![]() |
Re: SUV-ul Dacia se dă pe Transfăgărăşan
Ce motorizare are Sandero Prestige ? Parca nu au pe aia 1.6 16v 105 CP. E decat pe Logan sau :-?.
|
Quote:
|
Quote:
1. S-a cam terminat cu piata auto din Germania, poti fi pacalit in Germania rau prin achizitionarea unei masini SH, fie ea veche, fie mai noua. 2. Nemtii sunt la fel ca romanii talpagii, da in ele pana cad, dupa cand o vinde o repara, ii da km inapoi si gata e masina ingrijita. 3. Ce masina sa-ti iei din Germania, ca sigur cand un roman se duce in Germania sa-si ia un SH, nu se uita la orice fel de marca, si cele la care ii bat ochii sunt bmw, audi, vw, mercedes-benz sau opel. 4. gioasele astea de masini care au 10-12 ani ca romanu vrea sa o cumpere cu maxim 3000 de euro sunt deja terminate, demodate pentru zilele noastre, desi imi mai plac si unele masini veche, la vremea aia erau masini frumoase. 5. Si eu am fost amator de SH si chiar am masina SH, inca din 2004, gandul meu fusese Dacia Logan, dar m-am razgandit si mi-am luat masina din Suedia si suedezii le au mai ingrijite decat ale nemtilor de 1000 de ori, singuru dezavantaj care este, ca se da cu foarte multa sare acolo, asta fiind iarna foarte lunga si aspra, dar depinde ce masina alegi, daca alegi una slaba in tabla cum sunt de obicei multe nu, nu mai dacia, ai probleme mai tarziu. 6. Domnu CyberCSX: nu conteaza daca masina are 100.000 gata e gioasa. eu am luat masina la 100.203 km si in prezent are 160.300 de km si inca zbarnaie daca ma dau la ea nu se ineaca acu la 140, ci trece de 200. Dar asta trebuie sa fi nebun prin Romania sa fugi cu 200 la ora, nu cred ca toate masinile daca sunt rulate 100.000 sunt gioase, depinde cum a fost intretinuta si cum o intretii in prezent, credeti ca Sandero sau Logan nu sunt bine tinute nu sunt tot gioase pe la 70.000, stiu destule loganuri terminate si inca n-au apucat sa faca 100.000 si cad tablele de pe ele, din cauza stapanilor, poate nu masina e devine, ci stapanu. Acum ce sa cred, sa nu-si mai ia lumea SH ca esti snob, frustrat, anti dacia, mai bine cumpar Dacia noua ca ma face lumea nu stiu cum, isi ia fiecare ce doreste, si eu am vrut sa-mi iau logan si m-am razgandit, nu e chiar asa de ieftina la intretinere cum se priconizeaza, ba chiar are preturi umflate la piese, ceea ce pentru o masina low-cost trebuiau sa fie ieftine nu scumpe, ca nu-mi iau bmw sau audi. Inca ceva: am mers cu un Cadillac Seville din 97 si avea 170.000 tot in Suedia, era rulat bine, motor de 4.0 V8 32 de valve, interior nu mai vorbesc ca la vremea aceea exista navigatie, piele, cutie automata etc.., mercedes, bmw si audi erau varza...la interior, nu mai cand i-am dat o cheie si am facut o tura cu el am zis ca asta e avion!!! si avea 170.000 si era gioasa ca are km de....pretul nu era exagerat de mare, era chiar foarte accesibil, dar n-ai ce sa faci cu un motor asa de mare si cu consumu era foarte greu, dar nu chiar tot ce e SH e gioasa, parerile astea sunt contra celor care isi cumpara golfuri 3 si 4 sau pisicute si le vand in Romania cu 5000 de euro. mie sila sa mai vad asa ceva. |
Frankeintein of SUVs...
|
zici ca e desenata de retardati...
|
Iata o parere, defapt mai multe pareri de minor, care merge cu RATC-ul...
