Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Logan 1.6 Ambition vs. Cielo Executive (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/5334-logan-1-6-ambition-vs-cielo-executive.html)

radubucu 12-09-05 08:49

Ma bucur ca cineva mi-a dat dreptate....

Am zis consum mediu 7.5%.
Imi ia in jur 9.5% in oras si 5.5%...nu am mintit cu nimic.
Bag numai benzina Top premium 99.

Unii nu se dezmint...pacat

aleks 12-09-05 12:58

importante la masinile in discutie sunt mai mult factori de confort si de utilitate, decat caracteristicile tehnice de top, ambele masini au fost concepute pentru un public tinta interesat de alte aspecte decat viteza maxima sau \"in cat prinde suta\"
consumul ridicat apare la orice masina atunci cand urci motorul in trepte, iar atat loganul, cat si cielo ( 8 sau 16 valve nu conteaza ) au fost concepute pentru un stil de condus cuminte, specific unui sofer trecut de 35 de ani, ce foloseste masina doar pentru utilizarile cotidiene specifice, si pentru cateva deplasari extraurbane, de genul concediilor, etc.
motoarele de pe masini spun totul despre ceea ce se doreste de la ele, deplasari la viteze medii, cu elemente de siguranta pe masura, cu dotari multumitoare pentru pretul lor, fara pretentii sportive sau de lux.

steff_fnv 16-09-05 17:27

oameni buni eu am avut cielo executiv la firma unde am lucrat masina, luata noua de mine!! pot sa va spun ca este un jeg de masina nu se compara cu cielo de corea alea erau masini. astea facute la noi in special astea din ultimul an sunt sub orice critica . este in jeg repet un jeg de masina, mai ales executivu . nu va aruncati banii desii arata mai frumos ca aloganu. Nu va luati ca luati teapaa !!!

shadow 17-09-05 09:30

Noul Cielo Euro 3 intr-adevar este F PROST!!!

aleks 17-09-05 17:54

Re:

Quote:

Originally Posted by \"shadow\"
Noul Cielo Euro 3 intr-adevar este F PROST!!!

pai ce are mai prost decat ala vechi?
consumul, confortul, fiabilitatea, ce?

sponsoru 18-09-05 11:31

Cielo euro 3 este calitativ mult sub cele 1.5 sohc care au fost lansate in 1995.Primele cielo (in prima jumatate de an de la lansare in tara noastra) erau doar asamblate la caracal..piesele fiind aduse din coreea (un cielo sohc in 1996 era 12500 de dolari..).Acel lot a fost unul exceptional.Ulterior de cand au inceput sa se produca toate subansamblele in Romania pana s-a ajuns la asimilarea ca masina autohtona au aparut defectele..vorba ceea treaba romaneasca..Munca,munca,munca (ca in reclama la noroc :twisted: ) dar foarte proasta.. :lol: Ideea e ca cielo actuale sufera la capitolul fiabilitate,calitate.Iar motoarele de la executiv mi se par mult mai proaste decat la 8v..perfotmantele care zic unii cica superioare nu justifica plusul consistent de consum.. :arrow: Oricum cielo este dezavantajat enorm de cutia etajata lung de tot..Cu cielo vechi viteza maxima se atingea in a4a.. :wink: deci..ce sa mai zici..iar suspensia este setata exagerat de mult spre confort zic eu..ruliul pronuntat in viraje..cam asta ..la logan nu ma pronunt pt ca nu am condus unul cateva sute de km ca sa imi fac o parere.. :) Si inca ceva..chestia ca loganurile au probleme in service..poate e asa..dar eu zic sa dati o tura pe la un service radacini si sa intrebati un mecanic sa vedeti cam ce aglomerat e pe acolo :wink:

SpyDer_ThE 18-09-05 13:55

Eu as merge tot pe cielo , nu stiu cum se comporta Loganul dar banuiesc ca e tot ceva genu Slz care dupa 2 ani troncanea la interior din toate plasticele ... , a era sa uit eu am un cielo din 95' hatchback 140k km nici o problema in afara de consumabile pe bune si de cate ori m-am dat cu orice slz sau logan de 1,4 am fost fie egali fie am facut eu :) daca nu era prea experimentat soferul sau masina avea ceva ...

shadow 18-09-05 15:19

Cielo, Euro 3 se produce debia de anul trecut!!!
Nu il confundati cu fostul Executiv 16V, in momentul de fata nu se mai produc motoare 16V!!!!
Iar consumul intre 8V si 16V este acelasi, iar performantele total diferite!!!

Urban_Racing 18-09-05 18:16

logan vs cielo

care da 8000 jumate pe un logan e un tampit shi care da 10000 pe cielo e la fel de tampit .... cum sa dai atatzia bani pt asha ragalii de mashini !? pai cu 10000 itzi iei un seria 3 shi va asigur ca un seria 3 second duce mai mult decat un cielo sau logan nou ... seria 3 a fost un exemplu pt ca la 10000 cam ai de ales mashini serioase ... shi daca eshti baiat deshtept faci un drum pana la nemtzi

MagnuM 18-09-05 19:49

S-ar putea k omu sa vrea sa isi ia maisna noua si are doar 8-9000 de euro....
Si chiar nu inteleg de ce cielo il bagi in aceeasi oala cu Loganu....
Nu zic k loganu ar fi cine stie c masina,da' cielo e mai buna dekt lunganu...
ragalii??? de unde si pana unde? asa poti sa-i zici la dacia 1310 sau la alea mai vechi....

AAA, si o intrebare:U ai banii sa-ti permiti sa alegi o masina?

Nu te supara pe mine, da' chiar nu inteleg de ce esti asa revoltat .....

