Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

franz34sm 18-08-12 09:51

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Honda Civic, din 93-94 cu 4 cilindrii, VTI - motor 1600 cm cubi, 160 de cai. Asta a fost un exemplu. Intrebarea e : De ce nu au facut nemtii motoare asa mici cu asa multi cai putere ? Japonezii sint in stare sa faca, si nemtii nu ?
Un alt exemplu : Sora mea si-a cumparat un Opel Meriva din 2004 cred, motor 1600 cu cubi, benzina, automata. M-am uitat un pic la masina aia, si am observat ca pe motor scria ECO made in corea. Deci asa de tari is nemtii ca nu-s instare sa faca un motor mai economic. O i-au de la correni ? Si sa nu-mi ziceti : pt ca mina de lucru la ei e mai ieftina. Ca si noi romanii facem piese pt Bmw si alte marci, da pt aia nu scriem pe ele - made in Romania. Doar le asamblam.
Un alt exemplu . Am avut un Opel Vectra, benzina, motor 1600. I s-a dus electromotoru. Si cind l-am schimbat, surpriza. Pe electromotor scria - made in France.
Intrebarea mea e : Cine de la cine fura ?
De exemplu, ungurii au preluat Suzukii. Dar pe Suzukii nu scrie made in Hungari. Ci made in Japan sau made in Corea.
Pe o nemteasca - o sa vedeti piese, made in Corea sau made in Japan. Dar pe o japoneza n-o sa vedeti niciodata piese pe care sa scrie made in Germany, sau made in France. Deci inca japonezele sint in TOP.
Un alt exemplu : La o cunostinta de a mea, care are un Mercede C clase din 98, cu 160.000 de kilometrii, diesel. I s-a dus pompa de injectie. Kilometrii sint reali, nu vrajeala ca la romani. La o japoneza din '98 - diesel, inca n-am auzit sa i se duca pompa de injectie. Mai ales la 160 de mii de kilometrii. Al meu Nisan din 96-97 diesel cu aproape 180.000 de km, n-are nici pe dracu. Mi-au mai zis mecanicii ca - cu japoneze nu se prea vin in servisuri. Doar la schimbat de consumabile. De ruginit, rugineste orice masina care are caroseria din tabla. De exemplu, Celica din 2001 cu 143 de cai. La aia caroseria nu rugineste niciodata. Pt ca nu e din tabla, ci dintr-un material ce nu rugineste. Nu stiu din ce material e facut, ca nu m-am interesat.
Eu nu zic ca, nemtii n-au masini bune sau ca nu-s fiabile. Dar japonezii is cu o secunda mai buni decit nemtii. Mai ales la capitolul motorizare. Zice-ti voi ca nu-i asa !!!!!

Giully4u 18-08-12 10:25

Se poate sa nu`mi amintesc eu bine, dar japonezii au facut motoare mici si puternice pentru ca la ei taxele sunt/erau mult prea mari la un motor de cilindree mare. In schimb, in europa, in aceeasi ani erau la moda motoarele de 2,0, 2.5 v6, 2.8/2.8 VR6.

Si cu pompa de injectie la o masina care are 14 ani si 160.000 km... 14 ani inseamna ceva, degeaba are "putini" km.
Apropo, la japoneze nu ai auzit sa pice pompa de motorina asa repede pentru ca japonezele NU au pompa de injectie. Au un japonez mic in rezervor care sufla motorina pe conducte. Nu mai spun pe ce parte sufla, ca e complicata tehnologia asta, e imprumutata de la NASA.

franz34sm 18-08-12 11:14

A-mi aduc aminte ca fostu meu coleg de liceu si-a cumparat acum vreo 14 ani un Mitsubishi nu stiu de care. Atita stiu ca era o masina sport pe benzina. Nu stiu ce problema avea masina ca mecanicii l-au pus sa-si cumpere o pompa de injectie noua. S-a dus baiatu in magazin sa comande pompa de injectie, cind au auzit vinzatorii de Mitsubishi, se uitau la el ca si la felul 5, de parca le vorbeai de avioane. Nu era pe vremuri masini japoneze, doar astea nemtesti, Vw, Opel, si din astea. In fine, la urma mecanicu si-a dat seama ca nu pompa de injectie era buba ci altceva. Pe vremea aia mecanicii erau varza. Stiau aia sa repare doar Dacii.
Daca stau si meditez mai adinc, a-mi dau seama ca nu este nici o diferenta intre japoneze, germane si alte marci. Pt ca daca japonezele ar fi atit de fiabile si bune, atunci pe strazi nu am vedea decit japoneze. Dar uite ca nu-i asa. Inca nu s-a demonstrat ca japonezele sint cele mai fiabile si mai bune masini. DOAR VORBE. Ce-i adevarat, este ca astea germane se strica mai des decit astea japoneze.

Champion 18-08-12 12:29

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5142252)
Pe vremea aia mecanicii erau varza. Stiau aia sa repare doar Dacii.
Daca stau si meditez mai adinc, a-mi dau seama ca nu este nici o diferenta intre japoneze, germane si alte marci. Pt ca daca japonezele ar fi atit de fiabile si bune, atunci pe strazi nu am vedea decit japoneze. Dar uite ca nu-i asa. Inca nu s-a demonstrat ca japonezele sint cele mai fiabile si mai bune masini. DOAR VORBE. Ce-i adevarat, este ca astea germane se strica mai des decit astea japoneze.

