Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Un Tico verde de Constanta - CT 04 CPF (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/6434-tico-verde-constanta-ct-04-cpf.html)

topser 18-06-06 11:25

Re: CT-04-CPF - un Tico alb de Constanta

dinozaur =))=))=)) poate ticozaur , si bineinteles ca n-o s-o lase asa...doar n-o fii nebun..

quick_5hifter 18-06-06 18:13

4 Attachment(s)
-legat de ceea ce se vede pe aripa din fata....ei bine, cam asa arata la inceput si aripa spate (vezi poza) si ala este chit armat cu fibra (foarte rezistent), tinichigiul l-a aplicat si nu a apucat sa slefuiasca, si oricum mai trebuie incarcata suprafata aia, pana iese cum vreau eu
-legat de prelungirea evazarii aripii pe bara fata, am lasat expre' fasia aia mai lunga, ca sa avem de unde sa polizam cat sa vina in linie cu aripa (asa am procedat si pe spate, dar nici acolo nu e gata - vezi cealalta poza)
-evazarile de pe aripi se vor continua si pe praguri, dar deocamdata la praguri n-am facut nimic si nici nu cred ca o sa fac, ma gandesc sa confectionez eu alte praguri de la zero
-azi ne-am apucat sa facem peretele uneia dintre incintele audio, perete care va fi mulat pe masina, din fibra de sticla - inca nu m-am hotarat la forma si asezarea finala a incintei, dar oricum va fi pana la tavan, respectiv pana la imbinarea plafonului cu partile laterale (spatarul banchetei va fi impins spre partea din fata, cam 10-15 cm, ca sa mai castig spatiu pt. incinte)
-tuningboy, ceea ce am facut eu pe topicul meu difera mult de alte topicuri: eu am postat tot ce am putut fotografia INAINTE SA TERMIN ce aveam de facut (un fel de "making of") - daca te uiti de la inceput, asa am procedat si cu barile, si cu capota - care de asemenea aratau urat la inceput, dar eu sunt multumit acum de ele. altii au pus poze direct cu produsul finit, fara detalii despre modul de confectionare etc. la sfarsit o sa solicit si un poll, unde vei putea vota si vei putea sa-ti spui opinia asupra formei finale, nu asupra materialelor folosite si a modului de aplicare, a culorii chitului etc.

CT99WUW 18-06-06 18:59

6 Attachment(s)
in legatura cu materiale folosite...tot fibra este si la noi si in germania...optiunea de a face , ceva personal , si unic...este a lui alex...care nu doar din lipsa unui kit gata facut de un "tuner" a ales aceasta cale....iar rezultatele...pot spune ca sunt mai mult decat satisfacatoare...mai e nevoie de rabdare si timp.....alte obstacole nu prea ar mai fii.Iar dupa finalizarea proiectului ...o sa incepem unul nou:D la fel de promitator zic eu:)) alta masina alte forme alte idei...etc etc:P

Eugen_TL 18-06-06 22:29

omule sorry dar m-ai inteles f gresit :( am urmarit de la prima pagina tot crede-ma stiu despre ce e vorba... ce am zis in postul de mai sus a fost un semn de exclamare pt ca nu stiam ce vrei sa faci de fapt cu linia aripii...si cum multi lasa treaba neterminata am zis sa dau un sfat ca daca stiam intentia ta taceam;) deci ma repet ca nu am vrut sa par rautacios deloc ci doar am comentat ceva...ma bucur ca vei duce linia asa cum trebuie si nu se va termina brusc in bara si in prag!

