![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
asta nu am stiut,dar am banuit,eu cred ca nu este drumul bun,daca primesti ceva si nu ai reailzat nimic si atunci crezi ca merge asa mai departe in sfirsit sa le fie de bine dar poate ca bani ar fi altundeva mai bine investiti
|
3 Attachment(s)
Eu consider ca sunt de felicitat laureatii !
Ca se dau cupe juniorilor e bine, intrucat ei reprezenta un maine al acestui sport ! Pentru clasa 15 de ce nu ? e un drept castigat, participare, clasare, cheltuiala, s.am.d. Deasemenea locatia aleasa e bine gasita, eleganta, accesibila tuturor, si merita acest sport intrucat e destul de putin mediatizat . Atmosfera e deosebita si se merita organizarea. Am participat in 2012 si cunosc concret . ( vz poze) Pacat ca unii isi fac festivitatile zonale, separate, iar altii mai asteapta 1 ani, poate prin ianuarie 2015, sa-si primeasca titlutile obtinute. Si toti fac automobilism ! |
juniori,da clasa 15 da dar pentru ce organizatorii de raliuri sau clasa 5 si 6 cred ca atmosfera este deosebita in special dupa premiere
|
Vali,tu spui pacat ca uni isi fac festivitati zonale,separate eu ma intreb oare DE CE?
|
La Mulți Ani, cu sănătate și spor în căutările din istoria automobilismului românesc, Fassel Egon!
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Echipa din Resita campioana la automobilism in 1986 atit la coasta cat si la viteza pe circuit.
De la stanga la dreapta ( sus): Nicu Zaberca, Tibi Ciurciu, Werner Hirschwogel, Tibi Gedeon, ??? ???, si (jos):Gica Becea( era sustinator), Mircea Ponta si Eugen Peteanu. |
pilotul di stinga mea este Petru Iovan,participant gr.A
|
O intrebare :
Prin acei ani a mai fost un pilot in Resita, Constantin Gherghel parca il chema, se zicea ca ar fi fost miliţian. Asa e ? |
1 Attachment(s)
Tibi Gedeon la Schleiz 8)
|
2 Attachment(s)
Quote:
#2 - Constantin GHERGHEL in acea poza de la MP Bucuresti 1984 ... |
Dragos,asa este C-tin(Costica)Ghergel a fost militian,ani de zile soferul comandantului militiei un om foarte de treaba,simpatic care ajuta pe toata lumea,a locuit in Moroasa si din pacate nea parasit mult prea devreme a construit al doilea Easter in Resita,a inceput doua luni dupa mine si ambele au fost gata aproximativ in acelasi timp,de asemenea a mai construit inca un Easter una din cele 5 monococi
|
masina din poza color cu nr.2 este sora geamana a masini mele,deja in varianta imbunatatita usurata si cu spoiler in fata
|
Quote:
|
Mitica asa este,cum am spus mai sus a construit al 2 lea Easter in Resita,cel din poza cu care a iesit si campion in 82,cred si a construit si una din cele 5 monococi cu motor Dacia si reductor
CA SA SPUN ADEVARUL el a fost un mare patriot si nu a vrut sa renuntze la motorul de Dacia,a crezut pana in ultimul moment in promisiunile UAP ca primim motoare tari si imediat in faza urmatoare motoare cu axa cu came in cap nu leam vazut niciodata si Costica a fost asa de dezamagit incat sa retras este singurul repros pe care pot sa il fac in rest un om jos cu palaria ODIHNEASCASE IN PACE NU ASI FI SCRIS ACEST LUCRU;DAR AM PROMIS SA SCRIU NUMAI ADEVARUL |
Quote:
|
apropo,in postul 5491 poza alb negru este a 2 masina alui Gherghel,monococa
Mitica,eu am sa incerc sa scriu mai departe,dar din pacate deoarece pe mine ma interesat intotdeauna partea tehnica si constructiva pot sa scriu aici mai mult despre asta decat despre curse stiu ca multi nu vor intelege de ce am mers la curse daca nu voiam sa castig,sigur voiam sa obtin locuri fruntase dar nu cu orice mijloace si numai prin munca,eu am vrut sa fac cat mai mult si sa cumpar numai piese pe care nu le puteam face cauciucuri,ulei,samd |
Zi mare astazi
La multi ani,Mitica si multa sanatate |
Mulțumesc, Tibi, parcă au trecut și trec prea repede. Să fie de vină rezonanța SCHUMANN?
|
La multi ani, nea Mitica, multa sanatate din partea mea si tot inainte.
