Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes CL65AMG vs BMW M6 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/15819-mercedes-cl65amg-vs-bmw-m6.html)

The_Mask 13-06-06 10:24

Re: Mercedes CL65AMG vs BMW M6

einstein1984 e slabutz mertzu in segmentul greu, sa`si ia un Volvo FH16 de 660Cp ca sa aibe 3100Nm...

Race 13-06-06 13:54

Quote:

Nu vorbesc de sindromul turbo lag sau on/off cand ai cuplu moderat si dintr-odata ci de faptul ca pur si simplu e prea mult cuplu.
Eventual prea multa putere.Si in cazul asta,ar trebui ca nimeni sa nu mai produca masini mai puternice de 250 CP.Sau 150,ca si aia e prea mult.

Nu mai citez tot postul in care aberezi la greu despre curbele de cuplu si putere.Dai inainte cu cuplu si turatii fara sa ai habar ce-i cu ele.
Luam exemplul tau,putere maxima la ~6.000 RPM,minimul folosit ~4.000 RPM.
55 AMG-turatia maxima 6.500
V10 M-turatia maxima 8.300
4.000 inseamna pentru AMG ~61,5 % din maxim,deci echivalentul a ~5.100 RPM la BMW.La BMW ai o plaja de 3.200 RPM,la AMG 2.500 RPM,deci clar BMW e mai bun...nu ?! Pai sa vedem:V10 are la 5.100 RPM ~340 CP.AMG are la 4.000 RPM 410 CP.Oare care o fi mai bun ? Cu siguranta motorul in care dupa schimbarea treptei ai putere semnificativ mai mica :lol:
Acelasi calcul in cazul LS7 cu turatie maxima 7.200 RPM iti va arata ca la 4.800 RPM are 430 CP,fata de BMW care la 5.500 RPM va avea <370 CP.
Uite cum magnificii ingineri de la BWM,folosind toata tehnologia moderna,atat de avansata incat il face cel mai bun motor din clasa lui in teorie,au reusit sa faca ceva nu cu mult mai prost decat un motor din al doilea razboi mondial.Tot respectul pentru ei :twisted:

Quote:

Daca ti-e lene sa te uiti in dictionar, ca de stiut vad ca nu stii, eficienta e un raport intre (la motoare) energie consumata si energie produsa
Crezi tu ?!
http://dexonline.ro/search.php?cuv=eficienta&source=1
http://dexonline.ro/search.php?cuv=eficacitate&source=1
In afara de asta,iar esti penibil.Oricine se prindea despre ce era vorba in paragraful ala.Doar ca daca nu ai ce spune despre subiect,te legi de faze de astea.Vezi poate am mancat o litera,sau am inversat doua intre ele...ca si aia are la fel de multa legatura cu subiectul !:rolleyes2
Iar daca te pasioneaza consumul,uita-te la niste date.Nu e greu,intra pe orice site al producatorilor.Puteai sa faci asta inainte sa spui tampenii totusi...

Quote:

pot sa te intreb daca esti/ ai terminat vreo facultate? oricum ai parut foarte atins cand am zis faza cu porcarii fara facultate... Sau ai terminat ceva facultate privata ori la care a trebuit sa platesti ca sa-ti dea o hartie pe care tu oricum n-o s-o folosesti vreodata?
Pustiule daca tu ai impresia ca faptul ca tocmai ai intrat la o facultate te face mare zeu te inseli amarnic.Dar asta e...ti s-a parut ca esti singurul cu buletin la 14 ani,ai crezut ca esti magnific cand ai luat permisul la 18,acum esti un zeu ca ai intrat la facultate...cand (daca ?! :shock: ) o sa faci sex prima data o sa fii la fel de mandru de tine,nu ? :lol:

Quote:

ai permis? ai masina?
Mai lipsea si "ai 18 ani ?" ca sa spui tot cliseul...

Quote:

Esti cam singurul om de pe Planeta care vad ca striga ca la aceeasi putere un motor mai mare e mai bun ca unul mai mic
:lol:
Toata ignoranta dovedita pana in momentul de fata nu se compara cu ceea ce ai scris mai sus.Faptul ca nu stii ceva inseamna ca trebuie sa te informezi,nu sa ignori crezand ca nu exista.

