![]() |
Re: Renault R12 Gordini
Nu am pastrat chitantele, ca ma speriam.. Dar apreciez ca au fost cam 3-4000 euro si estimez ca imi mai trebuie inca vreo 2000..
|
3 Attachment(s)
Informatie utila pentru B 75 UAP din cartea ,, Salon Automobil''
La R15TS, Uzina Renault a montat pe acest model articulatiile homocinetice de la Renault 12 GORDINI ,, Din istoria automobilului" - Parc inchis din raliul Balcanic, editia 1972 - Pe aripa din stanga a R12G sunt inscrise doua nume Morase si al doilea Bellu - In plan indepartat se vede R12G a lui Eugen Ionesu Cristea, mai multe poze si de calitate miercuri , cand fac rost de un aparat foto digital |
Morassi. Pe de alta parte, superbe pozele. Daca mai ai poze si articole, posteaza-le. A se observa si Alpine-urile din fundal :) . Apropo, am inteles ca avem si noi un Alpine in tara. Stiu ca nu asta e tema topicului, dar daca are cineva poze cu el, l-as ruga sa le posteze.
|
1 Attachment(s)
eu asa am vazut numele scris in cartea ,,Istoria automobilului'' , este gresit numele scris in carte....??? ?(vezi foto)
,,Raliul Iasului'' a fost castigat de F. Morase - I. Rauta pe o masina RENAULT 12 GORDINI |
Inseamna ca am gresit eu. Credeam ca e vorba despre fratii Morassi.
|
2 Attachment(s)
Am auzit ca la R12G sunt probleme de etansare , baia de ulei si capacul distributiei la montajul pe blocul motor , este adevarat ?
B 75 UAP capacul culbutorilor il vei vopsi cu negru sau ca in foto cu albastru? capac culbutori vopsit negru |
un mic film de la Sinaia Forever 2009 - Retromobil Club Romania https://www.youtube.com/watch?v=zxPHJPlLABk
|
[QUOTE=ionut17;2471305]un mic film de la Sinaia Forever 2009 - Retromobil Club Romania https://www.youtube.com/watch?v=zxPHJPlLABk[/QUOT
Ultima e Criminala... ! E Renault Alpine , nu ? PS: Silviule ai tot respectul din partea mea ptr rabdarea pe care o ai si pentru pasiunea asta nebuna..! ptr ca numai un nebun ar face asta ( a nu se intelege gresit ) ..! Bravo , bravo si iar bravo...! e ora 1, citesc la topicul asta de vre 2 ore...si trebuie sa ma trezesc peste vreo 4.... m-a captivat intrutotul toata povestea asta cu gasitul pieselor , inscrisul in retromobil s.a.m.d ! Asteptam cu nerabdare produsl final..! Multa bafta in continuare si nervi de otel..! |
Quote:
|
1 Attachment(s)
RENAULT 16 GORDINI
|
Quote:
P.S. am vazut aici niste modele nespus de frumoase:) http://images.google.ro/imgres?imgur...a%3DN%26um%3D1 |
Cand rula filmul serial ,, Strazile din San Francisco'' cu celebrul actor Michael Douglas aparea la un moment dat si un RENAULT 16 TS albastru , se pare ca americanii au acceptat acest model datorita confortului.
Motorul de la RENAULT 12 GORDINI este aproape identic cu cel de RENAULT 16 |
Quote:
Asa este...si eu am ramas :shock: cat de bine poate sa arate la interior... |
1 Attachment(s)
Intradevar Andi nu prea arata R16 a masina de raliu la prima vedere,
dar uite ce am gasit in ,, Din istoria automobilului '' ; ....locul intai in clasamentul general in,,Raliul de Nord-Vest'' a fost ocupat de echipajul Gaspar-Benik pe un RENAULT 16 ... ,in acest raliu din cate am inteles participau masini ca ; Ford Mustag , BMW 2002 TI ........etc,deci ..!?!? |
Quote:
Renault a fost facut pentru stradutele stramte din Franta si nu numai...pe cand Mustang-ul reprezinta putere bruta pe care o poti folosi doar in linie dreapta :)... P.S scuze de offtopic...:) |
1 Attachment(s)
Imi poate da si mie cineva masurile pentru pozitionarea busonului de benzina la Gordini. Masurile cu rosu din poza atasata.
|
1 Attachment(s)
Pentru pozitionarea busonului de umplere a rezervorului ,cred ca B 75 UAP iti poate da cel mai bun raspuns la intrebarea ta Vali !
