![]() |
Re: AMG vs. M vs. RS
Quote:
TECHART, a fost numit din nou castigatorul competitiei anuale Sport Auto Tuner Grand Prix de pe pista Hockenheim, din Germania.Tunerii au participat la competitia clasei GT Turbo cu Gtstreet RS, bazat pe Porsche 911 GT2. Cu pilotul de curse profesionist Jorg Hardt in spatele volanului, echipa a parcurs cinci tururi de pista obtinand un timp de 1:08.037 minute. Chiar daca compania a fost cu doar 0.604 secunde mai rapida decat adversar, au reusit sa castige titlul la clasa GT Turbo, obtinand victorii si la celelalte doua competitii TECHART a mai participat si la clasa Coupe/Cabriolet-turbo cu Gtstreet R Cabrio (bazat pe Porsche 911 Turbo Cabriolet), dar si la clasa SUV cu Magnum (bazat pe Porsche Cayenne Turbo S). Ambele vehicule au obtinut primul loc, Gtstreet R Cabrio scotand un timp de 1:09.601 minute, in timp ce Magnum a scos 1:16.939 minute. BRABUS a castigat titlul cea mai bune firma de tuningin 2008 ...unde este MTM? |
Pai oricum comparatia e idioata, e inadmisibil sa compari un avant cu un coupe de 300kg mai usor si cu doar 2 usi, daca vrei compara M6 cu R8 V10, 2 coupe-uri sa vedem atunci.
Unul are 507CP si celalalt 525CP... tu chiar nu intelegi ca orice M6 ar aparea tot nu va accelera la fel de repede ca un R8 V10! BMW e sub Audi la sport, bataie la propriul lor joc. Comparatia corecta e DOAR M5 TOURING CU RS6 AVANT si doar M5 Sedan cu RS6 Sedan, fie ele tunate sau stock. Am spus ca la ora actuala nu exista rival sa ii reziste unui RS in productie, de la M. TT-RS e lider, la fel si RS6, precum si R8, de ajuns?! Nu intelegi ca eu nu compar Audi cu restul ci doar cu BMW?!!! Ca sa demonstrez inca odata cand vad "destepti" pe strada ca bmw face drege, posesorii de bmw sunt cei mai cei, uite ca nu sunt. punct |
Quote:
Iar la R8 au uitat sa pui: Aspect exterior- avantaj; aspect interior-avantaj, confort la drum-avantaj, sunetul motorului-avantaj, acceleratie in linie dreapta-avantaj, atractie puicute- avantaj etc etc. Intelegi deci de ce costa atat ? :lol: Si vezi ca audi-ul a scos 3.7 FARA launch control (nici nu stiu daca are asa ceva), pe cand la GTR daca nu-i dai launch control scoate in jur de 4.2 (din cauza greutatii mai mari). Asta ca sa ne lamurim si cu obiectivitatea acelui test ! |
Quote:
In rest o dai iara in balarii cu lozinci. @C63...ideea era ca R8 e mai scump cu 58k si ofera performanta mai putina ca GTR...asta in conditiile in care nici cu aspectul interior al GTR-ului nu ti-e oricum rusine.Mai spunea cineva foarte frumos nu stiu unde "nu-mi vorbi prea mult de lux la masinile sportive si nu-mi vorbi prea mult de sportivitate la masinile de lux" Apropo, nu am gasit M6 vs R8 5.0 (am gasit M6 vs R8 4.2, si R8-ul dispare, dar nu e aceeasi cilindree)...in schimb am gasit asta, daca se accepta...M6 vs Gallardo https://www.youtube.com/watch?v=UUfJ9...om=PL&index=19 |
cei de la bmw se bat doar cu mercedes-ul, dar a aparut audi din spare rau si vor sa se bata pt cu greii!
la prima vedere par egali, dar luate la bani marunti, se vad grimase crase intre cele 2. bmw intotdeuna a facut modele, motoare mult mai performante decat audi, la orice capitol si imi este greu sa cred ca o sa se schimbe istoria. sunt sigur ca noile bmw au misiunea sa bata, sau sa egaleze MB, iar baremul trebuie sa treaca peste orice audi. noul M5,3,7..s.s.m.d. trebuie sa violeze pe uscat/umed orice audi din clasa lui si am toate motivele sa cred ca asa o sa se intample ;) oricum audi a crescut fenomenal de mult, dupa 95 a inceput sa urce... si sa se bata cu bmw, mercedes lexus> mai nou, un fel de audi nipon. |
si un M6 vs Murcielago...nu e LP640, ar fi si culmea, cu atat mai putin LP670...e un regular Murcielago de 575cp.
https://www.youtube.com/watch?v=ngAIw...om=PL&index=22 viata reala, cica. |
Deci clar habar n-ai ce vorbesti, compari alte masini, apoi te sucesti etc. Ce treaba are un Murcielago scos din productie cu un M6?! Murcielago LP640 era pe vremea aia in productie nu unul din 2002, asa ca las-o moarta.
