Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oltcit vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2368-oltcit-vs-dacia.html)

pauladrian 18-02-05 23:15

sebastian nu o lua in nume de rau eram pus pe glume. :wink:
eu te cred de asta suntem aici pe forum sa impartasim di experientele noastre unii cu altii.
sa stii ca eu as putea la fel sa scriu un roman din experientele mele la volan.ma abtin ca stiu ca sunt aici unii care vor spune ca aberez,etc.
numai bine :wink:

LEXUS 18-02-05 23:46

Sebastian..dar totusi calculul matematic nu este foarte corect ca nu e liniar..sa traga constant.. ar fi fost interesanta o masuratoare cu a 5-a roata:)) :lol:
pai cum nu-ti era frica la viteza asa mare? :shock: ..vb ta..mai ales in dacie..
cielo parca da bine la 250 la ora: :lol: :twisted:

Toto - BOD 19-02-05 00:12

Quote:

In interiorul cuvantului litera ,i' este cu ,i' din ,a' COMUNISTULE
La replici de genul asta ai putea foarte frumos sa te controlezi domnule SPORT! Daca ai vre`o treaba cu Laurentiu te-as ruga (daca vrei bine, daca nu... asta e! nu am cum sa te oblig!) sa o rezolvi prin pm. Este un forum de discutii, iar aceste discutii ar trebui sa fie CIVILIZATE. Imi cer scuze pentru offtopic!

SEBASTIAN 19-02-05 00:57

Re:

Quote:

Originally Posted by \"LEXUS\"
Sebastian..dar totusi calculul matematic nu este foarte corect ca nu e liniar..sa traga constant.. ar fi fost interesanta o masuratoare cu a 5-a roata:)) :lol:
pai cum nu-ti era frica la viteza asa mare? :shock: ..vb ta..mai ales in dacie..
cielo parca da bine la 250 la ora: :lol: :twisted:

Nu tragea constant deloc din ce in ce mai greu.
Masuratoarea cu a 5-a roata nu ar fi fos posibila sarea de pe masina la trepidatile si viteza aia.
Crede-ma ca aveam bord bun care indica corect viteza insa nu dupa el
m-am luat. Se face calculul dupa turatie iar turometrul era chiar perfect.

aleks 19-02-05 12:21

hmm... eu am putina experienta cu oltcit-ul ( am condus doar sporadic asa ceva ) dar mi s-a parut cam peste mana condusul, masina in general e ciudata, poate e kestie de obisnuinta...
prima mea masina (ca a majoritatii de altfel,nu?) a fost o dacie (din 91, cu okelari). poate din cauza ca era prima masina, nu stiu, dar mie mi s-a parut destul de fiabila, m-am adaptat rapid la regimul de mers al masinii, si in comparatie cu oltcitul ( unul pe care il mai conduceam inainte ) mi s-a parut kiar buna :)

LEXUS 19-02-05 12:37

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Quote:

:

Masuratoarea cu a 5-a roata nu ar fi fos posibila sarea de pe masina la trepidatile si viteza aia.

imi imaginez ca nu ar fi fost posibila masurarea... :( performanta asta ai atins-o cu dacia alba cu care veneai la prisma?ce-a lasata de fata?

Laurentiu 19-02-05 14:38

Re: VS

Quote:

Originally Posted by \"SPORT\"
Laurentiu...COMUNISTULE

La cei 99 de ani pe care sustii ca-i ai,
Quote:

Zodiac:
ori esti inca necopt la minte ori ai dat in mintea copiilor. Nu vezi ca nu-si pune nimeni mintea cu tine :?: Am incercat sa te aduc pe drumul cel drept dar ......... nu am pe cine. Discutiile intre noi doi, se OPRESC aici.

Quote:

Dacia mea din '89 a fost vopsita o singura data[acum 4 ani] de cand a iesit pe poarta fabricii si nu are pic de RUGINA si locuiesc aproape de mare unde este aerul sarat si ploile la fel.

