![]() |
Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale
M-am pregatit pentru maine! Nu uitati sa alimentati cat mai putin! daca se poate sub 1 leu e perfect! Putem daca nu stam suficient la pompa sa ne bagam din nou la rand si sa mai bagam de inca 20-30 bani, sa fie cat mai multe bonuri!
Eu o sa platesc cu cardul de cateva ori! (eu nu pierd nimic, dar pe ei am inteles ca-i costa cam 50 bani/tranzactie!) La un bon de 20-30 bani ei pierd!!! |
Quote:
|
Quote:
Am cautat taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011: - acciza este de 467 EUR / tona - taxa de drum este de 125 EUR / tona - taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex) adica 10 EUR / tona Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona. Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina:370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize) Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR Totalul este de 1205.28 EUR/tona Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON) Producatorul incaseaza 370 EUR/tona Statul incaseaza 835.28 EUR/tona ASA CA OAMENI BUNI REVOLTA ESTE UN CUVANT PREA MIC,,,,DA MAI DEPARTE DACA ESTI ROMAN |
Quote:
|
|
Quote:
|
Re: Faza cu blocatul unei benzinarii nu merge...
Quote:
|
Va intreb ceva, tineti minte acum 2 luni cum Petrom a vandut la anumite ore si in anumite benzinarii combustibil la juma de pret? A dat faliment cumva?
|
Quote:
|
Deprecierea cu 46% a monedei nationale compenseaza o parte din scaderea cu 73% a pretului barilului de petrol astfel incat in lei, barilul s-a ieftinit doar cu 60% (132 lei vs 332 lei). Aplicand aceasta scadere procentului de 65% din pretul benzinei cat reprezinta importurile, ajungem la un pret de 2.45 ron/litru. La acest pret trebuie sa adaugam atat cei 18 bani cat reprezinta accizele si trecerea la euro 5, cat si cresterea costurilor de exploatare a Petrom anul trecut (12% din 35% cat am presupus ca reprezinta productia proprie) ceea ce duce pretul final la 2.75 ron/litru, cu 15% mai mic decat cel actual.
Trebuie sa repet faptul ca pretul de 2.75 lei/litru este unul mare pentru ca Petrom nu importa 65% din ce vinde ci 25% insa pe noi ne intereseaza in primul rand pretul mediu al pietei iar din acest punct de vedere, calculul este unul corect. Spre comparatie, in SUA, la mijlocul anului trecut pretul maxim al unui galon de benzina era de $4.4 iar acum acelasi galon costa $2, de unde rezulta o scadere de 54%. Deci la altii se poate. Peste tot in lume, companiile petroliere inregistreaza profituri uriase iar in aceste conditii Petrom nu are de ce sa faca exceptie, insa mi se pare o lipsa de bun simt sa motivezi toate cresterile de pret prin evolutia preturilor la nivel international iar cand vine vorba de scadere, sa spui ca nu poti reduce pretul pentru ca intre timp au crescut costurile sau s-a depreciat dolarul. UN MIC ARTICOL GASIT |
Pai nu a zis purtatorul de cuvant de la Petrom ca ei au scumpit benzina ca daca ramanea ieftina dadeau faliment concurentii lor???
|
in UKRAINA benzina costa 3.2 lei litru a dat acum pe realitatea , zilnic 500 de masini tec granita pentru a face un FULL + 10 litri in canistra ECONOMISESC cate 100 lei !!!
BRAVOOO !!! |
|
Quote:
NU VA MAI LASATI INDUSI IN EROARE ACCIZA ESTE LA MINIMUL E.U. ADICA 359 EURO/MIA DE LITRI NUMAI DATI MASSURI DIN ASTEA FALSE O SPUN UNTRR-UL FORT-UL SI TELEVIZIUNILE CARE AU FACUT CERCETARI AVEM CEA MAI SCUMPA BENZINA FARA TAXE DIN EUROPA IAR PROCENTUL ESTE DE: 50% TAXE SI ACCIZA 50% PRODUCATORUL SI DISTRIBUITORUL http://www.money.ro/petrolistii-ne-a...na_819136.html |
Quote:
daca ar face asta in cele 3 zile de protest? sa dea benzina ieftina toata ziua? atunci ar fi interesanta de vazut reactia noastra. |
| All times are GMT +2. The time now is 22:12. |
- Copyright 2026 4Tuning