Nicu |
LA MULTI ANI MITICA SI SANATATE MULTA SA AI IMPREUNA CU FAMILIA ! ...multumesc totodata pt urarea de la multi ani pt fata mea Corina ! Ce mica este lumea :lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
Dragilor, vă mulțumesc pentru urări, pe care vi le întorc cu mare drag. Să fiți sănătoși și să depănați mai departe istoria automobilismului românesc. Vă mulțumesc și pentru asta. Tot înainte!
|
Mitica,daca este rezonantza Schumann devina sau nu,nu stiu,adevarul este ca si mie mi se pare ca timpul trece mai repede,dar,ce sai faci asta este,eu zic sa ne bucuram de cat mai avem,sa depanam amintiri din cand in cand mai mancam cate ceva ce ne place si maibem din cand in cand un vin sau o tuica cel putin filozofia mea pe care o recomand calduros
lui cornel am sai raspund maine,azi fiind deja tarziu |
Cornele,hai sa spunem ca ai avut noroc Fane,un om de exceptie pilot si mecanic excelent,care ajuta unde putea,lam cunoscut de la multe curse din tara si afara unul din cei buni care nea parasit mult prea repede
Creierul cu zici tu,Traian Macarie eu am concurat pe o motocicleta modificata de el,Bultaco 125 cutie de viteze a la Traian di patru trepte a facut 6,a modificat motoreta Carpati 2 viteze 5,6 sau 8 a construit un motor imbatabil 175 ccm cu care a concurat ulterior Mihai Mezincescu(baronul) si multe altele a recunoscut deja pe atunci ce importanta est cutia de viteze,lucra neglijat astazi de foarte multi pe unul lai uitat nea Marin,care dupa cate stiu tea ajutat cu sfaturi si piese,sfaturile lui mau ajutat mult si pe mine cred ca Werner cea ce priveste importantza cutiilor a fost influentzat un pic de Traian,sau cunocut foarte bine |
Quote:
|
deocamdata este liniste aici in Forum,asa ca am sa continui cu serialul de unde mam oprit iarna si primavara 87/88 era o mare dilema,au inceput,dupa cate imi amintesc si discutiile 2 clase de Easter asa cum este astazi la Haigo Formula Easter pana la 1300 si formula Mondial pana la 1600
axa cu came pe care am avuto am copiato de cateva ori,am lucrat si la modificarea unei chiulase pe care sa o pot folosi si la un motor 1600 in aceasta perioda sa mai intamplat inca ceva si anume Werner sa hotarat si el sa construiasca un Easter el fiind scos din productie la ICMMR si avea timp sa lucreze numai la masina pentru inceput cu motor Lada 1300 foarte multi lau criticat el avand atunci deja 56 de ani,dar eu am stiut ca daca el se apuca sa faca ceva are safie ceva bun,daca nu chiar prea frumoa designul nu la interesat prea mult,el a construit un cadru in care sa aiba mult loc,fara pontoane laterale,radiatorul in fata in acest timp am colaborat cu el foarte intens,el nu avut cu motorul Lada nici un fel de experienta si astfel a copiat mai mult sau mai putin motorul meu pana la urma pot spune ca in faza initiala motoarele erau identice |
1 Attachment(s)
Oradea 1988 Viteza pe Circuit - Nicu Grigoras
|
|
2 Attachment(s)
Din intamplare am dat peste 2 fotografii interesante.
NU stiu nici anul si nici pilotii.. desi in prima poza, asa dupa alura tare imi pare ca cel de la volan sa fie nea Genu Cristea. Poate are cineva vreo idee sau poate ne ajuta nea Mitica Rusanescu. |
1 Attachment(s)
am sortat putin pozele,este ultima pe care am primito
Cine nul recunoaste |
1 Attachment(s)
Tour d'Europe 1983 - Nicu Grigoras
|
1 Attachment(s)
In premiera !!!! Capota ridicata in care se vede motorul .
Tour d'Europe 1983 - Nicu Grigoras |
cine stie ce motor este cel din poza?
|
Quote:
cineva spune ca de Alpine era doar chiulasa (rotita cu 180 grade => evacuarea pe dreapta si admisia pe stanga), ... pe bloc romanesc (posibil) dar bucsat la axul cu came. Observati pompa de apa in fata (fata de Alpine care era pe spate si antrenata de axul cu came) . |
Quote:
|
La R5 (si R16) pozitia pompei de apa e dictata de asezarea cu cv in fata motorului.
Turul Europei = raliu, deci in nici un caz nu e celebra Dacia turbo folosita la viteza in coasta si circuit. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Eventual e intoarsa 180grade, fata de masina de pe care provine, care are motorul in spatele cutiei. |
| All times are GMT +2. The time now is 05:33. |
- Copyright 2026 4Tuning