Nici acum mecanicii nu sunt straluciti, noroc cu testerele astea si cu diagnozele ca se afla mai repede si mai usor care sunt problemele masinii, desi si alea dau gres uneori.

http://www.whatcar.com/car-news/what...ey-2012/263555 iti spune ceva ?masina perfecta nu exista si nu o sa existe, atat doar ca unele sunt mai bune, fiabile etc decat celelalte :)

franz34sm 18-08-12 13:05

Quote:

Originally Posted by Champion (Post 5142328)
Nici acum mecanicii nu sunt straluciti, noroc cu testerele astea si cu diagnozele ca se afla mai repede si mai usor care sunt problemele masinii, desi si alea dau gres uneori.

http://www.whatcar.com/car-news/what...ey-2012/263555 iti spune ceva ?masina perfecta nu exista si nu o sa existe, atat doar ca unele sunt mai bune, fiabile etc decat celelalte :)

Vad ca toate japonezele sint printre primii 10 in top. De la 20 la 29 in top sint astea nemtesti. Audi, Mercedes, Bmw, Vw, Seat, etc. Pe ultimele locuri sint : Renault, Alfa Romeo, - deci astea nu-s asa fiabile. Honda e pe primul loc. Daca stiam, nu-mi mai luam Nisan. Bmw-u e pe locul 25. Cam slabut Bmw-u. :) Si la motociclete is tari japonezii. Deci se poate inchide topicul. Japonezele sint cele mai fiabile masini. Aleluiaaa.

ionut_cluj 18-08-12 15:30

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5142175)
s
De exemplu, ungurii au preluat Suzuki.

N-au preluat pe nimeni. Suzuki e printre ultimii constructori independenti din industrie, alaturi de Subaru.

Suzuki are o fabrica in Ungaria.

dj_luchian 19-08-12 12:30

probabil ca postarea mea va genera multe flame-uri/discutii aprinse, insa as vrea sa vad si eu un videoclip asemanator cu vreun motor de la vreun constructor european:
Engine coin test

golf3diesel 19-08-12 12:56

https://www.youtube.com/watch?v=dcuxc...eature=related doar ca e V12

Andreynyo 19-08-12 14:26

Off-topic, dar si SGM-ul a facut asa ceva :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=ONg9U...hannel&list=UL
La 2:50.

300zxtt 19-08-12 17:12

Quote:

Originally Posted by dj_luchian (Post 5143318)
probabil ca postarea mea va genera multe flame-uri/discutii aprinse, insa as vrea sa vad si eu un videoclip asemanator cu vreun motor de la vreun constructor european:
Engine coin test

Nu se vede filmuletul. Te referi la cel cu motorul de Lexus?

300zxtt 20-08-12 01:42

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 5143343)

LA relanti sta moneda, dar nu si cand accelerezi. Am tot probat si nu a stat deloc moneda datorita vibratiei la accelerare.

Iar vis-a-vis de subiect, aici cred ca se vede clar cine domina la capitolul fiabilitate: http://www.gizmag.com/the-100-most-r...in-order/5657/

montoya68 20-08-12 23:08

E greu de "agreat" faptul ca primele 12 masiniute sint japoneze,e o gluma proasta,as fi inteles 4-5 din primele 10 ,este clar ca este o facatura!Daca ar fii asa s ar vinde numai japoneze,"restul este proaste"....sa nu exageram totusi!
In opinia mea,care m am plimbat si cu...si cu,am avut si germane si japooneze pe mina,deci:
1.stabilitate si confort-germane
2.consum si intretinere-germane
3.costuri piese de schimb,manopera-germane...mai ieftinut
4.siguranta in accidente-germane-tabla nu "conserve de "morti vii" pe roti!
5.achizitii piese -se gasesc peste tot la germane,la japoneze..."nu avem domne,dureaza intre 7 si 15 zile!
6.design...-mai are sens sa vb...
7.la preturi japonezele sint mai ieftinute cind le cumperi de noi...dar nu cu mult!
8.germanii fac de cca 100-125 de ani masini,cind inca japonezii se bateau pe muntele fuji cu sabiile lor de samurai/ninja...deci traditia este in favoarea germanilor!
9.clasamentele astea sint cam exagerate,piata europeana spune tot,japonezele au coita de piata undeva spre 3-4 % din vinzari,germanele in jurul a 20-30%,sintem in europa nu in USA,poate acolo sint mai ok...cine stie!
10.din toti amicii si prietenii pe care ii cunosc,citiva au trecit prin "cosmarul japonez",i am "convins" sa nu si faca hara-kiri ca sint tineri si s destule femei nesatule care ii asteapta!:lol:
11.motoare japoneze peste cele germane...poate aud si eu de vreo masina japoneza cu 1,3-1,5 mil de km in 20-25 de ani fara segmentare sau RK la motor,de mercedes am vazut(finul mamei-mert bot de cal 300d),auzit ,laudat si chiar verificat de mine personal,inca avea compresie buna-la limita de jos dar buna!Am remarcat aici ca deja la 285k km este deja o performanta fara sa pape uleiul ca pe mere rosii,iar cind o mai si vinzi,esti deja un fericit!
12.japonezele ,poate ajung la 3-400 k km,la germane deja se vorbeste de la 6-700 k km in sus,iar in romania sint multe masini cu kilometrii astia,care sint facuti peste 40% IN ROMANIA,inca merg pe sosele chiar daca nu s intretinute corespunzator!
13.Japonezii ar dorii ei sa vinda bine si in europa dar nu prea e loc,nu au rupt inca gura tirgului cu nimik pe aici,piesele scumpe si greu de procurat sint motivul nr 1 pt care inca nu se vind bine in europa!
14.mecanici f rar buni in service pt japoneze,am un ex cu toyta LC diesel 3-3,5 l parca...nici in 2 saptamini nu i au dat de cap,la reprezentanta!La germanice,fiind totul asezat logic,eficient si usor "de dibuit unde e hiba"...sint destui mecanici poate nu f buni,dar rezolva problema uneori si in 30 min,la japoneze ...diagnosticarea este jale mare!Respect,montoya

