Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Performante maxime pentru o Solenza (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/45056-performante-maxime-solenza.html)

nazca 13-06-10 21:44

Re: Performante maxime pentru o Solenza

Quote:

Originally Posted by Dadutu (Post 3435109)
bina ba ca nu zisesi ca reala e 100-110... ba fratilor cand va vad asa invidiosi....asta e daca sunteti loganari va supara adevaru. viteza de bord si viteza reala au maxim o eroare de 5km/h nu 50 cum balivernezi tu. pune mana pe abecedar inainte sa postezi aici.

bine mai pescare poti sa mergi tu cu solenza cu 220 ca nu se supara nimeni dar nu o sa ai cum niciodata

Livyooo 13-06-10 21:56

Quote:

Originally Posted by Calin_UKU (Post 3435274)
simpatic rau topicul asta, parca era vorba de performante maxime pentru o solenta nu de o comparatia cu loganul, sa vedem care se rastoarna mai repede.
Si pentru cineva care zicea mai sus 90 de Cp din cip si evacuare nu o sa ii obtina niciodata.

ps: la 1.4 mpi 1 Cp = (aproximativ) 50 E

Lasa frate ca mai stiu eu pe cineva cu o supernova 1,4 mpi care sustinea ca are 115 cai din chip tuning,i-am zis la om sa ridice capota ca poate are vreo turbine ceva , ce-am mai ras dupaia de el saracu , auzi si tu 115 cai din chip tuning , si avem concluzia ca unii mananca tot ce zboara, doamne ce de lume.....................:lol:

Dodo_998 13-06-10 23:38

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 3437994)
Nu stiu de ce va supara adevarul ca solenza ii mai buna ca loganul la viteza,stabilitate confort nu prea numa modelul scala dar se poate face si solenza ca si loganu la confort :oglinzi electrice, incalzite,geamuri electrice spate si multe altele ce are loganul.De asta ce mai aveti de comentat prinde in panta https://www.youtube.com/watch?v=UDb74vesAh4,si mai este una tot drum drept:https://www.youtube.com/watch?v=cTOseK3tNMY mai mult ce vreti.

Confort mai inseamna si cum stai in ea.. Eu in Solneza dadeam cu capul de plafon, trebuia sa stau " in arfe" adica indoit de la jumate de mi-am facut coloana praf in 300.000 km cat am mers cu ea.. In schimb in Logan e altceva , mai imi trebuie un cap sa ating plafonul..

Relu_GTT 13-06-10 23:59

dar ce ai 2m inaltime ?

Dodo_998 14-06-10 00:02

am 1.95 :))

ynp_46 14-06-10 04:31

am impresia ca thread-ul asta a devenit chat. iar in legatura cu performantele solenza/logan sunt 98% aceleasi.au aceleasi motoare.nu imi spuneti voi ca solenza 1.4 prinde 190 pe ceas(REAL)iar loganul 1.4 prinde 140 pe ceas.eu unul cu loganul 1.4 s-a intins 170 km/h(GPS GARMIN, numai stiu exact modelul)iar pe ceas imi arata aproape de 180. deci....vreau un argument cum ca solenza ar fi racheta cu acelasi motor de 1.4. curios sunt acum ca nu am auzit inca pe nimeni cu logan 1.2 16 volti care prinde 190-200km/h.:rolleyes2

SOLENZAXJG 14-06-10 12:46

Oameni dar puneti unpic greutatea solenza fata de logan, stabilitatea,consum mic,cum dracu sa nu mearga mai tare ca un logan.

Dodo_998 14-06-10 15:24

Si pana la urma threadul se numeste Performante maxime pentru o Solenza , nicidecum Logan vs Solenza , deci sa revenim :)

SOLENZAXJG 14-06-10 15:28

Pai se numeste numa voi veniti cu loganul in topicul asta si-l ridicati in slavi ca nustiu ce si deaia se face off topic.

lord_wader 14-06-10 15:30

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 3434793)
Pentru uni sunt de mers la x la y pt alti sunt mai mult acuma tu asa ai folosito ce sa facem dodo nu suntem toti la fel si nu gandim la fel.

Bai fratilor ce naiba voi nu ati facut scoala primara unde sa va invete acolo scrierea corecta a limbii romane? asta in primul rand :D

In al 2lea rand, numai un manelist gandeste asa ca tine, sau tu uiti ca ai o simpla masina de familie facuta sa te duca din A in B? Imi imaginez ca esti genul de om care daca se urca intr-o coaja de BMW de 100 si ceva de CP si 400mii km in bord se crede zmeul zmeilor pe sosea si aduce numai nenorociri din alea pe care le vezi pe la stiri.