Race 19-09-05 09:00

Topicul era despre Logan vs Cielo.SH-uri nu intra in discutie.
OFF-TOPIC:Seria 3 la 10.000 EURO sa-ti iei tu,daca vrei sa fii smecher ca ai sigla de BMW pe masina si sa stai cu ea numai in service.De 10.000 iei Astra,Golf,Laguna,nu BMW (decat daca iti deschizi muzeu si ai nevoie de exponate).

aleks 19-09-05 13:32

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Seria 3 la 10.000 EURO sa-ti iei tu,daca vrei sa fii smecher ca ai sigla de BMW pe masina si sa stai cu ea numai in service.De 10.000 iei Astra,Golf,Laguna,nu BMW (decat daca iti deschizi muzeu si ai nevoie de exponate).

seria 3 sub 12 13 mii nu prea gasesti, mai bine iti iei logan dak n-ai decat 10.000 :lol:

B12ZMD 22-09-05 20:04

in afara de cativa (4-5 oameni) care chiar STIU CE VORBESC, observ aici doar 14 pagini de aberatii ! ... ce destepti sunt unii si ce fraze apar pe aici ... si ei n-au nici 18 ani, ce sa mai zic de permis sau de condus ... ce sa mai zic de incapacitatea unora de a compara 2 creioane de colorat, dar cielo vs logan ...

in primul rand, ca sa poti compara 2 masini, trebuie sa le fi studiat f atent si sa fi mers cu amandoua cel putin 5.000km ... asta ca sa faci o comparatie obiectiva ... nu aiurea, ca 80% dintre cei ce scriu aici, lucru care face din majoritatea topicurilor de pe forumul asta, un rahat super reusit !

totusi, sa-mi spun si eu parerea ... am mers cu cielo de mi s-a acrit, iar logan are \"batranu\" - deci, pot sa fac o comparatie ... am mers cu ambele si prin bucuresti si la munte si la mare si incarcat si descarcat, am vazut ce poate fiecare (viteza, consum, frane, stabilitate, siguranta, etc) ... in opinia mea, problema se pune in felul urmator: CIELO este o masina de conceptie VECHE (vezi opel kadett, vezi daewoo racer .... si de ce nu, opel ascona!!!) ... 80% din partile si componentele acestora, se potrivesc pe cielo, MANUSA ! inclusiv motorul si cutia de viteze, care sunt cele mai importante, si, cu foarte mici diferente nesemnificative, sunt aproape identice. Cielo a fost putin cosmetizata, aranjata, o preluare foarte reusita dupa celebrul opel. Din pacate, anii au trecut, exact cum i-a trecut si lui vremea.

O comparatie se face si gandindu-ne la ce anume folosim masinile. Daca deschidem problema \"curselor\", mai bine o lasam balta. Pentru un om normal la cap (fara pasiuni de genul ^), ambele masini pot fi considerate destul de fiabile si pot multumi majoritatea celor care le cumpara. Ambele se adreseaza aceluiasi segment de piata, deci, nu trebuie sa avem pretentii la super-dotari sau performante extraordinare.

Nu sunt patriot, nu tin cu nimeni decat cu mine, iar masina mea nu are ABSOLUT nimic in comun cu cele doua ... DAR, la logan intalnim o mecanica destul de noua, bine gandita, calitatea materialelor nu este mai proasta decat la cielo iar fiabilitatea francezilor nu cred ca a dezamagit de multe ori, in conditii normale de folosire. De ce sa gandim \"la rece\", cand putem sa facem fel de fel de speculatii si misto-uri legate ... pana la urma de prostia romanilor, ca se rastoarna, ca e urata, ca consuma mult, ca sare cauciucu de pe janta la viraj violent si etc. ?? Pentru ca asa e romanu, face bascalie. El atata stie sa faca. De ce sa nu recunoastem ca masina ROMANEASCA, NOUA si mai BUNA decat loganul, nu exista? De ce sa nu recunoastem ca se vinde atat in ro, cat si in lume, ca painea calda? De ce sa nu recunoastem ca poate fi o concurenta pentru alte masini straine ?

Merg pe logan, pentru simplul motiv ca \"URATENIA si designul nu tocmai reusit\" compenseaza prin faptul ca este un produs NOU in mare parte, foarte putine piese se fabrica in romania (si alea nu prezinta mare importanta - stergatoarele se pot schimba cu unele VALEO sau BOSCH din comert fara mare bataie de cap, ... si altele) , pe cand .... cielo si-a facut si isi face treaba bine si acum, dar este o masina invechita, ... conceptie de 20 de ani, si mai mult, este facuta de koreeni, cu ajutorul romanilor si nu numai :D . Pe scurt, cielo pentru mine este un viitor OLTCIT.

punct.

ShinyG 22-09-05 20:29

Vreau sa-l felicit pe B12ZMD pt unul din putinele posturi inteligente din acest thread. FELICITARI si multe multumiri ca ne arati ca exista si romani cu capu pe umeri. Pt restu, no comment...

De fapt:
Poate o sa ma injurati ca \"cine e ba asta!?! i-ate la el... are si el cateva posturi si se da destept!\". Motivul pt care nu prea postez pe acest forum este simplu: o multime de prostii se spun aici... FOARTE rar ceva cu adevarat folositor...

B12ZMD 22-09-05 20:56

Iti multumesc, si nu in primul rand pt felicitari ... ci pentru faptul ca mai sunt \"unii\" care gandesc ca mine :D . Maine, verifica acest topic. Vei (vom) avea o surpriza. :lol: :lol: :lol:

LoL !

All times are GMT +2. The time now is 14:40.

- Copyright 2026 4Tuning