M6 nu e la fel de rapid ca un R8 V10, sub nici o forma nu il poate ajunge din urma. Pot pune pariu cu tine ca noul M6 nu va putea 0-200 in 12s ca un R8 V10 si asta fara sa luam in calcul ca vine si un R8 Clubsport mai usor, mai puternic si mai agil ca actualul daca nu cumva era de ajuns. Tu nu intelegi ca Audi la ora actuala e cu un pas inaintea BMW-ului la sport si lux?! R8 e poezie in miscare, e ceva unic, o masina atat de frumoasa incat te baga in boala, nu ai ce-i comenta si cand zic ca a rescris regurile supercar-ului ma refer la faptul ca e singurul supercar special creat pentru a fi condus cu lejeritate si in confort zi de zi, e singurul capabil de asa ceva. Asta s-a spus de toti cei care l-au testat, iar eu m-am simtit foarte bine in R8, chiar merita sa fie vandut si mai scump, e lux total combinat cu sportivitate incredibila. Felul in care te imbraca acea dunga de fibra de carbon si se opreste in manerele sculptate din usi parca dintr-un film SF te inebuneste, totul e perfect pana in cel mai mic detaliu. R8 e deja cel mai cunoscut supercar la ora actuala,toata lumea stie de el, si-l doreste si stie ce face. In R8 ai confort si cand vrei sa mergi tare il dai pe sport si rupi asflatul, e pur si simplu altceva intr-o lume copiata si rascopiata. |
in top topicul asta nu ai avut nici macar un argument...numai lozinci copilaresti...cat crezi ca dau eu pe pariul tau???In plus vad ca esti in plina isterie, vezi ca faci tensiune.Si ce legatura are ma rog frumos cand a fost scos din productie, sau cand a fost facut???Nu are Murcielago-ul cilindree mai mare?Nu are 70cp in plus?Atunci ce supararea lui mai vrei?E murcielago monser.Si probabil nici Gallardo nu e valabil.
Quote:
O fi si poezie in miscare, cum spui, numai ca sunt poezii si poezii :) |
Quote:
|
In mod sigur aia e...trebuia sa existe o explicatie.Nu stiu cum sa-ti spun, dar poate ca ai auzit ca ala din BMW spunea soferului sa schimbe in tr a 6-a, deci masinile erau la viteza mare...catre 250 (cel mai probabil peste, si M6 nu avea limitare electronica).Schimbatul vitezelor cam iesise deci din ecuatie.Asa ca eu zic ca lol degeaba.
@Pe de alta parte daca a castigat M-ul sigur trebuie sa nu fi avut musca pene, sau mai stiu eu ce motiv ( unde mai pui, auzi, ca e si de alta generatie Lambo-ul...buna, nu? ).In schimb daca ar fi fost un film unde R8 sa fi luat un F40 sau F50...generatii vechi de Ferrari, totul ar fi fost perfect corespunzator, totul valabil, iar R8 ar fi castigat desi soferul lui era ca slapu' pe langa ala din Ferrari. |
Quote:
|
in dreapta, unde scrie autorul explicatiile...adica cel care a postat filmul.Sau nu-mi spune ca nu ti-ai dat seama ca e o greseala pe generic si ca e taman puterea lui M6.Sau poate poti arata un RS6 cu 560cp, dar eu zic ca nu exista.Doar daca prin tuning i-au redus puterea.Dealtfel si autorul se scuza in primele comenturi pentru greseala.Nu mai poti modifica filmul odata facut.