Golful e hatchback si cantereste mai mult de cat Logan, care e berlina.. Testele Euro in cap, din cate stiu eu, sunt efectuate la viteze de pana in 100km/h, cand intri sub un tir cu 170km/h, mai conteaza o punga cu aer ? F1 nu prea se poate compara cu alte masini de strada, din cate stiu eu, au motoare de circa 2.5l, v8 aspirate.. putere de 700-750cp, dar cuplul e mic... si cantereste max 500kg.. veyronul, fxx si altele, au motoare mult mai mari, mai mult cuplu.. dar canteresc si mai mult.. si nu au slickuri.. deci tot f1 cred ca invinge pe 402m.. si.. despre Dacia.. sincer, eu chiar nu sunt nationalist, dar de Dacia sunt mandru.. au evoluat f mult si chiar are succes! Sunt convins ca daca exista nu exista dacia, ci numai Renault si Nissan, nu mai erau atat de multe injuraturi la adresa loganului, sandero.. etc. Intradevar, din pozele astea, SUV-ul nu pare o mare frumusete, aduce a Ssang Yong, dar probabil va arata diferit, in cativa ani va suferi si un face-lift, ca si Loganul.. cam atat am avut de spus.. e doar o parere, numai bine! |
-masinile de F1 au 600+ KG
-au mai mult de 700 CP. -FXX nu este street legal si nu are nicio treaba cu Veyron, iar niciuna nu are treaba cu alea de F1 -FXX este o masina exclusiv pentru circuit si sa fii sigur ca are slick-uri -care e legatura cu topic-ul ? - testele EURONCAP se fac la 64km/h (40mph). - sunt multe alte chestii care conteaza si fac o masina sigura sau nu, numarul airbag-urilor nu este sus in lista. Poti pune pe o Dacia 1310 12 airbag-uri, tot conserva este si in primul pom te-ai dezmembrat. |
Quote:
Masinile de f1 au undeva la 800 cp si undeva intre 610 kg depinde de greutatea pilotului pana la 640 kg cu sistemul KERS Si despre Dacia ce pot sa zic au progresat mult in comparatie fata de dacia 1310 un produs al anilor 1970 dar mai au de recuperat mult fata de concurenta poate un alt producator pe piata interna i-as stimula si ar creste concurenta si poate asa ar realiza si ei produse mai calitative ..ma bucur pentru ca au ramas si produc si aduc venituri mai salveaza putin economia altfel ar fi dezastru..nu poti sa compari greutate unui golf cu un logan e chestie de dotari antifonare sisteme de protectie si asistare care ingreuneaza golfu nu am vrut sa fiu critic doar sa aduc niste completari ON mi se pare printre cel ,mai nereusit suv nici macar 10% nu au folosit din designul Daciei Duster care macar frontal arata deosebit si putea fi luat drept exemplu pentru o noua "imagine de marca" si aducea un plus de personalitate..acelasi esec de design ca si skoda Yeti |
ma de aratat arata destul de bine nu am ce sa zic mai iasa si dacia din monotonie si mai produce altceva intra in rand cu marii constructori bravo lor asteptam mai multe si mai bune :)
|
Dacia a evoluat cum zicea cineva mai devreme doar in comparatie cu vechea dacie, ceea ce este rusinos ca dupa atata timp si cu atata tehnologie a avansat doar atat, pai eu am vazut masini din 86 care aveau clima "BIZONICA" :) si geamuri electrice ca sa nu mai vb de incalzire in scaune si alte cacaturi care noi nici acum pe NOUA dacie nu avem, cineva o sa zica "domne este ieftina de aia nu are" e uite aflati ca nu este ieftina deloc in comparatie cu costul ei de productie. Iar nemtii sunt multumiti si o cumpara in draci deoarece le a ajuns cutitu la os cu criza asta.
|
Quote:
Ontopic. E o masina buna, cu garda la sol, unghiuri de atac si degajare foarte bune, si daca va avea un pret sub 14000 eur in varianta 4x4 va fi un best-buy. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Daca-ti iei masina, sa-ti iei PENTRU TINE si nu pt ca "TE FACE LUMEA". Sa-ti iei pt tine si nu pt. vecinii din cartier. E o mare diferenta. Quote:
revenind la SUV, pe pariu ca daca-ti iau un SUV adevarat american, din alea de care l-e cunosc eu, te bag īn buzunar cu ce SUV european vrei tu. Īncepem de la D (Dacia) si terminam Porsche sau care or mai fi. Nu te bag numai pe Of road dar tebag cu el īn brazda la arat cu plugul legat de el ca de tractor si atunci vedem ce e SUV DE FITZE si ce e adevarat SUV, care-si merita banii si care nu. |
@Domnu CyberCSX: pentru primul post in legatura cu viteza, intradevar nu, nu mai asta conteaza la o masina SH si mai conteaza si daca e ok la partea mecanica, tabla, adica daca este chiar intretinuta, nu tot ce este SH este bun evident! Iar ce masina am luat eu, chiar de cand am luat-o n-am bagat bani in ea deloc si am alti tovarasi care au logan, skoda, vw etc si au trecut de multe ori pe la service, unele masini noi altele SH. Si da vorbesc de Suedia, care multi spuneau ca alea sunt masini rancezite si pline de rugina, ei bine nu e chiar asa, iar in Germania faptul ca unele masini le gasesti intretinute si altele nu imi da de gandit ca nu se merita deloc sa-ti cumperi masini din Germania, unii doar pentru o simpla afacere, altii doar sa aibe o masina in curte.
