Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia SuperNova vs. Dacia Solenza vs. Dacia Logan stock (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/4062-dacia-supernova-vs-dacia-solenza-vs-dacia-logan-stock.html)

Evil Yuri 09-07-09 21:51

Re: Dacia SuperNova vs. Dacia Solenza vs. Dacia Logan stock

Ce imi place. Solenta e mai tare ca Logan din toate punctele de vedere, pana zice unul ca stai asa mosule, ca Loganu are plastic mai bun. Mno, atunci sariti in sus, ca Loganu e mai nou, si cum iti permiti sa il compari.

Nu este vreun Boeing Jumbo-jet Loganul, insa trebuie sa recunoastem ca e o masina mult mai inchegata in comparatie cu Solenta. Solenta a fost la vremea ei o chestie iesita din comun pentru Dacia, prima masina care la 100km/h nu o auzeai, foarte silentioasa, prima Dacie pe care o puteai compara cu o masina "straina". Insa haideti sa recunoastem ca are meritele lui Logan-ul, s-a investit de n ori mai mult in proiectarea lui decat in a Solentei, iar rezultatele se vad. Nu ofera cine stie ce, pentru ca nici nu are cine-stie-ce pret.

Comparatiile de Solenta la 2000 de euro si Logan la 5000 nu isi au rostul. Asa putem compara si 1300 la 5 milioane cu Solenta sau DSN la 150 milioane. Merita ? Ca pana la urma si 1300 te duce de la A la B, chiar daca ajungi plin de vaselina si cu o zi mai tarziu.

Dupa parerea mea comparatia ca si confort si tehnologie si dotari nu isi are locul intre modelele de la Dacia, anume DSN, SLZ si Logan. Putem sa le comparam care e mai rapida, intrucat aici difera greutatea si etc, dar nu le putem compara la restul, intrucat intre aceste 3 modele s-a vazut clar o evolutie, probabil prima din istoria marcii, care a produs 30 de ani acelasi model, doar ca a trecut de la 1 far la 2 faruri, apoi la zambetul lui iliescu. Inca putin si bateam recordul de un secol al lui VW Beetle. O performanta cu care sincer nu prea te poti lauda...

LE: uitati-va pe topicurile de versus intre BMW, Audi si Mercedes, si o sa vedeti o gramada de fani infocati cu ochelari de cal, de toate partile baricadei. Apoi uitati-va pe topicul asta, si analizati parerile, care de multe ori sunt la fel de subiective, si pe care daca le citesti dupa ceva vreme iti dai seama de nota de penibilitate care o au.

razvyy21 10-07-09 02:50

Solenza a fost o masina ok la viata ei..fara doar si poate..mai ales din prisma PRETULUI !!...
adica era ieftina, si facea banii.....din punctul de vedere al multora..
insa din punctul unui om care stie ce vrea, solenza e 0 ca masina,cel putin in zilele de azi. nu are Abs.. nu are decat 1 airbag( si ala in versiunea de varf) si e destul de inghesuita !.. nu are o garda la sol adecvata pentru drumurile noastre..nu avea computer de bord, nu avea geamuri electrice pe spate..
cu alte cuvinte nu e o masina pentru secolul asta ;). nu vad cum naiba o comparati cu logan care de bine de rau are abs, afu,4 airbaguri, are un spatiu al naibii de mare, are 3 stele la euroncap si alte nimicuri d-astea legate de siguranta si de confortul pasagerilor.
chiar ma mir ca nu a pomenit nimeni de siguranta.. nu e loganul vreun volvo la nivel de siguranta, insa pe langa solenza cam e volvo..
la fel si la spatiu, confort,portbagaj si asa mai departe.
loganul a fost prima masina la care in proiectare s-a tinut seama si de siguranta pasagerilor in caz de accident pt ca se stia ca va fi exportata in vest;