|
Quote:
Aspect exterior Audi avanataj dupa parerea ta, aspect interior Audi - corect, sunetul motorului Audi - parerea ta, acceleratie in linie dreapta Audi pt. cateva zeci de mii de euro in plus, dar cu ~10.000 EUR GT-R sare de 650 de cp si nu mai este valabil, atractie puicute "curve"- avantaj pentru COCALARI si pt fraierii care atrag cu masina pentru ca altfel nu sunt in stare. O masina de gen isi iau barbatii pentru performante si fraierii & maimutoii pentru "basini". Acum: Pentru Barbati GT-R, pentru informatiile de la bord GT-R, pentru motor si posibilitati tuning GT-R, pentru stabilitate in curbe GT-R, pentru sistem 4x4 GT-R, pentru utilizare cotidiana GT-R + GT+R 4 locuri, pentru pret GT-R detasat. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Si de fapt nu e "corect", ci e doar parerea ta, si a mea :D Altii pot sa spuna ca interiorul de camion al GTR-ului e mai fain, mai masculin ! (ma mir totusi cum de te-ai abtinut) Quote:
Quote:
Quote:
Ca noi nici sosele nu prea avem, d-apai circuit... Anyway, sa inteleg ca toti cei care-si iau masini de gen la noi sunt fraieri & maimutoi ? Quote:
edit: acum am vazut, "sistem 4x4" ? Vrei sa spui ca audi nu are asa ceva ?? Si tu cand conduci te uiti la informatiile de bord (ma refer la alea pe care gtr-ul le are in plus fata de audi), sau la drum ? |
"The quick steering (2.5 turns lock to lock) feels nervous on rough pavement. In traffic you'll notice the width of the car and the shocks the run-flat tires send directly to your pants. Even with the adaptive suspension in Comfort mode, the GT-R rides harder than a Porsche GT3, let alone the comfort-biased 911 Turbo. The initial impression is not very keen indeed."
http://www.autozine.org/html/Nissan/GTR_R35.html Intr-adevar, o masina foarte practica in viata de zi cu zi, si ideala pentru drumurile impecabile de la noi...daca esti masochist poate. Bine adevarul e ca nici cu R8-ul cu garda sa extrem de redusa nu m-as incumeta sa cutreier chestia asta numita romania. Dar macar la ala nu-ti clantane dintii in gura cand treci peste denivelari. |
Va dati seama ca lumea nu e impartita in alb si negru, e foarte mult gri, daca GTR ar fi masina suprema sau Audi R8 sau oricare, restul firmelor nu ar mai vinde nimic si ar da faliment.
Mi se pare ciudat sa fii atat de fanatic vis a vis de o marca sau de un model anume, fiecare masina iti ofera alta senzatie, fiecare isi cumpara masina din motive pur subiective, unii vor lux altii strict performanta, altii le vor pe amandoua, unii au bani de ii plictisesc, altii se uita si la cat costa o masina. Discutia asta ar trebui sa se limiteze la pareri pur personale si subiective,de ce as alege EU un M sau un RS sau un AMG , certurile pe timpi pe circuit si pe epitete de samsar maniac nu isi au rostul, masina x e cea mai buna sau marca x e cea mai buna tine de varsta mentala a gradinitei, grow up. Chiar as fi curios cati din aparatorii fanatici ai unei marci chiar poseda un M sau un RS sau un AMG. |
Quote:
- greutate MULt mai mare la Audi, in special avanta - quattro care in afara de start, in linie dreapta = dezavantaj. Cu toate astea in filmul ala un RS6 cu fo' 80CP in plus bate M6 pe o distanta destul de lunga. La tine in film e ceva ciudat, ori M6 are mai multi CP decat scrie ori Audi are mai putin. EDIT => https://www.youtube.com/watch?v=07UY5...eature=related |
Quote:
La sunet crede-ma R8-ul simplu ma lasa rece, mai bine suna STI-ul, AMG-ul, Corvette-ul nu ami vb de Ferrari si Lamborginii, la R8 V10 se schimba calimera, pe V10 real nu l-am auzit dar in filmulete si descrieri este bestial. https://www.youtube.com/watch?v=jeE7nCIlXrE o comparatie intre ele nu-mi plac curvele, imi plac femeile (bine, toate sunt curve dar macar alea mai de bun simt) :)) Nu cred ca au existat multe masini din care "sa nu scot untul" (cu mici exceptii de propietari mai conservatori), este adevarat ca in Romania este mai dificil dar nu imposibil. Dar, in Romania, majoritatea propietarilor de masini supersport nu au mers mai mult de 60-70% din potential. In afar de cateva banale liniute de semafor masinile lor sunt un mister pentru ei, alegerea fiind facuta pentru imagine, fapt mult mai valabil in Romania decat in Europa mai vestica. Pote stii si tu exemple cu oameni care stau la ap. de 2 camere la periferie dar si-au cumparat 63 AMG, sau M3 sau alte masini sport, pe care in niste clipe de teribilism la "ambalat", sau pusti care la 19 ani au primit M5 (la cerere) si care dupa 3 luni nu stiu sa foloseasca LC. Exemple din astea numai in Romania sunt posibile si sunt zeci. Soferi cu masini de gen care si le-au luat din pasiunea pt soferie si cu potential de a le conduce cred ca sunt sub 20% in Romania. Sistem 4x4 au aman2 dar ma refeream de tehnologia lui, GT-R are unica si cea mai dezvoltata tehnologie 4x4, are motor fata, cutie viteze spate si 2 cardane, o inovatie tehnologica care a surprins toata lumea. Informatiile alea de pe bord ale GT-R au si istoric, citeste si tu ce face computerul ala ca sa sti despre ce vorbesti. Quote:
ZR1 este o surpriza mai mult decat placuta, deasemena cu raport pret/performanta deosebit, R8 cere un pret mai mult pentru design-ul indraznet si deosebit (nu superb pentru toata lumea), decat pentru performanate. Nici una din cele 3 nu mi se pare o masina de zi cu zi spre deosebire de cele de mai jos. M-urile, Rs-urile, AMG-urile, normal ca fiecare au fanii lor, design diferit si oarecum nediscutabil, performante apropiate, toate cu +uri si -uri, o liga destul de stransa. |
Quote:
@Intr-adevar M6-le din filmul tau ia in final bataie cu cca jumate de masina...initial diferenta a fost mai mare.Ce as putea remarca...M6 a recuperat 3-4 lungimi de masina si era foarte interesant de vazut ce se intampla pe inca vreo 200m.Daca iti amintesti, celalalt M6 lua R8-ul si Lambourile la viteze mari, in tr a 6-a (deci nu ma gandesc ca pe 4-500m batea pe vre-una din ele, ci de pe la 600m distanta incolo.Pe 400m ma gandesc ca ambele masini termina in tr a 4-a.Poate observi ca in toate filmele e exact acelasi "simptom". Dar ok, aici a castigat RS6, astea au fost conditiile si a terminat primul.Voi de ce nu puteti recunoaste ce vedeti dincolo...e prea mult orgoliu? @Apoi am scris lui PdV, valabil pentru toti care au dubii, de ce nu faci raportul cp/kg, sa vezi ca RS6 e in avantaj, plus ca probabil avea vreo 800Nm fata de cca 550 ai lui M6.Nu merge asa, sa ignori ce vrei si sa iei in considerare numai ce iti place.Cersim acuma portite de care sa ne agatam?Am mai spus, trebuia probabil RS6 sa aiba un stage 3, vreo 800+cp si atunci era cinstit, nu? Iar cu Lambourile si tu ai dubii?Care ar fi? PS:scriu si cu bold, poate se vede mai bine, e aiurea sa se puna intrebari despre lucruri care s-au discutat cu numai putin in urma. @Aa, a3ds...daca as avea banii necesari si as alege dintre cele 3 80% ca as alege un RS6 avant.Ar fi cel mai potrivit dintre cele 3 ptr mine si familie.Mare, motor super, cuplu, confort...si mai pot enumera.Daca le comparam si incercam sa fim obiectivi, e bine sa incercam sa vedem tot (sau cat mai mult), nu numai adevarul nostru propriu. |
Tu nu intelegi ca nu ai voie sa compari un Avant cu un Coupe?! Ce e greu de inteles aici? Nu ai voie, indiferent de raport CP/kg, etc. E blasfemie...unul e jos, lat si foarte aerodinamic adica coupe-ul ca asta e, o masina sport, alta e o masina "de familie" cu putere foarte mare. Intelege odata ca o comparatie corecta ar fi doar daca ai compara coupe cu coupe, sa zicem un A6 coupe ceea ce nu va exista, ca A7 va fi A6 Coupe dar in 4 usi nu 2 ca la seria 6. Poate doar RS5 Coupe sa zicem, dar ala e in clasa cu M3 Coupe deci n-are sens.
