![]() |
Re: Cum sa imi fac incinta pt subwoofer???
Quote:
???:sad: |
Quote:
Ca o paranteza, nu conteaza nici dimensiunea, parametrii conteaza, nute ajuta cu nimic dimensiunea si nu-ti promite nimic ca performanta... http://www.boschmann.com/images/para...t/ZD-10XAL.pdf In caz ca-l poate ajuta cineva, aici sunt parametrii. |
Quote:
|
Daca este modelul asta atunci are 650w reali , 2 bobine (2x4 ohmi)
http://www.lampa.it/en/prod-500-2771-5013-series_zd.asp |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Daca l-ai cumparat deja, poti sa experimentezi cu el. Acum, cat de bine o sa te multumeasca, tu stii. Eu prefer sa nu ma dau cu parerea. |
Quote:
cred ca oricare mai experimentat stie ca la un difuzor de 12" te poti incadra intr-un volum de 50-80L, acordajul il poti face si fara parametri, nu va iesi ceva exact..... dar decat deloc.... |
Quote:
Nu-i asta solutia, mai ales de recomandat, suna mai mult a pierdere de vreme. Referitor la parametrii, normal ca exista niste standarde, departe in schimb la 12" sa folosim un standard de 80 L, chiar inexistent as zice :-) Tu, daca ai fi un simplu client si primesti un sfat dupa cumpararea difuzorului, ca de exemplu: -stii, ii poti face incinta intre 50 si 80 litrii, pui acolo 1-2 tuburi si iasa ceva, vezi si tu... Suna a ceva ok ? suna a moloz, ii dau cu difuzorul in cap daca-mi zice asa ceva :-) |
cand am zis 50-80L nu ma refeream la standarde, ci la extreme !
aceste extreme se folosesc doar in anumite cazuri, insa mai mult depinde de ce vrei sa faci cu respectivul difuzor . personal am avut si incinte de 50L si de 80L pe difuzoare de 12", dar fiecare a avut aplicatia lui . iar ca sa fii mai impacat, o sa reformulez , 55-70L cat timp te incadrezi in acest volum, sigur nu o sa sune rau. dar ma repet... conteaza ce vrei sa scoti din acel difuzor, si astfel ma intorc la extremele de mai sus..... te poti duce pana in 80L sau invers.. 50L . |
daca tot ne dam cu parerea, dupa ureche, o spun si eu pe a mea. nu se bazeaza pe experienta in domeniu ci pe oarecare logica.
Am facut 2 cutii dupa auzite si au iesit praf...am facut una dupa dimensiunile originale (modificand PUTIN dimensiunile, dar pastrand volumul) si a iesit super In primul rand o incinta se calculeaza clar si OBLIGATORIU dupa parametrii difuzorului care sunt multi si importanti toti. O firma care se respecta scrie toti acesti parametrii undeva in datele difuzorului, in schimb o firma care face difuzoare undeva intre china si taiwan (pe vapor) nu o sa treaca niciodata parametrii fiindca nu ii stiu nici ei difuzoarele fiind facute dupa principiul sa fie de atatia toli diametrul si de culoare rosu metalizat ca se poarta anul asta (ca si incinta intre x si y litri, unde diferenta intre x si y este cat inca o incinta:lol:) acum, concluzia o trage fiecare...parerea mea e ca daca vrei sa ai muzica de calitate cumperi difuzor de calitate si respecti ce scrie pe el, altfel poti sa ai basi si cu alt difuzor....oricum nu sunt multi cei care simt diferenta. acum, revenind la oile noastre....bschman nu este Pioneer, dar eu stiu ca au un site si acolo se gasesc parametrii si chiar recomandari ale producatorului referitor la incinta, adica volumul si tipul....daca reusesc sa gasesc revin cu ajutorul concret |
Quote:
Ultimul post referitor la standarde, ca nici acolo n-ai dreptate, la 12" se poate intre 42 si 60L maxim, tot ce-i peste creste substantial riscul sa iasa fix nimic fara parametrii. Quote:
|
Da-le in colo de extreme, un 12 poate canta si in 5l si in 150l(evident nu acelasi dif). Depinde de aplicatie, puterea ce o are la dispozitie etc etc etc. Exista difuzoare care nu sunt facute pe "vapor" , au rezultate de top si nimeni nu cere acele specificatii, doar trebuie sa stii sa lucrezi cu ele. gen:http://www.ddaudio.com/mobile-audio/.../z-series.aspx
|
uite ca bigu a gasit cuvintele din prima.
n-am vrut sa ma duc atat de departe pentru ca totusi, m-am gandit ca vorbim de o incinta de muzica :lol: |
Bigu, ce cuvinte sa gaseasca ? n-a lamurit pe nimeni cu nimic, daca-i asa simplu cum zice el, ,,trebuie sa stii sa lucrezi cu ele", cata miodestie, ce-i asa greu sa recomande tipul/volumul/acordajul pentru subwoferele din topic?
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:37. |
- Copyright 2026 4Tuning