Quote:

Noh fratilor, ce ziceti voi de asta
Da,fa apel la pustii disperati de NFS si F&F...asta o sa ridice cu mult nivelul discutiei :rolleyes2 Dar ai si tu dreptatea ta...prosti,da' multi :sad:

Quote:

Insa convins sint ca daca mercedes ar fi facut ceva similar, l-ai fi ridicat in slavi. Asta esti tu... romanul fanatic care, aidoma steaua/rapid, isi blagosloveste echipa pana la moarte, vazand rosu in fata ochilor cand e vorba de "inamic".
Asa e.Daca urmaresti posturile mele pe diferite subiecte,o sa observi ca de fapt nu apreciez filozofia asta de constructie,cu argumente inca,si doar sunt fan Mercedes si Chevrolet pentru ca asa e scris in stele.Fii serios.

Quote:

Ti-am postat o mica lectie despre arhitectura diferitelor motoare, sper sa-ti placa. Hai ca mai inveti si tu ceva bun macar acuma
In primul rand,e ironic ca userul E31 foloseste informatii de pe www.e31.net :lol: (e posibil ca tu sa nu fi luat de acolo articolul,dar eu acolo l-am citit prima data)
In al doilea rand,articolul acopera pur problema vibratiilor.I6 e echilibrat natural...o Doamne,ce ma faceam fara tine,n-as fi aflat asta niciodata ! Cand spui ca un motor e mai bun decat altul,te referi la total,nu doar un aspect.Pe ideea asta,motoarele I4 sunt mai usoare si mai compacte decat I6,deci de ce BMW nu foloseste decat I4 ? Poate din cauza ca diferenta de putere este mult prea mare comparativ cu acest dezavantaj ? Hmmm,oare asta s-ar aplica si la V12 vs V10 vs V8 vs V6/I6 ? Ma si mir de ce M6 nu are I6 sau I4...

Quote:

numai in faptul ca pe segmentul acela, are putere mai mare, desi la roata, datorita demultiplicarii mai lungi (turatie mica) s-ar putea, precum am zis, ca N/A sa aiba mai multi caluti
Aici ai spus o tampenie crunta,mai mare decat tot ce ai zis pana acum.Demultiplicarea nu are nimic de-a face cu puterea la roata,ci pierderile in transmisie.Adica,daca iei aceleasi pierderi in considerare (si nu cred ca sunt diferente semnificative intre cele doua modele),puterea la roata e aceeasi.Prin demultiplicare se schimba cuplul la roata.Doar ca pentru asta trebuie turatie mai mica.Deci solutia ta ar fi ca in momentul in care masinile merg paralel cu aceeasi viteza,CC8 atinge turatia maxima in treapta a 4-a si schimba a 5-a,Ferrari sa schimba din 4 in 3 pentru mai mult cuplu la roata ? :lol: (fara aberatii pe langa subiect de genul "nu toate masinile schimba la aceeasi viteza bla-bla",pentru ca astea doua sunt foarte asemanatoare)

Quote:

Oricum nu asta conteaza, conteaza feelingul pe care il ai cand conduci asa ceva, daca vrei acceleratie la banii aia iti iei dragster
Si daca incepeam o discutie despre suspensii si frane,acum ziceai ca alea sunt inutile fara putere suficienta.Pe langa subiect,ca de obicei...

Quote:

daca tot preferi cuplu mare si putere litrica mica, ia-ti Mercedes. Actros
Parca tu postasei mai demult citatul lui Ettore Bugatti despre "camioanele" Bentley care erau mai rapide decat supersportivele lui,nu ?
De fapt inteleg punctul tau de vedere...un motor de 6,2 litri/199 kg sau 7 litri/208 kg e de camion,iar unul de 5 litri/241 kg e de masina sport.Ce conteaza masa la o masina sport ?! Marimea gaurilor din blocul motor,asta e cel mai important lucru !

Quote:

Si ne lasi in pace pe noi astia care apreciem masinile mai sportive
Adevarul asta e...o masina e sau nu sportiva dupa numarul de supape,cilindri,turatia la care merge,putere litrica etc.,nu dupa cat de bine merge pe circuit.Mai gresesc si eu,dar bine ca am invatat ceva.

Cosmin255 13-06-06 16:01

Quote:

Originally Posted by The_Mask
einstein1984 e slabutz mertzu in segmentul greu, sa`si ia un Volvo FH16 de 660Cp ca sa aibe 3100Nm...

