![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
Cornele,situatia cu sponsorii tai imi pare rau,fara bani se pare ca nu se poate face nimic asta este
ref.la rap.CP/kg cum am spus mai sus este numai un parametru,eu nu asi vrea sa conduc o masina construita din "betze de Chibrit" si la sfasitul uneu linii drepte unde vii cu 300 sau mai mult sa franezi la limita trbuie gasit si aici un compromis.Fiat 600 Vellei probabil ca accelereaza excelent,este foarte agil printre piloni dar nu vreau sa ma gandesc cum sta pe drum la peste 300 pe linia dreapta si pe frana circuitul Adancata are "din pacate" o astfel de linie dreapta,unde poti pierde sau castiga cateva secunde si restul de mana cum zice Cornel trebuie o cutie mai scurta,dar si aici poate fi calculata cutia ca sa scoti maximul John,cea ce spui tu rap.200/500kg sau 400/1000kg este adevarat,dar daca luam ca exemplu batrana Lola cu 450CP/625kg se schimba situatia deci daca am un monopost cu 450kg imi trebuie cel putin 300CP ca sa am o sansa |
nu stiu daca mai intereseaza pe cineva,dar am promis sa scriu cateva randuri despre cei care mau ajutat ani de zile,de fapt au fost mult mai multi dar aici cei de care imi amintesc
Puiu Rosiu,prietenul care ma insotit toata cariera de moto si auto,neam cunoscut in 1971 multa vreme a trecut,in ultima clasa de liceu si pasiunea pentru moto,auto si kart nea unit intro prietenie care va dura atata timp cat traim, dupa absolvirea facultati di Timisoara destul de repede a fost sef de sectie la UCMR sectia scularie mai mult nu trebuie sa scriu tot ce am avut nevoie si se putea face la scularie a fost facut cariera lui a continuat dar de ajuta ma ajutat tot timpul si cum aschia nu sare departe de trunci fiul sau,A Rosiu este campion la slalom Nelu Nerau,inginer si el la scularie,a venit cativa ani mai tarziu,ma ajuta mult cu idei si realzarea lor tot la scularie ajutor de nepretuit,de cateva ori ma insotit si ca mecanic Pisti Meszaros,geniul din umbra un fel de Adrian Newey pentru noi in anii 80,a proiectat primul Easter,la insistentza mea a proiectat monococa si Barcheta lui Werner,a alucrat efectiv si la realizare,un om cu multe talente,printre altele si campion mondial de radioamatorism maine am sa continui cu restul |
Niște oameni de ispravă, serioși, muncitori, meseriași.
|
Stire de ultima ora !
http://kartcrg.ro/news/campionatul-n...e-turisme.aspx |
Deci, atentie: numai turisme! Fara masini de formula.
|
Quote:
|
Quote:
|
Cornele,eu nu contest ca la ora actuala ai posibilitati mai bune decat noi mai inainte sudura,piese de calitate samd,trebuie numai bani,dar ce zic eu este pentru a face o masina care sa mearga la viteze mari,bineinteles ca trebuie motorizarea corespunzatoare dar tebuie respectate ci cateva reguli din constructia de masini,de exemplu ampatamentul
dar se npare ca discutam degeaba,daca sant admise numai turisme eu ma retrag,monomarca dacia si lupo este foarte buna,dar presupun ca aici nu vor fi atinse viteze asa mari |
[QUOTE=cornel1955; Fiatul sa stea drept la 300 Km/h sau mai mult :lol:
scuze Cornel , dar acel Fiat care spui tu , va avea doar un sprint bun si atat , Viteza maxima nu ai cum sa ai , nu o tii pe sosea la mai mult de 250 km la ora iar in viraje se rastoarna . Iti trebuie o masina joasa si lataaa , nu acel Fiat care este gen argaz cu roti , mai ales usurat devine chair periculos pe circuit |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Am o curiozitate personala, cam de ce buget aveai nevoie ca sa faci proiectul Fiat de au fugit sponsorii? Eu cred ca ar fi fost senzatie Fiatul :) P.s. N-am bani sa finantez proiectul :( doar sunt curios :D |
Dane,tu spui imposibil masina de formula,de ce? masini de formula poti cumpara ieftin cu tot ce trebuie mult mai ieftin ca un Mitshu sau subaru sau ferrari,dar daca FRAS nu face nici o clasa bineinteles ca nu are nimeni interesul sa procre o astfel de masina curse de formula exista peste tot numai in Romania nu,chiar daca la ora actuala nu sant masini dar cel putin ar trebui sa existe regulamentul,asa a fost si cu Easterle,la inceput numai regulamentul,dupa aceea o masina L.Moldovan,a doua Kulpinski samd.
