Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

dolb 29-12-09 08:58

Re: Benzina sau motorina ?

pt ca la un benzinar daca i-ai pus motorina..l-ai distrus
la un diesel daca i-ai pus benzina..mai treaca mearga.. ;)
Oricum si eu sunt de parere ca ar trebui la ambele prezervativ

eMH 29-12-09 10:50

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2931139)
pt ca la un benzinar daca i-ai pus motorina..l-ai distrus
la un diesel daca i-ai pus benzina..mai treaca mearga.. ;)
Oricum si eu sunt de parere ca ar trebui la ambele prezervativ

Legat de subiectul topicului...

Si sunt mai bune cele diesel pentru ca mai au o cale de scapare in caz de eroare umana :)

dolb 29-12-09 18:37

ulei papa pt cine nu stie ce sa bage in motor si cum sa mearga cu acel motor! Am auzit si eu povesti d'astea cum ca TDI-urile consuma mai mult decat trebuie!
Mie o singura data mi-a consumat , dupa o revizie in care nu stiu daca s-a pus ulei sau nu ( m-au trimis acasa ).
Dupa am folosit numai Mobil 1 .. si nu a papat ulei decat normal ( 500-800 gr la 7500km ..ceva de genul)

Referitor la ce s-a zis cu cateva pagini in urma, ca benzinarul iese in castig pt revizii ieftine, exact acum m-am intors de la revizie
400 ron cu tot cu manopera, ulei, filtre si ciubuc .

Corneliu26 29-12-09 20:45

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2932360)
ulei papa pt cine nu stie ce sa bage in motor si cum sa mearga cu acel motor! Am auzit si eu povesti d'astea cum ca TDI-urile consuma mai mult decat trebuie!
Mie o singura data mi-a consumat , dupa o revizie in care nu stiu daca s-a pus ulei sau nu ( m-au trimis acasa ).
Dupa am folosit numai Mobil 1 .. si nu a papat ulei decat normal ( 500-800 gr la 7500km ..ceva de genul)

Referitor la ce s-a zis cu cateva pagini in urma, ca benzinarul iese in castig pt revizii ieftine, exact acum m-am intors de la revizie
400 ron cu tot cu manopera, ulei, filtre si ciubuc .

La toata lumea consuma ulei doar la tine e superman masina aia. A ta e ceva supercar sub acoperire.
In fine,la tine totul e diferit,nici nu ma mira,la cat de pe langa esti si dai dovada de penibilism exacerbat in 80% din post`urile tale.

dolb 29-12-09 21:36

Quote:

Originally Posted by Corneliu26 (Post 2932697)
La toata lumea consuma ulei doar la tine e superman masina aia. A ta e ceva supercar sub acoperire.
In fine,la tine totul e diferit,nici nu ma mira,la cat de pe langa esti si dai dovada de penibilism exacerbat in 80% din post`urile tale.

eu vorbesc din ce am si experimentez!
tu vorbesti din auzite :)
Daca ai cunostinte carora le consuma de rupe ( ulei )..trimite-i la mine te rog ca sunt chiar curios cum mama naibii le consuma !

DarkJEDI 29-12-09 22:07

chiar mananca ulei. acum am schimbat uleiu la un 1.9 tdi si lipseau 0.8l. iar in legatura cu vectra trebuia sa fac un film sa poata sa ma creada lumea. de 5 ori sau dat, vectra castiga de fiecare data la 2-3 metrii, iar bmwu pleca primu. ultimele dati mam pus si eu in vectra sa vedem daca se echilibreaza si tot era diferenta. daca 320 era in stare buna nu stiu, dar stiu ca vectra era. daca nu ma credeti nu pasioneaza. si da passatu de 1.9 are acceleratia putin sub 10 secunde, iar golfu scoate vreo 9.

dolb 29-12-09 22:11

Orice motor diesel mananca in parametrii lui 0.5 pana la 1 L de ulei ! Dar nu pe saptamna sau pe luna! ci odata la 5-6 luni !

Acu depinde si cat mergi cu masina, ca daca faci germania romania nonstop, normal ca la 2 luni completezi :)

BMnWA 29-12-09 22:27

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2932975)
chiar mananca ulei. acum am schimbat uleiu la un 1.9 tdi si lipseau 0.8l. iar in legatura cu vectra trebuia sa fac un film sa poata sa ma creada lumea. de 5 ori sau dat, vectra castiga de fiecare data la 2-3 metrii, iar bmwu pleca primu. ultimele dati mam pus si eu in vectra sa vedem daca se echilibreaza si tot era diferenta. daca 320 era in stare buna nu stiu, dar stiu ca vectra era. daca nu ma credeti nu pasioneaza. si da passatu de 1.9 are acceleratia putin sub 10 secunde, iar golfu scoate vreo 9.

exista cazuri si cazuri , intr-unul din cazurile in care ambele masini ar fi in stare ok atunci un opel vectra de 120 cai cdti nu ar putea reusi sa tina piept sub nici o forma unui 320d de 136 cai.

