Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

Sparkle_81 15-08-13 16:28

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

I-ti e asa de greu sa inlocuiesti clemele alea doua ? Nu o vad mare inginerie !

marcelbigboy 15-08-13 17:09

1 Attachment(s)
Cumperi 4 glisiere din plastic (gasesti pe diferite site-uri cu piese auto sub numele de glisiere geam sau kit reparatie geam e36)
Dai fata de usa jos . ungi frumos glisierele , le inlocuiesi , le pui pe pozitii , bagi bolturile si pui sigurantele. In mare cam asta ai de facut :) Timp de lucru - 15 min (cu indulgenta)

Bryan 15-08-13 17:37

Mersi de sfat, am gasit de cumparat la 9 lei bucata, inca nu le-am luat dar o sa le iau.

Voiam sa apelez la un mecanic pt ca atunci cand am desfacut fetele de usi mi s-a parut cam greu accesul pe acolo.. abia am reusit sa fac geamurile sa stea sus (le-am pus PE macarale, nu in santul ala,daca acum as apasa pe buton sa cobor geamul ar cadea iar)

Inca o chestie, suportii de proiectoare se gasesc in magazine de cumparat separat? daca da, ce cod au ? ca la dezmembrari nu prea am gasit :(

marcelbigboy 15-08-13 18:06

Iti trebuie un set de torx-uri (nu stiu daca gasesti la bucata ) , o cheie de 10, un spit (clestele cu varful alungit ) , putina vaselina sau ceva ce sa greseze cum trebuie pentru ca frecarea dintre glisiere si acea tija de aluminiu sa fie cat mai lina . Daca ai putina indemanare nu trebuie sa mai desfaci si surubul ce tine tija de la macara :) . Eu asa am facut la mine si functioneaza perfect . Spor la reparat .

wolverine 19-08-13 00:10

am nevoie de o recomandare pt o suspensie sport reglabila, am de ales ta-technix vs jom, am inteles ca jom este mai moale, si cred ca m`ar incanta mai mult treaba asta. voi ce parere aveti?

the_rifle 19-08-13 08:59

Jom-urile stiu ca sunt foarte proaste... In 2 saptamani stai pe arcuri ca barca pe valuri. Nici ta-technix nu sunt KW-uri sau bilstein dar cred ca sunt mai bune ca jomurile.
Sincer as fi cumparat suspensie sport fixa de marca... Eu am bilstein up side down cu tije groase si sunt extraordinar de multumit... Au costat cam 200 de euro second si de cativa ani de cand le am n-am ratat nicio groapa si nu au nicio problema...

wolverine 19-08-13 09:13

Quote:

Originally Posted by the_rifle (Post 5552376)
Jom-urile stiu ca sunt foarte proaste... In 2 saptamani stai pe arcuri ca barca pe valuri. Nici ta-technix nu sunt KW-uri sau bilstein dar cred ca sunt mai bune ca jomurile.
Sincer as fi cumparat suspensie sport fixa de marca... Eu am bilstein up side down cu tije groase si sunt extraordinar de multumit... Au costat cam 200 de euro second si de cativa ani de cand le am n-am ratat nicio groapa si nu au nicio problema...

si eu as fi preferat sa iau una SH si sa fie firma, decat una nou de genul asta.

Provenzano 19-08-13 12:29

Am pe un 318is de 4 ani ta-technix si nu am avut nici o problema.Recomand!
Daca vrei ceva BEST atunci BILSTEIN B12 sau KONI!

the_rifle 19-08-13 18:29

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5552388)
si eu as fi preferat sa iau una SH si sa fie firma, decat una nou de genul asta.

.. pai mai ai rabdare si ma cauta atunci...
Banii au o valoare mai mare decat produsul cumparat pt simplu fapt ca odata cumparat valoareaza mai putin ca e deja second chiar daca produsul in fapt e nou...