ZAUBER 20-08-12 23:57

:)) camasa alba lunga pana la glezne , cu manecile la spate!

on: nu am prea vazut forester cu +300.000 km.

lord_wader 21-08-12 05:23

Quote:

Originally Posted by montoya68 (Post 5145489)
Este ultima data cind te mai rog...ok!Vezi ca nu stii cind te trezesti "impachetat",ok,(impachetat-bagat la beci unde iti este locul sigur,acolo poti sa o injuri si jignesti si pe mata,nu te deranjeaza nimeni,doar ca o sa ma injuri zilnic pe mine...pricepi copile?),chiar vrei sa ti traduc!Ignorama daca vrei sa ti fie bine...mai avem locuri la mititica,4-5 pe un pat...sub pat....jigneste in continuare ca stiu exact de unde sa te salt...e chestiune de timp...dar promit sa mi fac,si nu numai pt tine in mod special!Sa fac curatenie de"magrebieni" tip corcit in romania...e simplu,din 2-3 extemporale,te fac doctor in drept,ai dreptul la amenda si "n" ani sa te mai si gindesti!Noapte buna,sclavule,slugarnic de curte ce esti...curtea stie ea cine este!

Ba da mai da-te dreaku de aici cu amenintarile tale! Ai aparut iar?
Ai grija sa nu vina altii dupa tine :!:

300zxtt 21-08-12 05:28

Quote:

Originally Posted by ZAUBER (Post 5145531)
:)) camasa alba lunga pana la glezne , cu manecile la spate!

on: nu am prea vazut forester cu +300.000 km.

Glumesti? http://suchen.mobile.de/auto-inserat...Mileage=150000

http://suchen.mobile.de/auto-inserat...Mileage=150000

si exemplele pot continua....

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 5145632)
Ba da mai da-te dreaku de aici cu amenintarile tale! Ai aparut iar?
Ai grija sa nu vina altii dupa tine :!:

Lasa-l ca e cam frustrat tipul. Cred ca e parasit de sotie si acum isi pierde timpul pe net. Asta cand nu lucreaza la pistoanele lui din titan la mercedes-ul turbo 260.

fasso 21-08-12 11:03

Quote:

Am o rugaminte la dvs,nu ma mai jignii si nu ma contra ca esti inca la "pitici" fara laba ca zapada,esti tovaras cu fata morgana,ok!Este ultima data cind te mai rog...ok!Vezi ca nu stii cind te trezesti "impachetat",ok,(impachetat-bagat la beci unde iti este locul sigur,acolo poti sa o injuri si jignesti si pe mata,nu te deranjeaza nimeni,doar ca o sa ma injuri zilnic pe mine...pricepi copile?),chiar vrei sa ti traduc!Ignorama daca vrei sa ti fie bine...mai avem locuri la mititica,4-5 pe un pat...sub pat....jigneste in continuare ca stiu exact de unde sa te salt...e chestiune de timp...dar promit sa mi fac,si nu numai pt tine in mod special!Sa fac curatenie de"magrebieni" tip corcit in romania...e simplu,din 2-3 extemporale,te fac doctor in drept,ai dreptul la amenda si "n" ani sa te mai si gindesti!Noapte buna,sclavule,slugarnic de curte ce esti...curtea stie ea cine este!

am niste baieti, soferi de taxi, putin mai tatuati, care intra intr-o parte pe usa ca altfel n-au loc, care te asteapta sa le povestesti si lor cum e pistoanele alea din titan, daca merg si pe loganurile lor. unde sa te gaseasca ?!
on : Cam asa se da un kilometraj peste cap la un civic :lol: https://www.youtube.com/watch?v=oOqVj...eature=related

franz34sm 21-08-12 11:24

Quote:

Originally Posted by montoya68 (Post 5145485)
E greu de "agreat" faptul ca primele 12 masiniute sint japoneze,e o gluma proasta,as fi inteles 4-5 din primele 10 ,este clar ca este o facatura!Daca ar fii asa s ar vinde numai japoneze,"restul este proaste"....sa nu exageram totusi!
In opinia mea,care m am plimbat si cu...si cu,am avut si germane si japooneze pe mina,deci:
1.stabilitate si confort-germane
2.consum si intretinere-germane
3.costuri piese de schimb,manopera-germane...mai ieftinut
4.siguranta in accidente-germane-tabla nu "conserve de "morti vii" pe roti!
5.achizitii piese -se gasesc peste tot la germane,la japoneze..."nu avem domne,dureaza intre 7 si 15 zile!
6.design...-mai are sens sa vb...
7.la preturi japonezele sint mai ieftinute cind le cumperi de noi...dar nu cu mult!
8.germanii fac de cca 100-125 de ani masini,cind inca japonezii se bateau pe muntele fuji cu sabiile lor de samurai/ninja...deci traditia este in favoarea germanilor!
9.clasamentele astea sint cam exagerate,piata europeana spune tot,japonezele au coita de piata undeva spre 3-4 % din vinzari,germanele in jurul a 20-30%,sintem in europa nu in USA,poate acolo sint mai ok...cine stie!
10.din toti amicii si prietenii pe care ii cunosc,citiva au trecit prin "cosmarul japonez",i am "convins" sa nu si faca hara-kiri ca sint tineri si s destule femei nesatule care ii asteapta!:lol:
11.motoare japoneze peste cele germane...poate aud si eu de vreo masina japoneza cu 1,3-1,5 mil de km in 20-25 de ani fara segmentare sau RK la motor,de mercedes am vazut(finul mamei-mert bot de cal 300d),auzit ,laudat si chiar verificat de mine personal,inca avea compresie buna-la limita de jos dar buna!Am remarcat aici ca deja la 285k km este deja o performanta fara sa pape uleiul ca pe mere rosii,iar cind o mai si vinzi,esti deja un fericit!
12.japonezele ,poate ajung la 3-400 k km,la germane deja se vorbeste de la 6-700 k km in sus,iar in romania sint multe masini cu kilometrii astia,care sint facuti peste 40% IN ROMANIA,inca merg pe sosele chiar daca nu s intretinute corespunzator!
13.Japonezii ar dorii ei sa vinda bine si in europa dar nu prea e loc,nu au rupt inca gura tirgului cu nimik pe aici,piesele scumpe si greu de procurat sint motivul nr 1 pt care inca nu se vind bine in europa!
14.mecanici f rar buni in service pt japoneze,am un ex cu toyta LC diesel 3-3,5 l parca...nici in 2 saptamini nu i au dat de cap,la reprezentanta!La germanice,fiind totul asezat logic,eficient si usor "de dibuit unde e hiba"...sint destui mecanici poate nu f buni,dar rezolva problema uneori si in 30 min,la japoneze ...diagnosticarea este jale mare!Respect,montoya

Tot ce ai scris aici e adevarat. La o chestie am de comentat, si anume la Mertanu ala cu motor de 3 litrii cu 1 mil si ceva de kilometrii. Pai sti de ce nu vedem si japoneze la kilometrii aia ? Pt ca acum 12 sau 14 ani nu se prea vedeau japoneze pe strada, mai ales in Romania. Decit Dacii, Ople, Vw, Mertan Cobra, etc. Masini din astea erau pe vremuri. Asta ar fi un motiv. Al doilea motiv este ca orice masina care deja atinge sa zicem 500 de mii de kilometrii SE DAU KILOMETRII ( ceasu ) INAPOI. Cam asa sta treaba. Foarte rar vezi in ziua de azi o masina cu 1 mil si ceva de kilometrii. Din cauza ca se dau kilometrii inapoi. O alta chestie ar fi, ca orice japoneza cu un asa motor mare de 3 litrii, poate sa ajunga si ea la 1 mil si ceva de kilometrii, nu numai o nemteasca. Asta nu e lege ca o nemteasca poate, si o japoneza nu poate. Interesant e ca de fiecare data cind mi-am cumparat o masina germana, cum e Bmw, Vw, etc - dupa citeva zile sau saptamani, dupa cumparare, trebuia schimbat la ea, ba una, ba alta. La japoneza pe care o am, inca nu am schimbat nimic. Asta insemnind ca japonezele sint destul de bune. Asta am observat eu. Cine stie, poate am avut noroc la ea. IN REST la capitolul caroserie si restu lucrurilor ce le-ai enumerat - e adevarat. Nemteasca bate japoneza. Dar o japoneza nu se strica asa des ca si o nemteasca. Sau nu zic bine ?

aleks 21-08-12 11:41

Quote:

Am o rugaminte la dvs,nu ma mai jignii si nu ma contra ca esti inca la "pitici" fara laba ca zapada,esti tovaras cu fata morgana,ok!Este ultima data cind te mai rog...ok!Vezi ca nu stii cind te trezesti "impachetat",ok,(impachetat-bagat la beci unde iti este locul sigur,acolo poti sa o injuri si jignesti si pe mata,nu te deranjeaza nimeni,doar ca o sa ma injuri zilnic pe mine...pricepi copile?),chiar vrei sa ti traduc!Ignorama daca vrei sa ti fie bine...mai avem locuri la mititica,4-5 pe un pat...sub pat....jigneste in continuare ca stiu exact de unde sa te salt...e chestiune de timp...dar promit sa mi fac,si nu numai pt tine in mod special!Sa fac curatenie de"magrebieni" tip corcit in romania...e simplu,din 2-3 extemporale,te fac doctor in drept,ai dreptul la amenda si "n" ani sa te mai si gindesti!Noapte buna,sclavule,slugarnic de curte ce esti...curtea stie ea cine este!

Ai avut o sansa, ai ratat-o lamentabil. La revedere.

300zxtt 21-08-12 14:54

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5145881)
Tot ce ai scris aici e adevarat.

Cu doar cateva aspecte e adevarat. In rest , e ce a dedus el in necunostinta de cauza. Sunt o gramada de masinijaponeze ce au depasit 600-700.000km si functioneaza fara cusur. Daca el nu cunoaste, nu inseamna ca nu exista.

Japonezele nu au avut asa priza la cumparatorii romani datorita procurarii mai greu pe atunci a pieselor de schimb, mecanicilor prosti sau foarte prosti ce nu aveau habar cum arata un ECU ,ce erau in romania si a efectului de turma imediat dupa revolutie.