Cauta, daca stii pe unde :wink: si vei gasi cu siguranta. Nu uita ca din depozit, tabla pleca spre presa si asamblare, gata ruginita.
Din punctul acesta de vedere, oltciturile au fost mult mai ingrijite la vinzare. Tabla era tratata (protejata) inainte de montaj si vopsire.

P.S. Verifica si vei gasi rugina: sub schimbatorul de viteze, in lonjeroane si in fiecare loc unde se depoziteaza noroiul - \"U\"-ul unde se monteaza cricul. La fiecare interventie, cricul va perfora podeaua masinii facind soferul sa utilizeze drept punct de sprijin, lonjeronul pt a suspenda masina.

SEBASTIAN 19-02-05 15:50

Re:

Quote:

Quote:

Quote:

:

imi imaginez ca nu ar fi fost posibila masurarea... :( performanta asta ai atins-o cu dacia alba cu care veneai la prisma?ce-a lasata de fata?

Da cu cea alba am obtinut cele mai bune performante si daca as fi avut dispozitivul s-ar fi putut masura nu trepida deloc mergea perfect asta, drumul era f bun.Iar suspensia e excelenta pt viteza.

SPORT 19-02-05 16:36

Re: VS

Quote:

Originally Posted by \"Laurentiu\"
Quote:

Laurentiu...COMUNISTULE

La cei 99 de ani pe care sustii ca-i ai,
Quote:

Zodiac:
ori esti inca necopt la minte ori ai dat in mintea copiilor. Nu vezi ca nu-si pune nimeni mintea cu tine :?: Am incercat sa te aduc pe drumul cel drept dar ......... nu am pe cine. Discutiile intre noi doi, se OPRESC aici.

Quote:

Dacia mea din '89 a fost vopsita o singura data[acum 4 ani] de cand a iesit pe poarta fabricii si nu are pic de RUGINA si locuiesc aproape de mare unde este aerul sarat si ploile la fel.

Cauta, daca stii pe unde :wink: si vei gasi cu siguranta. Nu uita ca din depozit, tabla pleca spre presa si asamblare, gata ruginita.
Din punctul acesta de vedere, oltciturile au fost mult mai ingrijite la vinzare. Tabla era tratata (protejata) inainte de montaj si vopsire.

P.S. Verifica si vei gasi rugina: sub schimbatorul de viteze, in lonjeroane si in fiecare loc unde se depoziteaza noroiul - \"U\"-ul unde se monteaza cricul. La fiecare interventie, cricul va perfora podeaua masinii facind soferul sa utilizeze drept punct de sprijin, lonjeronul pt a suspenda masina.

ha ha ce sa spui si tu,nu ai raspuns la intrebare , tu chiar ma faci sa urc masina pe rampa si sa fac foto cu podeaua masinii ca sa-ti demonstrez ca nu are rugina .

SPORT 19-02-05 16:47

vs

Laurentiu:Din punctul acesta de vedere, oltciturile au fost mult mai ingrijite la vinzare :!: Nu prea cred,ai asistat la fabricarea celor doua autoturisme incat sa vezi cum a fost tratata[depozitata,protejata] tabla din care urma a fi fabricat autoturismul?SI GATA EXACT CUM AI SCRIS AM INCHEIAT DISCUTIA NOI DOI SPER 8)

valib 19-02-05 18:34

chiar te rog sport...vrem foto!
adica...
degeaba...
ca o sa ne arati ceea ce dorim sa vedem...suprafete fara rugina.
daca la o dacie noua nouta...nu ii aplici un strat de ulei in usi, stalpi, praguri...in 5ani e distrusa RAU!. Daca ii aplici faza cu uleiul....la 5ani ai doar usoare urme...de rugina.
Poti sa crezi orice doresti, eu stiu ce vorbesc, prin mainile mele au trecut sute de dacii, de diferite modele.

DJ-24-ALN 19-02-05 18:38

oltciturile au motorul prea incurcat si inghesuit....
totusi au un design mai placut decat daciile care par cioplite cu toporul.pe olticit mai pot sa pui un spoiler, un prag,da' pe dacie arata ca dracu'...