E ziua bagarii in seama :)...a postatului de dragu` de a posta?

The_Mask 13-06-06 16:08

Tu ai face bine si ai invata de carnet, lasa refresh`ul la forum; sunt satul de d`astia ca tine care stau sa faca impresie/sa traga atentia altor useri ca sa capete moderator, sau ce o-i vrea tu sa capeti!

einstein1984 13-06-06 16:14

Bugatti a zis ca Bentelyurile erau camioane pentru ca erau mari si grele. Bugattiurile vremii aleia erau mai rapide, dar motoarele lor de cilindree mica nu prea erau adecvate cursei de la Le Mans din punct de vedere al fiabilitatii.
Si da, turatia maxima a motorului face o masina mai sportiva decat alta (Un Actros de 630 CP pleaca extrem de bine de pe loc daca nu are si semiremorca, dar schimbatul treptelor il omoara la timpi).
Cu ce ma incalzeste ca motorul de CL 65 are 40 de kg in minus fata de cel de M6 (desi probabil e o diferenta intre cele 2 modalitati de cantarire, probabil cu/fara accesorii) daca toata masina are peste 400 de kg in plus?
Tu chiar nu esti in stare sa faci diferenta intre o masina RAPIDA (CL-ul in discutie)si una SPORTIVA (M6-le)?

The_Mask 13-06-06 16:22

Einstein1984 la urmatoarele legale din constanta, daca se tin tot pe aer. kogalniceanu aduc la start la liniutze un camion Volvo FH12 de 420cp si o sa demonstrez ca pana la 90 la ora nu se tin 1/2 din masinile asezate la start.
Un astfel de camion pleaca cu viteza 4 pe mare de pe loc schimband urmatoarea treapta abia pe la 50-60 si daca este si automat nu se pierde timp la schimbul treptelor.

Btw un prieten cu o dacia nu a putut sa se tina dupa mine pana la 90(fiind limitat electronic) si aveam si semiremorca agatzata dupa mine.

Cosmin255 13-06-06 17:23

The_Mask esti facut gramada ma tata , ti-am mai spus si ma simt nevoit sa repet , nu intereseaza pe nimeni de camionul tau volvo , cand discutia este despre M6 vs CL...rezuma-te la asta ;)

Nu vad ce impresie as putea face , rugandu-te sa stai la banca ta si sa iti vezi de tastatura ta,ONTOPIC....

Si inca ceva , nu ma intereseaza nici un fel de moderator , dar din discutiile astea nu "capat" decat niste informatii care chiar nu ma instereseaza....posteaza in alta parte de camionu` tau;)

The_Mask 13-06-06 17:32

daca nu`ti convine nu citi, nu accesa forumul asta, citeste LEGISTALTIA si asa mai departe, am facut o paranteza la ceea ce se discuta cu privire la motoare de capacitati litrice ridicate, dar pentru tine conteaza doar alea care se gasesc la shell/omv pe care le impingi cu mana.

Si btw lasa refresu si get a life, ca nu-ti da forumul asta de mancare, sau faptul ca ai "n" posturi facute numai din aberatii/offtopicuri/atragerea atentiei altor useri/sau injurii la adresa altora spre a ne demonstra inteligenta ta;)

einstein1984 13-06-06 22:04

The Mask, daca ai vreun filmulet cu utilajul as vrea sa vad. Sincer! Ca tot fac unii misto pe aici de dieseluri.

Cosmin255 13-06-06 23:32

Quote:

Originally Posted by The_Mask
daca nu`ti convine nu citi, nu accesa forumul asta, citeste LEGISTALTIA si asa mai departe, am facut o paranteza la ceea ce se discuta cu privire la motoare de capacitati litrice ridicate, dar pentru tine conteaza doar alea care se gasesc la shell/omv pe care le impingi cu mana.