totusi cum ziceam si la inceput din punctul de vedere al romanului care stim si noi ce viata grea are, o solenza full la 5700 de euro era pomana fata de un logan care chel si fara servo era vreo 6000 la lansare.
masinile in sine nu se compara e evidenta treaba asta, cei care nu recunosc ori nu se pricep, ori sunt fanatici. totusi desi am logan, recunosc ca e posibil ca solenza sa isi fi meritat mai mult banii decat loganul..mai ales din perspectiva romanului care nu prea da 2 bani pe abs, siguranta la accident, airbaguri, computer de bord si etc..
Insa loganul are si atu-uri gen garda la sol, spatiu mareee,portbagaj mare,motorizari diesel adevarate (nu lesinatul ala de 1.9d de pe solenza), si alte dotari care nu te fac de rusine in anul 2009.bine pe aici poate ca multi sunteti raceri si nu vedeti garda mare la sol un atu, sau spatiul mare vreun plus. totusi loganul e o masina de familie, pentru asta a fost proiectata si gandita.
insa asta e, odata si odata trebuia sa faca si dacia pasul asta.nu puteam sa vindem in anul 2009 solenza de 5000 de euro cu 1 airbag si fara abs..orice ar spune multi loganul e perfect comparabil cu orice masina "straina" din clasa asta de bani..la fel si la motorizare.pai visa vreodata dacia sa scoata o masina care sa fie mai rapida decat un 1.9 tdi sau un 1.6 de pe golf VOLKSWAGEN golf5 (exemplu)?!
apropo legat de bord, vedeti ca se poate pune tabloul de bord de pe logan (ceasurile) pe solenza si pe supernova. si se poate face sa mearga si computerul de bord (consum mediu, viteza medie etc).. asa ca...cei cu solenza si supernova vedeti cum faceti sa scapati de bordurile alea urate si puneti-va de logan :P.

iar despre cine zicea mai sus ca nu exista alta dacie in afara de supernova care sa aibe reglaj al volanului il invit sa se urce intr-un SANDERO sau Logan PH2. si alea au :)..

lord_wader 12-07-09 14:35

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 2465303)
Ce relevanta are in ce treapta dai scart ? Am dat cu Reno Express de 1.2 scart in a 4-a. So what ?

corect,dar mai e si faza cu , cat de mult tine acest "scartz",si ce senzatie iti ofera.
eu cred ca e diferenta majora intre un "scartz" dat de o superN in tr3 si o masina serioasa la care la 90-100/h iti patineaza efectiv fata si aproape ca pierzi controlul masinii daca o bruschezi.pai aia e senzatie taticule,sa lasi urme de 5m pe asfalt in urma ta,in timp ce ai 100/h.am avut ocazia sa merg cu o asemenea masina(a unui baiat ce e aici pe forum,el a condus evident) si va zic ca e un "scartz" real nu doar o "beshina lesina" lasata de un cauciuc mai desumflat

radea 19-07-09 14:34

solenza pt mn are ceva aparte din toate daciile, e mai joasa , mai aerodinamica adevarul e k trebuia lucrat mult la interior , este zgomotoasa ,nu e antifonata, in fine dar cu toate astea poti bate multi cu ea la liniute dar trebuie un tuning la motor trebuie mult deoarece dp 3500 4000 de turatii are forta ii trebuie si forta l turatii mai joase, apoi ii trebuie un spoiler fata pt k aerul s nu mai intre pe sub ea si s aiba tendinta de zbor, dupa aia merge un spoiler pt a o tin lipita de sol niste genti mai late pt a sta mai bine in curbe si a avea aderenta, nu stiu am vazut multe pareri dar dak poti face o solenza cam de 100 sau 150 de cp stiu k exagerez mult ar fii bestiala, ar bate multi dar nu asta e important ci s te simti tu sigur pe ea intr-o depasire in curbe, mai e si vorba masina-i buna soferul ii prost. dar e o masina mai aparte din gama dacia, dak ar fii realizat astia o solenza RS cu un motor bi-turbo supraalimentat si ar fi facut schimbari mari la interior si nu numai ar fi fost o masina de invidiat. vas ruga fiecare isi dau pareri nu contraziceti si dati pareri si voi ,,, s fie fair-play

Evil Yuri 19-07-09 14:56

Ne dam cu parerea, dar hai sa nu ne lasam luati de val si sa aberam aiurea. Cum ar fi daca ar fi...cum ar fi daca ar fi Dacia by Bugatti, si nu by Reno'.

radea 19-07-09 15:22

am vazut pe youtube 210 am ramas uimit cu o solenza ea are pe bord 220 , spunea ala k nu are modificari k i-a dat 100 in a doua , o fii adevarat s ma mai uit odata

_anaconda_ 19-07-09 17:06

Conteaza cat are pe bord ? De cand ? Asa toate loganurile au acelasi bord deci toate au V Max identica sau cum ? Referitor la 210 sa nu te mire. Ce arata kilometraju e una, iar realitatea este alta. De abia Loganul 1.6 16v are v max ~185 km/h...si asta la 105 CP. Daca si un piscarici de 75cp ar prinde 210km/h...atunci cu 400cp cat ai mai prinde ?

In realitate pentru 200-210km/h ai nevoie de 140-150 CP adica dublu fata de Solenza. E imposibil ca o masina ca aia (includem aerodinamica) si cu 75cp sa se apropie macar de viteza aia.

