Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW M3 Sedan vs. Lexus IS-F? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/65443-bmw-m3-sedan-vs-lexus-is.html)

A'Lexani 05-01-09 18:17

Re: BMW M3 Sedan sau Lexus IS-F?

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1958326)
alexani, de ce e lexus mai tare?
vreau sa-ti argumentezi raspunsurile la concret, am vazut ca ai intrat in forţă pe versusuri...

Fiecare poate sa isi faca o parere despre o masina, daca e mai buna decat alta. Nu toti pot fi multumiti de o valutare, dar daca tu o gindesti asa de ce sa iti schimbi idea?
oricum am sa incerc sa argumentez, daca nu esti multumit, pace.
Motoru' are mai multi cai si mai mult cuplu (100 + pt fiecare valoare), dar daca te uiti la specificatile mai tehnice iti dai seama ca utilizeaza doua injectoare pe cilindru, combinind avantajele de injectie directa si indirecta. Estetic mi se pare mai tuning fata de BMW si la interior e Lexus, adica lux pina incape. Daca te mai uiti la ce audio are...
Daca mai vrei argumente spunemi si am sati mai dau.

KAY_ 05-01-09 18:47

Quote:

Originally Posted by A'Lexani (Post 1958979)
Fiecare poate sa isi faca o parere despre o masina, daca e mai buna decat alta. Nu toti pot fi multumiti de o valutare, dar daca tu o gindesti asa de ce sa iti schimbi idea?
Motoru' are mai multi cai si mai mult cuplu (100 + pt fiecare valoare), dar daca te uiti la specificatile mai tehnice iti dai seama ca utilizeaza doua injectoare pe cilindru, combinind avantajele de injectie directa si indirecta. Estetic mi se pare mai tuning fata de BMW si la interior e Lexus, adica lux pina incape. Daca te mai uiti la ce audio are...

O mica enciclopedie baiatu:D ideea era ca s au facut multe posturi "bmw e cel mai tare ,lexus e adevarat etc", daca citeai pagini din urma iti dadeai seama si cred ca postai altfel, daia ti sa cerut sa argumentezi. Acum daca tot te ai apucat ...pls go on !pe mine nu mai lamurit

aleks 05-01-09 19:49

Quote:

eu nu vreau argumente, defapt de la tine nu vreau absolut nimic, decat sa citesti asta.
daca tot ai nelamuriri, am sa-ti explic pe indelete, oricum retine esentialul: postezi ca sa aduci o contributie pe care ceilalti sa o poata folosi, nu ca sa creasca numarul de posturi

A'Lexani 05-01-09 19:58

Sa spunem atunci ca tu esti unu care vrea sa cumpere aceasta masina si eu sunt vinzatoru, care trebuie sa vinda Lexus si sa te faca sa spui pa la BMW.
Chiar daca litera M are experienza in tuning si F sa nascut cu acest model, nu trebuie sa ne gindim ca Lexus nnu a facut o treaba buna. Ca sa fie mai frumos concursul, as fi adaugt niste sigle, adica S si AMG, Audi si Mercedes, dar nu conteaza. 270 si 4,9 sunt numere care pasionatii de viteza au sa le aprecieze pe aceasta masina, dar si Greenpeace va multumi Toyotei, petro emisiile foarte reduse pentru categorie (290g/km). Dar sa ii lasam pe verzi la treaba lor si sa ne intoarcem la conducator, care se poate bucura cu un schimbator care in modalitatea sport schimba in doar 0,1 secunde, doar dublu fatza de o masina de F1 de acum un an. Toate gaurile care stau pe linga masina nu au doar scopul de a agata fetele, dar si acela de a raci motorul de 5 litri, 400 Cp si 500 NM. Nu sunteti convinsi? Nu conteaza, pentru ca pe pista rezultatele sunt aceleasi al BMW-ului. Diferenta se vede inauntru, nu numai la motorul care e mai dezvoltat, dar chiar inauntru, in interior. Tapiteria e constituita de piele cu culori alb, negru si albastru. Pe bord eleganza e remarcata de piese din lemn si acurile albastre de bord cu coroana cromata. Siguranta e asigurata de o multitudine de airbaguri, confortul de climatizator si de scaunele din piele cu incalzire si placerea urechilor de 13 boxe, cu incarcator de 6 discuri, care poate fi ajutat de Lexus multimedia pack, care cuprinde multe jucarii periculoase.
Ma Alexutz nu stiu con sa te mai multumesc.
Stop.

NWZeu 05-01-09 23:19

Quote:

Motoru' are mai multi cai si mai mult cuplu (100 + pt fiecare valoare), dar daca te uiti la specificatile mai tehnice iti dai seama ca utilizeaza doua injectoare pe cilindru, combinind avantajele de injectie directa si indirecta.

