Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

Cristy65 20-02-09 23:36

Re: Taxa de prima inmatriculare

calculatorul acela de pe stirile protv . ro e foarte aiurea.mie mi-a dat taxa si de cateva zeci de mii de euro.

akileon 20-02-09 23:51

ala nu e bun , nu pune coeficientul de reducere , incearca pe siteul autovit , ala am vazut merge bine

johhny 21-02-09 10:01

Pai daca e asa inseamna ca prea putine persoane vor beneficia de taxa asta si degeaba o mai modificato. Joi seara in comunicatul ala de pe chat spunea altceva, o intrebare o puso chiar unu cu un parc de masini, si o zis ca fiecare masina din acel parc poate fi inmatriculata la veche taxa, pai acuma astia ce fac, cauta incetu cu incetu sa nu mai beneficieze nimeni de vechea taxa ?

mistreku 21-02-09 10:41

cam aia e ideea.. aluia care i-a raspuns, i-a spus adevarul.. ala (si doar el) poate sa-si inmatriculeze tot parcul auto! dar daca vinde o masina cuiva, cel care o cumpara nu va beneficia de taxa de asta vara. eu inca sper sa fie doar o interpretare proasta a OUG, si sa fie doar la nivel de dolj. daca s-a mai lovit cineva de prob asta, din alte judete.. oricum, in craiova, nu snt singurul.. au fost destul de multi la financiar si au primit aceleasi raspunsuri.

bogdansv02lah 21-02-09 10:43

fratilor deci cine ma lamureste si pe mine k sunt inebunit ca nu mai am autorizatia de circulatie deci ce se mai cere pt a dovedi ca am aduso inainte de 15

VaLeX 21-02-09 11:20

Quote:

Originally Posted by bogdansv02lah (Post 2087108)
fratilor deci cine ma lamureste si pe mine k sunt inebunit ca nu mai am autorizatia de circulatie deci ce se mai cere pt a dovedi ca am aduso inainte de 15

dute si fa cererea aia pe proprie raspundere ca ai adus masina pana in 15 dec , la finante se face , dar probabil te va trimite la un notar , si ca acte doveditoare , brieful e stampilat cum ca ai avut numere rosii nu ? ai data scrisa nu ? ..aia`i ;)

mishuBMW 21-02-09 11:34

Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate

daca masina mea ii cu numere de franta valabile si a fost adusa inainte de 15dec cum pot demonstra??

Marson 21-02-09 11:45

Quote:

Originally Posted by mishuBMW (Post 2087185)
daca masina mea ii cu numere de franta valabile si a fost adusa inainte de 15dec cum pot demonstra??

...numere de Franta valabile... inseamna ca masina nu este radiata in Franta... nu o poti inmatricula.

mishuBMW 21-02-09 11:47

Quote:

Originally Posted by Marson (Post 2087211)
...numere de Franta valabile... inseamna ca masina nu este radiata in Franta... nu o poti inmatricula.

si ce-as putea sa fac?

johhny 21-02-09 11:51

Cu cererea asta pe propria raspundere nu sunt nici eu lamurit, deci o faci la finante dupa o cerere tip si apoi te duci la notar s-o legalizezi ? sau mergi direct la notar si faci o cerere legalizata si apoi o pui la dosar ?

aleks 21-02-09 11:52

Să o radiezi în Franţa, dacă îi mai găseşti proprietarul cu care o are fisc-ul lor în evidenţă şi să o înmatriculezi în România, cu taxa nouă. Sau să o vinzi aşa, ori mai departe, ori la dezmembrări.

bogdansv02lah 21-02-09 12:02

pe brief nu sunt stampile precum ca am luat nr rosi
Oare daca ma duc la politie nu imi da o dovada precum ca am avut nr rosi din data x dana in data y ?eu am asigurarile si chitantele de la asugurare

Al3xxx 21-02-09 12:04

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2087225)
Să o radiezi în Franţa, dacă îi mai găseşti proprietarul cu care o are fisc-ul lor în evidenţă şi să o înmatriculezi în România, cu taxa nouă. Sau să o vinzi aşa, ori mai departe, ori la dezmembrări.

masinile se radiaza automat :)
nu trebuie sa te duci sa le radiezi tu
in momentul in care te duci la politie , sa iti dea numere negre sa inmatriculezi masina definitiv in Romania , ei iti vor radia automat masina din tara de origine si iti vor taia numerele de ( de franta , italia etc ) pt a nu le mai putea folosi

va spun din cunostinta de cauza pentru ca am multe cunostinte care si-au inscris masina adusa din italia in felul acesta si nu era radiata .

mishuBMW 21-02-09 12:15

ii bun calculatorul ala de pe protvonline?

abby3325 21-02-09 14:16

Si totusi, pana la urma, ca sa platesti vechea taxa, cum e ? Trebuie sa fi tu cel care a cumparat masina de dincolo ? Sau nu are importanta cine a cumparata masina, nici cine a adus masina, ci conteaza numai sa poti demonstra ca e adusa inainte de 15 dec ?

All times are GMT +2. The time now is 06:51.

- Copyright 2026 4Tuning