Eugen_TL 18-06-06 22:32

apropo ...cum se va vedea pe geamurile mici ce vrei sa faci tu acolo? nu era oare o idee sa le vopsesti albe sa maschezi de afara in interior materialele.. era mai super daca ai fi fi acoperit geamurile de tot,adica sa se vada ca si cum nu era geam acolo dar te complici intradevar prea mult

quick_5hifter 19-06-06 00:28

hmmm...ar iesi un mare kitch daca as vopsi albe geamurile, nu pot sa cred ca aud asta
-o sa le pun la exterior folie mata, sa nu se vada nimic prin ea, si crede-ma ca nu ma complic deloc, e singura varianta sa umplu portbagajul cu incintele si sa nu desfiintez locurile din spate. si sa mai ramana si loc pentru amplificatoare si difuzoarele din spate
-ai rabdare sa termin si pe partea audio, acolo inca nici n-am inceput

B-69-TAU 19-06-06 02:02

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter
hmmm...ar iesi un mare kitch daca as vopsi albe geamurile, nu pot sa cred ca aud asta
-o sa le pun la exterior folie mata, sa nu se vada nimic prin ea, si crede-ma ca nu ma complic deloc, e singura varianta sa umplu portbagajul cu incintele si sa nu desfiintez locurile din spate. si sa mai ramana si loc pentru amplificatoare si difuzoarele din spate
-ai rabdare sa termin si pe partea audio, acolo inca nici n-am inceput

doamne alex, inca nu ai inceput la partea audio? imi este groaza, oare cand termini? la anu? te rog pune masina aia pe strada pls pls! eu nu mai am rabdare sa mor! cat mai estimezi ca dureaza pana este gata de plimbare?
sigur vin la tine cand e gata......

Eugen_TL 19-06-06 09:37

mda la folie mata nu m-am gandit... eu ma refeream sa faci geamurile cum sunt la dubitze dar fara sa se vada ca e geam..adica sa acoperi cu tabla cum ai acoperit si manerele... in fine faci cum vrei dar nu te grabi sa nu dai totu' peste cap ;)

cvlad 19-06-06 18:39

spor la modificat in continuare.....cred ca este singurul tico din romania modificat radical...........si eu caut acuma unu asa mai ieftin si sa ma apuc de el.....vreau sa nu se mai cunoasca ce masina ii:pistoles::pistoles:

ps. daca stie cineva ceva tico pana in maxim 1500 e sa-mi zica si mie :D

NightClubRacer 20-06-06 09:52

hai ca in curand, poate o sa vin la mare, deci o sa trec pe la tine. Vreau sa vad ticozaurul in realitate, sa montezi mai multe pe el. ;)

quick_5hifter 20-06-06 23:19

Quote:

Originally Posted by B-69-TAU
doamne alex, inca nu ai inceput la partea audio? imi este groaza, oare cand termini? la anu? te rog pune masina aia pe strada pls pls! eu nu mai am rabdare sa mor! cat mai estimezi ca dureaza pana este gata de plimbare?
sigur vin la tine cand e gata......

pai mi-a venit in minte o alta idee, dar nu stiu daca o s-o aplic acum, sa vedem daca am noroc si vand cele 4 difuzoare pioneer accelerate...si cele 3 amplificatoare jbl gto...vreau sa pun in masina mai multe "cercuri albastre", si mai mici, si mai mari...:lol: oricum, astea pot sa le fac si din mers, nu toate odata si nu neaparat acum...
-zilnic sau cel putin o data la 2 zile fac un drum la "atelier", si asta ma costa destul, ca masina nu e in localitate; azi am vazut-o din nou, se contureaza, dar parca nu se mai termina odata! sper sa merite efortul, cand o s-o vad gata :rolleyes2

mor de nerabdare sa scot masina si sa merg cu ea (vopsita) :cry:

PS: multzam cvlad, si succes in cautari!

