Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/122958-liderul-clasei-premium-bmw-mercedes-audi.html)

UNLORD 05-06-09 02:12

Re: Liderul clasei premium: BMW, Mercedes sau Audi?

Eu nu inteleg cum niste masini atat de urate ca si BMW-ul, domina cea mai importanta piata premium din lume si niste masini atat de frumoase si exceptionale ca si Audi sunt codase. Asta ar putea fi oare una din sursele tale de frustrare!
Vrei sa iti spun eu care este explicatia esecului Audi? Pe americani nu ii pacalesti asa usor cu marketingul extrem de agresiv pe care il promoveaza si nu prea reusesc sa le spele creierul.
Daca stii engleza, citeste un pic articolul asta : http://www.caranddriver.com/reviews/...omparison_test

P.S. Audi e mult mai fresh decat batranul BMW care se apropie de pensionare. Si uite ca tot degeaba, in plus ia cam orice test comparativ intre a6 si seria 5, de sicriul A8 nici nu cred ca tre sa il bagi in comparatie cu seria 7, poate cu aia veche mai are sanse si o sa vezi cam care este parearea unor oameni care asta fac toata viata, adica testeaza masini, nu care doar abereaza fara argumente:

http://www.autobild.de/artikel/test-...s-t_59435.html

http://www.autobild.de/mmg/mm_bilder...te&i=SON-TESTB

http://www.auto-motor-und-sport.de/v...nz-932160.html

Deci ce ne facem ca e cam groasa: cam la toat clasele Audi e codasa...ca dintotdeauna de fapt. Si iti mai gasesc zeci de teste.

PvDTranceAddicted 05-06-09 08:07

Lasa sa "poluez" eu cu "aberatiile mele" alea despre care vb...premii, peste premii, masina anului in mai toate clasele, design-ul anului si tot asa... Al naibii R8,S5, TTS TT-RS, si tot asa...RS4...ce masini "naspa"...adevarul e ca tot BMW e "cel mai tare"...fi ma serios. Argumente?! Zi-mi si mie de ce la Topgear masina anului a iesit R8 si nu GT-R sau vreun M?! DE CE?! Zi-mi si un rival pur sange pt R8 V8 si R8 V10, sau pt TT-RS sau RS6?! E vreun BMW care il poate anihila in linie dreapta si in viraje?! Nu prea cred! In absolut toate testele in ultimii 5 ani Audi a iesit cu adevarat premium si cel mai rapid din clasa lui si cel mai dinamic si mai ales cel mai sigur!
U vb de siguranta?!In primul rand daca in Europa, Asia, China si cam peste tot inafara de SUA, Audi domina, iar pe pietele cele mai emergente adica Rusia si China spulbera concurenta la vanzari si la tot.
Pana si in RO Audi se vinde de cel putin 2x mai bine decat BMW si asta de vreo 4-5 ani . Americanii sunt un popor incult, retardat, in care nu viseaza decat la liniute si la scart-uri, aia n-au nici o treaba cu rafinamentul, design-ul si prestanta.
Hai raspunde-mi si mie ce M bate la ora actuala un RS produs acum?! Zi-mi un M si te las in pace!
Uite ce inseamna masina perfecta cu argumentele de rigoare si cu video demonstrativ!Cand o sa ajunga BMW la nivelul sasiului si suspensiilor si motorului acesta vor mai trece cel putin 10 ani...sa nu uitam ca BMW poate duce doar 8400rot/min in comparatie cu acest monstruos V10 de pe R8 care ridica stafeta mult mai sus la 8700rot/min si e MOTOR FACUT 100% de inginerii Audi, cauta si pe wikipedia, inclusiv cel de pe LP560-4 care e acelasi motor numai ca ridicat in putere...Asta e un motor de Audi nu de Lambo si uite ce au reusit. Sa vezi ce se intampla acum cu aparitia lui RS5, sa vezi cam ce se poate scoate din acel motor normal aspirat de pe RS4 si cate turatii peste cel de pe M3.
http://magazines.drivers-republic.co...ect10052/?fm=2