Si btw lasa refresu si get a life, ca nu-ti da forumul asta de mancare, sau faptul ca ai "n" posturi facute numai din aberatii/offtopicuri/atragerea atentiei altor useri/sau injurii la adresa altora spre a ne demonstra inteligenta ta;)

ba` tata , nu te mai stresa ca te chinui degeaba, si nu uita ca tu ai inceput in topicul Focus Vs Golf , cand ai spus iar o aberatie..de-a ta , din top , cum ca....fiecare tre sa-si sustina afirmatia...ceea ce iti repet nu mi se pare normal ... tre sa fii obiectiv...si inca ceva baiatule , vorba ta , nu-ti convine parerea mea , nu citi. hai sa punem punct aici acestei diversiuni

E31 14-06-06 11:37

"Pustiule daca tu ai impresia ca faptul ca tocmai ai intrat la o facultate te face mare zeu te inseli amarnic." Mersi, chiar ma face sa ma simt mai tanar:P
Hopaa.... am lovit coarda sensibila. Da, intr-adevar copile, ce conteaza daca n-ai fost destul de destept sa intri la facultate? :)) Liceu macar ai? sau ai terminat profesionala? Si dupa felul in care tot eviti sa spui ce masina ai (sau daca ai) deduc ca ori ai ceva coaja ori nimic... mai de graba nimic, pentru ca la capitolul experienta in conducere esti ZERO (nici nu auzise de frana prin downshifting pana sa-i spun eu). Evident ca pentru astfel de om nu conteaza placerea de a lua viraje pentru ca n-a simtit-o vreodata. Pentru un astfel de om totul exista numai in mintea sa, dupa date luate de pe net si netraite. Si la fel ca pentru un astfel de om expresii ca echilibru dinamic, distributia greutatii, sub/supravirare, feelingul volanului ori setup-ul suspensiei au aceeasi importanta ca o cutie de creta. Placerea in condus vine, culmea, datorita curbelor. Nush cata satisfactie ai sa mergi 2 ore cu 300 la ora pe un traseu perfect drept! Pana si pe autobahn mai sint curbe. Chiar am sa fac un topic sa vad parerea celor de aici visavi de sursa placerii de a conduce.

"Quote:
Nu vorbesc de sindromul turbo lag sau on/off cand ai cuplu moderat si dintr-odata ci de faptul ca pur si simplu e prea mult cuplu.

Eventual prea multa putere.Si in cazul asta,ar trebui ca nimeni sa nu mai produca masini mai puternice de 250 CP.Sau 150,ca si aia e prea mult.
"
Nu, Race, vorbesc de prea mult cuplu. Eu de am 470cp la 650-700Nm. Crede-ma ca as prefera sa-i am la vreo 500, dar la turatie mare. Cuplul mare ajuta la "cruising" la 1500rpm in ultima treapta, dar in condus sportiv poate deveni deranjant.

"La BMW ai o plaja de 3.200 RPM,la AMG 2.500 RPM,deci clar BMW e mai bun...nu ?"
DA. Si la MB e mai aproape de 2000...

