porturile de la 30 la 34, fara a-mi cere o avere :sad:

Si la ce pret te-ai gandit? Sau ce pret ai primit pentru operatiunea respectiva...
De exemplu, eu pentru chiuloasa mea am platit 260 manopera +40 4 supape, si am facut planare, schimbat scaune, curatare totala, practic o reconditionare ca la carte, daca vrei iti pot da situl unde am facut, iei nr de telefon si pui o intrebare, transportul poti sa-l faci prin curier:-P

k.lada 30-10-11 11:40

4 Attachment(s)
:D Ca sa-mi faca chiulasa (sa scoata ghidurile vechi,sa le puna pe alea noi, sa frezeze sediile supapelor, eventual sa-mi rodeze supapele cu pasta pe sedii plus sa mi-o curete ) ma costa 50 lei, planatul (ceva de genul a -2mm din plan inca 50). Deci cost total 100 ron+ 0.5-1l de palinca de prune vero de-al lui tata :lol: Nu asta e problema, ci partea cu maritul porturilor. Meseriasul meu nu se baga, si il inteleg, am fost pe la altii, unu mi-a cerut 250 lei pe operatia asta, fara sa garanteze ca nu o da in bara, ceilalti au zis ca "nu se poate" si m-au expediat direct... Vreau sa imi maresc porturile ca si la chiulasa lui George (popasan), binenteles fara ca sa se intrepatrunda porturile la capete (atasez poze cu inainte si dupa ). Daca stii pe cineva dispus sa faca operatiunea la pret decent, astept un pm cu ceva date de contact !

julaikos 30-10-11 13:02

Iti cumperi un biax plus setul de pietre pentru el si le faci singur,nu-i asa mare inginerie...

b08ygs 30-10-11 13:12

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4678792)
Iti cumperi un biax plus setul de pietre pentru el si le faci singur,nu-i asa mare inginerie...

Este mare inginerie, ca daca ia prea mult din material risca sa intre in canalele de racire... si strica chiuloasa...

Iti las pe PM firma care mi-a facut mie operatiunea, da maine un telefon si vezi ce zic oameni... cel ce raspunde la telefon e direct omu care se ocupa de operatiuni...

k.lada 01-11-11 15:55

Multumesc tare mult pt sfat, si pt datele de contact, o sa-i intreb ! :D

b08ygs 01-11-11 20:16

Quote:

Originally Posted by k.lada (Post 4683722)
Multumesc tare mult pt sfat, si pt datele de contact, o sa-i intreb ! :D

Sa cresti mare, sper sa-ti fie de ajutor;) si sa termini motoru odata:D

Nu te intereseaza un set de carburatoare motor? Sa pui pe Lada, am vazut ca rusii practica asa ceva pe masinile lor

k.lada 02-11-11 14:59

2 Attachment(s)
Merci pt oferta, dar am perechea de orizontale (Weber 40 DCOE) si ma multumesc cu ele :D
Cu ajutorul unui prieten bulgar (membru de conducere al LadaKlubBulgaria), am facut rost de desenul de executie al intinzatorului de lant cu pinion in loc de patina (inlocuieste frecarea de alunecare cu cea de rostogolire ) :D Am trimis schita, la un strungar , sa vedem ce o sa iasa :D Pe langa piesa din schita mai am nevoie de bolt, rulment, si o roata dintata de pe vilbrochen :D Cine doreste desenul cotat sa spuna, e gratis, doar trebuie cerut ! :D

All times are GMT +2. The time now is 23:46.

- Copyright 2026 4Tuning