|
Quote:
P.s. Ma repet, regulamentul se face cel mai usor, mai ales ca nu trebuie sa inventezi apa calda, dar un campionat fara piloti, specatori, sponsori nu poate sa existe, este un cerc vicios. P.s.1 Cele cu Logan si Lupo se organizeaza pentru ca exista interes, exista piloti, exista masini, exista circuit, etc. |
Dane,probabil ca ai dreptate,dar in acest caz raman la parerea mea ca cei mai multi au un "respect"cea ca priveste conducerea unei masini de formula,ani de zile lau criticat pe Lucian Hora,au incercat sa sape(reducerea cilindreiei) au cheltuit imense sume de bani sa faca sute si sute de cai putere,masini cu tractiune integrala,Ferrari cu motor de 5 litri totul numai ca sal bata pe Hora,dar nici unul nu sa incumetat sa aduca la start o formula egala cu cea alui Hora.Oare de ce?
|
Quote:
|
2 formule, cateva Eastere si cel putin 2 barchete exista in Romania.
Dar ca sa fie viabil un campionat trebuie sa se si uite cineva la el, si nu stiu cati vor face +100km din Bucuresti la Adancata sa vada 5-10 sau 15 Logane plimbandu-se "spectaculos". La FIA GT le-a vazut lumea pt ca au fost intercalate intre alte curse, era mai la inceputul productiei de Logan, banii circulaualtfel etc. Dacia cu siguranta nu e interesata sa sprijine asa ceva, modelul deja a fost inlocuit, iar alt dealer, importator sau producator nu se intrevede, se auzea de Ford in c.n.r. dar acum aia concediaza in masa de la fabrica dein Craiova... Si coasta de la Teliu, dpdv pilotaj e faina, dar ca vizibilitate si eveniment e 0 barat. Sa presupunem ca in weekend nu ar ploua si la Adancata ar fi etapa, 5-6 "lupi" si 10 Logane la start. Te duci ,bati 120 km dus-intors? Eu unul nu, raman la tv sa vad "finala" f1, chiar daca tre sa ma uit la Rtl si nu pricep o iota. |
Quote:
|
dupa parerea mea Logan si Lupo sint foarte importante pentru circuit,pentru a invata ceva si sa concurezi pe circuit cu bani putini,dar pentru spectacol lipseste ceva si anume viteza cum zice Racer,dar acuma intrebarea mea cati dintre cei mari si tari de la coasta vor participa,ca sa fi competitiv trebuie facut cateva modificari cel putin transmisia
|
Eu nu cred ca o sa se prea inghesuie "costasii" la circuit, dar poate ma insel. Oricum si la evenimentele mari cu zeci de curse pe weekend tribunele se umplu doar la cursa vedeta.