adrian78bmw 05-06-09 09:42

PvD ti-am zis sa nu mai vorbesti aberatii daca nu stii.ti-am aratat acuma cateva saptamanii cine a fost liderul clasei premium in Romania in ultimii 3 ani 2006 AUDI 2007 BMW 2008 MERCEDES oricum de fiecare data la diferente de cateva zeci sau sute de masini..in Germania domina 1.Mercedes 327.965/Bmw 253.967/Audi 251.393 in Anglia domina BMW 113.132 Audi 100.845 in Italia si Franta Mercedes e liderul..deci nu compara piete ca romania unde se vand 2000 de bucati cu Germania sau SUA ..
si victorile in clase pe modele premium au cam fost impartite in ultimii ani..dupa mine AUDI=ERGONOMIE-DESIGN MERCEDES=COMFORT-SIGURANTA BMW=DINAMICA-SPORTIVITATE

ionut_cluj 05-06-09 10:17

Masina premium, cu design chic, indraznet, cu prestanta, inovatie si tehnologie:

http://i.ebayimg.com/22/!!qWRf6!B20~...su8Uw~~_27.JPG

GTR 05-06-09 13:05

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2382735)
Hai raspunde-mi si mie ce M bate la ora actuala un RS produs acum?! Zi-mi un M si te las in pace!

Ia sa ne lasi in pace.

RS4 vs M3 sedan

http://www.fastestlaps.com/index.php...=4585874a284a1

Este adevarat ca RS4 nu se mai produce acum, dar nu este vina noastra ca au vandut doar 3 ani, poate de mare succes ce au avut.

Au si ei un singur RS si ala RS6, foarte buna masina ce-i drept dar urmeaza noul M5.
Sa vedem atunci.

R8 vs GT-R R35 (isi bate joc GT-R-ul de el si este cu 20k de EURO mai ieftin decat R8 in GERMANIA)

http://www.fastestlaps.com/index.php...xcludewet=true

Esti chiar penibil, nu-ti dai seama?

MauS 05-06-09 13:40

Quote:

Argumente?! Zi-mi si mie de ce la Topgear masina anului a iesit R8 si nu GT-R sau vreun M?! DE CE?! Zi-mi si un rival pur sange pt R8 V8 si R8 V10, sau pt TT-RS sau RS6?!!

R8-ul a fost o mare dezamagire per total cu raportul dintre pret / performanta, testele facute la autoshow-uri tin in primul rand de marketing, deci alea sunt relative pentru ca pot fi cumparate;) (exemplu: cauta Evo IX MR vs 2007 Wrx Sti, sunt 2 teste facute de Topgear, acelasi circuit, insa la primul a invins evo, la al2-lea Subaru) Motorizarea de pe RS6 este putin "imprumutata" de la Lambo, dar nu ma leg de asta desi ar trebui ;)

Iar vorbind de teste, Supercar-ul de R8 si-a luat-o chiar si de la Carrera 4S, o masina de 355 de cai putere.

johhny 05-06-09 13:42

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2383036)
Masina premium, cu design chic, indraznet, cu prestanta, inovatie si tehnologie:

http://i.ebayimg.com/22/!!qWRf6!B20~...su8Uw~~_27.JPG

foarte misto, e de vanzare ? cat ceri pe ea ? sau pentru ce ai tinut sa ne arati o poza cu un a2 ??

300zxtt 05-06-09 14:18

Quote:

...sa nu uitam ca BMW poate duce doar 8400rot/min in comparatie cu acest monstruos V10 de pe R8 care ridica stafeta mult mai sus la 8700rot/min si e MOTOR FACUT 100% de inginerii Audi

cel mai bun exemplu in a alege o masina......inseamna ca C63 AMG e varza rau de tot cu ai sai 6800rot/min

UNLORD 05-06-09 14:20

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2383596)
foarte misto, e de vanzare ? cat ceri pe ea ? sau pentru ce ai tinut sa ne arati o poza cu un a2 ??