sponsoru 30-12-09 09:38

Orice diesel consuma ulei?Deci daca VAg tdi consuma ulei asta inseamna ca orice diesel consuma ulei ba e si normal.Poti sa faci 10000 km intr-o luna sau in 6 nu are importanta .La motoarele pd 2.0 se stie ca toate consuma ulei .Dupa ce au trecut si ei la cr au scapat de problema.Dar colegul cu tdi cred ca este pd deci consuma ulei cu siguranta

dolb 30-12-09 11:36

Quote:

Originally Posted by sponsoru (Post 2933683)
Orice diesel consuma ulei?Deci daca VAg tdi consuma ulei asta inseamna ca orice diesel consuma ulei ba e si normal.Poti sa faci 10000 km intr-o luna sau in 6 nu are importanta .La motoarele pd 2.0 se stie ca toate consuma ulei .Dupa ce au trecut si ei la cr au scapat de problema.Dar colegul cu tdi cred ca este pd deci consuma ulei cu siguranta

ce imi plac mie astia care vorbesc din auzite !

ORICE MOTOR DIESEL CONSUMA ULEI ! E NORMAL ! SI LA BMW SI LA ALFA SI LA DACIE..CONSUMA !

Stiu ca se stie ca motoarele 2.0 consuma ulei..dar vreau sa ii vad si eu pe toti aia carora le consuma DE RUPE ( atentie ), ca eu nu am probleme ! A zis unu ca i-a consumat odata ca cine stie ce paragina avea si acu ati inceput toti sa generalizati !
Nu mai vorbiti din auzite de la vecinu lu prietenu lu verisoara-mea ca a auzit el la un amic de al lui ca ii consuma ulei de rupe ! ( poate omu nu facuse revizia si avea ulei nerecomandat, poate era motorul distrus ) NU MAI GENERALIZATI !
Asa cum am zis, mie imi consuma f putin odata la 7500km

sponsoru 30-12-09 12:44

Esti aproximativ 99% penibil prin ceea ce postezi.Habar n-ai ce afirmatii faci si te raportezi la supercar-ul tau .Tu vorbesti din auzite si din forumuri,iar inainte sa intri pe aici sa tastezi ineptii informeaza-te si tu si lasa mecanicii din spatele blocului care se pricep de la dacie pana la maybach ca de tot masina e,tot 4 roti are.
Am impresia ca tot tu ai postat aberatia aia cu benzina in motorina ca asa ai auzit tu de la nu stiu cine nea caisa de repara motoare de frigider puse pe dacii. Copile in afara de forumuri mai exista si oameni care se bazeaza pe cunostinte si argumente nu pe 'mi-a zis ala a facut ala '.

eMH 30-12-09 13:13

Vezi ca el e dolb si masina lui nu consuma ulei,mai bine nu te lua de el :|

GTR 30-12-09 17:10

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 2933722)
e ieftina din cale afara..nu e ieftina de la vechime.. Totusi e un bmw care are un consum mic, adica un 5.5-6 afara si 7 la oras e un consum cautat iar la 320d il poti gasi, dar la un pret mic.. Nu poti sa zici ca sunt niste motoare echilibrate, am plecat wek asta la cabana cu un 320d al unui prieten si pe drum a murit turbo, pentru a 2 a oara in ultimele 5 luni. Plus ca a mai avut o sumedenie de investitii in ea ce aparea peste noapte.

De unde sti ca BMW-ul lui nu are 500 k de km? si sigur rezolvarea problemei a fost facuta corect de a avut si a 2-a oara aceeasi problema si chiar, care a fost problema???

Si motor echilibrat nu are lagatura cu caderea turbo, echilibrat nu inseamna fiabilitate desi motorul asta este si echilibrat si fiabil.

Nu mai abera mai ales ca vb de o singura situatie de BMW 320D E46 cu probleme, asta este bine, inseamna ca este f fiabil, eu stiu vre-o 6 exemplare de VW&Audi 1.9, 2.0 TDI cu probleme.

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2933933)
ce imi plac mie astia care vorbesc din auzite !

ORICE MOTOR DIESEL CONSUMA ULEI ! E NORMAL ! SI LA BMW SI LA ALFA SI LA DACIE..CONSUMA !

Stiu ca se stie ca motoarele 2.0 consuma ulei..dar vreau sa ii vad si eu pe toti aia carora le consuma DE RUPE ( atentie ), ca eu nu am probleme !

Hai ca ma distrezi aici, orice motor papa ulei, nu numai diesel, la M3 E46 dau 1 l la 7-8 k de km in carte, dar la vremea lui era si un motor aparte, dar 2.0 TDI papa mult mai mult decat concurenta de cand s-a nascut pana la moarte.

A4 2006 2.0 TDI 60 k km, mers normal, nici forjat nici subturat, 1l - 4-6 k de km.

Bryan 30-12-09 17:15

tdi-urile PD cam papa ulei, fata de alte motoare concurente
dar de cand au trecut la common rail nu prea mai consuma asa mult

oricum nu vad ce mare chestie sa mai pui niste ulei acolo odata la 4-5 mii de km

eMH 30-12-09 17:19

Topicul s-a transformat din benzina versus motorina in care masina consuma cel mai mult ulei...

All times are GMT +2. The time now is 11:17.

- Copyright 2026 4Tuning