![]() |
Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?
Interesant calcul:D....se poate face in tara(ro) si frumos dpdv estetic(tot ce-i metal va fi inox lustruit ,inclusiv downpipe si evacuare si admisia...eventual in unele parti ceva aluminiu) si cu vreo 180cai pe dyno.
Sau,alternativa ar fi un eatonM90 s-h cu tot ce trebuie,caz in care l-ar costa mai putin,insa si cu rezultate un pic mai modeste. .... Samco silicon hoses+inductie samco...1000euro...:))...racorduri ulei+apa 200e...intercooler-500e (hombre...omul vrea doar un kit turbo,nu are de gand sa devina campionul estului la drag !...pui o mizerie de turbina de 400e[noua!],dar ii dai intercooler de 500e..)nu mai zic nimic...daca tuningul inseamna doar sa cauti firme prin cataloage si sa comanzi kituri,alegand dupa cat de des am vazut reclame la respectivul brand...atunci sunt tuneri cu miliardele in lumea asta...:)) Georgekey...in principiu,pentru preturile din tara ta,cred ca e foarte realist ceea ce spui...insa unele chestii sunt exagerate...cum ar fi softul...de banii aia il dotez eu pe om cu tot ce-i trebuie ca sa le ia si el la randul lui altora banii ;). PS: daca cineva se simte ofensat ,imi cer scuze:( ! In cazul cand cumva exista dubii referitoare la preturile mai mici decat cele ale colegului Georgekey,ce am sugerat eu ca s-ar putea gasi,in limita timpului as putea da cateva linkuri...de la unii dintre respctivii distribuitori din afara Ro am cumparat si eu,cu banii trimisi inainte....acum exista pay-pal si aici...atunci nu era... Numai bine tuturor ! |
Quote:
-Cu 400 e se gaseste un turbo Garrett dar second hand am gresit!!!! Dar nu mizerie -Eu cunosc pe cineva personal care programeaza ECU-ul original pe DYNO (MAHA) cu 800 dar munca lui MERITA eu il consider IEFTIN -Daca tu mi gasesti set SAMCO din silicon mai ieftin de 700 ce sa spun nu cred (eu pe masina mea nu as folosi alta firma de cit samco;) ) E ..:!: Dar vreau sa subliniez ca EU personal nu vind nimic si NU am nici un INTERES ,preturi care am postat le am postat ca sa arat ca nu merita sa construiesti din un motor aspirat un motor turbo mai bine cumperi un motor turbo ori compresor .Nu sunt preturile MELE frate dar aici unde traiesc eu, un kit care osa fie sigur in FATA atit costa .Cauta pe net firme renumite la strainatate sa vezi cit costa un turbokit bun,TRIPLU de kit am postat eu ;)Ca se poate sa pui tu un turbo kit de 1700e si masina nu mai sa mearga si atit ,da se poate sunt convins. |
Samco suna bine, dar nu e cea mai buna solutie calitate/pret
|
Quote:
am cumparat de la ebay set furtuni de silicon noname si s au stricat dupa un timp. Imi iese scump sa fac la mana o galeria de evacuare si un downpipe ptca :!: folosesc tevi de concentratie mare de nikelium (inconel) care rezista la temperatura mare, stiu ca apare scump dar calitate costa.;) Cu 1700e si cu stock internals nu poate sa ridice presiune si biele sigur nu o sa reziste in timp.Nici mie nu mi place sa cheltuiesc o gramada de bani pentru a tuna un motor dar o sa spun adevarul de 1000 de ori caTuningul ca lumea costa!Nu as recomanda o modificare ieftina nimanui ptca in timp o sa se aleaga praful de motor si o sa plateasca triplu pana la urma |
Quote:
1.Nu se poate face un motor turbo cu ECU orig aspirat, motive simple, aprinderea injectia se pace altfel, alte diagrame trebue pentru una turbo si una aspirat, dar ECU-l original nu se poate modifica asa sever...numai piggyback, ceace NUMAI manipuleaza datele de la senzor, si in asa fel injectia merge parca motorul ar fi rece, sau prea sec...long threm nu e bun... 2.Cu 800 euro ei un stand alone...inca 200 programarea si va fi exact cum trebue pentru motorul tau 3.E foarte frumos ce ati scris dar motorul asa va rezista maz 5km...nimani nu a scris ca e bine sa decompresezi...daca pui un kit de asta ar fi cazul sa pui macar pirtoane forjate pentru turbo... 4. de ce sate chinui cu motorul aia...este, si incapa s500...pentru aia 2 turbine mici si esti fericit...~500cai...de ce pentru una 230... |
Quote:
Sa zicem ca facem motorul sa mearga,insa cutia de viteze si diferentialul cit o sa reziste:?: |
Quote:
Poti sa faci un motor la triplu puterea stock ,insa totul este inutil daca nu o si transmiti la roti. Automat va trebui schimbat ambreiajul (de care nici nu am vazut sa se pomeneasca) ,despre care discutam de la 600 euro in sus,cutia de viteza care de bine de rau poate rezista la o suplimentare de 30% a puterii de transmisie,insa la final ajungem la o problema destul de spinoasa : diferential si planetare.La o putere marita ,nu prea are rost sa discutam fara diferential autoblocant ,chiar daca ne-am descurca cu planetarele. Iar dupa tot acest efort fizic si financiar,respectiva masina preparata trebuie sa si reziste un anumit numar de kilometri,ca doar nu este preparat pentru vitrina. ;) |
Quote:
|
de acesta zic eu pentru paeti care vreau sa tuneza un polo 1.4 sau jucarii de gen...nu merita motorulu, transmisia si restul...prea multi bani pe care arunci prin geam...