Bryan 21-08-13 12:11

Quote:

Originally Posted by marcelbigboy (Post 5550111)
Cumperi 4 glisiere din plastic (gasesti pe diferite site-uri cu piese auto sub numele de glisiere geam sau kit reparatie geam e36)
Dai fata de usa jos . ungi frumos glisierele , le inlocuiesi , le pui pe pozitii , bagi bolturile si pui sigurantele. In mare cam asta ai de facut :) Timp de lucru - 15 min (cu indulgenta)

Ok am reusit sa fac, geamul de pe dreapta merge ok, dar cel de pe stanga daca il cobor complet cand il ridic cade iar, daca il deschid pana la jumate merge ok.

Am vazut ca macaraua a fost rupta si sudata, probabil e stramb bratul respectiv.

Imi trebuie macara pentru compact? sau se potriveste de la coupe ? sau de la sedan.. ? Aceeasi intrebare pentru fetele de usi, ca vreau sa le schimb. Imi trebuie de compact sau merg si de la coupe sau sedan ?

Este greu de schimbat macaraua ?

marcelbigboy 21-08-13 15:25

Fetele de usi de pe sedan nu se potrivesc pe compact/coupe .
Macaraua ar trebuii sa fie prinsa in 5 suruburi si se schimba foarte usor :)

the_rifle 21-08-13 17:46

Din cate stiu eu macaraua e aceeasi pt toatele modelele de E36.
Uita-te pe bmwfans.info si verifica codurile pt orice eventualitate.

Bryan 25-08-13 03:34

Mersi pentru raspunsuri.

Mai am cateva probleme, una dintre ele ar fi ca atunci cand motorul este rece acceleratia este cu intreruperi, cu socuri (nu brutale rau dar se simt calumea), adica calc acceleratia si se accelereaza in suturi asa, ca o dacie veche fara socul tras :-) de la ce poate fi ? cateaodata nu intrerupe, sau intrerupe insesizabil DAR o simt eu ca nu trage cum trebuie, urca greu in ture.

Am masina de curand si inca nu am schimbat la ea bujiile si filtrele, o sa fac asta peste 2saptamani, poate fi de la filtru de benzina sau bujii ? sau sa ma uit la alte chestii gen debitmetru etc.

In rest masina merge ok, relanti f stabil chiar si la rece, consum in parametri, demaraj ok (cu motorul cald..)

Ma bate gandul sa iau toate mufele de pe la motor, sa le scot si sa le dau cu spray de contacte, dar nu prea stiu pe care. Din ce vad eu ar fi de curatat asa, senzorul de la axa cu came, senzorul de pe vibrochen, mufa de conexiune de la sonda lambda, si tot ce mai vad pe acolo, mai putin regulatorul de relanti la care nu vreau sa umblu.
Un tutorial pentru chestii din astea exista ?

marcelbigboy 25-08-13 11:25

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 5556656)
Mersi pentru raspunsuri.

Mai am cateva probleme, una dintre ele ar fi ca atunci cand motorul este rece acceleratia este cu intreruperi, cu socuri (nu brutale rau dar se simt calumea), adica calc acceleratia si se accelereaza in suturi asa, ca o dacie veche fara socul tras :-) de la ce poate fi ? cateaodata nu intrerupe, sau intrerupe insesizabil DAR o simt eu ca nu trage cum trebuie, urca greu in ture.

Am masina de curand si inca nu am schimbat la ea bujiile si filtrele, o sa fac asta peste 2saptamani, poate fi de la filtru de benzina sau bujii ? sau sa ma uit la alte chestii gen debitmetru etc.

In rest masina merge ok, relanti f stabil chiar si la rece, consum in parametri, demaraj ok (cu motorul cald..)

Ma bate gandul sa iau toate mufele de pe la motor, sa le scot si sa le dau cu spray de contacte, dar nu prea stiu pe care. Din ce vad eu ar fi de curatat asa, senzorul de la axa cu came, senzorul de pe vibrochen, mufa de conexiune de la sonda lambda, si tot ce mai vad pe acolo, mai putin regulatorul de relanti la care nu vreau sa umblu.
Un tutorial pentru chestii din astea exista ?

Verifica mai intai lucrurile marunte : Bujiile , fisele de la bujii , filtrul de benzina , bobina de inductie . Eu asa zic ca este cel mai bine pentru inceput .