Acuma urmeaza partea in care tampenia e egalata doar de lipsa de privire in ansamblu. Fiti toti atenti cum ii demontez frumos toata ipoteza si cum il fac de %%%...
"V10 are la 5.100 RPM ~340 CP.AMG are la 4.000 RPM 410 CP." El zice ca asta e dovada certa ca 55AMG e mai bun.
Cetateanul spune ca "Demultiplicarea nu are nimic de-a face cu puterea la roata,ci pierderile in transmisie." ASTA E CEA MAI MARE TAMPENIE PE CARE AM AUZIT-O IN VIATA MEA! Ce legatura sa aiba cu pierderile din transmisie?? Are STRICT cu puterea & cuplu la roata. SL55AMG are un raport final de demultiplicare de 2.82 si M6 de 3.62. Adica la MB puterea care iese din cutie se inmulteste cu 2.82, iar la BMW cu 3.62. La aceeasi putere care intra in diferential, BMW o sa scoata de 1.2837 ori mai multa putere ca mercedes. Pentru Stimabilul conteaza doar puterea si cuplul la volanta, ca sa vedeti ce destept e. Bun... BMW 340cp, MB 410cp. Cum BMW are dif-ul cu 28% mai "scurt" ca MB facem urmatorul calcul pentru a calcula puterea LA ROATA, adica cea care conteaza in the real world. Pentru simplitate presupunem ca avem cutia in "direct drive", adica un raport de demultiplicare de 1:1 (cum e a 4a sau a 5a la mai orice masina. BMW 340 X 3.62=1230.8cp la roata. MB 410 X 2.82= !surpriza! 1156cp la roata. Din cele 2 puteri se scad pierderile din transmisie, care la o cutie automata cu transmisie spate sint in general de 20% (MB) si la o cutie manuala cu transmisie spate (SMG e bazata pe o cutie manuala, nu auto) de aprox 17%. Asadar puterea finala va fi 1021cp la BMW si 925cp la MB. Ca sa fie si mai evident, pentru a vedea diferenta, avem 340cp la care adaugam 28% datorita difului mai scurt si avem 436cp fata de 410cp. Diful mai scurt, de 3.62 fata de 2.82, e posibil sa fie pus pentru ca motorul se poate tura mai mult! Bineinteles se poate pune si la MB, dar asta inseamna ca trebuie sa schimbi vitezele mult mai des si Vmax scade cu aproape 30% Asta ca sa inteleaga omu ca mai sint si avantaje ale motoarelor de turatie.
Totodata, datorita cuplului mai mic, componentele de transmisie sint mult mai usoare si deci avem si avantaj de greutate. Luam fiecare motor cu TOATE avantajele si dezavantajele lui.
Si culmea... M6 accelereaza mai repede ca SL55! Si e doar cu 0.1s mai incet ca CL65 (0-60:4.4 vs 4.5) care are cu peste 100cp mai mult. Da...
Iar visavi de CEA MAI MARE TAMPENIE PE CARE AM AUZIT-O IN VIATA MEA, o repet, "Demultiplicarea nu are nimic de-a face cu puterea la roata,ci pierderile in transmisie", am demonstrat ca uite ca are legatura cu puterea la roata. Practic o defineste. Puterea la roata se calculeaza Pmotor X demultiplicarea din cutie X demultiplicarea finala. De ex 129cp X 2.5(treapta a 2a) X 4.10 (diferentialul). Din asta se scade pierderea din transmisie (cutie, ax cardanic, dif) care se datoreaza mai mult FRECARILOR INTERNE intre roti dintate, rulmenti etc si care nu are NIMIC de a face cu rapoartele de demultiplicare si dai dovada de perseverenta in ...inteligenta daca mai continui sa sustii asta. Faptul ca un dif are 2.82 si altul 3.62 creste pierderea din transmisie nu? sau ca o cutie are a 5a in raport de 0.69:1 fata de 0.83:1 scade pierderea nu? :))

Dar e evident ca Stimabilul va face orice incercare disperata sa ma contrazica, chiar si in aceasta etapa. Pe langa ca nu stie sa piarda, isi simte atinsa barbatia daca nu "imi arata el mie" ce barbat adevarat si destept e.
Concluzia care se trage e ca, in general, la aceleasi dimensiuni (deci nu comparam S class cu seria 1) masinile cu motoare mai mici si mai turate, la aceeasi putere isi permit sa fie mai usoare si vor depasi masinile cu motoare mari sau turbo, care scot puterea din cuplu, nu din turatie. In primul rand la capitolul dinamica si placere in condus, dar si la acceleratie. Trebuie doar sa fie indeplinita conditia egalitatii de putere si de dimensiune. Adica daca vei compara o masina de 4.1m cu una de 4.7, e clar ca vor fi kg in plus care nu au legatura cu ansamblul motor/transmisie/suspensie. Hai sa luam 3 masini reprezentative cu putere aprox. egala: Koenigsegg CC(4.19m, 1100kg si 665cp supercharged) , Enzo(4.7m, 1365kg si 660cp aspirat, putere din turatie)si Zonda F(4.4m, 1230kg,602cp aspirat,putere din cuplu). Koenggssgiggsegg e de dimensiunea unui Seria 1 si plusul de greutate datorat felului de a obtine puterea din cuplu e contracarat de minusul de greutate datorat dimensiunilor. Enzo e de dimensiunea unui Seria 5 si multe kg in plus se datoreaza acestui fapt. Zonda e de dimensiunea unui seria 3. E clar de ce in acceleratie koenigsegg scoate 3.2s, datorita celor 1100kg. Fiti siguri insa ca daca enzo ar fi fost facut sa fie cat un seria 1 si nu cat un seria 5, la aceeasi putere ar fi fost cu mult mai usor si ar fi accelerat mult mai repede. La fel, daca ar fi fost de dimensiunile unui seria 3 ar fi fost cu mult mai usor ca Zonda care are motor mare care scoate puterea din cuplu. Si asa diferenta la acceleratie intre Enzo si Zonda e de 5sutimi, 3.65 fata de 3.60. Iar Enzo cantareste 1365kg fata de 1230! Iarasi, Z06 e si ca greutate, si ca dimensiuni, cat un seria 3, nush de ce e comparat cu un GT. Daca mergem in aceeasi clasa de masini si la aceeasi putere, motorul aspirat de turatie va castiga intotdeauna.