Nu e vorba doar de factorul asta CP/Kg ca asa luam o duba o tunam sa aiba cel mai bun raport CP/Kg si gata trebuie comparat cu un supercar...ce naiba e greu de inteles?! unde ai vazut tu in viata ta TEST normal intre un avant si un coupe?! Eu unul n-am vazut, decat niste dragrace-uri ale unor impatimiti auto care vor sa demonstreze ceva, dar e ilogic sa le compari, unul pentru ca greutatea isi spune cuvantul, iar corect ar fi fost DOAR M5 Touring tunat contra RS6 Avant tunat. Simplu acum?! Iar Audi e cel mai practic brand din cele trei si are toate calitatile sa iti ofere de zi cu zi tot pachetul, sport, confort, siguranta, tractiune indiferent de vreme si design foarte placut si impresionant, lucrurile astea nu le face bmw, mercedes se apropie, dar bmw n-are nici o sansa sa fie o masina de zi cu zi la fel de dezirabila ca un audi. Plus ca cel care a zis despre romanasii nostrii care nu stiu sa conduca o masina sport si ei le iau doar de dragul de a se sparge in figuri si traiesc cu chirie vai mama lor are foarte mare dreptate, asta e realitatea, ba chiar a fost un reportaj la protv parca prin primavara pe tema asta. Pai acum hai cu totii sa ne vindem casele, ap si sa ne luam "bolid" sa fim si noi "smecheri" in "trend", asta e diferenta intre un om prost si unul pasionat care isi cumpara altfel masina dupa ce are casa. Dar deh in Romania se judeca "avutia" dupa masina, cand defapt in spatele "avutiei" sta saracia, creditele enorme si mizeria. GT-R e supercar si e comparat doar cu supercar-uri, nu-l mai aduce aminte ca n-are rost. Eu vroiam doar sa demonstrez ca Audi e mult mai sportiv si mai rapid ca un BMW, asta am aratat de atatea ori. Si ce daca a venit BMW cu noile X5/X6M, in acelasi timp Audi mai scoate 2 RS-uri si tot asa, intodeauna Audi la sport e cu un pas inaintea BMW-ului, la ora actuala avand 7 masini peste BMW la sport:S3 (130i hatchback n-are nici o sansa in fata lui), S4 V6T, S5 Coupe, TT-RS, RS6 in ambele variante si R8 V8 si R8 V10. Si asta fara sa luam in calcul ca anul asta vine si S8 nou ca rival al lui 760i si RS5 Coupe care cel putin timp de 2-3 ani pana vine noul M3 va fi liderul clasei asa cum a fost si cazul lui RS4 B7. Deci numara si tu cate masini sunt peste BMW. Si din 2010 vine si S7/RS7 si RS3...sa vedem ce sanse mai sunt si atunci sa mai zica cineva ca BMW e mai sport, mai rapid si mai puternic ca un Audi S/RS si chiar "standard", gen 2.0TFSI, 3.0TFSI, 4.0TFSI (noul A8 ). |
nu compar ca nu-ti convine tie?Ok, cu Lambo-urile e voie?....cred ca vad bine, nu sunt breakuri, sau?Atunci totusi de ce breakul s-a bagat la liniute in toate filmele prezentate?...si mai sunt stup pe acolo
In fine, hai s-o lasam asa cum a cazut, eu vorbesc, tu te faci ca nu intelegi.La urma urmei chiar mi se rupe care castiga liniuta, circuitul, testul juriului sau ce-o mai fi.Ideea de baza e ca acel rege RS6 poate fi mai rapid decat M, dar nu neconditionat.Trebuie, dupa cum se vede sa concureze pina pe la 230-250km/h, de dorit pentru RS nu mai sus (in cazul in care bineinteles, nu exista limitarea electronica).Simptomul la toate filmele aratate e acelasi, vroiam sa spun deci ca M-ul era condus pina pe la 220km/h, poate chiar ceva mai sus.Pe ultima treapta insa recupera si depasea fara exceptie.Cred ca orice forma de caroserie de RS6 ar avea sanse in fata lui M6 pina in 500 de metri, maxim-maxim 600.Tot ce am facut in ansamblu a fost sa raspund la replica ta data de mai multe ori ca "M e departe de RS6, ca RS6 il spulbera (inclusiv M6) etc...uite ca nu e chiar asa...si cand vezi asta..."aaa, pai nu asa le comparam".Bun, trecem peste ca m-am saturat...partea a doua: am vrut sa compar, sincer, cu R8 V10.Nu am gasit nimic, de-aia am pus 2 Lambo care zic eu ca nu ar exista urma de indoiala (cel putin la Murcielago) ca sunt cel putin la fel de rapide cu R8.Lambo Murcielago are 575cp, greutate comparabila cu R8 V10 (si cu cele 1710kg ale M-ului, nu? ), e jos, e aerodinamic, are cilindree mai mare, (de cai am vorbit, are mai multi), are 3.6-3.7s demaraj, cca 320-330km/h top speed...e valabil sau nu? |
Nu e valabil pt ca R8 are sasiu nou, alta tractiune, alta aerodinamica si alta cutie setata special pt el, daca nu stiai pe unele circuite R8 V10 e mai rapid ca LP560-4, asa ca nu sunt aceleasi masini!