Dane, daca tu crezi ca poti face calendar numai printre etape... Eu am zis ipotetic, daca ar fi in we asta nu m-as duce oricum sa ma murez pe camp si sa ma bata vantul, iar in sezon tot timpul va fi ba F1, ba DTM, ba Moto GP, deci nu se poate "strecura" nimeni printre! |
eu in moment cred ca singurele masini care sar potrivi la circuit,fara prea mari modificaru ar fi cele 2 Ferrari,cutie 7 trepte,frina mari carbon vorbesc dintre cei mari das este numai unul Cristea? ce este cu e?de fapt si timtul scos de Batocchi vorbeste pentru toeria mea cursele de formula 1 eu le urmaresclive la televizor din 1990 un an am avut selit in Romania,am vazut si cateva live te traseu dar la televizor se vede mai bine si ai mai multe informatii,eu de aproape 25 de ani nu am pierdur decat max 10 curse,dar in momentul de fata ma uit mai mult din traditie decat de placere de fapt si aici se invarte totul numai dupa bani sportul ramane pe drum
eu sunt curios ce se intampla mai departe |
Quote:
Si da, chiar cred ca poti sa faci un calendar intre etape, si daca chiar nu gasesti un weekend liber fara competitii, poti programa lejer o etapa cand este weekend de SBK, nici eu nu ma mai uit regulat, iar in afara de cativa prieteni care participa in RoSBK nu mai stiu pe nimeni sa se uite ... de alte competitii .. Cursele s-au schimbat, oamenii s-au schimbat, e simplu, te adaptezi sau nu, pana si clima s-a schimbat. Eu personal cand o sa fiu in tara, si o sa fie etapa, o sa ma duc sa ma uit la Logan si la Lupo, pefer oricand sa ies din casa la aer curat decat sa ma uit la tv. Eu impreuna cu prietenii abia asteptam sa fie etapa de Autoslalom pe AMCKART - Tunari, sa mergem sa ne uitam, si tribunele erau destul de pline! Chiar daca puteau sa se duca la un gratar in padure .. Eu ma bucur ca in Romania dupa foarte multi ani o sa fie un campionat pe circuit, puteau sa concureze si cu carute, tot ma duceam sa ma uit. Nu este nimic mai frumos decat sa vezi depasiri pe circuit, si nu la boxe! Iar cand vezi, chiar si doua loganuri care se dapasesc pe circuit, nu are cum sa nu-ti placa, chiar daca nu esti mare pasionat. |
Dane,in tot cespui ai dreptate
DTM foarte interesanta pe vremea lui Klaus Ludwig,Bernd Schneider,Keke Rosberg,acuama snt masini de retorta,aceiasi cusca.aprximativ 70 de componentw identice trebuie sa fie folosite de toti important numai efectul de reclama Formula 1 a deviat complet pe vremuri se construiau masinile in garajul din curte si acuma o masinerie de stricat bani probabil ca ma repet,dar cea mai frumoasa cursa a vazuto la Most cu masini de formula egale,simple derivate din Skoda,pana si cursele de la Schleitz cu Eastere LK2 leistungsklasse 2 limitate la 90 de CP erau mai interesante decat LK1 unde erau mai multi participanti,sau cursele cu Trabant cca 70CP dar se bateau ca dracii,atunci de ce sa nu fie interesant Logan sau Lupo este adevarat ca spectatorii prefera curse mai rapide,dar trebuie si in acest caz sa fie destui la start si cu masini cat de cat egale,din pacate cu cat este o masina mai tare cresc si costurile |
Quote:
|
[QUOTE=racerVTM;5760359][QUOTE=cornel1955; Fiatul sa stea drept la 300 Km/h sau mai mult :lol:
scuze Cornel , dar acel Fiat care spui tu , va avea doar un sprint bun si atat , Viteza maxima nu ai cum sa ai , nu o tii pe sosea la mai mult de 250 km la ora iar in viraje se rastoarna . Iti trebuie o masina joasa si lataaa , nu acel Fiat care este gen argaz cu roti , mai ales usurat devine chair periculos pe circuit[/QUOTE] Asa este dar Aragazul gandit de mine este jos si lat dar cu niste roti mai inguste cu care castigi si pe linie dreapta ls stabilitate...are centrul de greutate undeva putin deasuprara centrului rotilor deci mai grea jos decat sus...nu se va rasturna decat din greseala de pilotaj (vezi accident Vellei)...ampatamentul cum zicea Tibi oricum trebuie un pic mai mare....deci ce am gandit eu nu se va rasturna si va merge si pe linie dreapta :lol: |