Faza pe care a zis-o einstein1984 cu "ia-ti camion" nici eu n-o puteam spune mai bine. La fel si faza cu "sa ne lasi in pace"...

obrazNICK Ba fratilor sunteti rau in balarii , continuati-va cearta pe privat

Couldn't agree more. Eu chiar acum lansez invitatia Stimabilului, insa nu cred ca o va face. Si stiti de ce? Pentru ca el nu vrea sa argumenteze ceva de dragul schimbului de idei si a perfectionarii reciproce, el vrea sa demonstreze ca el e destept si oricine zice altfel e prost. Si vrea ca toata lumea sa vada asta, sa-l aprecieze si sa aiba macar aici, in lumea virtuala, un loc in care e bine vazut. E genul de om care se ridica in ochii lui coborandu-i pe altii(foarte urat!), iar asta poate veni din frustrare, poate veni din ratare... Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, la inceput am fost foarte dragutz, el de la primul mesaj a inceput cu atacurile la persoana. O vreme m-am facut ca inchid ochii, dar pentru un om de teapa lui asta se interpreteaza ca un imbold de a face atacuri si mai dure. Eu am venit aici pentru a vedea ce pareri mai au alti oameni, el a venit ca sa si-o impuna. Eu abia astept sa-mi demonstreze cineva ca am gresit, pentru ca asta inseamna ca invat ceva, el a venit ca sa predea lectia acelora multi si prosti, care nu se pot compara cu el ca nivel. Si, la fel ca profesorul care da 3 la cine nu scrie comentariul la teza exact cum l-a dictat el, nu accepta pareri dizidente. Eu insa intotdeauna am avut puterea de a recunoaste sus si tare ca am gresit. Dar asta DUPA ce mi se demonstreaza.
Dar Stimabilul trebuie vazut ca preda celor "neinitiati", chiar si cu o argumentatie subreda. Si trebuie vazut cat de DUR e cu cei ce nu i se supun. Cred ca viata lui reala e... trista.

Deci Race, esti de acord sa nu mai postezi aici si urmatorul mesaj sa-l primesc in privat? Evident nu, pentru ca tu vrei sa fii vazut de membrii forumului ca te impui, nu te intereseaza ideile in sine. Ai cunostinte in domeniu, desi doar teoretice si nu poti privi mai incolo de o etapa, dar faci si erori grave si ti le folosesti gresit, pentru a impune omul din spatele lor. Tu nu esti interesat sa progresezi, sa inveti, esti interesat doar sa ii scuipi pe altii. Esti exact genul de oameni care trebuie incet-incet sa dispara de pe forumurile romanesti in general pentru a ne ridica si noi la nivelul celor din Vest si a putea avea un fan Schumacher cu un fan Alonso care pot purta o discutie in contradictoriu fara atacuri si intr-o atmosfera destinsa.

Race 14-06-06 12:17

Am continuat discutia cu tine pentru ca aveam impresia ca stii despre ce vorbesti.Dupa faza cu puterea la roata multiplicata/demultiplicata de rapoartele de transmisie,e clar ca nu are sens sa ma obosesc.E ca si cum ai incerca sa explici ecuatii diferentiale unui om care nu stapaneste bine adunarea si inmultirea in baza 10.Daca un om cu minime cunostiinte de mecanica va citi paragraful in care "imi demontezi frumos toata ipoteza" se va...pe el de ras.Nu prea e cazul aici...
Era chiar ciudat de ce majoritatea userilor mult mai avizati in domeniu decat toti cei de pe sub-forumul asta (inclusiv decat mine) nu posteaza la sectiunea VERSUS...acum inteleg de ce.E inutil,pentru ca nu dai decat de oameni incuiati care habar n-au despre ce vorbesc,si nu pot fi convinsi cu argumente.Asa ca puteti continua linistit discutiile cu argumente bine puse la punct gen "masina germana e germana frate","mie imi place aia deci e mai buna","tata are marca X si e cea mai tare",plus clisee si legende urbane.

