Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

slay3rexe 02-08-06 08:15

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

de vreo 2 zile nu a mai zis nimeni nimik. cumva nu mai lucreaza nimeni in fibra d sticla?

alcatel 02-08-06 10:09

pai nu mai este nimic de spus
s-au dezbatut toate amanuntele

marian79 02-08-06 10:17

pai mai ai si tu putin rabdare....lumea e la mare acum....in concedii

slay3rexe 02-08-06 10:38

eu unu as vrea sa pricep si sa vad niste poze cu o matritza .. sa zicem de bara

SirNenea 02-08-06 12:55

Quote:

Originally Posted by mmarian
1. Matritele
2. Chit auto bicomponent
3. Hartie abraziva cu granulatii de la 80 la 360 in mediu uscat, pe baza de oxizi de aluminiu (culoare roz deschis) pentru degrosarea chitului de pe matrite si cu granulatii de la 420 la 1800 (chiar 2000 sau 2400!) hidrorezistente pentru slefuirea pana la luciu in mediu umed.
4. Eventual o pasta egalizatoare (pasta abraziva) pentru astuparea microporilor.
5. Pasta demulanta
6. Gel-coat pentru matrite
7. Gel-coat de uz general
8. Rasina poliesterica
9. Accelerator
10. Intaritor
10. Stratimat cu densitatea de 100grame/metru patrat.
12. RABDARE
Multa bafta si... PM pentru datalii!

si cine imi poate spune unde pot gasii produsele astea in cta

quick_5hifter 03-08-06 11:38

-12-RABDARE??? gasesti peste tot, daca ai rabdare :lol:
sa vedem:
-1.le faci singur, ca nu iti da nimeni imprumut, nici macar contra cost;
-pentru 2.,3.,4.,6.,7.,8.,9.,10.,11.-te duc eu sa-ti cumperi, ca doar stai la 50 metri de mine :D
-5.-tre sa ne mai interesam :rolleyes2 , eu am incercat cu ceara de parchet in 4-5 straturi si n-am fost multumit
-slay3rexe, daca ai rabdare vei vedea si o matrita de bara, in curand...in toate etapele, sa zicem....

alex1002ro 03-08-06 15:44

Salut oameni buni...
Am si eu un sfat pentru incepatori (me included) in ale "fibrariei"
Am vazut azi la un magazin de piese auto, un kitt format din o bucata de fibra ("fo" 2 m patrati, cred) un tub de rasina (250 ml) si un tubulet de intaritor (20ml) la fenomenalul pret de 39 de lei.
Ce-ar fi sa incepem cu totii sa facem practica cu "aieste" chestii inainte de a ne apuca sa facem spoilere si eleroane.
Pe mine ma bate un gand de niste suporturi de boxe in partea din spate a masinii, facute din fibra, integrate in tabla masinii si vopsite la culoare.(fac poze daca pasioneaza pe cineva).
Cred ca este mult mai avantajos sa iei toate maclavaisurile in cantitati mai mici, chiar daca este mai scump, vezi daca ai mana si talent, daca nu te duci la baietii care se ocupa cu astea, platesti, si ai rezolvat treaba.
P.S. Acel kitt de fibra este pentru reparatii la spoilere sau alte minuni crapate prin trafic.
P.S. 2 tot la acel magazin ( k eu de fapt d-aia m-am dus ) se fac la comanda, sprayuri de vopsea in orice culoare (aka culoarea masinii proprietate personala), costa tot cam 39 de lei
Sorry pentru postul cam lung, e doar o parere personala.

quick_5hifter 03-08-06 18:29

-una dintre observatii ar fi ca acel kit (cred ca te referi la SOUDAL) costa cam mult acolo, incearca sa mai cauti (in ct costa max. 275 mii)
-in al doilea rand, kitul contine o bucata de 30x70cm de fibra :sad:
-eu cred ca, acolo unde se cheltuiesc 390 mii, mai merge o suta...asa ca de 500 mii iti cumperi 2 litri de nestrapol si 1 mp de stratimat, intaritorul fiind inclus in pret pt. cei doi litri...si poti sa incerci de mai multe ori, ca nu-ti va merge din prima...
-"mana si talent" nu-ti trebuiesc in cantitati mari :D , trebuie in principal sa ai rabdare sa poti da o forma, este putin mai greu dar cred ca oricine poate sa faca asa ceva cu putin efort ;)
PS: la kitul de care vorbesti este cam greu de amestecat solutia, intrucat intaritorul este pasta din aia tip chit auto.