Pai e o masina premium in toata splendoarea ei...si e si "exclusivista"...nu sunt f. multe (oare de ce) ...

johhny 05-06-09 14:43

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2383692)
Pai e o masina premium in toata splendoarea ei...si e si "exclusivista"...nu sunt f. multe (oare de ce) ...

asta stiam, spune ceva ce nu stiu, a2 premium ?? buna asta :lol:

mi-am spus parerea undeva pe paginile astea despre clasa premium de la cei 3 producatori, iar asta e doar un a2 obisnuit cum este si polo si clasa A de la merc, prea multe nu vezi, de ce ? pentru pretul piperat care il are, in aceiasi oala aflandu-se si clasa a de la merc, existand multe alternative din aceiasi clasa care ofera acelasi lucru la pret mult mai mic, singurul motiv pentru care cineva le-ar cumpara este stema..

UNLORD 05-06-09 14:52

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 2383687)
cel mai bun exemplu in a alege o masina......inseamna ca C63 AMG e varza rau de tot cu ai sai 6800rot/min

Pai daca nu au ridicat stacheta suficient :)

Un filmuletz interesant (pacat de Merc ca nu a avea alte pneuri si kitul de competitie cu LSD ca sigur era alt deznodamant pe circuit):

http://www.drivers-republic.com/dr_t...b8&area=videos

vacaroz 05-06-09 15:10

Quote:

Originally Posted by PvDTranceAddicted (Post 2382044)
Gallardo, 911 Turbo, SLR etc...ba chiar a testat faza si Clarkson si toata lumea admira doar R8... si am prieteni cu BMW, am condus BMW, stiu ce inseamna BMW, am testat si vizualizat materialele din interior BMW, am condus agresiv BMW, benzina si diesel asa ca stiu exact ce spun. Si sincer nu m-a facut deloc sa ma simt important sau sa ma simt cu adevarat in largul meu acele BMW-uri... eu sunt mereu pe fuga, am nevoie de control absolut mai ales cand ma grabesc, sa nu imi pese ca ploua si sa merg la fel de tare chiar si cand e ff umed asfaltul si nu numai. Am testat si Xdrive si merge bine, dar daca vrei motorizari mari cu Xdrive bafta si la gara...sa nu mai zic ca doar X5 si X6 sunt M cu motori mari, asa ca... stiu foarte bine ca o mierlesti rau de tot daca mergi ff tare cu un bmw pe drum alunecos...sunt printre cele mai periculoase masini. BMW are nev mereu de drumuri uscate, iar la noi nu exista asa ceva asa ca e un dezavantaj major! Iar la design chiar nu atrage mai pe nimeni BMW, ba chiar lumea stie de BMW pt ca face derapaje cretine....atat! Ce gasesti la BMW si nu gasesti la Audi si la Mercedes?!
Eu zic ca nu gasesti mai nimic la BMW fata de ce prezinta Audi si Mercedes.

nuj cum sa`ti spun sa nu primesc inca un warning... dar u cu al tau ticozaur esti mereu pe fuga si ai control si stabilitate? sa fim seriosi....cred ca le inumeri pe degete bmw`urile in care te`ai urcat.... nu vb de co0ndus

miti bucur 05-06-09 16:39

Re: BMW a īnregistrat cele mai mai pierderi din ultimii 7 ani!

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 2302854)
mai citeste si tu niste articole si sa vezi ca BMW a ramas printre singuri care iti mai ofera ceva din vechile masini cu tractiune spate :cand e DSC off iti fuge spatele la restul nu te lasa electronica..daca vrei numa masini sigure ia-ti QUATTRO 4MOTION 4MATIC..

Ai uitat de X drive...