|
Votul se duce pentru M oricare ar fi au demonstrat ca reprezinta o masina foarte echilibrata si bine calculata , asta prin testele care au fost facute te oameni specializati sa clasifice si fiind in stare sa vorbeasca despre asa ceva. POWER and HANDLING nothing else just M series from BMW :D. sa nu uitam de siguranta si de modul M.
|
Quote:
Sunt curios sa vad real life, R8 vs Murcielago (simplu).Ar fi interesant. |
R8 V10 n-ai cum sa stii cum se comporta in linie dreapta pana nu-l compari cu un RS6, dar uita-te daca vrei dupa date si ai sa vezi ca R8 V10 e mult mai rapid ca M6 si n-are nici viteza maxima limitata. Nici un bmw de serie nu e capabil de 0-200 in 12s, asta e foarte clar.
|
Quote:
but what`s the point? |
Ideea e simpla BMW e sub Audi la sport, eficienta, design si acceleratii. Asta era ideea. Sa demostrez ca voi cu bmw vostru "fain" nu aveti argumente in fata Audi si ulterior Mercedes. Pur si simplu voi va bagati in fata fara sa argumentati, sa spuneti ca bmw face drege chiar si cand nu e vb de bmw...ceva in genul:"da bmw tot e ala cu motoarele bune, bmw face aia", cu totii ne-am saturat. Si filmarea aia idioata de la tv cu bmw care creeaza face drege e stresanta, idiocritica si demonstreaza ca pana si reclamele cu bmw sunt sub nivelul de cultura auto normal, ca reclama cu bmw x5=THE BOSS...exact ce spuneam, SMK, BOS, STF, WST, XXX, etc. Cei mai mult "smecheri" au bmw sau vor bmw, e simplu, doar ca e bmw, face scart si "impresioneaza" prostii si panaramele, dar argumente logice nu au masinile astea, cel putin singura piata buna pt bmw in europa e ro si inafara e SUA, alti obsedati de scart idiot, dar in rest oameni cu mintea in cap isi cumpara lexus, audi, mercedes, etc...
BMW nu mai e cel mai sportiv brand, e Audi acum. |
Quote:
Iar PvD....nu te supara, dar tu esti exact hotul care striga "hotii".Ti s-au dat zeci de linkuri, referinte si argumente, iar tu ai raspuns numai cu lozinci...aceeasi poezie ca Audi insusi e o poezie.In locul tau nu as vorbi de bagat in fata si pretinzi ca tu "ai demonstrat". |
Quote:
|
Audi e sub Mercedes? De cand?! Audi nu are un hypercar dar asta nu inseamna ca n-or sa aiba, e simplu, doar ca Audi e peste BMW din orice punct de vedere ai privii...toate S/RS sunt mai rapide, mai frumoase, mai sigure, cu un bord la ani lumina peste bmw si cu materiale de calitate, sa nu mai zic si de modelele standard. Suprematie in majoritatea testelor a demonstrat ca e si cel mai practic dintre cele 3...nu e de ajuns?