SPORT 19-02-05 19:15

Re:

Quote:

Originally Posted by \"valib\"
chiar te rog sport...vrem foto!
adica...
degeaba...
ca o sa ne arati ceea ce dorim sa vedem...suprafete fara rugina.
daca la o dacie noua nouta...nu ii aplici un strat de ulei in usi, stalpi, praguri...in 5ani e distrusa RAU!. Daca ii aplici faza cu uleiul....la 5ani ai doar usoare urme...de rugina.
Poti sa crezi orice doresti, eu stiu ce vorbesc, prin mainile mele au trecut sute de dacii, de diferite modele.

a mea are seu de oaie

valib 19-02-05 19:27

tu crezi ce zici?astea-s abureli de adormit pruncii mici:)
:)

bogdanlascu 19-02-05 19:29

2 Attachment(s)
cam asa arata o masina :wink:

SEBASTIAN 20-02-05 00:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"bogdanlascu\"
cam asa arata o masina :wink:

Eu as fi mai explicit aici.
In primul rand daca va aduceti aminte de secta Oltcitistilor si crezul lor? Cred ca au masina.
As defini obiectul din imagine ca fiind un dispozitiv autorizat sa circule pe drumurile publice.

pauladrian 20-02-05 15:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"DJ-24-ALN\"
totusi au un design mai placut decat daciile care par cioplite cu toporul.pe olticit mai pot sa pui un spoiler, un prag,da' pe dacie arata ca dracu'...

aici sunt de acord cu tine.oltcitul mai arata cu una alta cat de cat,chiar daca nu e masina sport dar la2usi sta bine.in schimb cand pui pe dacie praguri,spoilere si eleroane e ca si cum as pune pe dulapul meu din camera.dacia nu are nici o forma. :cry: :cry: :cry: :cry:

SEBASTIAN 20-02-05 19:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"pauladrian\"
Quote:

aici sunt de acord cu tine.oltcitul mai arata cu una alta cat de cat,chiar daca nu e masina sport dar la2usi sta bine.in schimb cand pui pe dacie praguri,spoilere si eleroane e ca si cum as pune pe dulapul meu din camera.dacia nu are nici o forma. :cry: :cry: :cry: :cry:

Eu zic ca e problema de gusturi.
Si cum gusturile nu se discuta...

LEXUS 20-02-05 20:00

dap..gusturile nu se discuta..
sebi vreau sa te intreb ceva despre oltcit dk stii cumva..cand mergi in curbe ai senzatia ca se rastoarna eu de cate ori am mers k la inceput am mers pe un oltcit am luat cceva curbe tari insa n-a schitat vreo ridicare ceva..
dar ca feeling mi se pare mai stabila dacia :? si m-am contrat cu tata ca el zice ca-i mai stabil oltcitu din cauza ca are pe spate suspensia pe bara de torsiune..tu ce zici?

Laurentiu 20-02-05 21:21

Re:

Quote:

As defini obiectul din imagine ca fiind un dispozitiv autorizat sa circule pe drumurile publice.

Macar dispozitivul, e mai stilizat decit un aparat de mers pe drum gen dacie.
Priveste macar bordul cum arata. Orice manevra vei face, in afara schimbarii vitezelor, miinile pot ramine pe volan. In jurul volanului nu vei gasi tot felul de manete firave de plastic sau sirma ci sateliti. Scaune ergonomice - am vazut pe multe dacii scaune de oltcit; de ce oare ?
Oltcitul se apropie de forma VW Golf (aliura sport) iar dacia, de cea a unui pantof care nu mai are mult si ramine fara talpa.

Quote:

Motor inghesuit mai inteleg dar incurcat, la ce te referi :?:

valib 20-02-05 21:33

motor prea incurcat si inghesuit....pentru cei care nu il inteleg/pricep!
nu toti trebuie sa stie mesteri la el...ca ar ajunge ca dacia...orice om se baga la reglat ceva la dacie...desi habar nu are(in majoritatea cazurilor)

EvLSant0S 20-02-05 22:51

Re:

Quote:

dap..gusturile nu se discuta..
sebi vreau sa te intreb ceva despre oltcit dk stii cumva..cand mergi in curbe ai senzatia ca se rastoarna eu de cate ori am mers k la inceput am mers pe un oltcit am luat cceva curbe tari insa n-a schitat vreo ridicare ceva..
dar ca feeling mi se pare mai stabila dacia :? si m-am contrat cu tata ca el zice ca-i mai stabil oltcitu din cauza ca are pe spate suspensia pe bara de torsiune..tu ce zici?

lasa olcitul mai jos .. si sa vezi cat d pzda e pe curbe... se tine binisor rau ... ;)

stii curba de la romana .. la 80 .. merge.. mai mult n-a incercat shoferul .. dar.. poate incearca odata..

iar daca a o doua zi ... NU mai vedeti lupoaica de la romana... sa nu va intrebati de ce :lol: :lol: :lol: :lol:

LEXUS 20-02-05 22:59

nu era vorba de lasat mai jos...era vb stock....pacat ca oltcitul e f greu de reglat la motor..mai ales carburatorul ala..e criminal..
apropo de treba cu maine pe volan..cam asa e...un cand m-am suit mai de mult intr-o dacie am rupt una din manetute:)) :oops: :oops: :oops: eram mic:))))asta e:))dacia e mai usor de intretinut..cu o sarma si-un patent o repari dk e nevoie...

pauladrian 20-02-05 23:25

oltcitul are in curbe un caracter subvirator cea ce nu imi prea place,dar e mai stabil oricum decat o dacie,avand suspensia independenta.
e um pic tare suspensia la drumurile romanesti dar ajuta in viraje.

SEBASTIAN 21-02-05 08:00

LEGAL RACING

Am mai spus si repet aici ar trebuii sa vorbeasca mai mult cei ce au avut aceste masini de noi. Nu unele vechi care de multe ori mergeau pe principiul lasa ca merge si asa.
La doua exemplare noi Dacia era mai rapida pe curbe abordate in mare viteza, la limita.
Oltcitul dadea senzatia de stabilitate din cauza rigiditatii crescute insa derapa violent peste o anumita limita, la care Dacia rulape trasa scartiind usor.
Derapajul de Dacie e foarte frumos si liniar pe cand la Oltcit nu.
Oltcitul pe denivelari sare ca o capra si daca ai ghinionul sa intri intr-o curba mai tare in timp ce treci peste niste denivelari...Incercati si o sa va para rau.

LEXUS 21-02-05 10:09

Re: LEGAL RACING

Quote:

Am mai spus si repet aici ar trebuii sa vorbeasca mai mult cei ce au avut aceste masini de noi. Nu unele vechi care de multe ori mergeau pe principiul lasa ca merge si asa.
rau.

nuy stiu dk la mine te referi..dar dk asa e..iti spun k al meu a fost nou..si pot spune k inca mai este nou k a fost doar masina de piata a lu mama..si din 95 pana acuma are doar 25mii iar rugina si restul uzurilor nu sunt....oricum cred ca a aincercat sa ma convinga ca-i mai stabil oltcitu k nu vroiam sa merg cu el la inceput :oops: k in 94 tot o dacie noua alerga pana la constanta si pe dealu negru:))..UPS OFFTOPIC
si mie unul chiar nu-mi place acea inclinatie mare in curbe.....bine k nu-l mai folosesc :lol:

pauladrian 21-02-05 17:33

topicul ar trebui inchis.discutia e departe de realitate.
e jalnic cand cineva posteaza ceva si vine altul care da un raspuns la cu totul altceva. :cry: :cry:

LEXUS 21-02-05 18:55

d-aia-s bune quoturile:))..E O CONFUZIE TOTALA AICI :lol: :lol: :lol: :lol:

aleks 21-02-05 19:35

oricum orice argument ai aduce, daciosii o tin pe-a lor, oltcitarii pe-a lor, asha ca e un dialog al surzilor pe aici

bogdanlascu 21-02-05 19:54

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
oricum orice argument ai aduce, daciosii o tin pe-a lor, oltcitarii pe-a lor, asha ca e un dialog al surzilor pe aici