alex1002ro 03-08-06 19:14

Ai dreptate, kitt-ul era SOUDAL, dar acesta costa 35 de lei.
Cel despre care vorbeam eu era o alta marca, si avea dupa cum am mai spus 250 ml de rasina. (respectiv, vizibil mai multa fibra, nu scria pe ambalav cat exact)
SOUDAL-ul are doar 150, si intaritorul este intr-o cutiuta mica , ca cel de la kitul auto.
O sa mai caut atunci, dac asoui ca pot sa gasesc si mai ieftin, pe se alta parte eu trec in fiecare zii pe la baneasa, in drum spre munca, deci nu ar fi o tragedie sa ma opresc la baietii "sheia" de la ROMPOLIMER.
Din cate am inteles tre' sa vii cu bidonashul la tine, huh?
Merci de reply

slay3rexe 04-08-06 08:23

quick_5hifter astept rabdator in bancutza mea ;) dar nu este nevoie neaparat de matritza de bara. se poate orice matritza. sa intezeleg si eu odata pt totdeauna cum se face

quick_5hifter 04-08-06 17:40

alex1002ro, nu stiu unde gasesti astea in bucuresti, ca eu nu sunt de-acolo...dar oricum la rompolimer mi-a zis cineva ca trebuie sa-ti aduci recipient de-acasa

slay3rexe, sunt multe metode, nu le stiu pe toate, nici macar jumatate cred, dar am improvizat de fiecare data si am reusit in mare parte...de exemplu acum, peste bara mea de la tico vreau sa mai adaug o "buza", am pus spuma direct pe bara, peste spuma am pus hartie adeziva de vopsitorie, iar acum vine fibra peste (dupa care, bineinteles, finisajele) - in felul asta poti face orice adaugare peste orice piesa, iar daca vrei sa nu mai folosesti nituri pentru a fixa fibra de plastic/metal, dai multe gauri cu bormasina in locul unde vrei sa bati fibra, ca sa intre in ele rasina

(in cazul meu e mai complicat, nu mai pot da bara jos de pe masina si de aceea am apelat la spuma, daca o puteam da jos in locul spumei puneam ipsos, luam matrita, dadeam matrita jos, dadeam jos si ipsosul si IN matrita turnam noua piesa)

slay3rexe 04-08-06 20:35

merci omule. faza cu spuma am citit aici pe forum.daca nu ma insel postat chiar d tine. dar.. sunt mai idiot ;) vreau sa vad cu ochii mei. ma refer la faza cu ipsosul, sau ceva facut cap coada. nu completare cum ai facut tu. merci o sa mai astept poate se mai iveste careva care sa faca si poze.

quick_5hifter 05-08-06 02:11

o sa vezi si poze, si cu ipsos, si cu spuma, si cu ambele, si fara...dar nu mai postam cu poze pana nu terminam bara ;) ca daca nu iese, se arunca... si nu mai au rost pozele :-)

turbojack 05-08-06 12:29

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter
..... se arunca... si nu mai au rost pozele :-)

Ba au rost,dar se trec la rubrica :asa nu se face. :)

suedez1 08-08-06 14:13

5 Attachment(s)
hai salut lume ! de curand mam apucat sami fac si eu barile si altele pe la masina din fibra ceva cunstintze am si vad ca a iesit ceva misto . la bara fata am facut prelungire am pus 2 straturi de stratimat acum vad ca e beton. mam apucat si de bara din spate la fel tot prelungire si maine sau poimaine sper sa termin de finisat la ele , dar nu stiu exact ce chit sa folosesc pt bari. am fost in orash si am intrebat la un magazin de vopseluri care tineau si chit care ar fii mai bun cel de tabla sau cel de plastic si mia zis ca pt fibra mai bun e ala de plastic . era la juma de kg parca si costa 215 mii . fiind prima data cand am facut o bara din fibra am cam facut niste greseli s acum am in bara niste denivelari dar o sa incerc sa le aduc la fata cat de cat cu bucatzele mici de fibra ca sa nu incarc mult cu chit.
ce parere avetzi de bara si de incinta de boxe experimentala amplasat in portbagaj ?

All times are GMT +2. The time now is 19:46.

- Copyright 2026 4Tuning