Barum 14-06-06 13:45

mey....eu zic ca orice atzi zice orice atzi face io zic ca BMW-u ee tot BMW si trebe sa recunostetzi ca sunt cele mai bine facute ca masini si sunt puse la foarte multe teste.nu zic ca si mercedesurile dar...eu tot pa BMW ma duc.dak faq un accident ...si sunt in bmw stiu ca nu mor ...pre repede:D:)) da in mertzan..nuhst zoiu` :DPeace on you allz

E31 14-06-06 13:46

...

V-am zis eu ca nu se poate abtine. Mai omule, de ce nu mi-ai dat pe private? Da...
Nu te supara, dar tu esti cel care da dovada de limitare crasa in gandire. Inca nu cred ca ai contraargumente la tampenia pe care ai debitat-o cu demultiplicarea care are de a face cu pierderile din transmisie. Defapt cum face el e ca daca isi da seama ca a dat-o-n bara, mai bine tace si muta discutia atacand pe alta parte decat sa zica "da, am gresit".

Exemplul clasic se face cu Nm la roata. Nm_motor X demultiplicarea din cutie X demultiplicarea din dif. Eu am vrut sa arat de ce puterea in cazul lui M5 e in relativ cu SL55 cu 28% mai mare ca valoarea initiala, ca pe tine te interesa numai puterea masurata la volanta. Tare cred eu ca tu n-ai nici cel mai mic habar de ce inseamna ecuatiile diferentiale, cred ca ai auzit-o de la vreun amic care a reusit sa intre la facultate.
Si cand spun putere la roata nu ma refer la WHP ce se scoate la dyno! In cazul asta ei trebuie sa stie neaparat ce raport ai in treapta in care faci testarea si ce raport ai in dif. Ei masoara Nm la roata pe care il impart cu produsul demultiplicarilor din cutie si dif, apoi vad care e curba de cuplu a motorului cu scaderile datorate pierderilor din transmisie, adica Nm la roata. Uite ca si aici Nm la roata are 2 intelesuri: odata cei efectiv masurati, care sint de nivelul miilor in primele trepte si cei de pe dyno sheet. Adica ai 420Nm la volanta si 370Nm la roata. Dar totodata la 4000rpm in treapta 1 ai 2300Nm la roata. Nm rezultati DUPA impartire se inmultesc cu turatia si cu constanta 1/7023.5 si asa se obtin caii la roata. Ce vor ei sa spuna se refera la cati cai raman dupa pierderile din transmisie. Asta e puterea la roata folosita de lumea toata si aici am gresit uitand sa spun ca NU la cazul asta ma refer.
Toata argumentatia mea mergea spre a arata sporul de 28% pe care il are motorul de turatie dupa ce trece de dif.
Dar sa zici o prostie ca cea ca demultiplicarea influenteaza pierderile din transmisie cred ca si elevul de clasa a 2a s-ar prinde ca tot acelasi procent il pierzi, ca ai 3:1 sau 4:1. Oare de data asta o sa reusesti sa-mi raspunzi pe PM? Sau mai bine, sa nu raspunzi deloc?
Eu postez la VERSUS pentru ca vreau sa vad opiniile altora, mai ales la ce am eu de spus. De invatat si pentru discutii tehnice am locsorul meu pe bimmer.roadfly din US, unde sint oameni foarte bine informati, iar unii chiar se ocupa cu tuningul. De acolo am invatat enorm si invat in continuu. Bineinteles insa ca nu e singura sursa.
Iar daca tu zici ca cei ce postam la VERSUS sintem niste oameni incuiati, prosti si retardati, du-te nene unde vrei si lasa-ne in pace!

beck 14-06-06 14:25

Quote:

Originally Posted by Barum
mey....eu zic ca orice atzi zice orice atzi face io zic ca BMW-u ee tot BMW si trebe sa recunostetzi ca sunt cele mai bine facute ca masini si sunt puse la foarte multe teste.nu zic ca si mercedesurile dar...eu tot pa BMW ma duc.dak faq un accident ...si sunt in bmw stiu ca nu mor ...pre repede:D:)) da in mertzan..nuhst zoiu` :DPeace on you allz

oau un post cu adevarat documentat si argumentat. right on topic

bmw e tot bmw frate.. da ce sa-i faci ca mercedes e tot mercedes... avea un vecin unu mama ce mai mergea pe ulitza...

btw race are dreptate ca in majoritatea cazurilor :D

All times are GMT +2. The time now is 14:56.

- Copyright 2026 4Tuning