PS2: tuningboy, cand m-am referit la folie la exterior, ma gandeam la folie neagra, nu alba, si nu am nici un interes sa acopar sau sa desfiintez geamul ala mic, se vede urat fara el

poze n-am facut azi, ca deja am inceput sa pozez aceleasi detalii in alte umbre, pozitii etc :lol: trebuia sa procedez si eu cum era normal, sa pun poze numai la sfarsit si eventual dup'aia sa pun si poze cu "making of"

quick_5hifter 21-06-06 21:06

maine dupa'amiaza iese de la tinichigiu si tot maine pe zi negociez cu vopsitorul sa vedem la cat reusesc sa scot o vopsea alb perlat...revin cu poze inainte si dupa ;) (bara spate si pragurile raman in continuare la tinichigiu, ca n-a avut timp sa le termine...deci vor fi vopsite separat)

quick_5hifter 22-06-06 16:23

4 Attachment(s)
gata, l-am luat acasa
au ramas bara spate si pragurile sa le termine...
azi vorbesc de vopsea :lol:

topser 22-06-06 17:45

asa mai merge..bineeeee.....
sa-mi zici ce ai facut cu vopseaua ! super , vad ca l-a finisat super !

topser 22-06-06 17:46

alex si sa-i zpui sa finiseze si eleronul de la logan , ca-i platesc , adica iti dau tie banii si tu ii dai lui !

CT99WUW 22-06-06 21:16

2 Attachment(s)
he's aliveeeee muhahaa super tare frateeeee ....ce sa zicem si noi acum...prea tare tre sa recunoastem toti..pasiune dorinta de ce nu si finante....toate astea...si uite rezultatul pe masura..++++ ce mai urmeaza

Leutzu_ 23-06-06 15:34

Super tare...tot respectul pentru ce ai reusit sa faci din ea...

topser 23-06-06 18:16

azi a intrat la vopsit :D

frozzen 23-06-06 19:06

abia astept sa o vad vopsita;) deci baieti sa ii faceti poza!am ramas impresionat de ambitia lui quick_5hifter ...ai o masina de nota 10+

topser 24-06-06 13:28

masina o sa fie alba cu plafonul negru .

B-83-DAC 24-06-06 13:34

absolut superba masinutza asta.Abia astept sa o vad si eu in realitate.Poate cand trec pe la mare in august am si eu sansa asta.Va fi absolut incredibil tico-ul asta

quick_5hifter 24-06-06 23:38

multumesc mult pentru pareri si incurajari!
cateodata am senzatia ca arata mai bine in poze decat in realitate, dar oricum nu e prea diferita :lol:
pana la urma nu a intrat inca la vopsit, caut o varianta un pic mai ieftina (pretul pe care l-am auzit ieri a fost cam mare, si asta pentru un alb simplu, fara perla); banii sunt pregatiti pentru vopsit, dar nu-i arunc cu ochii inchisi, mai testez un pic piata (desi vara a inceput de mult, iar eu n-am scos masina pe strada :cry: ); si apropo, nu ii mai fac plafonul negru, pentru ca e si-asa destul de cald :sad: poate mai tarziu, impreuna cu toata partea de sus;
-maine sper sa incep incintele pentru subwoofere, desi momentan montez unul singur; si deocamdata raman cu dvd-ul, iar pe la iarna ii "trag" si unul/doua lcd-uri, vedem noi.

B-83-DAC 25-06-06 00:17

asta imi place la tine ca ti-ai format deja o idee de ansamblu despre masina ta si stie cu ce o sa continui mai departe. Iti doresc mult spor si hai odata cu masina pe strazi ca sa vezi ca nu suntem singurii care o laudam

bodyspeed 25-06-06 20:04

Quote:

Originally Posted by quick_5hifter
multumesc mult pentru pareri si incurajari!
cateodata am senzatia ca arata mai bine in poze decat in realitate, dar oricum nu e prea diferita :lol: .

eu cred ca arata mai bine live masina ...si va arata super bine ....cand o sa o scoti de la vopsit;) ....abia asteptam noi poze.......;)
bafta multa

Bik3rBoy 25-06-06 23:42

ar fi aratat super bine cu plafonu negru...ar iesi ca si ala din poza...da oricum o sa iasa frumos si asa...bafta la vopsit ;)

quick_5hifter 26-06-06 07:16

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by +rN4L1n_JuNky
asta imi place la tine ca ti-ai format deja o idee de ansamblu despre masina ta si stie cu ce o sa continui mai departe. Iti doresc mult spor si hai odata cu masina pe strazi ca sa vezi ca nu suntem singurii care o laudam

