![]() |
Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!
posteaza si tu adresa directa de la Best Motoring unde ai gasit timpii ca la mine nu se desch ide pagina
mersi |
Timpii ii iau direct din episoade.Le-am downloadat dupa site-uri de torrente.
www.torrentz.com si cautzi Best Motoring. |
In 2003 a fost lansat Impreza WRX STI type RA Spec C(ochisul model 2002)
Foarte tare si usoara 1310 kg si bineinteles ca in Japonia 280 de cai. Atunci se batea cu EVO 7-le. Timpii pe 400 de m: STI : 12.050 EVO : 12.167 Pe pista EVO il bate cu 1.17 sec. Dar ca si timp pe tur de pista STI-ul are timp mai bun ca EVO. STI : 1.05.28 EVO : 1.05.96 Chair daca modelul STI 2002 este singurul Impreza care nu imi place masina era rapida si singura care l-a batut pe EVO. Timpii pe 400 de m erau mult mai mici la evolutiile anterioare fatza de acum. Isi pun ampreata catalizatoarele si normele Euro. |
Avantajul lui evo pentru novici e clar.
Gilette sensor e o barbieritoare buna, insa un brici, ca Subaru STi e dificil de utilizat de un copil care-i dau tuleii. Da e mai simplu, mai usor de condus EVO daca nu le cunosti STI cere experienta si cunoastere, iar atunci poti fi imbatabil. Fara obisnuinta STI te poate duce in pacat, este un brici periculos, mai ales cand te joci cu el pe langa jugulara. Pe vremuri stiu de la bunicul meu era o marca de brici tare de tot se chema doi gemeni, acum eu spun ca sti e precis si ascutit ca un brici numa sa sti ce sa faci cu el. Evo e bun iti faci treaba, nu e departe insa diferentele astea mic si rafinate iti dau placerea altfel ne nescurcam si cu un logan. |
O masina conceptual deosebita, mult mai bine gandita si asezata asta e STI.
EVO este o clasica cu motor transversal 4x4 mediocru(constructiv vorbind), este derizoriu sa ne gandim ca inca mai au cutie de transfer ca la camionete inafara cutiei de viteza. STI are o transmisie mai compacta si mai rezistenta asigurang un echibru de greutate pe centrul masinii. |
1 Attachment(s)
Am si poze cu asta.
|
Seby de acord cu tine.In teorie mot. boxer,transmisia etc.
DAr vezi ca in practica e total invers. Poate avem timp o data sa ne uitam impreuna la filme. Oricum tot mai bun e EVO :))))) |
:lol: Te inseli!:lol:
Lucrurile sunt greu de demonstrat in cuvinte, discutii vor fi mereu, e chiar normal si frumos asa. Evo a lucrat la ceva care Subaru nu prea iubeste, nu ca nu stie nu e targhetul lor, gestiunea electronica a transmisiei, diferential central activ. E ca si cum te-ai da cu esp si fara esp, eu si multi de aici prefera placerea sa mearga fara el cuplat. E insa dificil sa faci din mana ceva ce dincolo e atat de frumos dictat elecronic. Am tot respectul pentru optiunea lor insa vreau sa-mi lase mai multa soferie. Sti ca la evo 9 nu poti decupla sitemul de diferential activ central in nici un mod? Ar fi fost interesant. |
La motor, boxerul pentru genul asta de masina e superior.
|
Pai normal ca preferi fara ESP,ASR,PSM etc.
Dar nu este la fel.Pe Tarmac nu simti cand franeaza masina.Incearca sa transmita cuplul pe rotata cu cea mai mare aderentza. Pe setarile de Gravel si Snow incepe sa franeze si sa simti. |
Eu prefer forta bruta si cand particip la competitii cu masini dotate cu astfel de echipamente, le decuplez.
Inca un defect la transmisia de EVO e Lunch Controlul setat prea jos cca 5000rpm. Lui Andrei i l-am pus deja mai sus. Inca un minus pt evo e consumul care e mai mare chiar ca la STI. |
Asa este cu Lunch Control-ul.Ar fii o protectie pt. dif-ul fatza.Problema nu e prea complicata daca stii ca sa ii faci.Dar standard este foarte suparator.
MAsina pleaca foarte prost din 5000 in compratie cum pleaca din 7000. Consumul este mare ,dar macar nu consuma degeaba spre deosebire de alte masini care consuma si trag .........nu |
de ce nu va uitati putin mai in spate in istorie (2000-2001) Evo VI tomi, sau 6,5 .la el mitsu sa oprit cu diferntialul central mecanic si l-a introdus sistemul electronic , iar dupa mine de aici a inceput dezastrul.pana atunci sti era cam in spatele evo.la evo modelel 7,8 kiar si 9 transmisia a fost o problema.
Sti are un centru de greutate mai jos si asta il avantajeaza in multe situati iar ne introducerea electronici in diferentiale il avantajeaza mult mai mult.poate de aia tine un ambraiaj doar 4000 sau kiar mai putin. cel putin pana in 2006 Sti sta in fata , desi recunosc sunt fan EVO,dar ma mine mitsu sa oprit la evo 6 tm. atentie am vb de masini total de serie cu nici o modificare. |
Alex ai pus punctul pe i dar nu e subiectul nostru asta.
Consider cel mai tare evo 6.5 TM edition dar e inafara discutiei. |
The Impreza was Wheels magazine's Car of the Year for 2000.
http://www.subaru-global.com/about/h.../1990-001.html |
| All times are GMT +2. The time now is 14:55. |
- Copyright 2026 4Tuning