Cand la japonezi injectia electronica multipunct era de serie sau motoarele in patru supape erau de serie, nemtii le aveau doar pe modele foarte exclisiviste.. Sa nu mai spun de alte gadget-uri electronice unde japonezii au avut un mare cuvant de spus.

Cand Toyota avea de serie motoarele de 16V sau 24V nemtii inca mergeau pe injectie mecanica. Fac o paralela sa zicem...intre motorul Toyota 1,6 DOHC 16V lansat in 84 sau 3000 24V lansat in 86 , constructorii europeni foloseau aceasta tehnologie doar pe masinile de serie limitata. Mercedes si BMW au lansat aceste motoare in serie prin 90 . Nu mai aduc in discutie deja cunoscutele motoare Honda.

ondin 21-08-12 18:12

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5145881)
Tot ce ai scris aici e adevarat. La o chestie am de comentat, si anume la Mertanu ala cu motor de 3 litrii cu 1 mil si ceva de kilometrii. Pai sti de ce nu vedem si japoneze la kilometrii aia ? Pt ca acum 12 sau 14 ani nu se prea vedeau japoneze pe strada, mai ales in Romania. Decit Dacii, Ople, Vw, Mertan Cobra, etc. Masini din astea erau pe vremuri. Asta ar fi un motiv. Al doilea motiv este ca orice masina care deja atinge sa zicem 500 de mii de kilometrii SE DAU KILOMETRII ( ceasu ) INAPOI. Cam asa sta treaba. Foarte rar vezi in ziua de azi o masina cu 1 mil si ceva de kilometrii. Din cauza ca se dau kilometrii inapoi. O alta chestie ar fi, ca orice japoneza cu un asa motor mare de 3 litrii, poate sa ajunga si ea la 1 mil si ceva de kilometrii, nu numai o nemteasca. Asta nu e lege ca o nemteasca poate, si o japoneza nu poate. Interesant e ca de fiecare data cind mi-am cumparat o masina germana, cum e Bmw, Vw, etc - dupa citeva zile sau saptamani, dupa cumparare, trebuia schimbat la ea, ba una, ba alta. La japoneza pe care o am, inca nu am schimbat nimic. Asta insemnind ca japonezele sint destul de bune. Asta am observat eu. Cine stie, poate am avut noroc la ea. IN REST la capitolul caroserie si restu lucrurilor ce le-ai enumerat - e adevarat. Nemteasca bate japoneza. Dar o japoneza nu se strica asa des ca si o nemteasca. Sau nu zic bine ?

mai este un motiv pentru care nu ajung unele niciodata la 1 milion de km, au cifrele pana la 99999 si apoi apare iar 00000, deci numai Dumnezeu si Al Bundy (scriu numele intreg sa nu ma mai critice religiosii extremisti ca nu am timp si pentru cele sfinte:) poate stii exact de cate ori s-a dat peste cap indicatorul.
la masinile mai moderne cu afisaj care permite si afisarea milionului, ori a) sunt date inapoi de samsari sa fie tot pe la 100k si ceva cum ii place romanului, ca si noua, ori b) nu ajunge omul sa mearga atat cu masina aia luata de noua ca o vinde si se aplica cazul de la litera a) sau direct o impacheteaza in vreun stalp/alta masina, dupa caz.

22VIN 22-08-12 12:08

https://i.imgur.com/UGOBF.gif

fasso 22-08-12 12:11

:lol::lol::lol:

franz34sm 22-08-12 15:22

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5147247)

La poza asta chiar ca am ras :)) Oare ce zice caprioara de germane vs japoneze ? Ca asa se uita ca si cum ar fi paralel cu subiectul :)) Sau i se pare interesant subiectul ? :)

Champion 22-08-12 19:23

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5147442)
La poza asta chiar ca am ras :)) Oare ce zice caprioara de germane vs japoneze ? Ca asa se uita ca si cum ar fi paralel cu subiectul :)) Sau i se pare interesant subiectul ? :)

Gazela e cu americanele... :))

Tibylica 22-08-12 21:10

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5147442)

BMW is da best mah!

franz34sm 22-08-12 21:43

Quote:

Originally Posted by Tibylica (Post 5147839)
BMW is da best mah!

Daca Bmw-u este the best, de ce nu e pe primul loc la fiabilitate ? Sau de ce este the best ? Ca are tractiune pe spate, de aia ? Si Vw-u e nemtesc si totusi zici ca Bmw-u este the best. Tot nemteasca e si aia. Sau probabil fiecare a-si lauda ce are.

Tibylica 22-08-12 22:14

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5147876)
Daca Bmw-u este the best, de ce nu e pe primul loc la fiabilitate ? Sau de ce este the best ? Ca are tractiune pe spate, de aia ? Si Vw-u e nemtesc si totusi zici ca Bmw-u este the best. Tot nemteasca e si aia. Sau probabil fiecare a-si lauda ce are.