-din pacate, din tot ceea ce mi-am propus pana in prezent, nu am realizat nici 50%, pentru ca nu se poate sau pentru ca nu a avut cine sa ma ajute la partea tehnica
-pe viitor, este neaparat nevoie sa-mi intaresc amortizoarele sau sa pun unele pe gaz, iar arcurile sa le scurtez un pic.
-chestia cu plafonul se rezolva usor, cu ajutorul unei folii mai rezistente (sau de ce nu, o vopsea)

-ieri am facut peretii incintelor, mai trebuie doar sa incleiez totul si sa finisez un pic. incintele sunt facute fix pe dimensiunea portbagajului, a mai ramas loc doar deasupra "oalelor" de la roti, acolo unde voi face alte incinte pentru difuzoarele de 20 cm (folosind si peretele ala facut din fibra acum cateva zile, si inca unul la fel pe partea cealalta)
-subwooferele vor fi orientate in sus, iar in partea care se va vedea cand deschid hayonul, voi monta cele 2 amplificatoare pentru subwoofere. cel de-al treilea amplificator, pentru difuzoarele de 20cm, nu stiu unde il voi monta. intre cele 2 amplificatoare mono ramane loc si pentru un condensator. desi incintele arata simplu, vor suferi si ele ceva modificari sa para mai "sport". voi pune poze odata cu evolutia

PS: am o rugaminte, daca va dau toate dimensiunile incintelor, imi puteti calcula litrajul? am fost bun la geometrie in liceu, dar e mult prea neregulat volumul lor...

B-83-DAC 26-06-06 11:33

hai ca nu e mare lucru de calculat aia.Din cate stiam eu era un programel care iti facea asta pentru boxe.Daca nu posteaza si tu dimenziunile si vedem noi,"geometrizam" pe ici pe colo

Leutzu_ 26-06-06 11:59

Quick....cum se aud pyle-urile alea ca vreau si eu sa imi iau si sunt curios daca merita asa ceva sau sa iau un jbl...

quick_5hifter 27-06-06 22:10

1 Attachment(s)
Leutzu, pyle-urile le-am ascultat doar in aer liber, si asta in casa, pe balcon, nu le-am testat inca in incinte pentru ca nu sunt gata; ce pot sa-ti spun despre ele:
-sunt foarte rigide si materialele folosite sunt de buna calitate (le poti monta si invers, intrucat au "carcasa" cromata si arata foarte bine - vezi poza)
-excursia membranei este foarte mare, poate chiar dubla fata de orice JBL GTO sau CS (celelalte clase de la JBL, adica POWER si GTI, sunt mult mai scumpe); excursia specificata de PYLE este 2,5 inci, adica peste 6 cm, ceea ce inseamna ca misca un volum mare de aer
-modelul meu este disponibil in 4 marimi, adica 20, 25, 30 si 38 cm
-ale mele, de 38 cm, au puterea rms 350-400w, nu mai stiu exact, dar oricum unul dintre ele l-am probat pe un kicker de 750 rms si se misca super...nu era la maxim kickeru, dar oricum...
-am avut si un jbl gt-4 15" si l-am vandut, si nu-mi pare rau ;)

Psycho 27-06-06 22:15

hai baaaaaaa k se termina vara ...

topser 27-06-06 22:34

peste fix o saptamana e gata ! :D

quick_5hifter 28-06-06 01:16

2 Attachment(s)
-pana atunci, va prezint hyundai getz-ul meu, cu care am umblat aprox. jumatate de an, de cand a intrat tico in time-out, si pe care il voi da uitarii pana cand va intra tico din nou in "mici retusuri" :peace:

-fabricatie 2004, motor 1,1 benzina, 46 kw, 5 usi, consum mediu ~7%;

