![]() |
Re: Top speed afisat de bord (posibile erori +5,+40km/h) in masina personala !
Quote:
La golf-u tau ii trebuie un magnet dedesubt sa prinda piesele care cad la 100 km/h............:rolleyes2 |
Quote:
|
care e resoftata ?
|
Quote:
|
Quote:
Şi ia 220km/h pe bord şi 218km/h pe GPS, mai mult nu vrea. Dar sincer nu vreau să intru în polemică cu nimeni, vă las pe voi pentru că le cunoaşteţi pe toate... Cheers ! |
pana sa montezi plasmele nu cred ca trecea de 180km/h
|
Prin resoftare ai castigat 42% din puterea initiala a masinii? Tu realizezi ceea ce spui?
|
Si eu am bagat mii de euro sa trec de la 200 la 300.. Ce prost sunt :(
|
Quote:
Quote:
De ce am vrut asta? Pentru că motorul de pe 318d E46 Facelift - Fără common rail şi cel de pe 320d E46 Nonfacelift sunt în proporţie de 90% identice. Dacă motorul de 136 cai print-o resoftare poţi să ajungi la 160cp atunci de ce nu pot cu al meu 318d. Cunosc persoană care cu un 318d Common-rail de la 116cp doar ! Doar prin resoftare a ajuns la 180cp, dar a fost necesitară înlocuirea unui kit de ambreaj mai rezistent. https://www.youtube.com/watch?v=v2otBhknrnU https://www.youtube.com/watch?v=RdCXU..._order&list=UL h t t p : / / w w w . b m w c l u b . r o / f o r u m s / t o p i c / 7 3 623-care-sunt-diferentele-la-motoarele-de-pe/ Vă invit să citiţi topicul de mai sus. Cristi te înţeleg, respect pentru maşina ta şi pentru 407, arată foarte bine şi GTI-ul e demn de cei 300cp, eu spun doar ce am făcut eu, nu ce ai făcut tu. Totuşi 100cp e destul de mult, ca să ajungi pe un diesel de la 116 la 216 trebe schimbate mai multe. Internele motorului garantat nu o să reziste. Eu am făcut-o pe proprie răspundere... |
"presiunea turbinei şi debitul în înjectoare să-l crească mai mult decât normal şi să fie undeva la 160-165cp." - Adica daca ii creste presiunea si ii da 50 de litri de motorina debit sare la 300 de cai ?
" cunosc persoană care cu un 318d Common-rail de la 116cp doar ! Doar prin resoftare a ajuns la 180cp" - :)) ce sa mai zic , chiar nu am ce sa mai zic |
Quote:
Later edit: Şi în al 2lea rând dacă greşesc cu ceva corecteazămă, nu mă ironiza, nu toţi sunt născuţi deştepţi ca tine ! |
Iti schimba parametrii din ecu , dar asta nu inseamna nicidecum ca printr-o amarata de softare iti creste cu peste 40% puterea motorului. Ca sa nu mai zic si despre asa zisa " se face într-o limită încât fiecare piesă supusă unor schimburi să reziste". Adica pica piesele daca o lasi stock , dar cand umbla un profesionist din asta care iti garanteaza el peste 50 de cai in plus ?
Eu nu sunt ironic, dar ma mira naivitatea unora dintre voi care cred ca poti face racheta cu 300 de euro. Ba mai mult, si in siguranta pt motor. Adica un 320 d de 110 kw ,dupa resoftare facuta bine castiga maxim 30 de cai , iar un 318 cu 115 cai la baza castiga 60 de cai? Ca sa nu mai spun ca asta e un miraj cu puterile declarate. Depinde si curba de cuplu cum se imbunatateste , respectiv pe ce ture ai tu cresterea de putere. Sunt resoftari cand masina merge mai prost ca de fabrica . Astea sunt umilele mele pareri , eu ma opresc aici cu tuning-ul asta facut pe genunchi. I |
Quote:
|
Quote:
Sorry. |
Dintr-o remapare la diesel o sa scoti tot timpul mai putini cai ca o remapare la benzina. Tu cred ca te referi la cu totul altceva si anume remapare la motoare turbo vs motoare aspirate. Cat despre fabulatia de +50CP la 318d, nici nu ma mai chinui sa iti explic ca e departe de realitate, in fine, o sa observi daca te dai cu 320d E90 cu ~ aceeasi putere sau cand o sa o pui pe dyno.
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:29. |
- Copyright 2026 4Tuning