![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
4 Attachment(s)
Prima mea bara de fibra facuta de la 0... va place?
|
eu zic , ca a iesit destul de bine...dar pe ce masina este??
|
matrita din ce ai facut-o?
|
Quote:
După poza din dreapta pare a fi un Citroen. |
este un citroen visa. matrita am facut-o din ghips, scooch, spuma poliuretanica, po9listiren, plastic si nu maI SHTIU CE..
|
nu mai confundati Matrita cu elementu pe care se lucreaza ... Pozitivu este spoileru pe care lucrati cu ghisps/hartie/lut etc. si apoi Bara in sine!
Negativu este Matrita. nu mai confundati termenii ca induceti alte persoane in eroare! 1. Pozitiv -este spoileru original al masini pe care il modificati in prealabil cu diverse materiale:lut/spuma/hartie/etc. 2. Negativ - este Matrita :adica acea patura de fibra care o puneti peste Pozitivu de la pasu 1 3. Pozitivu final -este spoileru complet din fibra care il scoateti din negativ-matrita. Matrite din ghips se fac numa la sculputra si cantaresc foarte mult deci sunt foarte nefolositoare in cazul unor spoilere pt ca se sparg ca sa scoti pozitivu final! |
a mai cumparat cineva de la rompolimer de curand? care e faza cu transportu? adica tu daca n-ai autorixatie de transport nu poti sa iei rasina si intaritorul?
|
7 Attachment(s)
salz
sunt shi eu mai nou in domeniu da' mi'am luat inima'n dintzi shi am facut niste (defapt doar una e gata) acoperitoare (ochelari cum vrei sa ii zici) de stopuri pt loganu' meu. pun poze Multumiri lu' matza, quick_5hifter pentru rabdarea de care au dat dovada shi pentru cate raspunsuri OK mi'ai dat:P POZE.... |
oameni buni, sunt cateva locuri in bucuresti in care sigur gasiti produse en-detail pentru prelucrarea fibrei de sticla...si culmea, la preturi foarte mici, si poate sa cumpere oricine...daca eram de-acolo, va spuneam unde mai exact, dar contactati-l pe TAU ca el stie sigur!
kmySGR, multumim mult pentru ajutor si completari/corectari! cand mai ai timp, poti incepe de la inceput, adica de la confectionarea modelului...acolo se pare ca sunt cele mai multe probleme (ma refer la materialele folosite, care e cea mai buna varianta) PS:recunosc, si eu tot acolo am probleme :oops: la confectionarea modelului PS2: felicitari andy pentru initiativa! ai tinut cont de regulile elementare, acum depinde doar de practica pentru a putea trece la nivelul urmator! |
...nu prea ma mai intrat pe mess...vroiam sa te intreb...vad ca au iesti misto...dar...nu trebuia sa lasi loc pt lumina de marsalier??? :D
si dupa cum am spus...vopsite or sa arate misto ... ;) |
ms
cu gaura de marsh-arierre nush cum sa fac, adica ma gandeam sa ii dau o forma mai ciudata sa vina bine cu curbura capatata, dar tare imi e frica sa nu semene a semn Nike:P |
Quote:
|
pai vb cu tau si o sa te ajute
ce e asa de greu |
kut si eu un meserias din Bucuresti......, exista cineva? un nr de tel, o adresa?
|
Quote:
|
pentru matrite ma gandeam sa folosesc un material (nu am idee cum ii zice), un soi de cauciuc. pe vremea lu' nea' nicu, inainte de 89, erau meshteri care se ocupau de ipsoserie, balariile alea puse pe pereti, cornize shi alte prosti. aia shtiu ca foloseau pentru a turna ipsosul o matrita dintr-un fel de cauciuc ffff dur. Intrebarea mea are cineva idee cum se numeshte materialul respectiv? nu cred ca e vb de ceva polimer foarte pretentios odata ce era folosit acu 20 de ani.
ms |
la rompolimer te duci cumperi (tre sa ai o firma) te timit la depozit si pleci acasa..e simplu...dar tre sa cumperi ca cutii...adica 1kg sau 10kg..depinde de produs
|
@swat-cat
ce cumpar de la rompolimer? adica era pt mine raspunsul? |
Quote:
|
hmmm.. nu pot sa cred...
|
inca nu are cineva niste filmulete?
|
salutare,
vreau si eu o adresa sau un numar de telefon de unde se poate cumpara rasina, fibra si intaritor. in afara de rompolimer. daca se poate din zona moldovei. daca este cineva care are atelier de tuning auto si poate sa ma ajute ar fi si asta o varianta. am nevoie de materiale deoarece vreau sa lucrez cateva sculpturi in fier si fibra. nu va temeti ca nu fac concurenta nimanui. chiar daca nu vreau sa-mi fac o bara de masina sau un spoiler va rog sa nu stergeti acest post deoarece nu stiu unde sa mai caut. va multumesc si numai de bine. messenger ID: [email protected] |
cu ce prindeti pleoapele de faruri?
|
cu silicon...transparent ;)
|
exista si alta varianta care sa tina la apa? daca vreau sa scot pleoapele ramana urme?
|
1 Attachment(s)
stie cineva in buzau,de unde se pot cumpara toate materialele pt fibra?
Si.....poate vin si eu la spartul targului,dar am reusit sa gasesc un filmulet cu un tip care face un panou de usa din fibra.....cine mai are asa ceva,va rog sa le postati...sa ajutati si incepatorii ca mine:D |
si cu ce se deschide acest filmuletz?
|
scuze.....asta este
|
Quote:
|
da..d.ar siliconul la nevoie poti sa-l cureti mai bine...la banda aia iti blestemi zilele...stiu ca am folosit si eu in alte aplicatii banda respectiva si ... mai bine foloseam altceva
|
o sa incerc cu silicon. creeam ca e mai usor sa scoti pleoapele prinse cu banda adeziva decat cu silicon
multumesc |
in craiova la POLICOLOR am gasit:
NESTRAPOL 20Kg - 140 RON INTARITOR 1KG - 20 RON ACCELERATOR 20ml - 3 RON are cineva idee de unde sa cumpar stratimatul si un pret |
stratimatul se gaseste la ~10 lei m.p., in functie de grosime...mai e un material similar, dar cu fibrele paralele+perpendiculare (nu mai stiu cum se cheama...)
cred ca ai confundat intaritorul cu acceleratorul....cel din urma se gaseste la policolor la 800 ml sau 1000 ml si costa 20 lei...intaritorul pana de curand nu se gasea la policolor... |
Quote:
sau mai bine zis cat imi trebuie ca sa fac o fata de usa(adica cam cat din fiecare)??? |
depinde...oricum, mai mult de 3 litri + 2 metri /fata de usa n-ai cum sa folosesti..doar daca vrei bulletproof kick-panels :lol:
|
stiu ca se gaseste stratimatul dar de unde pot sa il iau k eu sunt din craiova.ma gandesc k poate stie cineva...
|
Quote:
|
ce fel de stratimat folositi pudra sau emulsie? si ce grosime?
|
pai stratimatul este....materialul ala sub forma de carpa. are 2 variante, fiecare cu grosimi diferite: tesatura in forma de "+" sau amalgam.
|
stiu ce este stratimatul... dar asa am gasit in oferta de la policolor - stratimat pudra sau stratimat emulsie. ce ggrosime de stratimat folosesti? si ce fel de rasina?
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:08. |
- Copyright 2026 4Tuning