Si acum un pic de agitatie dar justificata ....ma sunat zilele trecute fostul meu mecanic Viorel "Jidanu" Dumitru care a venit recent din Irlanda si mia reprosat ca nu am pomenit nimic de el...BA DA!!! la paginile de la inceput unde am acuzat sistemul comunist care indica "PILOTUL SI SECURISTUL" in lotul national auto....foarte putini au plecat cu mecanicii lor....O MAI ZIC ODATA : nu mi sa permis sa merg CU MECANICUL MEU SI MI SA BAGAT PE GAT UN SECURIST care nu stia nimic despre ce era pe masina mea si cred ca se stie despre cine este vorba ...Viorel Dumitru, omul asta a fost "creierul" motorului meu fara garnitura de chiulasa si cu multe inginerii si "taticul" cutiilor de viteza cu 5 trepte la care a 5-a se bloca sau nu intra :lol: ...asta a fost o paranteza pt cei pasionati de ce a fost pe vremuri si pt cei care nu cunosc in ce conditii alergam noi ...pe la rusi in '86 dupa cursa sa propus o defilare "la pas" cu masinile pe un stadion...pai cum p...a m...i sa merg cu Easter fara ventilatoare 3 ture de stadion ?????????? Tovarasul Niculescu ACR a zis ca nu se accepta contestatia mea de a defila si a trebuit sa "pozam" iar mie mia fiert in "primul tur" , am oprit motorul si am fost catalogat ca "rebel"...toti din lotul national de atunci stiu dar toti au tacut :twisted:
|
Quote:
|
Cornele,in ultimii ani am avut ocazia sa conduc cteva masini pe diverse piste care merg peste 300 si te rog sa ma crezi,stiu ce spun,pana la 240 250 este relativ human,dar dupa aceia incep problemele,incep sa serpuiasca pe linia dreapta si sa franezi tare nu este chiar simplu
nici mie nu mia mers prea bine cu mecanicii mei,la nici o cursa afara nu am avut mecanicul meu si dupa cat tin minte nici Ponta,dar asta a fost situatia,daca al amintesti pe tovarasul Niculescu,eu atunci lam tras in piept pe malai mare si am zis ca estestricat ambreiajul si ma lasat in pace,cu el nu avea rost sa te certi cu Lola si Hora eu raman la parerea mea,in conditzii normale nu poate fi batut decat de un monopost condus de unul care se pricepe,Godzill a incercat cu cei 1000 de cai si na iesit nimic |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=ZHjg1V7RNis https://www.youtube.com/watch?v=WEMHvQuN6yI |
Cornele,ai facut o gramada de praf in film spre bucuria vecinilor,hahaha dar sa lasam gluma la o parte eu te admir ca mai faci cate ceva in marime originala,eu am renuntzat mai de mult am vrut si eu pentru distractie sami construiesc o replica(copie) dar pentru a putea fi inscrisa in circulatie cred ca trebuiau mai multi bani decat pentru constructie,Germania este o tara civilizata dar dezavantajul este ca iti trebuie permis si pentru roaba asa ca am renuntzat,pentru curse este mai simplu,declari ca faci un eigenbau si trebuie numai o omolgare de la IOZ si verificare tehnica,cel putin asa a fost pana acum cativa ani
|
Quote:
|
John,scuze IOZ este sau a fost,numai stiu daca mai exista o asociatie care se ocupa cu verifcari tehnice si omologari pentru tot felul de aparate sportive masini,bob samd cand am construit noi masina lui Stenger in 1992 a fost verificata de un reprezentant de la IOZ
eigenbau nu inseamna nimic altceva decat constructie(bau) proprie(eigen) |
Quote:
|
Quote:
|
Cornele,lucrarea ta imi aduce aminte de mesterul Manole,ce facea ziua se strica noaptea,tu spui ca se poate face tot dar sa fie legea clara dar se pare ca nu este asa lege sau regulament clar trebuie ca sa stii ce ai de facut,fara nu se poate asta este clar dar asa cum vad eu in momentul de fata situatia si din informatiile mele privind in special Resita,asa cum am facuteu atunci cu ajutorul multor prieteni si ajutorul uzinelor nu se mai poate face nimic ori nu mai exista ori te costa de te darama basta eu pe vremea aceia am fost multumit au lipsit numai cateva elemente ca de ex.uniball industiale,telescoape cu reglajarcuri telescoape niste discuri de fran cu etriere si conducte de frana cele de azi,anvelope si jenti,si cateva piese ptr,motor,cu piesele de azi si posibilitatile de atunci ar fi iesit o masina trasnet,multa munca dar putini bani asta este parerea mea la care raman
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:35. |
- Copyright 2026 4Tuning