Se omit niste lucruri foarte importante .... care este avantajul acelor cai si al acelui cuplu in favoarea Lexusului daca nu ii poate folosi, degeaba dezvolti un motor cu cifre impresionante daca elasticitatea este mediocra (a se intelege ca Lexusul "stoarce" ce poate din acel motor doar la turatii foarte mari spre deosebire de BMW care dispune de putere instantanee mai mare in diferite regimuri de turatie).

Quote:

Īn cazul motorului diesel cu injecţie indirectă, motorina nu este injectată direct īn camera de ardere, ci īntr-o pre-cameră unde arderea este iniţiată şi se extinde apoi īn camera de ardere principală, antrenată de turbulenţa creată. Precamera avea dezavantajul pierderilor mari de căldură, ce trebuiau suportate de către sistemul de răcire şi a unei eficienţe scăzute a arderii, cu pānă la 5-10% mai scăzută faţă de motoarele cu injecţie directă
Cam asta e povestea injectiei indirecte a unui motor Diesel, asadar niste explicatii la ce ai vrut sa zici ar fi mai mult decat bine-venite.

Quote:

Estetic mi se pare mai tuning fata de BMW si la interior e Lexus, adica lux pina incape. Daca te mai uiti la ce audio are...
Asta m-a lasat masca - mi se pare mai tuning ..... intrebarea mea e ..... ce intelegi prin "tuning" sau ce semnificatie are pentru tine, a nu se intelege ca fac misto, pur si simplu vreau sa vad ce conotatie are pentru tine acest cuvant si sa stiu cum sa continui cu explicatiile.
Legat de audio .... vezi postul meu anterior .... si as adauga ceva - Harman-Kardon.

3SGE 06-01-09 00:08

Si eu as adauga 2 cuvinte "Mark Levinson". ;)

NWZeu 06-01-09 00:15

+ inca unele:

Quote:

With the Mark Levinson name firmly established as a first tier supplier of components for the home enthusiast, Mark Levinson broadened its reach with a relationship with Lexus, Toyota’s luxury car division. Working closely with Lexus engineers, Mark Levinson leveraged its experience and the expertise of other automotive divisions of its parent corporation, Harman International, to provide audio performance that fully complemented the Lexus driving experience.

Today, more than three decades after the company’s inception, Mark Levinson continues to expand the horizons of audiophiles at home and on the road as well as those of home theater enthusiasts with components and systems that define accuracy, reliability, and enjoyment.
Apartin aceluaisi trust si sunt pe aceeasi pozitie ..... mai adaug ceva .... vorbim despre masini, daca vrem sa fim audiofili nu este necesar nici M3, nici IS-F ..... nici masina daca stai bine sa te gandesti.

mixed 06-01-09 17:42

https://www.youtube.com/watch?v=Aj89B...o/?a=videonews

votez BMW

dolb 06-01-09 18:06

deci pana la urma Lexusul a castigat!

offtopic: sa ma mai lase dracu Tiff cu trustul lui , are un stil de a conduce oribil ! Singurul care are de-aface pe-acolo este Jason , conduce perfect si isi face treaba asa cum trebuie.

Vialy 06-01-09 19:07

Votez tot Bmw pt exterior !

Griffo 06-01-09 20:29

votat BMW ;)

The_Mask 06-01-09 20:32

Quote:

Originally Posted by Griffo (Post 1961706)
votat BMW ;)

De unde apareti toti ca ciupercile dupa ploaie? Argumenteaza de ce ai ales BMW RULZZ!

KAY_ 06-01-09 20:41

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1961716)
De unde apareti toti ca ciupercile dupa ploaie? Argumenteaza de ce ai ales BMW RULZZ!

E inutil frate, au cine stie ce "old timer " de bemveu sa nu i zic altfel, si gata vot bmw....au tot fost discutii de genu asta, tot timpu o sa se treazasca cate unu, nu da nimeni 2-3 pagini in urma sa citeasca ce si cum.votati BMW pana o sa vi se ia de el din partea mea.