Hai ma ca faceam o gluma! Adevaru-i ca Honda ii cea mai buna! Da' un fan alege cu inima, si daca ii unu cu Mercedes sau BMW, lasa-l in pace acuma NICI HONDA NU II PERFECTA~! Orice masina se mai strica! Si nam BMW apropo

franz34sm 22-08-12 23:21

Quote:

Originally Posted by Tibylica (Post 5147921)
Hai ma ca faceam o gluma! Adevaru-i ca Honda ii cea mai buna! Da' un fan alege cu inima, si daca ii unu cu Mercedes sau BMW, lasa-l in pace acuma NICI HONDA NU II PERFECTA~! Orice masina se mai strica! Si nam BMW apropo

Eu is fan motociclete japoneze. Dar nevastamea nu suporta motocicletele. Nu s-ar urca pe ea pt nimic in lume. Asa ca am ramas la masini. Acuma eu inteleg ca se vorbesc de masini japoneze ca ar fi cine stie ce. Dar lumea a-si cumpara masina DUPA GUST, nu dupa cit e de fiabil, sau ca e japoneza sau nemteasca. Unu a-si ia masina ca ai place un model anume. Altu ca modelul respectiv are telescoape mai moi decit cealalta. Altu ca modelul asta e mai spatioasa decit cealalta. Sasmd. Nimeni, repet, NIMENI nu-si ia o masina dupa cit e de fiabil. Caaaa.... a-mi i-au japoneza ca e cea mai fiabila masina. Nimeni nu gindeste asa. Nici eu nu gindesc asa. Daca te duci la o reprezentanta de Bmw sau Vw sau Opel. Sau ca te duci la o reprezentanta de Toyota sau Mazda sau Honda. Sau te duci la reprezentanta Renault. Deci vreau sa zic ca la orice reprezentanta te-ai duce - fiecare DEALER sau VINZATOR , te abureste ca vaaaii ce masini bune si reusite sint. Si ca inca n-au avut probleme cu ele. Si ca sint masini foarte bune, multa lume cumpara de la noi ( de la reprezentanta respectiva ) si vrajeli din astea. Sau ca noi sintem o firma foarte serioasa. Fiecare a-si minte frumos clientu cu vrajeli din astea ca sa poate face vinzari. Cam asa sta treaba cu germane vs japoneze si restu marcilor. Fiecare reprezentanta a-si lauda marfa, pt ca asa sint ei instruiti. RECLAMA. Am cunoscut pe una pe internet ce avea o masina noua ( Renault Simbol ). Cind am intrebat-o de ce a ales marca respectiva, mi-a zis asa : Pt ca e o firma serioasa, si totusi e Renault. Asta ia fost raspunsu. N-am vrut sa ma contrazic cu ea pt ca se supara. Ca asa-s femeile. Daca nu le dai dreptate in cea ce zic, atunci se supara una doua. Ce stiu ele de masini. In fine. Japoneza pe care o am , cam troncane, si are un pic de rugina la aripa din spate. Bmw-u pe care l-am avut, nu avea nici un pic de rugina, si de troncanit mai putin. Daca meditez un pic mai adinc, a-mi dau seama ca nu este nici o diferenta intre masini. Ma refer la marci. TOATE-S FACUTE IN ASIA. Unde mina de lucru e ieftina. PUNCT. Toate-s la fel. Ca si melodia aia de la Parazitii : Toatee-s la feeell..... :) toatee-s la feeel :) :D

Tibylica 23-08-12 09:29

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5148027)
Eu is fan motociclete japoneze. Dar nevastamea nu suporta motocicletele. Nu s-ar urca pe ea pt nimic in lume. Asa ca am ramas la masini. Acuma eu inteleg ca se vorbesc de masini japoneze ca ar fi cine stie ce. Dar lumea a-si cumpara masina DUPA GUST, nu dupa cit e de fiabil, sau ca e japoneza sau nemteasca. Unu a-si ia masina ca ai place un model anume. Altu ca modelul respectiv are telescoape mai moi decit cealalta. Altu ca modelul asta e mai spatioasa decit cealalta. Sasmd. Nimeni, repet, NIMENI nu-si ia o masina dupa cit e de fiabil. Caaaa.... a-mi i-au japoneza ca e cea mai fiabila masina. Nimeni nu gindeste asa. Nici eu nu gindesc asa. Daca te duci la o reprezentanta de Bmw sau Vw sau Opel. Sau ca te duci la o reprezentanta de Toyota sau Mazda sau Honda. Sau te duci la reprezentanta Renault. Deci vreau sa zic ca la orice reprezentanta te-ai duce - fiecare DEALER sau VINZATOR , te abureste ca vaaaii ce masini bune si reusite sint. Si ca inca n-au avut probleme cu ele. Si ca sint masini foarte bune, multa lume cumpara de la noi ( de la reprezentanta respectiva ) si vrajeli din astea. Sau ca noi sintem o firma foarte serioasa. Fiecare a-si minte frumos clientu cu vrajeli din astea ca sa poate face vinzari. Cam asa sta treaba cu germane vs japoneze si restu marcilor. Fiecare reprezentanta a-si lauda marfa, pt ca asa sint ei instruiti. RECLAMA. Am cunoscut pe una pe internet ce avea o masina noua ( Renault Simbol ). Cind am intrebat-o de ce a ales marca respectiva, mi-a zis asa : Pt ca e o firma serioasa, si totusi e Renault. Asta ia fost raspunsu. N-am vrut sa ma contrazic cu ea pt ca se supara. Ca asa-s femeile. Daca nu le dai dreptate in cea ce zic, atunci se supara una doua. Ce stiu ele de masini. In fine. Japoneza pe care o am , cam troncane, si are un pic de rugina la aripa din spate. Bmw-u pe care l-am avut, nu avea nici un pic de rugina, si de troncanit mai putin. Daca meditez un pic mai adinc, a-mi dau seama ca nu este nici o diferenta intre masini. Ma refer la marci. TOATE-S FACUTE IN ASIA. Unde mina de lucru e ieftina. PUNCT. Toate-s la fel. Ca si melodia aia de la Parazitii : Toatee-s la feeell..... :) toatee-s la feeel :) :D

tare melodia aia lool cam asa e cum zici, ai dreptate.