StelarPhunk 28-08-13 09:58

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5552274)
am nevoie de o recomandare pt o suspensie sport reglabila, am de ales ta-technix vs jom, am inteles ca jom este mai moale, si cred ca m`ar incanta mai mult treaba asta. voi ce parere aveti?

de ceva vreme ma gandesc si eu la o suspensie sport reglabila dar sunt in dubii rau pentru ca nu le cunosc.. nu stiu pe ce merita sa dai un ban :)
la ta-technix parerile sunt impartite..
voi ce ati recomanda?
mersi!

wolverine 30-08-13 01:11

Quote:

Originally Posted by StelarPhunk (Post 5559015)
de ceva vreme ma gandesc si eu la o suspensie sport reglabila dar sunt in dubii rau pentru ca nu le cunosc.. nu stiu pe ce merita sa dai un ban :)
la ta-technix parerile sunt impartite..
voi ce ati recomanda?
mersi!

eu am luat un ta-technix sunt multumit de ea, are si 2 ani garantie.

wolverine 30-08-13 01:14

stie cineva de "smecheria" cu axul cu came de admisie pus pe evacuare? la m50b25?

ser_kmh 30-08-13 23:56

o problema am cu plafoniera la e36 coupe
mai exact am montata alarma aftermarket iar canD dau comanda pentru deschidere nu se aprinde plafoniera decat daca deschid usa
daca am deschis usa, s-a aprins, inchid usa, dau comanda de inchidere se stinge treptat plafoniera
am identificat un fir care iese din modulul alarmei si care primeste un impuls de + timp de 1s atunci cand dai comanda de deschidere, insa nu stiu unde sau daca trebuie legat

Va rog daca stie cineva rezolvarea, adica sa se aprinda plafoniera cand descui masina ca am incercat sa rezolv problema vreo 3 ore si n-am reusit

Budy_ 07-09-13 10:58

Ce parere aveti despre amortizoarele MAGNUM TECHNOLOGY ? Sunt bune ?

Lawcustoms 10-09-13 17:43

4 Attachment(s)
salutare am si eu un bmw 318i si de ceva vreme mai mult se tureaza decat sa fuga :( stie cineva despre ce este vb ?Ma poate ajuta cineva ?
am si niste poze :)

Sparkle_81 10-09-13 18:52

Quote:

Originally Posted by Lawcustoms (Post 5568285)
salutare am si eu un bmw 318i si de ceva vreme mai mult se tureaza decat sa fuga :( stie cineva despre ce este vb ?Ma poate ajuta cineva ?
am si niste poze :)

Ambreiaj .

wolverine 10-09-13 20:16

nu vreau sa fiu rau, dar pe langa faptul ca e 1.6 si nu fuge de fel, pot sa fie mai mult cauze, se tureaza in gol? da`i mai multe detalii

Lawcustoms 10-09-13 20:57

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5568413)
nu vreau sa fiu rau, dar pe langa faptul ca e 1.6 si nu fuge de fel, pot sa fie mai mult cauze, se tureaza in gol? da`i mai multe detalii

nu se tureaza in gol, apesi acceleratia ajungi la 3-4000 de ture si nu "fuge"parca e logan :) app motorul e de 1,8 nu de 1,6.
ms mult

wolverine 10-09-13 21:00

Quote:

Originally Posted by Lawcustoms (Post 5568432)
nu se tureaza in gol, apesi acceleratia ajungi la 3-4000 de ture si nu "fuge"parca e logan :) app motorul e de 1,8 nu de 1,6.
ms mult

nu prea e diferenta. si zici ca pana acum mergea mai bine? ce ti sa mai modificat? consumul, mersul motorul? tine cont ca este o masina f grea pt 1.8!
si nu o compara cu dacia, ca un logan pe 400m s`ar putea sa te bata..