Crimz-vT 06-01-09 21:33

Design Exterior : Lexus
Interior : Lexus=BMW :)
Putere/Motor : BMW

cam egalitate .. istoria bmwului nu se compara dar .. ca design nu prea ma incanta la exterior .. fata de bmwu M3 model 2003 in 2 portiere >:)

Parerea mea

aleks 06-01-09 22:53

Quote:

Originally Posted by Griffo (Post 1961706)
votat BMW ;)

Griffo, şi eu astept argumentele tale concrete si legate de plusurile lui m3 sedan in defavoarea lui is-f, ca sa ne lamuresti de ce ai votat bmw

yoyo1 07-01-09 18:07

Quote:

Originally Posted by sil4tuning (Post 1330919)
as fi ales lexus ...dar cutia aia ....pfoa...m3 sedan...daca inginerii de la lexus cred ca o masina sport prin definitie are si cutia automata...pe langa cele 4 usi....care sunt foarte ok

omule depinde de ce optiune ii pui masinii cutia ca si multe altele sunt optionale ce ai vazut tu in poze nu e batut in cuie!!!!
lexus zic eu ca ii da clasa la bmw cuplu mult mai mare interior mult mai elegant nu acelasi bord de 10 ani ca la bmw

oMs^13 08-01-09 14:47

Bmw pastreaza traditia....+ La M3...

joe_infect 08-01-09 16:00

in romania bmw si maneaua e cel mai tare ..... :)) am votat lexus .
fiabilitate si performante , lux eu zic nu se pot compara ... asta este parerea mea personala .

aleks 08-01-09 16:21

Quote:

Originally Posted by oMs^13 (Post 1965636)

vrei sa ne explici putin cum e cu pastratul traditiei? la ce anume te referi, concret, la m3-ul nou?

Tassoni 09-01-09 18:59

+BMW M3 Sedan. in primul rand la bmw e vorba de calitatea nemteasca,in al doilea rand e mai ieftin decat lexus,in al treilea rand e mai usor ca lexus.lexusul are un demaraj mai bun decat bmw dar greutatea il trage in jos...dupa cum am vazut si la FIFTH GEAR,bmw a castigat cursa de drag. (am observat k unii au votat simplu...doar pt k asa cred ei...nu au tinut cont de sfaturile moderatorilor)

DarkJEDI 09-01-09 19:35

calitatea nemteasca... si cealalta nu e calitatea japoneza? chiar la cel mai inalt nivel. cine isi ia masina aia nu prea il intereseaza cat e de usoara sau grea sau cat demaraj are. e o masina de "directori". japonezii au facut un adversar de temut pt bmw si chiar au cu ce se lauda.

Dominic 09-01-09 23:05

Quote:

Originally Posted by oMs^13 (Post 1965636)

Oooooo daaaaa...traditie....de asta au ales si ei motoare turbo cu capacitate cilindrica mai mica...ca pastreaza traditia:lol:
Si cum spunea cineva mai sus toti cocalarii au BMW cu EMBLEMA DE M pe ele...
Incerc totusi sa fiu un pic mai unicat decat restul...aleg Lexus...totusi e ceva mai exotic..

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1965857)
vrei sa ne explici putin cum e cu pastratul traditiei? la ce anume te referi, concret, la m3-ul nou?

Alex...nu te-ai uitat ce varsta are...deocamdata e febra aia...BMW:rolleyes2

aleks 10-01-09 00:01

nu e problema dominic, nu am nimc cu alegerea nimanui, suntem o tara libera, doar ca vreau sa isi motiveze fiecare deciziile, sa si le asume complet, nu doar sa faca post-hunting...
inca mai astept raspunsul lui...

joe_infect 10-01-09 15:57

stiu ca sunt offtopic dar nu inteleg de ce este " Sticky " topicul asta de asa mult timp in loc sa fie de ex un topic mult mai interesant care reprezinta sa zic asa viitorul ca de ex Motoare "Clasice" vs. Motor electric

aleks 10-01-09 21:34

l-a pus administratorul forumului la momentul cand l-a deschis.
ai dreptate, e unstick acum.

IamCross 11-01-09 15:30

Lexus IS-F e mult mai stylish decat orice BMW si in umila mea opinie una dintre cele mai perfecte masini create vreodata.

Tassoni 12-01-09 05:44

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 1968817)
calitatea nemteasca... si cealalta nu e calitatea japoneza? chiar la cel mai inalt nivel. cine isi ia masina aia nu prea il intereseaza cat e de usoara sau grea sau cat demaraj are. e o masina de "directori". japonezii au facut un adversar de temut pt bmw si chiar au cu ce se lauda.

parerea mea este ca tot calitatea nemteasca e mai buna.dar lexus este o masina mai finuta,mai eleganta,si nu sunt chiar asa de multe pe strada ,pe cand bmw este o masina comuna,adik o vezi aproape pe orice strada,dar lexus vezi mai rar;)(cu toate astea tot p bmw raman pt k este o masina mai sportiva)

MRKXMI 12-01-09 05:56

factorul fun - lexus :)