Toyboy 26-08-12 00:37

intotdeauna au existat masini bune germane si japoneze, aici avem un exemplu ;)

https://www.youtube.com/watch?v=CF0L1YmcZIQ

https://www.facebook.com/Honda?sk=app_227510203942577

AndreiKMK 28-08-12 11:01

Daca majoritatea romanilor nu ar folosi consumabile "da'halea mai heftine", atat japonezele cat si nemtoaicele ar fi foarte fiabile.

Tot ce am avut/vazut/cunoscut, intretinute la zi cu consumabile OEM, s-au dovedit ca nu te aduc la sapa de lemn cu intretinerea si reparatiile in timp.

GTR 28-08-12 20:14

Quote:

Originally Posted by AndreiKMK (Post 5154244)
Daca majoritatea romanilor nu ar folosi consumabile "da'halea mai heftine", atat japonezele cat si nemtoaicele ar fi foarte fiabile.

Tot ce am avut/vazut/cunoscut, intretinute la zi cu consumabile OEM, s-au dovedit ca nu te aduc la sapa de lemn cu intretinerea si reparatiile in timp.

Sunt AM bune si AM proaste, aici depinde de cunostinte si de mecanic.

Problemele de fiabilitate in general sunt specifice si nu tin de consumabile. Cam cei mai constanti in ultimii 20 de ani sunt Toyota/Lexus si Mazda.

Mai nou Mercedes se pare ca s-a tinut de cuvant si a revenit la fiabilitatea care l-a consacrat.
Honda este departe de ce a fost, are diferite probleme de fiabilitate mecanice, dar inca sta bine.
BMW ca fiabilitate sta binisor dar nu exceleaza. Este mult mai fiabil decat Audi, dar nu asta este esentialul cred.

Restul marcilor apar in topul de fiabilitate sporadic, baza sunt cei enumerati mai sus.

AndreiKMK 28-08-12 22:31

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5154835)

Problemele de fiabilitate in general sunt specifice si nu tin de consumabile. Cam cei mai constanti in ultimii 20 de ani sunt Toyota/Lexus si Mazda.

Mai nou Mercedes se pare ca s-a tinut de cuvant si a revenit la fiabilitatea care l-a consacrat.
Honda este departe de ce a fost, are diferite probleme de fiabilitate mecanice, dar inca sta bine.
BMW ca fiabilitate sta binisor dar nu exceleaza. Este mult mai fiabil decat Audi, dar nu asta este esentialul cred.

Restul marcilor apar in topul de fiabilitate sporadic, baza sunt cei enumerati mai sus.

De acord, dar sunt putin sceptic cand vorbim despre o Toyota pentru Romania sau produsa pentru piata din USA.

Santon 29-08-12 07:04

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5154835)

Si cu toate astea in topul 2012 al celor mai fiabile marci de masini Honda si Toyota ocupa tot primele locuri.

GTR 29-08-12 11:39

Topurile astea sunt cam neglijente in unele privinte. In primul rand conteaza enorm tara in care circula masinile, in al 2-lea rand conteaza "continentul" pentru care sunt facute, in al 3-lea rand conteaza pe ce perioada (ani, km, etc) s-a facut constatarea fiabilitatii.

Nu stau rau nici noi venitii Kia/Hyundai, s-ar putea sa apara suprize in viitor.

franz34sm 18-09-12 20:43

Pai la masinile noi normal ca nu prea este diferenta intre japoneze si germane. Fiabilitatea inca nu se stie la astea noi, ce si cum. Cind o sa aiba si masinile noi 10 -15 ani, atunci se poate spune despre ele cit de fiabila este una sau cealalta. Dar la masinile mai vechi se stie ca japonezele sint mai rezistente decit germanele. Eu cum traiesc in Viena, la cati mecanici am fost, n-am vazut in atelierul lor in curte nici o masina japoneza. Doar Renault, Vw-uri, Bmw-uri si din astea. Siiiiiii.... toti mecanicii spun ca japonezele au motoare foarte bune. Ca caroseria e mai slaba , aia nu ne intereseaza, ca nu-i important. De ce nu zic mecanicii ca masinile germane au motoare foarte bune ? De ce zic ca japonezele au ? De exemplu am fost pina in Romania, si am trecut pina la mecanicul meu sa-i arat noua mea masina Nisan. : Reactia lui a fost asa : ppffaaaaiii da ce am facut ? Am dat Bmw-u pe giugu asta de Nisan ? Ca eu n-am vazut ca are rugina la aripi ? Ca Bmw-u nu avea pic de rugina. Ca Bmw-u are caroserie tapana, nu ca japonezele. O zis ca lui nu i-ar trebui japoneza pt nimic in lume. O zis ca mai bine a-mi luam Opel decit o japoneza. Asta da mecanic. La care raspunsul meu a fost asa : Pai cum de nu vad niciodata la tine in curte japoneze ? Orice alta marca vad, da japoneze inca n-am vazut. La asta n-a stitu sa-mi raspunda. Deci e clar. Eu cum am avut mai multe masini germane - la Golf de exemplu, nici bine nu l-am cumparat i s-a dus inchiderea centralizata, apoi o inceput sa traga directia in stinga. Apoi am luat Bmw - dupa o luna n-a mai functionat geamul electric pe partea dreapta. Dupa ce am schimbat nu stiu ce la el, nici bine n-o trecut inca o luna, deja n-a mai functionat nici celalalt geam de pe partea stinga. Apoi trebuia schimbat electromotorul la el ca facea urit. Sa nu mai vorbesc de restu masini : Opel, Audi. De exemplu, mie a-mi plac Golfurile. Desi am zis ca nu mai i-au Vw in viata mea, pt ca prea multi nervi mi-a facut. Adevarul e ca germanele se strica mai des decit japonezele.

