![]() |
mai am o intrebare workaholic uleiul din cutie ce fel e cum se verifica si cum imi dau seama ca e putin ulei in cutie si daca se schimba si el
eu in mecanica sunt blonda pe exterior si interior cam tarziu m-am bagat pe forum asa mai invat si eu cate una alta. ca omu cat invata atata traieste |
Re: Fan Rover 75 ??
Quote:
Nu mi-am batut capul cu uleiul din cutie niciodata la nici o masina. E sintetic si tine o gramada, de consumat n-are cine sa-l consume (nu e ca la un motor uzat unde-l dai afara pe esapament). Daca nu se vad pete sau scurgeri e la locul lui tot. La automate e alta poveste, trebuie schimbat la 50-60 de mii, datorita ambreiajelor si cuplajului hidraulic care-l uzeaza. Candva am vrut sa il schimb la un BMW, avea vreo 180k, m-am dus la mecanic, nu a putut desface surubul si a zis sa-i dau pace ca n-are nimic, dar daca forteaza, o carcasa sparta la cutie ar fi o reala problema. A avut dreptate, am mers asa pana am terminat masina, fara probleme la cutie. E bine totusi sa arunci o privire in cartea tehnica, ar trebui sa scrie. |
am o carte groasa in torpedou e in germana aia o fi ?
nu am cutie automata e standard fara piele etc, dar in loc de radiocasetofon {la asa masina sa bage chestia asta poate pun un pick up] eu l-am scos si am pus un dvd workalholic nu te-ai gandit din placerea ta pt rover sa-ti faci un bussines. sunt sigur ca vei avea pacienti |
imi cer scuze pt greseli pt ca nu ma uit pe monitor
|
Quote:
Radiocasetofonul e modulul de baza, de la un anumit nivel de "extras" in sus exista si un schimbator cu magazie de 6 CD-uri acolo unde ai gasit cartea. Nu ma tenteaza de loc sa ma fac mecanic, daca vreau sa ma murdaresc prefer sa plantez flori :) Edit: de fapt nici nu ma preocupa masina asa de mult, desi nu pot sa spun ca nu imi place, mai innebuniti sunt prietenii mei, desi nici ei n-au masini proaste; e ca in povestea aia cu patronul barului cu stripteuze. Dar ce-i drept e drept, e o masina buna, sta bine pe drum si are clasa, chiar daca-i subcotata; cumnatul meu are un A6 care-i considerat mult peste Rover si in afara de chestia cu 4x4 care-i geniala in rest ii gasesc mai degraba minusuri; am avut inainte BMW, buna masina (suspin inca dupa tractiunea spate) dar ma simt mai bine in asta. Si apropos de ceea ce s-ar putea crede nu stau mai de loc pe forumul asta, atata doar ca am un browser si un client de email deschis si raspund la mesaje; beculetul verde arde saracu' aproape incontinuu pentru ca nu vede ca intre timp eu fac cu totul si cu totul altceva (adica lucrez). |
Quote:
alegerea iti apartine..cu totii sper ca muncim crede-ma un week-end complet nu am avut de vreo 4 ani garzi peste garzi.oricum iti multumesc pt tot ce faci pe forum. mai rar intalnesti in viata asa oameni si week-endul asta plec maine dimineata si ajung acasa luni seara asta e upu smurd |
salve tuturor
fratiorul meu a venit din anglia acum 2 sapt si a adus un rover 75 albastru inchis, arata belea, insa cum tb sa plece din nou se gandea sa lase masina in tara. ar vrea pe ea 2500 euro - adik banii pe care i-a dat pe masina. stie cineva unde ar fi cel mai potrivit de pus un anunt? a da si niste date: motor 1,8 benzina, an 2000, 95000 mile, binenteles volan dreapta nu stiu daca pretul e mare sau mic, astept pareri p.s. am mers prima data cu un rover, da cand m/am intors in renault ma simteam neprotejat ca intr/un matiz, daca aveam posibilitatea o pastram pt mine |
Sal all. Fratilor am dat lovitura. Sunt super fericit ca am rezolvat problema ambreiajului si asta la un pret care reprezinta exact jumatate din cel cat afi trebuit platit la un service. Dupa 4 luni de cautari si studiu am gasit modalitatea de a scapa de cosmarul pompei de ambreiaj care este una din "bubele" Roveru-lui 75. Cred ca stiti cu totii ca o pompa noua este in jur de 1000 -1100 lei (plus manopera de inlociure) iar eu am rezolvat totul cu 650 de lei. Cine are nevoie de ajutor (de inlocit pompa de ambreiaj) sa ma contacteze la tel: 0723512293 sau 0740173194 si stabilim mai multe detalii. Oricum am dat lovitura, sincer va spun, tot efortul a meritat din plin. Ambreiajul functioneaza perfect si nu mai spun ca exista si chit de reparatii pentru el. Nu vreau sa par lipsit de scrupule dar credeti-ma ca am petrecut nopti intregi in fata PC-ului cu tot felul de programe autio si scheme ale masinii dar cum am mai spus a meritat. Asteptat sa ma contactati si sa o sa va ajut cu cea mai mare placere. Oricum va asigur ca ati facut o alegere perfecta cand ati luat o astfel de masina (eu o am de 5 ani) si bafta multa tuturor posesorilor de Rover!
A uitasem, scuze de eventualele greseli dar tastatura mea e de tot c....ul! Si oboseala isi spune cuvantul (vin de la atelierul auto la care imi petrec timpul liber, masinile sunt o pasiune a mea), dar unde deja ma asteapta inca un Rover 75 sa ii repar ambreiajul! |
A facut-o si un rus din Siberia. A adaptat un cilindru de BMW care-i metalic si se pare ca tine.
|
Nu e doar cilindrul ci sunt mai multe piese care trebuiesc schimbate (adaptate) dar crede-ma ca ambreiajul e super ok (ma refer la presiunea necesara din pompa) si in plus i-am pus si o supapa de siguranta intre pompa si cilindru pentru a nu pierde din presiune. Poate ca daca o sa ne intalnim vreodata o sa vezi ca e o chestie super desteapta, sper sa iti pot dovedi. Bafta multa in continuare!
|
Quote:
Cel din plastic costa peste 100 GBP la mama lui, se mai adauga transportul si...e prost. Varianta ta, daca e fiabila, are un pret care mi se pare ok. |
Vă salut!
@gogu72 Mă bucur că cineva din Harghita este fan Rover. Eu sunt braşovean, angajat la Cluj, lucrez la Gheorgheni şi locuiesc la Topliţa şi intenţionez ca imediat ce voi avea puţin timp liber pentru deplasare să-mi iau unul. Spune-mi, te rog, cum se comportă pe drumurile din zonă? |
workaholic as vrea sa iau legatura cu tine sa m ajuti in problema ce mi-a aparut.am scurgeri pe un furtun de la cutia automata.....m-ar interesa niste schite cum se schimba si cat mai multe detalii
|
Salutare,
Am nevoie de un sfat. Ce ulei imi recomandati pentru un motor diesel 2000 cmc, 101 hp? Masina este un 45. Ma gandeam la Mobil 1 5W40 Turbo Diesel , dar nu stiu daca e alegerea corecta. Numai bine! G |
de ce nu iei Castrol?
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:56. |
- Copyright 2026 4Tuning