Danutz Bratosin 19-07-09 18:28

Fiat Brava 1.6-16v - 200km pe A2. cutie schimbata, de brava diesel da nu asta conteaza...motoru de 1.6 a dus-o pana in 200 si nu are decat 103 cai;)

_anaconda_ 19-07-09 19:34

Cu ce ai masurat?

Danutz Bratosin 19-07-09 21:01

Cu GPS;) aveam 220 pe bord

_anaconda_ 19-07-09 21:48

Stii vorba aia, screenshot or it didn't happen. Asa spun ca am luat si eu 280 pe bord cu 250 CP si GPS tot 280 arata. Fara o proba palpabila raman vorbe fara acoperire.

Danutz Bratosin 19-07-09 22:22

Eu iti zic ce viteza a prins! Nu ma crezi e problema ta. intreaba ORICE posesor de brava/bravo/marea 1.6-16 valve daca se duce in 200! Referitor la ce ai scris mai sus, un logan 1.6-16 valve la fel nu cred ca viteza se limiteaza la 185;)

ps: am mers cu Opel Corsa 1.7 diesel...(75 cai parca) 170 tot pe A2 si la asta am dovada daca vrei;)

Fa sti tu calculu...75 cai - 170 si 103 cai - 200

denver 19-07-09 22:35

puterea motorului conteaza intr-o oarecare masura referitor la viteza maxima , de ce ? simplu cutia face totul , o masina poate sa aiba si 190 de cai si sa nu treaca de 220 dar poate sa atinga acea viteza rapid pentru ca are treptele mai scurte , cuplul este iar un factor , din logica mea , cu cat o masina are un cuplu mai mare cu atat isi permite trepte mai lungi din care rezulta v max mai mare , marea/bravo/brava in general 1.6 ating aproximativ 200 , nu zic 200 fix dar 190 tot ating , poate au treptele mai lungi si primesc destula benzina cat sa duca acea viteza , la asta v-ati gandit ? cu logan n-am mers decat dci , dar toata lumea lauda 1.6 16v ca atinge 200 , in afara faptului ca ma lasa rece , de la 130 vorbesti prin sms in ea , daca atinge 200 atinge foarte greu , loganu nu-i masina , solenza e printre cele mai reusite dacii , atingea 160 daca tot vorbim de viteza , mai mult nu putea dar 160 atingea :P , nu va contraziceti aiurea ca n-are rost , daca prind sa prinda , treaba lor :P

numai bine :)

Ps: corsa 1.7 - 107 cai din cate stiu eu , se infing bine

Evil Yuri 19-07-09 22:38

Ce imi place cand Solenta, Supernova, si eventual BMW 316i sfideaza legile fizicii, atingand viteze astronomice cu motoare cu o putere formata din 2 cifre.

@denver: aici nu este vorba de cutie, majoritatea masinilor nu se plafoneaza la top-speed ca nu mai are motorul unde sa urce in ture (gen a ajuns la rev-limiter), ci pur si simplu se plafoneaza pentru ca nu mai are putere sa traga coaja dupa el. Sunt unele masini care prind top speed in treapta 4 din 5 sau 5 din 6, ultima treapta fiind prea lunga si turatia prea scazuta pentru ca motorul sa se afle in zona de putere maxima.

Lasati treburile cu "la Logan la 130 te intelegi in el doar prin SMS" pentru ca am mers destul cu Logan, si pot spune ca nu e mai zgomotoasa decat alte masini din clasa ei. Si in niciun caz mai zgomotoasa decat Solenza.

_anaconda_ 19-07-09 22:38

Antifonarea pe prestige e suficienta incat si la 140km/h sa NU fie deranjant zgomotul. Interesant cum spui ca Loganu' nu este masina dar Solenza este cand s-a scris / argumentat de jdemii de ori cum ca este peste Solnita la ORICE capitol. Absolut orice capitol, este mult mai reusita, gandita mai mult, este mai sigura, mai bine fabricata, interior mai frumos si mai de calitate, in special la modelul facelift, dotari mult mai multe, paleta mult mai mare de motorizari si tot ce iti trece prin cap.

Loganu 1.6 16v are 182-183 parca V Max. Asta reala, faptul ca iti arata 200+ pe ceas este partea a doua, aici este inclusa si eroarea de kilometraj prezenta la orice masina. De atins 170-180 nu atinge greu, chiar surprinzator de rapid pentru o masina la 10 000 euro low budget. Ai filme pe youtube.

All times are GMT +2. The time now is 11:13.

- Copyright 2026 4Tuning