ekofresh 18-09-12 22:23

GTR ar trebui sa citeasca postul tau, la cate ai spus si cate ai avut numa' fiabilitate nu o numesti.
Din pacate Nissan nu mai e chiar japoneza, Renault detine 44% din actiuni, si-au bagat coada la motoarele mici, bine ca masinile offroad sunt in continuare Nissan.

franz34sm 19-09-12 08:13

Quote:

Originally Posted by ekofresh (Post 5178919)
GTR ar trebui sa citeasca postul tau, la cate ai spus si cate ai avut numa' fiabilitate nu o numesti.
Din pacate Nissan nu mai e chiar japoneza, Renault detine 44% din actiuni, si-au bagat coada la motoarele mici, bine ca masinile offroad sunt in continuare Nissan.

Nisan nu mai e chiar japoneza ? De aia scrie pe motor made in japan ? Si in cartea masinii tot made in japan scrie. Deci e clar ca habar nu ai. Mai bine nu scriai nimica, ca nu le ai tu cu masinile. Te ascunzi dupa GTR ? Asa esti ca un copil care fuge dupa maicasa cind vede pe unul mai mare ca el. Si daaa GTR se pare ca le are cu masinile. Om cu experienta in domeniul auto. De aia ar trebui sa-mi spuna mie , de ce nu se vad japoneze in ateliere de raparatii. Ca eu tot felul de masini am vazut pe acolo, numa japoneze n-am vazut. La asta n-a stitu sa-mi raspunda nici mecanicu.

ekofresh 19-09-12 08:58

Nu inteleg de ce ai sarit asa de cur, de parca te-as fi injurat, in fond nici macar nu te-am atacat sau sa iti zic ceva de rau, dar de...anii de acasa nu toti ii au, educatie din parti se pare la tine.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/toyo...me-919323.html

http://www.mediafax.ro/economic/toyo...-unite-9379999

http://www.dailybusiness.ro/stiri-au...-masini-74168/

http://www.mediafax.ro/economic/hond...obleme-8699187

De ce masinile japoneze nu sunt in service? Pentru ca sunt chemate direct la reprezentanta! LOL!

Bun...Renault si Nissan formeaza o alianta din 1999, Renault detine 44% din actiunile Nissan si Nissan ~12% din ce imi aduc aminte din Renault, pe langa asta cele doua companii au un singur director general. De ce ai manual in japoneza? Pentru ca e o masina japoneza?
Bun...si pentru a te lamuri mergi la o reprezentanta Jaguar si citeste manualul in indiana! LOL!
Bun...un alt exemplu pentru tine este alianta Fiat-Chrysler unde Fiat a ajuns sa detina pachetul majoritar, in acest caz pe langa faptul ca cele doua brand-uri isi impart platformele si motoarele la fel ca Renault-Nissan, in acest caz Fiat are putere de decizie.

Daca tu esti multumit de Nissan si te minti ca e japoneza, ma bucur ca esti multumit de o caroserie care acopera un dci de la Renault pus pe o platforma comuna dezvoltata de alianta lor, adica un Nissan facut la mama lui la Yokohama cu piese din toata lumea, + carte in japoneza!
De ce nu ai vazut tu masini japoneze in service, pentru ca la noi se cumpara masinile europene, de aceea masinile cele mai cumparate sunt si mai des vazute in service-uri la diverse reparatii. Un alt factor este service-ul sau mecanicul care se axeaza pe o anumita marca sau pe masini dintr-o anumita tara. Mecanici care repara mai mult masini frantuzesti, italiene cu ce s-au obisnuit si li s-a dus numele ca la asta se pricep. Tu pentru ca ai Nissan banuiesc ca nu vrei sa iti duci masina la service-ul cunoscut de mine care e axat pe Mercedes si Bmw, acum sa nu intelegi ca unii repara doar Bmw si habar nu au de altceva, nu repara orice dar "specialitatea" lor e Bmw. Sunt sigur ca se gasesc N mecanici in Romania care si-au julit mainile la masini japoneze doar ca putini sunt cei carora le-a pasat de asta atata timp cat domina piata masinile produse in Germania.

GTR 19-09-12 10:25

Adevarul este ca Nissan nu mai este exact ce a fost. Nissan a avut si el masini mai putin fiabile, cum ar fi Micra. Colaborarea intre Nissan si renault are si parti bune si parti negative. Diferenta o face si fabricantul, daca maine s-ar fabrica un Renault in Japonia am fi probabil uimiti de fiabilitatea modelului. Nissan inca mai face masini inhouse (exe:GT-R, Infiniti, Juke, etc.) si acestea au o calitate mai buna. Dealtfel nici ciudatul Nissan Almera care avea detul de multe in comun cu renaul nu a fost o masina proasta. Cu cateva exceptii (in general cele inhouse), Nissan nu mai face masini asa calitative cum facea cu 20 de ani urma?

La fel de valabil este si in cazul Mitsubishi.

Etaloanele de fiabilitate japoneze au ramas Toyota, Mazda (cu mici exceptii) si Honda, care au inceput si ei insa sa mai aibe mici scapari.

All times are GMT +2. The time now is 05:47.

- Copyright 2026 4Tuning