Lawcustoms 10-09-13 21:05

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5568436)
nu prea e diferenta. si zici ca pana acum mergea mai bine? ce ti sa mai modificat? consumul, mersul motorul? tine cont ca este o masina f grea pt 1.8!
si nu o compara cu dacia, ca un logan pe 400m s`ar putea sa te bata..

ma refer la faptul ca acm 2-luni daca o calcam mai mult plecam cu fluiereturi acm se tureaza si pausa fluiereturi

ronaldo93 11-09-13 00:37

ti-a raspuns Sparkle_81 mai sus, ai ambreiajul dus, nu mai merge cu ea ca strici si volanta si placa de presiune si rulment, tot...daca nu s-au dus deja

FireBlad3 11-09-13 10:53

Salut baieti,
Daca ma puteti ajuta si pe mine cu o parere, un indiciu, un sfat in legatura cu

1. clima digitala la e36 m43b16..de la o vreme scoate un zgomot ca un bazait/zumzait care se amplifica sau scade in intensitate in functie de turatia motorului, indiferent ca stai pe loc sau esti in mers...
Aveti idee care ar putea fi cauza ? motoras, compresor sau alte componente ?

2. ce fel de ulei se baga in grup si cutia de viteze?

Sparkle_81 11-09-13 11:06

Cand spui "clima digitala" te referi la ce ? Panou, partea de la motor ?

ronaldo93 11-09-13 11:07

1. cel mai probabil este compresorul
2. in cutie bagi atf oil

FireBlad3 11-09-13 11:22

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5568802)
Cand spui "clima digitala" te referi la ce ? Panou, partea de la motor ?

Scz..am uitat sa precizez...ma refer la partea din interiorul masinii. Panoul de control + conductele pe unde sufla aer in interior

FireBlad3 11-09-13 11:26

Quote:

Originally Posted by ronaldo93 (Post 5568803)
1. cel mai probabil este compresorul
2. in cutie bagi atf oil

M-am gandit si la compresor...am ascultat cu capota ridicata, dar problema este ca nu face chiar tot timpul...in interior parca se aude mai pronuntat zgomotul

Sparkle_81 11-09-13 13:40

Posibil sa faca motorasul de la senzor. Vezi ca se desface si se unge axul + praf curatat.

FireBlad3 11-09-13 14:37

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5568936)
Posibil sa faca motorasul de la senzor. Vezi ca se desface si se unge axul + praf curatat.

Este pe partea soferului ? Nu am desfacut niciodata la motoras..Se desface greu ?

Lawcustoms 11-09-13 16:06

Quote:

Originally Posted by ronaldo93 (Post 5568580)
ti-a raspuns Sparkle_81 mai sus, ai ambreiajul dus, nu mai merge cu ea ca strici si volanta si placa de presiune si rulment, tot...daca nu s-au dus deja

salut si cum asi putea verifica daca e ambreiajul volanta si rulmentul dus ca nu se aude nici un zgomot ? in afara de mers la mecanic :)
si cat ar costa reparatia daca stie cineva sa u piesele ? ms

wolverine 11-09-13 22:00

Quote:

Originally Posted by Lawcustoms (Post 5569047)
salut si cum asi putea verifica daca e ambreiajul volanta si rulmentul dus ca nu se aude nici un zgomot ? in afara de mers la mecanic :)

du`te frate cu ea la un service ca nu e nimeni mecanic din fata calculatorului.

zpzpzpo 11-09-13 22:09

daca ti patineaza...masina se tureaza si viteza nu urca e dus
da i 2-3 plecari de pe loc si daca pute a incins rau de tot iar e dus
vezi cum e si cursa pedalei...

Sparkle_81 12-09-13 07:11

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 5568989)
Este pe partea soferului ? Nu am desfacut niciodata la motoras..Se desface greu ?

Piesa 3 . Senzor fan = ventilator Senzor

Sparkle_81 12-09-13 07:16

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Lawcustoms (Post 5569047)

Din ce am vazut, de fabrica vine LUK. Decizia iti apartine .

Lawcustoms 12-09-13 09:29

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 5569434)
Din ce am vazut, de fabrica vine LUK. Decizia iti apartine .

ok ms mult ma apuc de trreaba azi merg la atelier :))
Respect Sparkle_81

GJ-77-WVW 12-09-13 12:16

Salutare!!!

Am si eu o problema la un 1.8i M43, de cateva zile am constatat ca atunci cand accelarez brusc nu raspunde la comanda (da rateuri pe toba,miroase a gaze in masina si sta pe loc iar abia dupa cateva secunde bune 3-4 pleaca si ia)

Sa mai intalnit cineva cu asemenea problema???:sad:

All times are GMT +2. The time now is 07:46.

- Copyright 2026 4Tuning