993turbo 14-01-09 04:05

Sper sa fiu in topic cu asta chiar daca e ceva care atinge mai multe comparatii..Sunt uimit de cati aleg Lexus pt ca sunt mai putine pe strada (in RO), sa insemne asta ca RO e o tara de poseur i ? Si argumentul cu "manelistii/coconustiuce au BMW este hilar dupa mine, daca Iliescu isi ia Veyron, gata, e o masina naspa? Ce i aici, "cool wall" de la Top Gear? Alegeti ce va place voua, nu ce "da bine" la public. Si pt cei care s atat de ingrijorati de imagine, cum de aleg un Lexus? Ca doar europenii stiu (sper) mai multe despre istoria unui brand. Ma rog, fiecare alege ce vrea, e o lume libera, personal ma uit in primul rand dupa feeling ul oferit de masina, apoi performante, design, etc in ordinea asta, chiar ultima mea grija e cate mai sunt in parcare si cine detine acelasi model..
Numai bine.

dolb 14-01-09 07:31

993...pai aleg ce imi place mie.. dar daca mai sunt inca 10.000 ca a mea in oras , nu numai ca incurc masina cand ma duc sa o descui , dar cum ar fi sa rasune orasul de manele din ele si sa am si eu o masina la fel si spre ex: sa vreau sa agat o tipa! poate tipa aia o sa creada..maaama asta e manelist... nu-mi place!

aleks 14-01-09 08:33

E subiectiv argumentul tau, dar functioneaza si-n cazul meu :lol:

dolb 14-01-09 09:25

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1980338)
E subiectiv argumentul tau, dar functioneaza si-n cazul meu :lol:

pai si eu mi-am incurcat masina de cateva ori !

PS: iar tipele nu mai sunt asa impresionate daca ai bamveu !

The_Mask 14-01-09 10:40

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1980439)
pai si eu mi-am incurcat masina de cateva ori !

PS: iar tipele nu mai sunt asa impresionate daca ai bamveu !

Tocmai de-ai ti-aia luat golf V ca sa nu mai incurci masinile, haha aici ai fost tare cu argumentul asta:D

OT: Lexus-ul mi se pare mai agresiv, mai frumos, mai spectaculos decat M3. Singurul lucru urat la el este evacuarea.

ulyse 14-01-09 10:52

cum sa alegi ma lexus ati luato razna normal ca m 3
bmw e prea puternic sa se impiedice de o pietricica ca lexus
(plagieaza cu nesimtire mercedes da degeaba)

dolb 14-01-09 12:12

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1980581)
Tocmai de-ai ti-aia luat golf V ca sa nu mai incurci masinile, haha aici ai fost tare cu argumentul asta:D

OT: Lexus-ul mi se pare mai agresiv, mai frumos, mai spectaculos decat M3. Singurul lucru urat la el este evacuarea.

cand l-am luat eu, nu prea erau g5-uri in oras.. acu ma incurc prin ele! d'aia il am de vanzare ;)

dolb 14-01-09 13:32

Quote:

Originally Posted by COL_seby (Post 1980925)
Votat BMW M3...mi se pare mai frumos(FAN BMW)

pai si eu daca sunt fan britni spiers crezi ca voi vota vreodata jenifar loupez ? gieez... Argumenteaza omule ce are in plus BMX-u fata de LEXUS. La cata semnatura ai.. pot sa pun si bmx 120diesel vs veyron ca tu tot bmx votezi !

orlando 14-01-09 14:10

Quote:

Originally Posted by ulyse (Post 1980603)

Argumente stii sa spui?
Cam de ce crezi tu ca Lexus este o pietricica?eu cred ca tu nu prea stii ce vorbesti...
Scz de offtopic dar nu mai pot cu atitudinea asta...deja sunt la saturatie!

dolb 14-01-09 14:20

Quote:

Originally Posted by ulyse (Post 1980603)

ai mancat cand erai mic ?

~ EWN ~ 14-01-09 14:40

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1981061)
ai mancat cand erai mic ?

inca este mic :-)

Corneliu26 14-01-09 14:54

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1980246)
993...pai aleg ce imi place mie.. dar daca mai sunt inca 10.000 ca a mea in oras , nu numai ca incurc masina cand ma duc sa o descui , dar cum ar fi sa rasune orasul de manele din ele si sa am si eu o masina la fel si spre ex: sa vreau sa agat o tipa! poate tipa aia o sa creada..maaama asta e manelist... nu-mi place!

Asa multe M`uri sunt acolo la tine,sau in alte orase? ciudat ca aici la noi in baia mare sunt destule masini tari,sunt multe japoneze,nici un M,sau doar prin trecere. Poate pe la tine doar in cartier sunt vreo 3 M3`uri 4 M5`uri si nush cate M6. Cum zicea 933,daca ati ajuns sa va alegeti masina doar ca nu sunt in oras atatea,las`o balta de treaba. Aici ar trebui sa`si faca moderatorul treaba,asta e un argument plauzibil?

All times are GMT +2. The time now is 02:33.

- Copyright 2026 4Tuning