corect ,topicul trebuie inchis

LEXUS 21-02-05 21:12

Nu este adevarat
eu unul sunt pro si contra la ambele..si pot spune si la ce
Pro Oltcit - ergonomie buna la volan , face cald iarna mai repde, cutie de viteze mai precisa, frane cu discuri pe toate cele 4 roti
Contra Oltcit - consum mare, aspect relativ aiurea:)), balans f deranjant in curbe,motor al dreq de inghesuit, carburator si motor problematic la reglaje
Pro Dacia - aspect de berlina decent, confort superior doar prin prezenta a 4 usi, se repara mult mai usor, consuma mai putin
Contra Dacia - proiectul LOGAN..iar la restul finisaje interioare de calitate inferioara

Toto - BOD 21-02-05 22:21

in ceea ce priveste aspectul si confortul nu sunt de acord cu tine... e mult mai confortabil un oltcit chiar daca e cu 2 usi (are 2 da bune, adica se deschid amandoua :lol: ....)... bancheta din spate este asemanatoare cu cea a masinilor vest-europene, adica mai confortabila decat cele pe arcuri. Iar scunele din fata sunt mai fragile ce-i drept (fragil este de fapt materialul din care este facut, care se roade foarte rpd), dar sunt confortabile......
Iar la aspect... pufff! nici nu are rost sa mai scriu! Este vorba numai de gusturi! si cum ati zis si voi, gusturile nu se discuta!

SEBASTIAN 23-02-05 09:00

Terminati cu confortul la Oltcit.
E aberant numai de confort in Oltcit nu se poate sa vorbim.
E ca dracu si pozitia la volan, parca are pozitie de volan de camion, masina e mai ingusta...

Toto - BOD 23-02-05 09:13

:lol: :lol: asa e! nu pot sa-l numesti confort! dar ala care e, e mai tare decat la Dacie...

SEBASTIAN 23-02-05 16:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Toto - BOD\"
:lol: :lol: asa e! nu pot sa-l numesti confort! dar ala care e, e mai tare decat la Dacie...

Daca la Oltcit nu poti vorbi de confort la Dacia poti discuta de un minim de confort.
Asa spun si dimensiunile, iar scaunele alea ergonomice de Oltcit sunt studiate ca si cele din restaurantele cu trafic mare. Sa nu rezisti prea mult pe ele.
In comparatie cu Oltcitul Dacia are chiar fotolii.

pauladrian 23-02-05 17:03

pentru doua persoane oltcitul e mai comfortabil.eu am 1,83m si am stat bine in oltcit.este suficient loc pentru picioare.in spate e mai incomod.dar oricum banchetele sunt mai misto ca alea cu arcuri de la dacie. :cry: :cry:
ce nu imi place la oltcit e volanul.pozitia lui si faptul ca nu cred ca il poti substitui de exemplu cu un momo. :wink:
oricum cred ca dacia vs. oltcit nu pre merge din unele puncte de vedere deoarece oltcitul e o masina total diferita de dacie.ma refer la caroserie,dacia fiind 3 volume si oltcitul2.

Toto - BOD 23-02-05 20:25

volanul se schimba... cu mici modificari dar se schimba... Am vazut ca DESu` si l-a schimbat... XXSu`... nu stiu daca stiti masinile! Oricum XXSu` deja face parte dintre masinile modificate gros! O sa vin cu niste poze cu el in topicul \"Discutie despre Oltcit\" cand il prind! :D

pauladrian 23-02-05 20:40

eu unul singur am vazut acum 10 ani in timisoara dar arata beton.
oltcitul arata chiar bine tuningat.
avea scaune de golf gti,rotile foarte late cred ca erau 200 si ceva,latit in aripi,coborata garda etc.

Gabi 23-02-05 20:56

Eu am 1,87 si stau foarte bine la volanul Oltcitului.

paul: volanul se schimba; am vazut zeci de Oltcituri cu volanul schimbat.

pauladrian 24-02-05 00:25

da poate nu m-am exprimat bine.stiu ca probabil se poate clar.dar vroiam sa spun ca sistemul e un pic diferit.

All times are GMT +2. The time now is 02:32.

- Copyright 2026 4Tuning