Si din cate imi amintesc eu SLR e vreo 500.000 euro, adica mult mult prea scump fata de concurenta Porsche, Lambo, Ferrari si chiar AM (cu toate ca DBS e mai mult frumos decat rapid ca un supercar fiind un GT)...de banii aia iti poti achizitiona si un Lambo si un Aston sau alta masina de genul asta si performante poate mai bune daca nu la fel, plus ca eu prefer un Lambo la design decat SLR, cu toate ca SLR arata incredibil, un Lambo are un stil mai agresiv, mai dus in extrem. Iar SLR stiu foarte bine din multe teste ca are mari probleme la franarea de urgenta de la viteze foarte mari, se debalanseaza puntea spate puternic, ceea ce la o masina de 500.000 e inadmisibil. |
Audi nu e sub nicicare, e deasupra tuturor.BMW si Mercedes sunt sateliti in jurul lui :) ...Audi a inovat redescoperit roata si a inventat bradul.Multumit :)
|
Quote:
|
Quote:
FALS: Audi a avut doar niste aparitii sproradice, Audi Quattro (Quattro car production was 11,452 vehicles over the period 1980–1991), Audi S2(B3,B4)-RS2(B4) , Audi S8 (First generation (1997-2002)), RS4 1 an de suprematie si cam asta a fost tot in trecut. La ora actuala R8 nu are rival in categorie, raman RS6 si TT-RS in fata 5 si Z4, S3 si-o ia de la 135i Performance Option si sa nu-mi spui ca nu sunt aceeasi categorie ca aman2 au 2 usi (laterale), 5 locuri, sasiu din aceeasi clasa doar ca BMW are si portbagaj (un avantaj pt. Audi), exact cu sunt Golf si Jetta de exemplu. M3 nu are rival S4 si S5 sunt mai slabe. Asa ca nu are deocamdata suprematie decat in 2 clase. R8 nu are rival in clasa BMW. M6 nu are rival in clasa Audi. Ce va urma vom vedea, nici unul din ei nu doarme. Mercedes isi pastreaza stilul, cel mai elegant, cel mai confortabil, cu cea mai mare prestanta si cu toate ca are si cele mai mari performante in clasa mare cu S-ul parca tot nu il vad sportiv si cred ca nu a tintit niciodata sa fie primul la capitolul performante (cu mici exceptii mai mult sau mai putin reusite). Apropo, R8 este pe sasiu de Gallardo, deci nu au dezvoltat ei vre-un sasiu minune. |
M3 cu cine zici tu sa-l comparam?Ca RS4 zici ca nu se pune la socoteala.
|
La inovatii Audi e mereu in fata, in fiecare an a demonstrat prin premiile primite la inovatia anului, prin premiile de design, prin premiile anului la reviste si tot asa. Sa nu mai zic cam cate premii a primit R8 de la aparitie, cred ca deja e in cartea recordurilor, iar S4/S5 sunt mai rapide ca 335i sedan si 335i coupe asa ca sunt 7 cum am zis. S3 e mai rapid ca 135i pentru ca 135i e un coupe mare nu hatchback, inca nu exista A3 coupe ca sa spui ca se pot compara si din cate tin minte vine repede si RS3, poate ai noroc si vine si in varianta coupe ca sa vada bmw atunci.
Pana una alta S3/S4/S5/TT-RS/RS6/R8 V8/R8 V10 nu au rivali pe masura de la bmw, asta spun testele nimic de comentat aici. |
Quote:
Fac ..... pe S4 si S5 atat timp cat de la BMW am varianta mult superioara, M3. Ne apucam acum sa comparam fiecare motorizare in parte, nu vezi ca iar aberezi. Tu faci diferenta intre un hatchback si coupe, este ca si cum ai spune nu pot sa compari RS6 sedan cu avant ca sunt alta categorie, tu nu-ti dai seama ce aberatii scoti cand nu-ti convine. Ia zi tu, ca te vad ager la minte, care este diferenta de sasiu si tehnologie intre seria 1 hatchback si seria 1 coupe?? 135I, X5M, X6M, M3, M6, nu au rival Audi. Cine sunt astia 2 - S4 si S5 ca M3 nu a auzit de ei. Apropo, sa nu mai punem 123d, 335d, etc. |
Quote:
Quote:
