![]() |
Re: Oltcit Club 11RL - BC 99 FNX - The Grimm Reaper
Quote:
|
Azi ...naspa .. cam ploua pe aici...:sad:
deci nu prea am facut nimic pe la masina decat sa stric vreun metru de banda termoizolanta ....pe up-pipe si pe down-pipe in zona farului...ca sa vad daca il mai incalzeste ... ca inainte...:rolleyes2 La mine cu actuatorul pus incepe sa faca presiune pe la 3000 de rpm.. oare e bine??? Deci cand mai am timp tre sa fac admisia... Poate face si pfssst...;) cine stie... |
pai,de acolo face turbina,nu prea are treaba cu actuatorul...daca e pe pozitia inchis aia e,important e sa mearga de acolo in continuare pana sus in ture :D
am vazut ca erai in cautare de flansa pentru bov,mai iti trebuie? |
da....mai vreau flansa ... ca am un ssqv hks ...;)
ai vreo poza ceva cu flansa?? |
poate reusesc sa-i fac maine o poza..
nu e mare chestie daca ai sudor,o tevusca prelevata din pata calda,si teava de 40-50diametru si sudezi una de alta :lol: |
ok ... is curios sa vad cum arata flansa ta ...
apropos...vad ca tu mergi cu carbu re r5 aspirat ...cam cum se comporta ...si cam cat consuma la mers normal ... pe benzina.:?: |
n-am facut consumul pe benzina,dar acum ca am calculator de bord o sa-l fac si eu in curand :-P ;de mers pe aspirat nu merge asa bine dar se invarte roata se misca masina :lol:
flansa mea e o teava mare cu o tevusca sudata intr-o parte :lol: |
1 Attachment(s)
uite bre marea inginereala :P
scuze de claritate,deh telefon vechi si lumina slaba :P |
dea... se pare ca blow-offu' poa sa mai astepte ... ca acu caut un furtun siliconic(preferabil) ...pt returu ulei de la turbina ...ca am avut unu si e cam scurt...:rolleyes2... si curge pe langa.. :shock:
tre sa ma duc sa vad daca gasesc ceva pe la magazine ..ca risc sa pierd uleiul pe drum... :sad: |
Masina a ajuns acasa la ai mei ... pe rotile ei...:twisted:
Dar... cred ca am facut o boacana .... sau nu (sper...) Acu nu stiu daca am stricat turbina sau nu(sper...) ...faza e ca am mers cu ea de la service-ul ala pana la garaj (7 km in oras) fara racirea pe apa pusa .... La un moment dat am dat cu putini stropi de ulei pe admisie Eu banuesc ca s-a supraincalzit motoru ... si sa subtiat uleiul incat a curs pe langa segmentii rotorului... De dat nu i-am dat in gura si am mers cu maxim 2500 rpm si cu Wastegate-ul deschis ... dar tot facea presiune ... ma-m oprit si am stat sa se raceaca un pic pe la jumateatea drumului .... si atunci am vazut uleiul... De scos fum pe evacuare nu scoate ... dar cine stie.. Poate m-am speriat si atat :rolleyes2 In rest toate ok... Masina a devenit mult mai silentioasa ca inainte (am pastrat si intermediara..;)) ... si cred ca nici nu am sa mai pun "insertu" de la bovu HKS... PS: Uleiul trebuie sa il schimb cam peste 500 km Poze cred ca am sa pun maine ...ca azi ma duc la o nunta ... cu taxiul... |
9 Attachment(s)
Poze:
|
mai nea,dar admisia e facuta?
intre carb si turbina?ca altfel nu face nici un fel de presiune,si asa cu wastegate-ul deschis nu face presiune,doar se invarte morisca... despre ce "insert" e vorba? |
1 Attachment(s)
pai chiar daca nu e admisia pusa ..se cunoaste daca pui mana in fata compresorului ... si se simte cum sufla...;)(pe mijloc "suge" aerul...)
"Insert-ul" de piesa aia sub forma de logo mercedes... numa ca al meu e ala galben... si se va auzi ceva de genu... https://www.youtube.com/watch?v=JspG-FM8KJY |
da bre suge suge dar nu de ajuns sa faca presiune prea mare fiindca nu face ture,dar vezi nu mergi cu ea asa ca nu prea e bine,fa traseul intre turbina si carburator(chiar si fara intercooler daca nu-i dai cu presiune),nu lasa turbina sa mearga in gol ;)
am inteles acu,faza cu insertu ala era asa o chestie in plus nu ca are vreo legatura cu silentiozitatea masinii :P |
Acu o alta intrebare ...
La un moment dat nu mai tinea relantiul ... sar masina mergea ok. Oare e posibil ca din cauza trecerii uleiului prin turbina fff fierbinte sa se fi supraincalzit motorul??:rolleyes2 |
| All times are GMT +2. The time now is 04:09. |
- Copyright 2026 4Tuning