dace este un motor mai mare, considerabil mai mare, sa un model direct pentru "sport" de ce nu pe aia modifica...? consum...mia lasa, atuncea sa se lase de tuning, asigurare...cine nu are bani de asigurare de ce cheltuie cateva mii pe o masina...penibil...kilometraj, ce vrem, e modificat motorul...in mod normal scade...destul de bine, dar cred ca masina tunata nu este pentru transport persoane...este pentru placere...si exibitionism |
Quote:
|
Georgekey, eu cred ca la o crestere de pana la 170-180cai ,transmisia si internele rezista.In cel mai rau caz,pe sume mici putem gasi la dezmembrari una de M103 . NU merge nimeni in forja maxima nici macar 2% din timpul cat ruleaza cu ea.
Te rog mai treci prin Ro. si o sa vezi multe e30 cu 2.5/12v turbo, care au setare de varf la 300cai cu transmisii de la e36 /m50b25, masini cu care se circula aproape zilnic....oricum,destul de irelevant... In afara de asta,altfel face "show" un sleeper de la care nu astepta nimeni performantza,decat o masina nativa turbo la care oricine se astepta la performantza....si care de multe ori DEZAMAGASTE,iar proprietarul o tine doar ..."pentru el"..cica...nu vrea sa arate pe strada ce poate ,doar pentru a nu-i cadea "faima"(data de vreun test pe dyno SI de sumele imense bagate in proiect+stickerele de pe aripa...:D) mai jos decat garda la sol sau multele repere ale mult-elaboratului bodykit... Eu am mult respect pentru copii de 19-23ani care petrec saptamani intregi ,cateodata luni,in garaj muncind la un asemenea proiect,experimantand,cateodata rezultatul fiind doar paguba....insa persevereaza si pana la urma scot invariabil ceva ce face senzatie.Adevarat,nu toti cei care DETIN asa ceva,sunt aceeasi persoana cu cel/cei ce au realizat proiectul,insa oricum au mult curaj:) ................... Parerile mele...posibil gresite sau fara o baza solida:| |
Corect, sa facem masini tunate din scrap...din pacate am vazut prea multe de gen, am xxx cai...frane-suspensie?!..."pus, am uitat, dupa nitro pun si restul"...
Sa nu zica cineva mie ca un motor turbo de paote face fara a schimba toata electronica...una facut ca lumea...nu turbina costa mult...aia e vrajeala, restul numai ca turboul suna bine, parca ar fi 2000euro...dar restul costa 10 ori pretul turboului, despre care omul de rand (majoritatea cititorilor de aici) habar nu au ce sunt, cel putin nu stiu pentru ce sunt... Eu nu consider tuningul optic de a fi tuning...e jucarie in paint, pus in practica...pentru aia nu trebue sa ai cunostinta despre masina...esti un fel de "designer", dar nu tuner...cautati ce inseman cuvantul...nu jenti, sporlere, praguri, avioane pe srazi sau jucarii fara vreun sens... @lascarica, dintr-un motor total orig nu poti sa scoti mai mult decat +50-60% fara a schimba cateva din interiorul motorului, cel putin daca vrei sa tine... |
Nu vreau sa ma bag ca musca in ... da s-a dovedit ca se poate face foarte bine motor turbo cu electronica de aspirat, si chiar motorul meu CA18DET de pe 200SX are (parerea mea) electronica de aspirat din fabrica. fara sa aiba nici o setare de presiune sau legatura cu presiunea, pur si simplu un debitmetru si gata, nu tu control presiune, nu tu actiuni in functie de presiune, atat timp cat traseul de admisie dupa debitmetru este perfect.
|
Quote:
La al tau este facut din fabrica, evident, e turbo motorul, pentru turbo trebue avans mai mare, si benziona mai multa (mai mult, amestecul se face altfel, mai ales la turatii mari, fiindca volumul plus de aer nu lase sa fie scantee destul de mare...mai sunt si alte) |
Eu respect pe toti care incearca ,cauta,modifica,sparg motoare la 400 de metri,citesc,muncesc ore intregi intrun garaj si au o masina care fac experimente si de citeva ori reusesc ori de citeva ori au paguba ,zic bravo ptca asa merge lumea mai inainte si evoaluaza dar...eu personal Nu pot sa recomand asa ceva nimanui ca un tunig sigur care o sa reziste in timp si propietarul nu o sa piarda bani,timp ect.Nu pot sa vorbesc asa de usor pentru o modificare care nu sunt sigur ca o sa mearga bine:!:
Asta este parerea mea si poate sa fie gresita ,in timp o sa vededem cine are dreptate si cine nu,aici o sa fim sa discutam despre tuning,pareri diferite ,pareri respectabile:smile: |
| All times are GMT +2. The time now is 03:15. |
- Copyright 2026 4Tuning