-facilitati & dotari: bancheta spate rabatabila 2/3, volan reglabil pe inaltime, reglaj faruri electric, proiectoare ceata, eleron cu lampa stop incorporata, stergator luneta, ABS, airbag sofer (volan), servodirectie, servofrana; toate portierele au "incinte" pentru difuzoare de max. 17cm, iar portierele din fata au montate 2 difuzoare de 13 cm; suspensie spate tip mc'pherson (individuala)

-achizitionat fara optiuni extra, dar am primit cadou din partea reprezentantei: geamuri electrice (toate 4), aer conditionat, vopsea metalizata;

-nu i-am adus nici o modificare, in afara de faptul ca i-am achizitionat un casetofon de pe un ford, pe care inca nu l-am montat (am taiat mufa audio a masinii, iar acum nu reusesc sa mai gasesc nicaieri schema cu firele);

-parerile mele despre masina: se conduce foaaaaarte lejer, lasand la o parte faptul ca ambreiajul tine mai sus decat ar trebui; demarajul este destul de bun, avand in vedere capacitatea redusa a motorului; consumul creste drastic atunci cand turez motorul; sound-ul motorului este interesant, si ar putea fi pus in valoare printr-un filtru si o toba sport; viteza maxima pe care am atins-o a fost 170 km/h, desi in talon scrie max. 152 km/h, si la viteza asta se comporta excelent fata de alte masini testate de mine. designul este destul de modern, si ar merge modificat destul de usor; au loc niste jante mult mai mari decat cele standard, datorita structurii aripilor; spatiul interior este foarte mare, in ciuda faptului ca pare mica din exterior. pozitia de condus este cam inalta, dar confortul la volan este acceptabil (odata ce te obisnuiesti cu pedalele)

-am parcurs cam 26 mii km cu ea si am mers destul de sportiv, si cu toate astea nu am probleme, este foarte fiabila masina; cel mai mare minus il consider consumul ridicat la turatii mari, iar cel mai mare plus - confortul, manevrabilitatea si stabilitatea. o recomand cu caldura tuturor celor care vor sa-si ia o masina din clasa ei.

si totusi, eu m-am atasat de amaratul ala de tico. deci mai raman pe daewoo subforum :peace: (ps: numarul de inmatriculare este "imprumutat" de la tico, doar pentru cateva poze)

cielo wrc 29-06-06 23:35

ma da alte arcuri nu poti sa pui trebuie neaprat sa le tai pe astea cred ca e mai usor sa iei altele decat sa le tai pe astea vechi! instalatie xenon h3 300 de e am avut-o pe un cielo

quick_5hifter 30-06-06 11:18

te referi la alte arcuri de tico, noi? din pacate nu prea ma ajuta, eu urmaresc sa o cobor un pic, iar un set de arcuri noi o vor inalta mai mult decat este acum

cielo wrc 01-07-06 17:12

ma eu am gasit arcuri sport cu tot cu amortizoare noi sport ptr cielo tu nu gasesti ptr ticolet! sau nu sau fabricat?

quick_5hifter 01-07-06 17:16

nu s-au fabricat. pentru cielo gasesti ce vrei, dar pentru matiz, tico....:sad:

quick_5hifter 02-07-06 19:23

5 Attachment(s)
incintele sunt cam gata, sunt tip "sealed", deocamdata nu le finisez. avem si filmulet cu un subwoofer in actiune, cred ca va sari masina ca la videoclipurile cu gangstaz...glumeam :D dar oricum, vor fi suficiente :rolleyes2

nu-i asa ca paream dur cu bormasina aia in mana? :lol:
sau cand ma inghesuiam in incinta? :peace:

frozzen 02-07-06 20:43

marfa incintele....am si eu o intrebare....care sunt mai bune cele din fibra sau cele din pal?

sebaaa 02-07-06 20:52

pal ..parca s-a mai discutat asta

CT99WUW 02-07-06 20:59

1 Attachment(s)
treigepeul :)))) apropo pe acolo tot zboara o bricheta:)))

All times are GMT +2. The time now is 03:35.

- Copyright 2026 4Tuning