_anaconda_ 05-06-09 17:57

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2382583)
Eu nu inteleg cum niste masini atat de urate ca si BMW-ul, domina cea mai importanta piata premium din lume si niste masini atat de frumoase si exceptionale ca si Audi sunt codase. Asta ar putea fi oare una din sursele tale de frustrare!
Vrei sa iti spun eu care este explicatia esecului Audi? Pe americani nu ii pacalesti asa usor cu marketingul extrem de agresiv pe care il promoveaza si nu prea reusesc sa le spele creierul.
Daca stii engleza, citeste un pic articolul asta : http://www.caranddriver.com/reviews/...omparison_test

P.S. Audi e mult mai fresh decat batranul BMW care se apropie de pensionare. Si uite ca tot degeaba, in plus ia cam orice test comparativ intre a6 si seria 5, de sicriul A8 nici nu cred ca tre sa il bagi in comparatie cu seria 7, poate cu aia veche mai are sanse si o sa vezi cam care este parearea unor oameni care asta fac toata viata, adica testeaza masini, nu care doar abereaza fara argumente:

http://www.autobild.de/artikel/test-...s-t_59435.html

http://www.autobild.de/mmg/mm_bilder...te&i=SON-TESTB

http://www.auto-motor-und-sport.de/v...nz-932160.html

Deci ce ne facem ca e cam groasa: cam la toat clasele Audi e codasa...ca dintotdeauna de fapt. Si iti mai gasesc zeci de teste.

Pai cu ala vechi trebuie comaprat A8, ca am impresia ca si A8 este vechi, chiar foarte vechi (7 ani). Ghici ce se intampla cand se compara cu BMW-ul contemporan, ah da este mai bun Audi. Asta este, se mai intampla. Sincer la cat de prost este Audi din spusele voastre nu stiu cum de nu au dat faliment, nu toti sunt asa dastepti sa isi dea seama ce panarame de masini fac. Si care este legatura cu A2 ? La cat costa ce ai vrea sa fie ? Sunt masini de 10 ori mai scumpe si mai urate asa ca nu asta e problema.

PS: Da, motorul de le RS6 este un pic de la Lambo + niste turbo dar nu vad care e problema avand in vedere ca Lambo apartine VAG si motorul 5.2 V10 a fost dezvoltat de VAG. Referitor la A6 nu stiu cum o vezi fresh, ca nu a aparut acum 1 an sau doi. Tot p'acolo cu seria 5 este si la clasa mare premium ai pretentii de un interior mai interesant ca la Seria5, si macar 5 stele la siguranta la testele euroncap (cat de penibil sa fii sa ai 4 cu ditamai limuzina care costa o gramada de bani ? :lol:)

Oricum toata panarama asta facuta pe forum este irelevanta. Este clar ca nu exista un lider, fiecare are + si - in fiecare clasa si numai faptul ca aceste 3 brand-uri se compara mereu arata ca sunt pe acolo toate, difernetele sunt mici altfel nu s-ar mai compara si nu s-ar mai obosi aia sa le compare, nu s-ar mai obosi diferitii fanboy sa sufere pe forum, ca nu am vazut niciun fan beme sa se atace la Dacia Logan, nu poate sa ridice pretentii la vreun bemve dar la Audi povestea sta altfel oricat incearca sa dovedeasca unii si altii. Totul se rezuma la preferinte de design, calitate a fabricatiei etc. Iar cu piata americana la ce masini fac aia si ce gusturi au nu ar trebui sa fie vreun etalon cu vanzarile. Si H2 / Escalade se vand bine, asa si ?. Lasati prostiile si exagerarile de fiecare parte. Daca te-ai lua dupa Unlord AUDI dintotdeauna a fost praf si ultima si totusi le merge bine, dupa PvD e invers dar problema e ca niciunul nu are dreptate si adevarul este undeva la mijloc.

UNLORD 05-06-09 19:02

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2384150)
Pai cu ala vechi trebuie comaprat A8, ca am impresia ca si A8 este vechi, chiar foarte vechi (7 ani). Ghici ce se intampla cand se compara cu BMW-ul contemporan, ah da este mai bun Audi. Asta este, se mai intampla. Sincer la cat de prost este Audi din spusele voastre nu stiu cum de nu au dat faliment, nu toti sunt asa dastepti sa isi dea seama ce panarame de masini fac. Si care este legatura cu A2 ? La cat costa ce ai vrea sa fie ? Sunt masini de 10 ori mai scumpe si mai urate asa ca nu asta e problema.