Un R12G cu un scut la motor mai deosebit .....!?!?, pare varianta de 160 CP. |
Quote:
|
Dakkar ...!!! da poate ca ai dreptate , de observat si lipsa prizei de aer de pe capota , este totusi un R12G are busonul rezervorului pe stanga , sa fie un model mai special ..???
|
da este un model facut de dacia pitesti :))
|
1 Attachment(s)
Quote:
L=475mm H=105mm Repet, pana in centrul gaurii!!! iar diametrul gaurii este de 110mm. ;) PS. primele modele nu aveau priza de aer: |
PS. primele modele nu aveau priza de aer:[/QUOTE]
Ok am inteles ! ai reusit sa sablezi caroseria ....??? |
9 Attachment(s)
Cateva poze cu ceva interesant de la Sinaia. Mai sunt cateva in galeria de la etapa.
by Gabi Tomescu |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
... francezi Oricum, mi-ar placea echipament si o casca din acelea.. de efect :D PS. caroseria o sablez abia dupa tinichigerie |
Asta inseamna ca cat de curand te apuci de tinichigerie?Oricum cred ca dupa ce termini cu tinichigeria si apoi cu sablarea tot mai trebuie sa treci pe la tinichigiu .....Multa bafta
|
Quote:
oricum nu asta e ordinea...intai la sablat si dupa tinichigeria |
PS. caroseria o sablez abia dupa tinichigerie
Nu am zis eu asta....ci propietarul,daca citesti mai sus.....a zis ca intai face tinichigeria si apoi o sableaza. Eu i-am zis ca dupa ce termina tinichigeria si se duce sa o sableze cum a zis ,va mai trebui sa treaca pe la tinichigiu (parerea mea) pentru ca dupa sablare vor mai aparea defecte.Dar propietarul stie cel mai bine. |
Renault R12 Gordini Specifications & History
http://www.rallye-info.com/carspecs.asp?car=189 |
4 Attachment(s)
Gordini din '74 de vanzare in Belgia...17,000 Euro
http://www.autozone.be/auto_j2ee/gg/...d&locale=en_GB |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Din pacate mai intai trebuie sa o inmatriculezi in Romania, deci platesti si taxa de mediu (inmatriculare), pentru ca nu este fabricata in Romania, in acte scrie Renault nu Dacia
|
Quote:
|
Quote:
Chiar trebuie demontate si aripile din spate , inseamna ai un tinichigiu foarte bun. Sablare am incercat si eu cu un compresor de 8 atm , nu am reusit ceva spectaculos , dar pentru aceasta operatie exista o ''diuza'' speciala . Pentru ca sablarea unei suprafete sa fie de calitate iti trebuie o presiune mult mai mare . Bafta in continuare ! |
salut,
se pare ca acest concept "GORDINI" nu moare si asta datorita celor de la Renault : http://www.************/noutati-auto-...ordini-4610148 Astepteptam sa vedem cam ce bijuterie mai scot acum. |
11 Attachment(s)
cateva poze de la mine, cu o gordina din ungaria care participa destul de des la raliuri. masina, cand am vazut-o eu, era pe rampa, proaspat reparata dupa o lovitura destul de urata. mai pun si niste poze cu ce mai avea omul prin garaj:D adevarate comori, parerea mea. R12-le este luat din franta acum 2-3 ani, piesele "rare" originale au fost date jos, si inlocuite cu unele mai de buleala ca sa nu-i para rau in timpul raliurilor. oricum, cel mai mult mi-a povestit omul despre R8-ul din garaj, care era proaspat scos din vopsitorie. masina a apartinut tatalui sau, si a fost primita cheia de la insusi Amedeo Gordini. a participat foarte multi ani la raliuri cu ea. de asemeni mai era pe acolo si un renault alpine, superb exemplar, desi proprietarul zicea ca nu e gata. foarte frumoasa masina, si cu un sunet placut pentru urechi:D
|
nu vreau sa fiu eu ala care critica dar din cate vad nici ea nu e perfecta..si asta o face si mai misto ca masina avand in vedere ca inca alearga la anumite raliuri ... si asta pt cei care lucreaza f mult la aspect mai putin la performante si nu circula mai deloc..sau o tin de bibelou....daca ai una de raliu o tratezi ca atare si invers...oricum din partea mea e perfecta...
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:25. |
- Copyright 2026 4Tuning