Tare link-ul ala, vroiam sa-l pun si eu ieri. Uite altul: http://www.topgear.com/uk/videos/stig-lap-r8-v10 Si inca unul cu gallardo si r8 v10 pe circuit: https://www.youtube.com/watch?v=kyBDfTxxbO4 Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Nu este usor LC la BMW dar nici foarte complicat, practic este; si in 3 luni eu zic ca trebuia sa invete o chestie care a invatat-o in 5 min ulterior. Asta demonstreaza exact ce ti-am spus, suna bine "mi-am luat M5" dar daca il intrebi ce poate, spune "nu stiu ca nu i-am dat rau dar e foarte tare masina". Cum oare de nu vedem genul asta de oameni la STI, EVO si alte cateva de gen, normal, nu intorc pipitele capul, ce daca este barbateasca, tunabila , performanta, nu asta ii intereseaza defapt. Putem sa ne uitam la un Onoriu care a scos tot ce se putea din masinile lui (chiar daca e un pic laudaros uneori are pe ce), un Andrei Tentean un pasionat adevarat cu potential mare, sau putem sa ne uitam la gramada de "ciumpalaci" cu potential financiar (+/-) care au stolul de puicute langa ei, masina frumoasa alaturi si la prima demonstratie de forta a ei au impachetat-o, ca de, nu stia ce potential are bijuteria. Daca tu nu ai vazut asta in Romania inseamna ca ai o problema, nu stiu la cate curse ai participat sau ai organizat sau macar vizionat, nu stiu daca ai fost macar pe o pista de karting sa-ti verifici potentialul, nu stiu daca ai scos untul dintr-o masina de peste 300 cp, dar pareri vad ca ai. Quote:
Quote:
O zi buna! |
Oricand pe un circuit de karting pot demonstra ca sunt capabil si pasionat auto in acelasi timp. Mie chiar nu-mi pasa de confort, confortul e ultimul pt mine, dar de lux da. Adica pe mine chiar m-ar deranja sa imi cumpara un supercar, hypercar, GT, etc si sa nu arate a lux in interior si exterior, chiar conteaza. E vorba ca obsesia mea pentru design e mai mare ca obsesia pentru 0.01s pe circuit, prefer combinatia celor doua si practicalitatea de zi cu zi. Plus ca atunci cand m-am urcat in R8 chiar nu mi-a mai venit sa ies din el, eram in lumea mea si cu toate ca este masina mea preferata pana nu ai contact cu ea nu stii ce surprize placute iti poate oferii. Acum sincer astept doar un drive test cu unul ca doar am turat-o si am stat in ea, dar in rest nimic si dupa poate pe viitor sa fiu si proprietar, si da sa o duc si in limita, pentru mine o masina nu exista daca nu e dusa in limita ei, sa simti cum fiecare surub din masina aia lucreaza pentru tine...e o adevarata placere...
Si da consider ca R8 e mult peste GT-R, de ce?! Simplu, ca are stil, sunet, imagine, design, materiale de calitate, cockpit fabulos de frumos, senzatie de apartenenta la o alta clasa sociala, practicalitate, respect si multe altele, pur si simplu e cel mai complet supercar existent, de asta nu se poate indoi nimeni. E genul de masina in care te urci si te face sa zambesti fara sa vrei. Si pe mine nu ma ajuta cu nimic daca o masina ajunge alta masina de la 250km/h in sus cand de la 0-250km/h e evident mai rapida, viteze de genul asta prinzi rar, dar senzatia cea mai tare e de acceleratie, sa simti fiecare secunda cum trece pana ajungi la viteza aia. Si scuza-ma dar plecarile de pe loc de la semafor nu inseamna fite decat daca esti un tampit cu lantul gros sau cu mana atarnata de volan, ceasul fiind deasupra volanului, pozitia "de smecher" aplecat si ochii atintiti catre cei din jur sa vezi care cum te vede in masina aia "da fitze". Eu prefer plecari brutale de la semafor si nu numai dar sa nu ma vada nimeni, e mai simplu, mai frumos si mai interesant asa. Plus ca daca nu te vede nimeni, e posibil sa nu te judece ca nu te stie, simplu nu?! BMW nu imi place tocmai din cauza ca derapeaza mult prea mult, mai ales la plecarile de pe loc, ceea ce n-am vazut nici la Mercedes, AM, Porsche, etc si design-ul aberant de prost realizat, bmw-urile fiind intr-o lume a lor, fara nici o tangenta cu design-ul nonconformist si placut ochiului in acelasi timp, multe disproportii, pe alocuri prea multa simplitate, dar nu acea simplitate care sa placa, ci doar simplitate clasica. |
Quote:
Apropo de design...mie imi place mai mult M3 coupe, decat S4-S5 sau RS4...chestie de preferinta. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:03. |
- Copyright 2026 4Tuning