PS: Da, motorul de le RS6 este un pic de la Lambo + niste turbo dar nu vad care e problema avand in vedere ca Lambo apartine VAG si motorul 5.2 V10 a fost dezvoltat de VAG. Referitor la A6 nu stiu cum o vezi fresh, ca nu a aparut acum 1 an sau doi. Tot p'acolo cu seria 5 este si la clasa mare premium ai pretentii de un interior mai interesant ca la Seria5, si macar 5 stele la siguranta la testele euroncap (cat de penibil sa fii sa ai 4 cu ditamai limuzina care costa o gramada de bani ? :lol:)

Legat de A8: tare mi-e ca nici la ala vechi nu face fatza dar nu vreau sa intru in polemici cu tine, totusi te vad mai istetz decat o anumita persoana de aici si mai cu bun simt, chiar daca esti legat afectiv de brandul Audi. Iar eu cred ca totusi topicul asta se refera la masini actuale. Tu ce crezi ? Doar nu ma apuc sa compar A8-ul actual cu un seria 7 de generatie trecuta pe care il mai gasesti doar second hand, doar pt ca vrei tu! Sau vrei tu sa fie un topic mai aparte in care se compara generatii trecute cu generatii noi ? :) In plus la orice model mai apar an de an imbunatatiri, motoare noi si uneori facelift (Audi a uitat de facelift parca). Este spaga firmei Audi ca nu e in stare sa lanseze o generatie noua, ba mai mult au amanat prezentarea prototipului pt urmatorele saloane auto. Or avea probleme cu dezvoltarea lui, habar nu am, nu ma intereseaza. E greu sa faci fatza in clasa inventata de Mercedes acum zeci de ani, atata timp cat ei sunt de abia la a 2-a generatie (nu l-a a-5-a ca la BMW sau a "50"-a pt veteranul Mercedes). Mai mult prima generatie A8 a fost vanduta in pierdere (Audi a stiut de la inceput ca vor vinde in pierdere dar trebuiau cumva sa intre pe segmentul asta - bravo lor, au mai fost si altii care nu au reusit, cum ar fi VW si au dat kix).

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2384150)
Si care este legatura cu A2 ? La cat costa ce ai vrea sa fie ? Sunt masini de 10 ori mai scumpe si mai urate asa ca nu asta e problema.

Care sunt masinile premium, de 10 ori mai scumpe decat A2 (pretul e tot de masina premium), mai urate decat A2 ?

Legat de A6, interiorul e mai bine finisat (asta e printre punctele forte ale brandului Audi) dar nici in BMW nu cred ca te simti ca in Nova (in ultimul timp au progresat si la materialele de interior cu precadere de la lansarea noului Z4), in plus daca e in echipare "Individual", lucrurile se pot schimba. Iar masina se conduce, nu se pipaie (iar volanul de BMW e mult mai misto) in plus, bordul e mai ergonomic decat la Audi care are un milion de butoane (chestie care pe mine ma scoate din sarite, pt ca iti distrage atentia). Legat de siguranta, jos palaria pt Audi, desi degeaba ai o stea in minus daca deobicei BMW-ul are frane mai bune si reuseste sa franeze mai bine (sunt convins ca si Audi A6 are frane bune, era cazul dupa ce s-au facut de cacao cu generatia trecuta de A4 caruia i-au luat foc testele intr-un test comparativ). Asa ca ma te poti simti mai protejat intr-un BMW, nu ma sperie diferentza de o stea.

P.s. Adevarul nu e la mijloc, e mai aproape de BMW si Mercedes. Iar Audi nu sunt ceea ce vor sa para, asta ma deranjeaza, nu a zis nimeni ca sunt praf doar ca nu se ridica la acelasi nivel. In plus un brand premium veritabil nu foloseste o platforma tehnica comuna (cum vezi Skoda pe aceasi platforma cu A3, A4 cu Superb etc).

All times are GMT +2. The time now is 05:20.

- Copyright 2026 4Tuning