2. Niciodata nu mi-am luat sau am mers pe considerentu, mama pai vecinu e mai al dreaq ca mine eu de ce sa nu-mi iau astfel de masina?, nu mi-am luat din placere si la inceput mentionez ca am vrut sa-mi iau logan, dar m-am razgandit dupa aceea, plus ca eu nu prea sunt amator de masini germane de nici un fe. 3. N-am facut nicio comparatie la Seville cu o europeana, doar ca am vrut sa spun ca si gioasele inca se mai tin, la confort, rezistenta, motor, etc.... iar multi detesta marcile americane ca ar fi un mare consumator de petrol, da asa este, dar ce europenele nu consuma cu galeata daca stam sa privim, este normal la un motor de 4.0 V8 32 valve sa rupa, dar si putere are 430 hk ce sa mai. Iar ala din epoca de piatra avea interior chiar nu l-as putea sa-l compar cu multe masini din anul 2009 care au interioare de toata jena. Dar sa las cadillac-u in pace si sa nu-l compar cu europenele, ca sta mai bine la el acasa. Suvu-rile americane sunt prea departe de ale compara chiar cu unul european sau chiar japonez care astea sunt in stare sa mearga doar pe strada! |
@ Thomas Everywhere
hai sa-ti raspund pe puncte asa cum ai scris si tu: 1 - E normal ca "tovaraseii" cu oganel, purcel si scodcatel" stau mai mult īn service cu ele decīt pe drum din moment ce nici nu s-a uscat cerneala pe talon dupa cumpararea unei masini noi ca deja īi apuca febra tuning-ului MIORITIC mergīnd pe considerentul ca sīnt mai destepti ca cei din fabrica si pocnesc de atīta inventivitate. Īn afara de asta, nu stiu cīt de bun este carburantul īn tara la ora actuala dar daca ma uit la video-urile unora de pe aici puse pe YT si vad ce frumos CURGE FUMU pīna si dupa un Corvete ca dupa o TATRA din 1962 nu e de mirare ca masinile se duc dracului. La asta se mai adauga si starea drumurilor. eu īti arat Logan-uri īn DE ce au peste 500.000 rulati, Logan TAXI si cīnd īl auzi cum merge zici ca acum e luat din fabrica si din moment ce NU EXISTA OBIECTII e si normal ca posesorul īl lasa asa si nu-i face NIMIC, NICI NU-I PASA DE EL deci, automat PICA ĪNTRETINEREA. problema īnsa, la particular, cīnd pica īntretinerea PICA RAU DE TOT de acea le numesc eu GIOASE LUSTRUITE. Gīndestete si tu, daca 500.000 de km nu deschizi NICIODATA CAPOTA sa stergi nici macar praful. Capota se deschide NUMAI cīnd īi faci revizia obligatorie. Esti constient ca īn momentul cīnd pica sandramaua nu mai scoti bujiile nici cu pickhamerul? Asta asa ca exemplu. 2 - Ca tu nu-ti iei masina pt. vecinu, e alt ceva. Asta este hotarīrea ta PERSONALA dar ia uita-te acolo īn Romānia, cīti GRANDOMANI fac chiestia asta si se mai baga si īn datorii ? Sīnt cu MIILE ! Am vazut chiestii din astea LIVE cīnd am fost ultima data īn tara. 3 - Oamenii vorbesc prostii de americane ca NU LE CUNOSC si aici ar mai fi multe de spus dar intram prea adīnc īn OT si n-e sterg astia mesajele. |
1.Da aici aveti dreptate, iar in Germania scuzati-ma, dar sunt drumuri nu jucarie, autostrazi, drumuri nationale bine facute e si normal sa tina logan 500.000 km eu nu am denigrat prin a fi o masina proasta, totus de la 1310 care nu tinea mai mult de 80.000 si asta tot din cauza romanului, ca in alte state si probabil acolo la dumneavoastra in Germania inca mai sunt dacia pick-up diesel derivate din 1310 care mai gonesc pe drumurile nemtilor si sunt probabil intr-o stare ireprosabila. Evident ca, carburantu este mult mai calitativ in Germania ca in Romania, pentru ca la noi se aduc mai mult lucruri slabe ca suntem in Est si suntem Romania, nu avem noi banii nemtilor pentru petrol mai bun pentru orice produs de calitate, la fel cum si Dacia cred ca este mai de calitate in Germania ca cea din Romania, intotdeauna la export merge marfa mai buna.
2. Stiu destui grandomani si de asta isi iau grandomanii jeguri din Germania sa se dea mari pe strada ca el are bmw-u si vw golf si nu dacie, iar asta decurge automat la nesimtire si snobism. Strainii au alta mentalitate probabil ati vazut ca stati de foarte mult in Germania si ati vazut tot felul de oameni, parerea lor despre orice marca, fie gioasa fie noua e una pozitiva si nu negativa ca la romani si aici nu includ nu mai dacia, includ mai multe marci cum ar fi suedezele care nu sunt in mare parte deloc apreciate si americanele si cele englezesti, dar vorba dumneavoastra nu le cunosc si nici macar nu au condus asa ceva. Cine stie, poate confirma! Numai bine! |
| All times are GMT +2. The time now is 16:53. |
- Copyright 2026 4Tuning