In al 3lea rand nu inteleg cum din aproximativ 100Cp poti atinge abia 180-190km/h si asta cu masini straine dar cu numai 75CP poti atinge aceeasi viteza. Uitati probabil un aspect interesant, eroarea vitezomotrului care din cate observ la solenza este maxima. Pentru cine nu stie in IASI exista un radar fix la intrare dinspre Bucium, ei bine.... la 70km/h imi arata 64 deci fa si tu socoteala cam ce eroare ai la 180, eu zic cel putin 15km in minus. Asa ca mai lasati fanteziile cu solenze mai tari ca 16v sau ca alte masini care au cu 25-30Cp mai mult.
Mai spunea un manelist mai sus ca "sa isi bage gheara in gat aia cu logan", pai eu zic ca sa isi bage el gheara cand o sa vada ca in targ nu ia mai mult de 2000E pe masina daca o sa o vanda, dar lasa ca nu -i rau mai pune 1000-1500 si isi ia dulap :D

aleXpeed 14-06-10 15:31

@Dodo: ca sa ai o Solenza sprintena rau cu al sau 1.4 se fac cam aceleasi modificari ca si la Logan (ca sprint, nu stabilitate, frane, roti): serpi, traseu marit fara catalizator, toba, axa cu came, chiulasa rectificata, corp-clapeta rectificat, un soft bun la toate modificarile si deja pe aspirat e super masinuta (ma refer pentru o Dacie Solenza 1.4). La stabilitate nu stiu, chiar nu m-am documentat la Solenza, in principiu arcuri taiate (nu cred ca gasesti sport, zic si eu), amortizoare scurtate si intarite, bucsi repozitionate, iar la frane va descurcati voi. Roti...hmm, 195/50/15 si e ok:D.

Dodo_998 14-06-10 15:34

edit.

SOLENZAXJG 14-06-10 15:39

lord_wader eu cred ca ti ciuda unpic mai uitate si tu unpic ma si loganul din 2004 2005 ii ca si solenza inca mai ieftin daca are km multi si in al doilea rad ce ai tu de acolo daca eu daca eu ma cred zeul soselelor cu o dacie,Ia exemplu cel cu SGM ce nu comentezi ca o facut bmw ma multe masini tari numa voi sunteti toti tari ca aveti cotetul pe roti(loganul) la 70 de km la evitare obstacol se ridica de rotile din spate si inca mai vorbesti si tu.Uite ce a zis aleXpeed un om care cat de cat stie ceva diferente dintre logan si solenza.

lord_wader 14-06-10 15:50

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 3439930)
Oameni dar puneti unpic greutatea solenza fata de logan, stabilitatea,consum mic,cum dracu sa nu mearga mai tare ca un logan.

NU ma, nu-i suficient sa mearga mai "tare" solenza. Ce treaba are consumul( care intre noi fie vorba e destul de apropiat doar motoarele de 1.4 sunt aproape identice) cu v max? Ce treaba are stabilitatea cu V max? Logan chel are 970kg iar solenza 960, crezi ca e o diferenta asa mare? E adevarat ca sunt si modele de 1.4 lgn care ajung la 1.100kg in functie de dotari.
Chiar nu va inteleg, unii nu aveti deloc simtul realitatii, de unde ati aparut? din ce sate obscure in care se face scoala la lumina lumanarii?

lord_wader 14-06-10 15:58

Quote:

Originally Posted by SOLENZAXJG (Post 3440351)
lord_wader eu cred ca ti ciuda unpic mai uitate si tu unpic ma si loganul din 2004 2005 ii ca si solenza inca mai ieftin daca are km multi si in al doilea rad ce ai tu de acolo daca eu daca eu ma cred zeul soselelor cu o dacie,Ia exemplu cel cu SGM ce nu comentezi ca o facut bmw ma multe masini tari numa voi sunteti toti tari ca aveti cotetul pe roti(loganul) la 70 de km la evitare obstacol se ridica de rotile din spate si inca mai vorbesti si tu.Uite ce a zis aleXpeed un om care cat de cat stie ceva diferente dintre logan si solenza.

Nu mi-e ciuda ma, eu personal nu am logan. Loganu' din 2004-2005 se vinde cu 3000E in functie de dotari, solenza din aceeasi perioda se vinde cu 2000-2500E numai daca are km putini si AC asa ca mai lasa-ma.

Cand o sa ai tu solenza la nivelul SGM, atunci o sa te felicit pana atunci minte-te singur ca din soft+evacuare scoti 100Cp.
Si mai termina-te cu stereotipul asta cu logan care se rastoarna la 70/h, eu nu am vazut nici unul rasturnat la 70 si nici solenze

All times are GMT +2. The time now is 15:05.

- Copyright 2026 4Tuning